Hihetetlen! Kb. 4 óra alatt végre elolvastam az elmúlt másfél hét hozzászólásait. Hogy ti mennyit tudtok írni! :) Közben elég sok gondolat megfogalmazódott bennem.
Pl. Gaaabor írta, hogy itt Magyarországon nincs nagy reklámozottsága a snookernek. Teljesen igaza van. Tudjátok mikor hallottam erről a sportról először? Októberben vagy novemberben. Akkor is csak azért, mert a koliban a gépen van Cue Club. Eléggé érdekesnek találtam és egyre többet játszottam rajta. Aztán vmi elkezdett derengeni, hogy mintha néha a Euro-n közvetítenék. Na, mikor hétvégén hazamentem, az első dolgom az volt, hogy belenéztem a tv-újságba. És mit ad az ég! Pont az ment a tv-ben. (Nincsenek véletlenek.) :) Gyorsan be is kapcsoltam. Hunter és Sullivan játszott. Egész pontosan Sullivan. Nyomta lefelé egymás után a golyókat, ha jól emlékszem 100 fölötti break-je volt. Én meg csak ültem tátott szájjal, hogy jé, ezt így kell játszani? (Hát igen, a Cue Club azért mégse az igazi). Aztán jöttek a safety-k, stb. Teljesen kész voltam. Hát azóta vagyok snooker (és Sullivan) rajongó. (Ez most januárban volt).
És ezzel el is kanyarodtam a NAGY VITA irányába. Teljesen lenyűgöznek a gyors frame-ek. Honnan tudják a játékosok, hogy pont oda fog menni az a fehér golyó, ahova megy? Hogy lehet az, hogy pontosan oda megy, ahová ők szeretnék, hogy menjen? Mintha varázsolnának. Félelmetes. És pillanatokon belül már le is ment 5-6 golyó. És mindig tökéletes a pozicionálás.
Másrészt nagyon érdekesnek találom a biztonsági játékot is. Hogy hogyan tudnak snooker helyzetet teremteni és abból az ellenfél hogy tud kimászni. Unalmasnak már csak akkor találom, ha egy helyzet tényleg egyértelmű, mégis tökölnek rajta egy évig. De az ilyen nagyon ritka.
A másik nagy téma: Kurucz kommentálása. A pár hét alatt (amióta fan vagyok) a következő észrevételeim voltak (mint "amatőr kívülálló") :)
- néha eléggé lekezelően beszél/beszól a kollégájával/nak, mintha azt akarná mondani, "Te kis hülye, nem is értesz ehhez, mit beszélsz?" Ezt először nagyon furcsának találtam.
-sztem azért is ismétel annyi mindent, mert feltételezi, hogy mindig vannak friss snooker rajongók, akik még csak most ismerkednek a sporttal (bár az ilyenek, mint szerény személyem is, sok mindent megtudthatnak a fórumokból)
-néha már engem is idegesített, amikor egyfolytában a pénzről, meg hülyeségekről beszéltek ahelyett, hogy az épp látottakat elemeznék
-a "dákós-hölgyes" beszólás haláli volt, fetrengtem a röhögéstől :D Ha ezt így folytatja, lassan ki lehet tenni a Euro-ra a 16-os karikát :D
"Graci - Lee a te szavazatoddal sem jutott volna be :P"
Remélem nem arra a beszélgetésünkre gondolsz, amikor Murphyről beszélgettünk, hogy szerinted nem túl népszerű itt köztünk? Bár el sem tudom rólad képzelni, hogy összekevered a tavalyi világbajnokot Lee-vel.
Másrészt továbbra is fenntartom, hogy semmi bajom Murphyvel (de nem is a kedvenc játékosom, kb. ott kezelem, mint Stevenst)
A Hungarian Openhez meg sok sikert, és szerencsét, igérem minden meccsen ott leszek. :)
Kymry, ismét megkérlek, hogy látatlanban ne vonjál le következtetéseket olyan dolgokról, amikről nem esett szó, mert nagyon mellé lőhetsz vele. Pl. a tízes listámra olyanok is felkerültek, akikért különösebben nem rajongok, de a jelenlegi formájuk imponáló, és lemaradtak olyanok, akiket szeretek, csak épp a mostani teljesítményük alapján nem őket nézném meg egy versenyen. És hogy némi támpontot is adjak, az előbbi kategóriába tartozik Day, Doherty, O'Sullivan és Williams, az utóbbiba meg Hunter, McManus, Perry és Stevens. :)
Tehát egy elméleti HO elméleti 16 meghívottja szavazatok sorrendjében:
Stephen Hendry 20 Mark Williams 18 Ronnie O'Sullivan 17 Steve Davis 16 John Higgins 16 Ken Doherty 14 Matthew Stevens 14 Jimmy White 11 Neil Robertson 10 Paul Hunter 8 Peter Ebdon 8 Stephen Maguire 6 Shaun Murphy 5 Ian McCollugh 5 John Parrott 4 Tony Drago 4 ---------------------------------
Graci - Lee a te szavazatoddal sem jutott volna be :P
Ki is mondta, hogy Jimmy White a legnépszerűb?? :)
na azt azért tegyük hozzá hogy jó pár éve igencsak kicsúszott a lába alól a talaj, és mire helyrejött volna, jött az újabb tragédia. Mert ne mondd hogy nem az. Ha már történt volna ilyesmi a közeli ismerőseiddel (akár barátaid voltak akár nem), akkor te is tudnád, hogy nagyon be tud tenni az embernek. De ezt már megbeszéltük itt tegnap.
Különben értelmezés kérdése, de ha nem szereted őt, akkor úgysem fogunk tudni meggyőzni, hogy igaz amit mond. Így van, Ciani?
Egyébként pedig mondj nekem csak egyetlen embert, aki már legalább 5 éve profi, és minden évben csúcsszuper teljesítményt nyújtott. Mert szerintem nincs ilyen.
Abban teljesen igaza van neki is és mindenkinek, hogy ez a 6 ranking egyszerűen kevés (és ugye sokáig 5 volt meg biztosan és ha jól emlékszem, a China Opent sikerült még idény közben beiktatni). De ebből a mondatból, hogy
"People talk about the world rankings but how can you judge people on only six tournaments a season? It's not like golf which has about 40 events a year. "
feltételezem, hogy páran az ő szemére (is) vethették az ezévi teljesítményét, ezzel összefüggésben a világranglistás helyezését is és bennem ez olyan érzést keltett, hogy a most már 2,5 éve teljesen kiszámíthatatlan és hullámzó teljesítményének az utolsó egy évét valamennyire próbálja ezzel is magyarázni. Az ezt megelőző 1,5 év tükrében viszont (amikor azért megvolt a 8 ranking egy évben) nekem sántít picit a kijelentése, a formáját látva nem tűnt úgy, hogy idén +2 verseny esetén lényegesen jobban teljesített volna.
Kurucz egyszeruen egy remenytelen fasz. :-((( Tegnap volt a PL meccs, McGuire-White, a sport2-on, persze oda is ot hivjak alig ot perc alatt teljesen elepitete a lelkivilagomat.
Amugy ki nezte a meccset? Es ki mondja hogy jo volt? Szerintem nagyon kevesse, "hiaba" a klassz valogatott nevek meg az idolimit.
Tenyleg orulok, hogy masok is igy latjak:) Mert az nekem kicsit fura, amit a Kurucz-ek sulykolnak. Ha nincs 100-as break, akkor az mar szamukra elvezhetetlen...
Orulok, hogy valaszoltal, mert en a vitaban is leginkabb Veled ertettem egyet:) Azt valoban kifelejtettem, hogy mig kellenek olyan frame-ek is, mint az a rekord hosszusagu volt, mert erdekes, szukseg van neha gyorsakra is, tehat en sem fanyalogtam, mikor a kovetkezoben Ebdon 10 perc alatt lepakolta az asztalt. Es nem azert, mert neki szurkoltam:) A hosszu frame vegen is mar azert szoritottam inkabb, hogy megdontsenek vele minden rekordot, nem azert hogy o nyerje:) Szoval szep jatek ez a snooker, es pont ez az erdekes benne, hogy nem tudni, hogy 5 perc mulva vegeter a frame, vagy meg eltart 1 oraig:) Es ezt kar lenne tonkretenni szerintem!
Miért lenne fals szöveg? Nem azt mondta, hogy ő azért van a ranglistán hátul, mert kevés a verseny - na ez mellébeszélés lenne. Hogy kevés verseny alapján kevésbé kaphat az ember teljes képet, azzal nehéz vitatkozni. Szerintem ez az interjú a snooker és nem az ő személyes helyzetéről szólt.
Jimmyt azért nem kell sajnálni, övé eddig a 7. legtöbb szavazat. de van valaki akire eddig még mindenki szavazott:) és az nem ronnie:)
vld: szerinted mit jelent a nevem? (oké, kicsit nehéz kérdés, mert átok nagy helyesírási hibával vettem át, de nem akartam, hogy mindenki mindjárt rájöjjön) :P
Sziasztok, most látom,hogy van ez a szavazás. A lista:
Ronnie O´Sullivan Matthew Stevens John Higgins Stephen Hendry Mark J. Williams Paul Hunter Jimmy White Neil Robertson Steven Maguire Barry Hawkins
Matthew-nál szerintem is Paul lehet a lelki ok, hogy mostmár a harmadik chemoterápiánál tart, az nem feltétlenül a "gyógyulgatás" jele. A frizuráját pedig mindig sárkányosra veszi, mivel ö a Welsh Dragon, a mandzsettáján is ott a sárkány mindig.
Hungarian Open-röl áttérve a German Openre, ami tényleg van, és ráadásul a közelben lakom,röviden leirom milyen peches vagyok. Két éve még csak Paul és Matthew voltak itt,mint profik, akkor az esemény másnapján tudtam meg,hogy egyáltalán ilyen versenyt rendeztek, nagy siker volt, Paul még egészségesen megnyerte. Tavaly már itt volt a fél profi világ,tudtam is róla elöre, de mire jegyet szerettem volna rendelni, már nem volt egy darab sem. Na idén is hasonlóan jártam, hiába igyekeztem, tizenvalahányezredik rendelö voltam, választ sem kaptam. Ilyen nevekre emlékszem a rajtlistáról: Hendry, Williams,Paul, Matthew, Jimmy, Murphy, Ian, Robertson, Mark King(tavalyi bajnok), és még sokan mások. Legfeljebb odaállhatnék a csarnok elé bámulni, hogyan vonulnak be a "nagyok", de ebböl a korból azért már kinöttem. Két dolog vigasztal: Ronnie nem jön és az idei idöpont se túl kedvezö.