Keresés

Részletes keresés

dr. laza Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1122
No, ezt találtam. Bocs, ha nem újdonság.

JOHN LOGAN TO WRITE 10TH ADVENTURE-DRAMA IN PARAMOUNT'S "STAR TREK" SAGA

HOLLYWOOD, November 15, 2000…John Logan, co-writer of this year's blockbuster "Gladiator," has been named to write the 10th and latest motion picture in the continuing "Star Trek" saga, the most successful film franchise in entertainment history. Since debuting in 1979 with "Star Trek: The Motion Picture," the film series has grossed more than $1 billion at box offices worldwide and more than $5 billion with the addition of product sales and home video revenues.

Logan co-wrote "Gladiator" with David H. Franzoni and William Nicholson. He also co-wrote the screenplay (from his own story) for Oliver Stone's acclaimed football drama "Any Given Sunday," starring Al Pacino and Cameron Diaz. In addition, he wrote the HBO movie "RKO 281," which won the 2000 Golden Globe Award for Best Miniseries or Motion Picture Made for Television and earned him an Emmy nomination for his screenplay.

Currently, Logan is working on a screenplay about the life of Howard Hughes for director Michael Mann and on the script for "The Time Machine," based on the book by H.G. Wells.

An accomplished playwright, Logan wrote "Never the Sinner," which premiered in Chicago in 1985, opened in London's West End in 1990 and received the New York Outer Critics Circle Award for an Off-Broadway Play in 1998. Logan's other plays include "Hauptmann," "Riverview," "The View From Golgotha" and "Speaking in Tongues."

Sherry Lansing, Chairman of Paramount Pictures' Motion Picture Group, said: "John is an immensely talented writer with the rare ability to combine drama and action without sacrificing one for the other. I am thrilled that he is on board."

Emmy Award-winning producer Rick Berman will produce the newest "Star Trek" film. He also produced "Star Trek: Generations," "Star Trek: First Contact" and "Star Trek: Insurrection" for Paramount Pictures. Longtime "Star Trek" cast members Patrick Stewart and Brent Spiner will reprise their roles as Captain Jean-Luc Picard and Lieutenant Commander Data respectively.

Vegetable Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1121
Hmm... Különböző logikai vonalon haladunk, aminek oka ember mivoltod lehet. Részemről a filmről irtam... (még mindig mincs Viasat3 @&**ߤ!)
(Ajvé... Ha meglátják, hogy káromkodtam... Hmm... Bizonyára a klingonok és bonanzik hatottak igy rám... *Veg megsimogatja hegyes füleit, és betazoid nagyanyjára gondol elég csunya gondolatokkal...* :o)))))))))
Előzmény: Nagyoreg (1120)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1120
Ha minden igaz, akkor májusban vetítik az utolsó Voy epizódot (na nem itthon...) És összel már sugározzák is az ötödik sorozatot (természetesen azt sem itthon...) Ergo elvileg valamikor tavasszal már el kezdik forgatni... Persze, ez nem 100%, de én így tudom...

A Voyager most kezdte el a harmadik évadot a Viasat3-on, a hétfői rész volt az évadnyitó (Basics II. - Életre-halálra II.). Ebben az évadban már vannak valóban kiemelkedő epizódok...

Előzmény: Vegetable (1117)
dr. laza Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1119
Nem tudok részleteket én sem, csak itt láttam, pont az indexen. Ennyi. De érdekes, nem?
Előzmény: Törölt nick (1118)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1118
Spoilerezhetek, vagy elég annyi, hogy a film végén kevesebb (fő)szereplő lesz mint az elején ?
Előzmény: dr. laza (1116)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1117
Ha minden igaz, ősszel forgatják :o) (Vagy akkor lesz vége?) *Vegtöpreng* MIndegy :o) Ami nekem a lényeg, úgy tűnik a hírekből, hogy ez is J. Frakes rendezi, vagyis annyiszor nézem, ahányszor csak tudom! (ő a keblenc rendezőm :o)
Előzmény: dr. laza (1116)
dr. laza Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1116
Lesz új Star Trek TNG film, gyerekek!!!!!! Vagy ez csak nekem új? A voyagert is folytatják. Mindenesetre nekem az előbbi sokkal érdekesebb hír.
Vóbert Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1115
Ja bocs!
Nem akartam elrontani a Viasatosok örömét, de akkor meg tudna valaki dobni egy méllel, hogy elmondja ezt, azt most előre is nagyon megköszönném. De ha nem, akkor tudok várni előbb vagy utóbb úgyis kiderül.
Egyébként Viasat, most a hányadik évad fog indulni, mert azt tudom, hogy évadzáró van, de hogy hányadik, azt sajnos nem tudom.
Előzmény: mrzool (1114)
mrzool Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1114
Vóbert:

Az első kérdés: a Voy legutolsó részében a Sat1-en ugye slipstreem quvantum technológiát használtak, mikor épitették azt a hajtóművet, mert a rész elején már kész volt és az előző részekben még csak szó sem volt róla?

Ez elég spoileres, nem is mondanék sokat. A 4. évadzáróban választ kapsz mindenre. Sorry, de gondolnunk kell a Viasatos nézőkre.:))

Előzmény: Vóbert (1112)
mrzool Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1113
Bozilla: a Holodoki bárhol lehet a hajón és azon kivül, majd figyelgess a Jövő halála c. epizódban.:))
Előzmény: bozilla (1088)
Vóbert Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1112
Sziasztok!
Sajna régen nem szóltam hozzá, de ezt most bepótolom. Azért ahogy tudtam követtem a topicot és be kell vallanom igen sok érdekes infót lehetett megtudni az elmúlt héten. Ha lehet feltennék három kérdést, remélem senki nem sértődik meg.

Az első kérdés: a Voy legutolsó részében a Sat1-en ugye slipstreem quvantum technológiát használtak, mikor épitették azt a hajtóművet, mert a rész elején már kész volt és az előző részekben még csak szó sem volt róla?

A második kérdésem: hogy most akkor mennyi idő távolságra vannak az alfa kvadránstól, mert már megint 10 évvel közelebb kerültek, mint már sokszor eddig, de már nem tudom követni, hogy hol tartanak? Lassan úgy néz ki, hogy hazaérnek.

A harmadik: valamit emlitettek a Sat1-en valamilyen új részekről. Ezek tényleg új részek lesznek, vagy megint csak ismételnek, mert a bemutatóban valami kazon hajót mutattak?

Egyébként Nagyonreg én is a Seven-féle ruhára szavazok. Lehet hogy egy kissé sovinisztának tűnik a kijelentésem (ezért előre is elnézést kérek a hölgyektől), de amióta Seven van a Voy-ban, azóta nekem igencsak tetszik a sorozat.

Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1111
Figyelem, én a Seven-féle egyenruha bevezetéséért száltam síkra. Az újabb sorozatok problémája, hogy a pénzhiánzy megszűnése a női szereplők ruháin való sporolás megszűnését is jelentette (ebben pedig a TOS nagy volt... :))...

Szerintem erre a problémára rájöttek,és ezért lett Seven egyenruhája (illetve maga Seven) olyan amilyen... Ugyanakkor az ötlet (szerintem) nem egészen úgy sült el, ahogyan azt akarták. A negyedik évad (amikor Seven a hajóra kerül) kicsit túlságosan is Sevenről szól, és a többi szereplőt szépen elhanyagolták az írók. Ez pedig sokaknak nem tetszett...

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1109)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1110

Ezri, Ezri, Ezri

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1109)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1109
Hmmm...érdekes irányt kezd venni a topic, persze a női egyenjogúság követelése miatt azért még trekes maradt a téma. Seven? Na nem, dehogy. Ro Laren, Ezri.
Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1108
Minimum! De csak a feszes fenekü férfiszereplők számára ;-)
Előzmény: Rocinnte (1107)
Rocinnte Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1107
Te is arra gondolsz, hogy a Flottában szolgáló férfiak számára kötelezővé kéne tenni a szűk farmer viselését? :))
Előzmény: Vegetable (1106)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1106
Kit érdekel Seven? ;-) Inkább valami nyitottabb tipusu egyenruha kéne a pasiknak ;-))))))))))
Előzmény: Nagyoreg (1105)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1105
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy mikor rendszeresítik Seven ruháját a Csillagflotta női tagjai számára... :)

Eggyel több ok, hogy a Voyager minél hamarabb hazaérjen... :)

Rocinnte Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1104
Mint Veg is mondta, szerintem elől van, pl. Sisko is sokat szaladgált lehúzott zippzárral az akciójelenetekben. De az is lehet hogy a Csillagflottánál valamiféle hallgatólagos megegyezés szerint viselik a pulcsijukat az előléptetés előtt és után állók, ki tudja? ;)
Előzmény: Valiant (1103)
Valiant Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1103
Nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk. Az általam említett "bevágás" mindig minden karakter esetében ugyanúgy áll. Tehát olyan nincs, hogy egyszer rövidebb, egyszer meg hosszabb pl. Chakotay nyakánál. Az mindig hosszabb. De Tuvoké már nem, stb. Biztosan nem véletlen. különben nem lenne értelme. A kapitánynak (ds9-ben is, voy-ban is) pedig az összestől eltérő, kicsit szélesedő. Szóval nem a véletlen műve.

Arra gondoltam, hogy esetleg rankbeli jelzés lehet. Azoké, akik előléptetés előtt állnak hosszabb, azoké pedig, akik nemrég "váltottak" rangot, vagy egy ideig nem áll fenn ennek lehetősége, rövidebb. De ez csak elmélet. Az viszont biztos, hogy nem a hőkondin múlik. A zipzár meg a ruha hátán van, nem?

Előzmény: Valiant (1100)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1102
Nekem is ez a tippem :o) Láttam pár TNG forgatásról készült fotót :o) A melegben a szinészek mind lehúzták, és némelyik zsebre vágott kézzel, szétdobált felsővel rohangált :o) Csak a szines felső volt normálisan rajtuk :o)
Előzmény: Rocinnte (1101)
Rocinnte Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1101
Szerintem zippzár van rajta, és attól függ, hogy mennyire volt fülledt a levegő a stúdióban ;)
Előzmény: Valiant (1100)
Valiant Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1100
Hello!

Szinte mindennel tisztában vagyok a Trek kapcsán, de röstellve bevallom, soha nem értettem valamit: az újabb egyenruhákon (ds9-voy) ugye a nyakrésznél van egy kisebb-nagyobb bevágás. de az hol átnyúlik a fekete részbe, hol meg csak egy kis V alak a két szín határáig. Mitől függ, hogy mekkora? Tippem van, de nem akarok hülyeséget mondani. Köszi!

Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1099
Opsz! Eszerint csak a vörössel voltak komoly hiányosságaim :o))) Köszi Nagyöreg, ez méltó szám volt :o)
Előzmény: Nagyoreg (1098)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1098
Elvileg ez az 1100. hozzászólás...

Az uniformisok színkódjai (TNG-DS9-VOY):

Vörös - vezető/fő tisztek, navigátor, kormányos
Sárga - biztonsági tisztek és gépészek, technikusok
Kék - tudományos tisztek, kutatók és a dokik

Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1097
Hajrá, 1100 :) !!!
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1096
Hoppá, megugrott a topic... :)

Hétfőtől végre elkezdődik a harmadik évad ismétlése a Viasaton. Erre már vártam...

Meg arra is, hogy a Viasat műsora olvasható legyen a nekünk járó műsorújságban is. A jövő heti műsor végre benne van...

Egész jó kis hétnek indul ez a hét...

Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1095
Szivesen, remélem, másnak is tecc :o)
Előzmény: Törölt nick (1094)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1093
De többet inkább nem másolgatok... :o) A többi jellegében azonos stilusu. Van még "10 érv, amiből rájöhetsz, hogy szobatársaid borgok" "A 20 lehetséges legképtelenebb cselekmény a TNGben" "21 legfeltünőbb jel arra nézve, hogy az Enterprise-D szavatossága lassan lejár" "Az Új Generáció és a Microsoft" "Mi lenne, ha Data Windows kompatibilis lenne?" "Amit biztosan nem fogunk hallani a TNGben" "10 jel, ami arra utal, hogy a Star Treknek vége" :o)
Forrás: Ex Astris Scientia
Fordította: Zsurmi
Lelőhely: A Magyar Star Trek klub honlapja Sajnos most egy darabig elérhetetlen, valami baj van az oldallal :( Ha Zsurmi errejár, talán meg tudja mondani, mi :*(
Veg :)
Előzmény: Vegetable (1092)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1092
46 helyzet, ami sose fordulhat elő a Star Trekben: (és ami 49 :)

1. Az Enterprise találkozik egy rejtélyes energiamezővel, amit már több helyen, számos alkalommal megfigyeltek.

2. Az Enterprise meglátogat egy tudósokból álló távoli helyőrséget, ahol minden a lehető legnagyobb rendben van.

3. A tiszteket lesugározzák egy Paradicsom nevű bolygóra, ahol időtlen idők óta mindenki boldog. Végül is kiderítik, hogy minden pontosan olyan, amilyennek kinéz - egy tényleg tökéletes lakóhely.

4. Az Enterprise tisztjei egy új életformával találkoznak, amelyről később kiderül, hogy jól ismert közönséges faj, amelyik viccből egy mulatságos maszkot visel.

5. Az Enterprise legénységét megfertőzi egy rejtélyes betegség, de a gyógyszer szerencsére megtalálható a gyengélkedő jól felszerelt raktárában.

6. Egy tiszta energiából álló rejtélyes lény megpróbál behatolni az Enterprise számítógépébe, de rájön, hogy nem vitte magával a szükséges csatlakozókat.

7. A hídon egy energiaingadozás okát (amelyet egy hibás kondenzátor okozott) közönséges diagnosztikai eszközökkel, korrekt módon felderíti egy jól képzett mérnökcsapat.

8. Egy energiaroham a hídon nem öli meg az egyik panel előtt ülő tisztet, köszönhetően egy rendkívül kifinomult, 24. századi védelmi lehetőség a "biztosíték" használatának köszönhetően.

9. Az Enterprise sikeresen elszállít egy nagyon fontos vendéget az egyik helyről a másikra, és közben semmiféle komoly incidens sem történik.11.

10. Picard kapitányt, Riker-t és Data-t elrabolja egy felsőbbrendű intelligencia, aki elnézést kér a tévedésért és nem teszi őket többé próbára.

11. Az Enterprise kettéválink, amint komoly veszély lép fel.

12. Az Enterprise belekeveredik egy rejtélyes, ismeretlen és veszélyes szituációba, amiért egyetlen bosszantó idegent sem tudnak hibáztatni.

13. Az Enterprise-t rabul ejti egy felsőbbrendű intelligencia, akit némi édességgel ki lehet békíteni.

14. Az Enterprise belekeveredik egy tér-idő kísérletbe és NEM kerül vissza a XX. századba.

15. Valaki használ egy űrsiklót, de az nem robban fel és nem szenved balesetet.

16. Komoly vészhelyzet áll be az Enterprise környezetében, de szerencsére van más hajó is a körzetben, amelyik meg tud birkózni a feladattal.

17. Az Enterprise pajzsai aktívak baradnak az összecsapás végéig.

18. Az Enterprise a Klingon bolygót egy kellemes, szép napon látogatják meg.

19. Egy Klingon-Föderációs szövetséget rendkívüli módon fenyegető összeesküvést ha nem sikerülne leleplezni, akkor az nem jelentene "alapvető hatalmi eltolódást jelentene az egész kvadránsban".

20. Egy főbb karakter egy egész epizódnyit eltölt a holodeck-en, anélkül, hogy egyszerűen meghibásodna, vagy foglyul ejtené őt.

21. Amint Picard meghallja kabinja csengőjét nem mondja azt, hogy "Jöjjön be".

22. Picard nem azt válaszolja egy javaslatra, hogy "tegyen úgy".

23. Picard odasétál a replikátorhoz és azt mondja "Kólát jéggel".

24. Troy tanácsadónő egy olyan elemzést készít, amelyben nem teljesen magától értődő dologról számol be.

25. A szeánszok ismét divatba jönnek, ezzel kiütve Troi tanácsadónőt az álásából.

26. Amikor végre Worf és Troi úgy döntenek, hogy összeházasodnak, csak azért, hogy Kate Pulaski felálhasson és bekiabáhassa, hogy: "Szavalt neked szeremes verseket? Ittál vele mérgező teát? Ő az ENYÉM!"

27. Worf közli a hídon, hogy valami látótávolságba érkezett és senki sem mondja azt, hogy "A képernyőre!"

28. Worf 2 másodpercnél több időt ad egy másik hajó legénységének, hogy válaszoljon a hívására.

29. Worf egy baleset miatt véletlenül megöli Wesley-t a holodecken. (Kár, hogy ez nem a "Deja Vu" részben történt, akkor 5-ször láthattuk volna anélkül, hogy vissza kellene tekerni a szalagot.)

30. Wesley-t megverik az osztálytársai mert stréber és a változatosság kedvéért el kellene kezdenie barátokat szereznie saját korosztályában is.

31. Wesley megmenti a hajót, a föderációt, az egész univerzumot. Mi ezt tudjuk, ennek elenére mindenki boldog (beleértve az internetet is).

32. A warp hajtómű ficánkol egy picit, de úgy tűnik kis idő múlva rendbejön anélkül, hogy csodagyerek Wesley Crushernek bármit tennie kellett volna.

33. Wesley Crusher javít valamit a warp hajtóművön és az jobban működik, mint előtte bármikor.

34. Beverly Crusher egy teljes epizódon keresztül nem elpirul el és nem akad el a lélegzete, amikor Picard a helységben van.

35. Guinan elfelejtkezik magáról és előad egy rögtönzött kabaré-számot.

36. Data szerelmes lesz a replikátorba.

37. Kirk/Riker szerelmes lesz egy nőbe az épp meglátogatott bolygón és az epizód végén nem kell elválniuk tragikus körülmények között.

38. Picard kapitánynak nehéz döntést kell hoznia egy kevéssé fejlett faj sorsáról, de a fő direktíva egészen megkönnyíti a dolgát.

39. A leszállócsapat egyik ismeretlen kormányosa túléli a küldetést.

40. Data-t/Spock-ot lefokozzák/mellőzik az előléptetésnél, mert nem érti a legalapvetőbb nüanszokat abban, amit mások mondanak neki.

41. Kirk haja változatlan marad egy epizódon kereszül.

42. Kirk pulóvere verkedés közben nem szakad el a perforáció mentén. (Vagy egyáltalán nem kell bunyóznia).

43. Kirk nem hagyja abba a bajbakerült női vendég csókolgatását, mielőtt ő nem áldozza fel magát érte.

44. Scotty nem emlegeti a fizika törvényeit.

45. Spock nem az egyetlen aki nem szenvedi el egy ismeretlen fegyver hatásait, mert megvédi zöld vére vagy bizarr vulkáni testfelépítése, így nem tud megint mindenkit megmenteni.

46. Az epizód nem azzal fejeződik be, hogy Kikr és a Doki azon nevet, hogy Spock képtelen megérteni egy viccet, ő pedig nem vonja fel szemöldökét.

47. Az Enterprise-t meglökik fénysebesség felett, tehetetlenül pörög és nekiütközik egy bolygónak, amelyik abból az irányból jött, ahonnan nem vehették észre időben.

48. Geordi csak néz valamit elektronikus szemein keresztül, és fogalma sincs arról, hogy mit lát.

49. Miközben a hajót a Romulánok támadják, Picard kapitány kiadja a parancsot a warp ugrásra, de az Enterprise lefullad és nem tud elindulni az "űrhajóklub sárga angyala" nélkül.

Előzmény: Törölt nick (1091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!