Keresés

Részletes keresés

KarnEvil Creative Commons License 2005.08.11 0 0 2203

Sajnos mindegyik csak 128-as... Leszedésre, tanulásra így is megfelel, de persze nem HIFI-be való...

Előzmény: LaurensHammond (2202)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.11 0 0 2202
Mlyen felbontasban, bitrate-ben van az organ-ized? Erdekelne, ha jo minosegu! Ja , es a Don Patterson is, nekem egy masik Acid Jazz kiadasu van meg, nem ez a friend-es! Csere?
Előzmény: KarnEvil (2200)
tehtube Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2201

T200 német. Az R, azthiszem valami metronómot jelent. Beépített polisztirolrotoros lezli 8"-as szélessávú hanxóróval. Mechanikus, scanneres, jól látszik a shift line is, de fulltranyós. Nem pont olyan lesz a hangja ha megérkezik amit elképzelsz, de lehet rajta segíteni. T szériát használt Balázs Fecó a Neoton-Taurus-Korálban és a JJ Kravetz a Frumpyban. Az etalon annak aki szereti az Emersonos-Purplés hosszúra vett nótákat, legyen szó stúdió vagy koncertfelvételükről. (victoraudio)

Ok, szerintem mindkét előadó csöves lezlivel "bolondította meg" a hangját.

Az első 17 hangkerék gyárilag hiányzik belőle. Ezek a hangok elektromosan leosztottak a fölsőbbekből. AZ első 13 a lábbasszushoz, a 14-17-re meg nincs szükség, oda nincs billentyűzet. Ilyenek a spinetek. C-F közt nincs min játszanunk.

Van egy német aki gyárt egy panelt ami csöves és azzal ki lehet váltani a tranyós előerősítőjét. Ez azért is jó még mert azthiszem visszaállítja a rendes perkahangot, mert a "nemszabványos" oktáv és kvint perkák helyett összetett hangzások csengenek le itt már, ami látszólag előrelépés, csak hervasztó hallani.

Van egy másik kis panel a tarnyós lezlik végfoka elé. no ha azt is beteszed a lezlije elé, akkor lehet hogy egész finom hangot kaphatsz a szekrényből is. Persze egy lezli mindig jól jön.

A vágott billentyűk is szinte elérik a waterfall mozgását, de csak a fölső manuálon. Az alsón a játék hevében gyakran beleakadhat a kezed a kinyúló és sorjás fölsőbe.

A vibrátó is hiába scanneres, a chorus bekapcsolása után sem fog sikítani. Mások az alkatrészek. A sikítós chorusvibrátót az ABCDMRt-k tudják. Meg lehet vizslatni, melyik ellenállás, kondi a ludas.

Ebből a T200-ból épp szervizelés miatt ki van szedve a lezli.

A hangrendszere azért ezeknek az orgonáknak egész jó, ahogy az M3-amnak, A100-nak, E100-nak is jó volt, sőt a Porta-B-é is meglepett, csak egy bajuk van, akkor szól jól, ha leguggolunk a billentyűk alá. Úgy meg nem lehet orgonálni :-) Annyira takarásban vannak egyébként ott lent, hogy kár az elveszett jó dinamikáért, magasakért. Mivel a kezed alatt nem lesz basszus, mert az alsó manuál egy oktávval feljebb hangolt, ezért ha szeretznél komplex hangzást, meg kell tanulnod lábbal játszani. Rajta, nagyon jó mulatság lesz, 1-2 hónap után nagyon fogod élvezni. Lábbassz, balkéz-harmóniák, jobbkéz-szólam. Zs

Előzmény: hvik (2198)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2200

Nekem ezek vannak meg (MP3):

Előzmény: LaurensHammond (2199)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2199
Nekem egy Joey De Francesco,Lonnie Smith,es meg valaki regi feka, ami van iyen cimmel, Organized....nem ugyanaz lenne? Erdekelne a dolog! Kik jatszanak rajta? Aki most ujdonsag nalam, es ubertop a csavo(meg Joey-nak is van tribute lemez rola) az a Don Patterson! Eleg ritka szerezni olyat sajnos.... A masik a hatvanas evek elejen keszult Johnny "Hammond" Smith lemezek.....zsenialisak!!! Csere?
Előzmény: KarnEvil (2196)
hvik Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2198

Tehtube!

Tudsz vmit mondani a TR200-ról?

tehtube Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2197
Az a fémfülű 145-ös lezli szólt vele, amely a Joey-en is ott volt. Van egy cső plusz benne előerősítendő. Derekas.
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2196
1999-es 'Organ-ized' c. lemezt hallgassa meg, aki még nem tette! Ifjabb Hammondosok is képviseltetik magukat, nagyon jó válogatás. Persze sok név hiányzik...
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2195
Bizony az, es szep is ez a forma! Hallottuk anno a Focus koncerten szolni ezt a hangszert, nem is szolt rosszul!
Előzmény: tehtube (2194)
tehtube Creative Commons License 2005.08.09 0 0 2194

Egy érdekesség:

Ez a hangszer egy emtú. (M2:-) Ezt szinte csak amerikában gyártották. Nagyon ritka ez a dániai C3-ra hajazó forma. ráadásul tudtommal csak M3-at gyártottak. Nos ez rácáfolt. Ez egy dán M2-es!! Kései, mert smooth edge waterfall és smooth drawbaros. Kb 1954. A kettes, megelőző széria 1951-55 közt volt. Még nincs percussion. Ez az országúti harcos annyiban is különleges hogy utólag beleapplikálták. Látható hogy a perkakapcsolók szorosan egymás mellett vannak, nem kis hézagokkal. Másik extra, jobboldalt a kettős presetváltó körkapcsoló. Ugyanaz a funkciója mint a nagyoknál a pre-set inverz billentyűk. Harmadik extra, beépített zengető. Negyedik extra, zárható billentyűfedél. Ebben az európaiak akkurátusak voltak, szinte mindhez gyártottak az amerikaiakkal ellentétben. Az egyéb beépített kapcsolók a könnyen letörhető félhold kapcsolókat helyettesítik.

Szóval egy igencsak használt, de érdekes darab.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.09 0 0 2193
Igen tudom, es megfertoztel ezzel a velemennyel, megha imadom is a Fender Rhodes hangjat, Jazz-ben elso osztalyu, nincs is jobb nala!!! Viszont a Hammond-ert meg remegek, es kiver a libabor, ha megszolal a hangja, meg igy is, hogy naponta ulok moge immaron mar 3 eve...ez jobb mint barmi mas, nem lehet megunni:-) Tolem egyebkent a heten viszik el a Rhodes-omat, elkelt ugy nez ki, Jon Lord-nak kell a 2 Hammond-ja melle, es a 2db 760-as Leslie melle:-)))Ugy azert mar eleg California Jam lesz a felallas:-)
Előzmény: tehtube (2187)
perempe Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2192
Már megtaláltam itt. (Ha valaki tud jó kottás oldalt, akkor kérem, hogy írjon. Komolyzene, jazz és zeneelmélet is érdekel.)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2191
sorry a helyesirasi error-ert.....(ijedtem)
Előzmény: LaurensHammond (2190)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2190
Huuu, az nagyon jo!!!! Lou Donaldson: Natural Soul! Nem Son!!!:-)Meg is ilyedtem, hogy az nekem meg nincs meg...nehezen vislem az ilyen dolgokat:-) Oriasi a lemez, igazi allat hangzas, klasszikus Blue Note felvetel, fantasztikusan szol, es zene is csillagos otos! A Hammond is referencia ahogy szol benne, es hasznalja vegre a John Patton a Leslie-t is...mert tudniillik Ő ritkan porgette...inkabb olyan 888000000, stop,C3 chorus/vib, es egy kis reverb...ja es persze az elmaradhatatlan soft third percussion! Vegyetek meg, megeri az a lemez, es nem is rovid...az enyemen bonusz is van!
Előzmény: akapuli (2189)
akapuli Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2189

akkor lou donaldson natural son. a fatok mogott john patton

ajanlom figyelmetekbe hogy kb. 2800 Huf-os aron vannak a rudy-s blue note cd-k odahaza, ez is ebbol a sorozatbol van.

Előzmény: LaurensHammond (2177)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2188

Ami engem Rhodes-ügyben legutoljára megérintett (Paglia-n kívül), az Erik Truffaz "The Walk Of The Giant Turtle" c. albuma volt, ahol egy Patrick Muller nevű fószer nagyon érdekes kísérleteket folytat a Fenderzongi hangzását illetően :)

Előzmény: tehtube (2187)
tehtube Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2187

Hi, szó esik itt alakalomadtán zongorákról is. Miért offolnánk? Szállj be.

Ja, Larry Goldingsban meg az a jó, hogy nem a szokásos 4-5 jazz pre-set et alkalmazza. Mindenkinek ajánlom aki szereti a mai zenét. Kicsit MMW-os is néhol, de jazzesebb, könnyedebb is néhol.

Rhodes, hmmmm, Laurens tudja a véleményemet. Jó kis hanxer, nagy dinamika, főleg a mai felvételeken. Tudni kell ízesen használni. Sam Páglia zseniális ebben is.

A régebbi, hetvenes évekbeli zenékben viszont kifejezetten rühelltem, ugyanis ez gyakran a Hammondokat váltotta le mind külföldön. De tényleg rosszabbak lettek a zenék is. Példa erre számtalan.

Kint: Atomic Rooster, Focus, Brian Auger, ...

Itthon meg már fájt az LGT és Syrius esetében a váltás pl.

Ez persze azokra a zenékre vonatkozik ahol gyakorlatilag az orgonák hangszerelését egyszerűen átkonvertálták fenderzongira.

De ahol eleve arra készül a zene abban teljesen más. Ki most az etalon ebben a műfajban? Nem a szokásos nagy nevekre gondolok.

Üdv, Zs.

Előzmény: hammond-b-3 (2186)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2186

Hi perempe! Nem tudom, de ha van, főleg ha a Fender-zongorásokat ott nem "OFF"-olják, akkor szívesen beszállnék! :-)))

Előzmény: perempe (2185)
perempe Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2185
Off:
Van-e itt klön zongorás fórum?
tehtube Creative Commons License 2005.08.07 0 0 2184

Gratula! Kis tuninggal egész jó játéxer lehet belőle.

Főleg Don Airynek!

Ismét játszunk Vecsésen. Zártkörű, de nem nagyon, főleg nem szigorúan. Augusztus 18-án csütörtökön. Fő út 119. Ahol olyan térszerűvé szélesedik ki az út, a második ház. Az M0-ás előtt kutató régészek bázisa, nagyon bulizós népség, nem kirekesztő, bátran lehet jönni. Utána 19-én Pilis, 2. motorostalálkozó.

Viszem a DB5-öt, Nanosynth-et és a Mósünszánd Kábéer háromdé-t is.

(Az íbéj tényleg nem teljesen idevaló, igaza van Laurensnek. Nyugtával kell dicsérni, mármint ha megjött és úgy jött meg a dolog ahogy szerettük volna)

hvik Creative Commons License 2005.08.07 0 0 2183

Megvan a TR-200.

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2182
Hi hvik, oké, mostmár tudom "ki vagy", azaz ha meglátlak valamin, akkor nem csaplak le :-)))
Előzmény: hvik (2181)
hvik Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2181

Akkor mindenkitől bocs a rengeteg OFFért amit az eBay-jel kapcsolatban írtam, de mindezt HAMMOND érdekében tettem.

OFF kicsit,

Zsolti Szaktárs,én is gratulálok! Kemény meccs volt a T500 is. Nekem se sikerült... Ugyanis én voltam ryanrusty, pontosabban német unokatesóm, az utolsó percekig hősiesen küzdöttünk de piszkos freddy elvitte. nemsokpézé:) Már a WAPon licitáltunk a telefonomról:) Nem szeretnék "küzdeni" mégegyszer egy Hammond mániás honfitársammal se, ezért szólok még most, hogy szeretném elvinni a TR-200-asat, köszöntem.

OFFvége

ÜDV

Előzmény: hammond-b-3 (2178)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2180

Fiúk / Lyányok :-)

Itt egy linkecske, most akadtam rá, remélem ki-ki talál valami szépet...!!!

Üdv.: Zsolt

http://www.pieranar.com/hammond.htm

LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2179
Gratula az orgonahoz! Tetszeni fog biztos Raphael-nek, mert nagy butordarab-) Koszi a postazas szerepet elore is! Igen, biztos a lemezek azok, a Magar Posta meg egyszeruen nekem csak "bekaphatja a drawbar-omat":-) Mar tortek ossze lemezemet, es eppen egy Hammond orgonas ritkasag volt 50dollaros Wild Bill Davis.... Jimmy Smith peldakepe...hat azota csak boritojat nezem.:-( Talaltam egy cikket a Joey koncertrol, idemasolom a linkjet! Erdekeseket ir az illeto, a Moog-ot nem igazan ertem, meg nehany dolgot.....ez a Magyar hozzaertes:-)de azert vannak kellemes megnyilvanulasok benne, a Hammond es a szexualitas kozelsege:-) http://www.a38.hu/index_files/panorama.html
Előzmény: hammond-b-3 (2178)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2178

Hi Viktor, teljesen igazad van "krumplileves"-ügyben.

Egyébként tegnap megjöttek a lemezek, legalábbis gondolom. Persze a bunkó postás megint nem csengetett fel, csak bedobta az értesítőt és ráírta, hogy "Nagyalakú", tehát biztos a lemezek vannak benne. A pénzt majd hétfőn feladom. Klaus kérdezte, vállalom-e a postás szerepét, ha venne Nálad majd ismét lemezeket. Oké vállalom, tehát ezügyben semmi gond. Te nekem elküldöd, én kifizetem és viszem neki, ha megyünk Némethonba.

Vettem Raphaelnek egy Aurorát, technikailag hibátlan, kemény 121.-EUR-ért. Van benne "műlacika" is meg vibrato - nézd, tanulni egy 3 éves gyereknek szerintem tökéletes. Íme a képek a cuccról: 

Előzmény: LaurensHammond (2177)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2177
"a krumplileves legyen krumplileves":-) A Hammond forum meg Hammond forum:-) Nem is szoltam a temahoz, mert lattam nagyon Ebay-es lett a dolog.... Van az Index-nek Ebay foruma, ha valaki bator, es venni akar orgonat kintrol...... Szerintem inkabb, jo Hammond-os lemezkrol, drawbarbeallitasokrol,Leslie-krol beszeljunk:-)
Előzmény: hvik (2173)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2176

Akapuli-szaktársnak max. igaza van: csak semmi kapkodás, az eBay legfeljebb napok kérdése, hogy megjelenjen a kívánt árú. Bejelnetkezés nélkül is tudsz megfigyelés alatt tartani 10 aukciót - ez úgy működik, hogy ha egy cucc megtetszik, akkor kattints a "Diesen Artikel in Mein eBay beobachten" - re ez ott van mindjárt a "főcím" alatt. Utána úgy tudod előhívni, hogy a startlapon felül rákattintasz a "Mein eBay" gombra. Ez megy tehát bejelentkezés nélkül. Gondolom, ez "kukival" megy, tehát csak azon a gépen hívható elő, amelyen elmentetted az aukciót.

Bejelentkezés: Őszintén szólva nem tudom. Amikor én jelentkeztem be, az már nagyon régen volt (2000-ben) és azóta alaposan megszigorították. Akkor elég volt egy olyan email-cím is, amellyel azonosítható volt az illető személye. Mivel nekem saját domain-em volt, így nálam nem volt gond - freemail-es címeket is elfogadtak ugyan, de akkor meg kellett a Kreditkártya (Visa, MasterCard, stb.) száma. Azt meg bocs, de én senkinek sem adom meg, sőt nem is tartom magamnál. Aztán ezen is változtattak, most hozzá kell járulnod ahhoz, hogy az eBay ún. SCHUFA-ellenőrzést hajtson végre, azaz a bankszámládra a központi nyilvántartón keresztül rákkukkantsonl, hogy van-e tartozásod, elmaradásod hitel esetén, ergo: átvilágítják, mennyire vagy fizetési ügyekben megbízható.

Ez az állandó szigorítás a rengeteg csalás, visszaélés következménye. Itt tehtube atyánkfia óvó tanácsát szeretném megerősíteni, hogy nagyon észen kell lenni, kitől vásárolsz, meg mit, pláne, hogy a fizetés vagy előzetes átutalással, vagy személyesen történik, amennyiben az árúért te magad mész el. Ez utóbbi esetben, visszaléphetsz a vásárlástól, DE CSAK AKKOR, ha az árú nem felel meg a leírásnak:

pl. az eladó beírja az aukció szövegébe, hogy az orgona technikailag hibátlan, aztán kiderül, hogy pl. nem megy a perka, meg recsegnek a regiszterek. Viszont ha átutaltad a pénzt és elküldeted magadnak a cuccot és akkor derül ki, hogy bizony gáz van, akkor főleg külföldről kb. 0% esélyed van arra, hogy visszacsináld a bulit, vagy esetleg pereskedj.

Természetesen az a legjobb, ha az ember már az aukció ideje alatt felveszi a kapcsolatot az eladóval és A-tól Z-ig kikérdezi az arúval kapcsolatban, tisztázza a szállítási költséget, stb.

Én megmondom őszintén, Magyarországról nem eBay-eznék, főleg nemkezdőként és végképp nem egy ilyen kényes cucc, mint a Hammond-orgona vásárlása ügyében. Ha Szegeden derül ki, hogy egy roncsot vettél Hamburgban, akkor vakarhatod a fejed....!

Amióta Magyarországon vagyok, különösen óvatosan vásárolok, a cuccokat is a németországi címemre küldetem el a legtöbb esetben és ami fontos: az eladó értékeléseit meg kell nézni. De ez sem mérvadó minden esetben. Vannak olyan  csalók, akkor türelmesek: pl. igyekeznek olcsó cuccokat gyorsan eladni, begyűjtenek egy halom pozitív értékelést, s miután bizalmat keltenek, akkor csinálnak egy csalást, de akkor már nagy tételben. A német SAT-1-en, RTL-en voltak eBay-es adások, milyen fifikásan dolgoznak bizonyos abszolút megbízhatónak tűnő csalók.

Ezért van az állandó szigorítás pl. az eBay-regisztrációnál.

Most joggal kérdezheted, hogy akkor én miért vagyok rajta most éppen egy Hammond-orgonán? Először is leinformáltam a céget, beszéltem a pacákkal, sőt miután közöltem vele, hogy a szállítást én intézem, azt mondta, elég ha a szállító pacák fizeti majd ki neki a vételárat. Aztán: Ha valami gáz van, akkor nekem van jogvédelmi biztosításom Németországban, amellett német vagyok (szerencsére csak papíron...:-) és bevillantok egy német ügyvédhez, aki már nyomja is a felszólító levelet és kezdi ugye az ügyvédi fenyegetést bírósággal, stb. Ha pedig szándékos csalásról van szó, akkor fel lehet jelenteni az illetőt a rendőrségen és akkor már benne van a pácban. Persze olyanra is volt már sokszor példa, hogy az eladó ún. "postafiók-cég" volt, bezsebelte a pénzeket, aztán eltünt a térképről.

Az előbb beütöttem a német Google keresőjébe, hogy "eBay-Betrug", azaz "eBay-csalás" és 12.800 link jelent meg... A csalás-variációk száma végtelen. Egészen a nem létező árúk eladásától a jelszó-feltörésig terjed a csalások tárháza. Ez utóbbi esetben "feltörik" a jelszót, majd vásárolgatnak a nevedben gépkocsikat, antikvitásokat, szóval hülye drága cuccokat, csak úgy kiszúrásból. Mivel a törvény szerint az aukció végén, ha te vagy a nyarő, akkor az egy jogerős adásvételi szerződésnek számít, így köteles vagy megvenni az árút! Ja, és hogy nem te vetted, akkor sorry - tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen, de attól még köteles vagy megvenni az árút. De olyan esetről is van tudósítás, hogy a vevő átutalta pénzt, arút persze nem kapott, az eladó közben kilépett az eBayből, a feljelentés, illetve nyomozás során pedig kiderült, hogy a bankszámlaszám, amelyre az áldozat átutalta a pénzt, nem passzol az eladó nevéhez. Szóval veszettül észen kell lenni, mert az eBay sajnos a csalók átjáróháza. A jelszót pl. én hetente változtatom és mindig kilépek, ha végeztem. A belépés saját azonosítóval időközben már SSL-el / 128 Bit megy, de régebben ez sem volt.

Nem az a célom, hogy most hirtelen ellenreklámot csináljak az eBay-nek, de ismétlem: Veszettül körültekintőnek kell lenni! Senkit nem akarok megbántani, de kezdőknek, főleg külföldről nem ajánlanám. a PayPal fizetési mód biztonságosságához nem tudok mit szólni, nekem sosem volt, de ennek bárki utánanézhet, nekem most őszintén megmondom, nincs kedvem átolvasni, hogyan is működik. A lényeg: Nincs az a biztonsági intézkedés, amit ne lehetne kijátszani.

Nekem szerencsém volt (eddig!), hogy csupa becsületes eBay-essel sikerült összefutnom úgy eladóként, mint vásárlóként. De azért volt egy-két necces helyzet, amikor bizony nyomást kellett gyakorolni a partnerra, mert  hetekig nem fizette ki az árút és a végén az eBay-Team-et kellett a nyakára küldenem. De olyan is volt, hogy vettem egy video-capture-card-ot, ami nem működött, az eladó meg nem volt hajlandó visszaadni a pénzt. A végén feljelentettem, szerencsére az illető legalább valós volt, tehát nem egy nem-létező személy, hamis adatokkal és sikerült bevasalnom rajta a pénzt, aztán visszaküldtem neki a selejt árút. Na most ezt hogy zongorázta volna végig egy jámbor magyar honpolgár....?!

Tömören-röviden: legyetek nagyon óvatosak és körültekintőek!!! Üdv.: Zsolt

Előzmény: hvik (2174)
akapuli Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2175

ugyan nem engem kerdeztel, de szerintem ki kell varni, pont ilyenek sokszor felbukkannak. vendegkent osszegyujtogeted a tetszetosebb darabokat, aztan megnezed, hogy milyen aron mentek el. aztan lehet gondolkodni :-)

tt van nehany tanulsagos tortenet: http://www.umop.com/packrat.htm

Előzmény: hvik (2174)
hvik Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2174

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7340257004&category=16219&rd=1

Ez az ami még nagyon érdekelne. Még 2 nap!!! Erre már licitáltak is! NRW egyébként teli van Hammonddal? Úgy néz ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!