Sajna ezen a gépemen nincs fenn az összes kép, de......
Pl. Nabaq-ban a Magic Life hotelnek egy nagyon szépen kíépített stégje volt. Ez azt jelentette, hogy egészen a korallokig ki lehetett rajta sétálni és aztán ott egyből a mélyvízben találtad magad, ahol volt már látnivaló.
Ami képet most itt találtam, az a Calimera Moderna Beach Hotel-nél készült. ( nabaq)
Itt sajnos nem igazán volt lehetőség sznorizni.
Az általatok választott szálloda hova esik? Tengerparti?
Köszike! :) ahol esetleg homokos ott ha bentebb uszok 100 200 m ert ott már elképzelhetö hogy jo és szép a viz alatti világ? mert akkor nem jelentene gondot....
Ha Sharm-on egy olyan szállodát választasz, mely közvetlenűl a meredek partnál van ( tehát pl. semmi képpen nem Nabaq !!!), akkor a sznorizás szempontjából mindenképpen jobb, mint Hurghada. Hurghada-n a part inkább enyhén mélyülő, így ott hajóval kell bemenni és ott lehet nézelődni.
Sharm-ról nagyon jó merülőhelyekre tehet menni naponta. Voltunk a Ras Mohamed nemzeti partkban stb. , szóval szép.
Mi voltunk Sharm-on is és Hurghada-n is és Sharm ebből a szempontból szerintem jobb.
Most márciusba Hunghadán és Sharm el sheik be gondolkodok... melyiket választjam? mostani akcios utazásokat néztem és csak 4000 ft al kerül többe sharm el sheik..... Sznorkerezésbe érdeklödnék hogy akik voltak már hunghadán és sharm el sheikbe milyen külömbséget észleltek a tengerparton? sokkal jobb sharm? (Buvárkodom is ugyhogy ez elsö szempont nekem)
Sziasztok!
Infókat szeretnék az Egyiptom, SHARM EL SHEIKH, Days Inn Gafy Land szállóról. Ha valaki már járt ott és esetleg képei is lennének, nagyon megköszönném!
Üdv: jkruz
Üdv3 ! Megtettük , elmentük , jól tettük ! Gyermekded hiányosságokon kivűl/csap mozog,fürdő ajtó nem illeszkedik,zár néha elromlik/ bőven megérte a pénzét.A környékbeli építkezést akkor láttad ha akartad , mert minden szoba befelé néz a medencére /hideg volt a vize , csak az edzettebbek használták/ , dehát úgyis a partra jártunk fürödni , a szálloda busza korrektül jött-ment. A kaja kicsit egysíkú , de jó volt.Az idő is kegyeibe fogadott minket , a szél volt néha erősebb mint kellene.Az OTP-s idegenvezetők korrektek voltak , s az útjaik alig drágábbak a helyieknél , tehát megéri velük menni. Az itthoni vízum beszerzést el lehet felejteni , kb. 50 másodperc alatt megvettük 15$-ért/fő , s csak azért hogy legyen , mert beengedtek volna anélkül is , ha nem megyünk ki a Sinai-ról.Hogy mi számít kimenetnek nem tudom , met a Ras Mohammedhez vezető 20 km-en vagy 3szor megnézték , Szt. Katalin felé egyszer sem. És a csúcs , hogy mindenki felhőtlenül élvezhette a téli nyaralást ugyanis senki nem lett beteg a csoportból.Hurghadán 2 nap alatt padlót fogtam , s lehet ezért , de szerintem Hurghada egy porfészek Sharm-hoz képest.Szóval mindenki hozta haza az első napon megvett ANTINÁL-t /ki 40 fontért , ki 10 fontért vette/ talán ezért került el minket a fáraó átka. Látom már 59.900-ért árulják ezt a hotelt , annyiért is ingyen van.Szerintem ez valami bevezető akció a hotel részéről mert annyira új , hogy még a taxisok sem ismerik.Mindig a mellette lévő MEXICANA -t kellett bemondanunk , akkor tudták merre kell menni. A MALÉV is hozta szokásos formáját , pontosan , jó ellátással repített minket. Szóval ha "olcsón" , de megfelelő szinvonalon szeretnétek nyaralni , csak javasolni tudom ezt az utat.
Üdv2. Most láttam meg az OTP TRAVEL Help-et , és mindenki dicséri az irodát. Kedves HELP !:) Mi 6.-án mennénk 4-en a Country Hotelbe , ha lesz még hely. Öszintén - mitől ilyen olcsó ? köszi LEENDŐ UTAS
Sziasztok! Nagyon tetszik a hely, pentek ota itt vagyunk nemi Cairoval es Dahabbhal fuszerezve. A viz is nagyon kellemes a furdeshez. Aki tud, jojjon:)
Egy dahab-i út másfélszer többe kerül mint hurghadába, ráadásul neked kell szervezni az egészet, mivel oda tudtommal senki nem utaztat. (kivéve egy-két búvárbázis- ott meg merülni kell, nem szörfözni)
Amúgy kétségtelen dahab a nyerő a három hely közül, de azért Hurghadán is fúj a szél néha. :-)
Csak ötlet:
A legolcsóbb akciós hurghadai útra befizetsz, és át húzol komppal (fast ferry) Sharm-ba, onnan busszal Dahabba. - de deszkával a hónod alatt...hát nem tudom.
3) Helyben hol érdemes fakultatívra befizetni - vagy netán ott is van "jordán taxis"?
4) Mi az, amire feltétlen oda kell figyelni?
Adalék a válaszokhoz:
A kényelmet nagyon szeretem, a luxus felejtős. Egyedül utazom, de nem vagyok magányos. Egy kicsit elegem lett mindenből. Ugye van aki érti? A kajára "immunis" vagyok - nem zabálni megyek...Az sem baj, ha kis szirmokból nem raknak szivecskét a párnámra..Másrészről igénylem a tágas, nagy, lehetőleg a tengerre, a hegyekre vagy a sivatagra néző szobát. Már többször jártam E-ban, Sh.-ben még nem. Fontos a közeli partszakasz, az sem nagy baj, ha jó a strand., és elérhető közelségben lehet egy jó chivast benyomni. Persze mértékkel...Autóbérlés - St Katalin, Mózes, meg a többi ...érdemes autóval ?, vagy irodával?...Bár pihenni vágyom, inkább legyen a hotel valahol a centrumban, mint mégoly luxussal 20 km-re mindentől. Hát ennyi.
Olvastam Zenox csöppet sem élvezhető nyaralását. Az a baj, hogy mikor elmegyünk 1 hétre és a csomagokkal foglakozunk 2 napig is az is nagy kiesésnek számít egy ilyen helyen és egy hétig kergetjük a böröndöt!! Tavaly voltunk Sharmon a Kartagoval. A hely nagyon szép, a Kartagos szervezés olyan vol amilyen. Travel S. repültünk. Cseppet sem voltak barátságosak. Sőt. Nem lehetet semmit csinálni csoda, hogy levegőt vehettünk a gépen.
Idén Neckermannal voltunk Hurghadán. Nagyon frászban voltam mikor megtudtam, hogy ismét velük kell végig szenvedni ezt a 3 és fél órát. Ennek ellenére elmentünk és nem akartam hinni a szememnek. Leengedték a monitorokat, tudtak beszélni az utaskisérők, videót nézhettünk!! Felmerült bennem, hogy lehet, hogy az iroda miatt volt mindez?
Azt hittem tavalyi esetünk véletlen volt, de úgy látzsik, hogy mégsem!
Ezt csak érdekességként írtam a Travel S.-ről, mert lehet, hogy más is járt így és mi is mindig egy böröndöt viszünk, hogy ne kelljen annyi felé koncentrálni!
A rossz élményeket és bosszúságot pedig nem lehet pénzzel megváltani!
Pentek 00.30 kor indultunk. Az indulás előtt 3 nappal a Kartago központi számán még 6.00-t mondtak, majd amikor szerdán átvettük a részvételi lapot, azon már a 00.30 szerepelt
Szia! Hát nem irigyellek egy ilyen nyaralásért, gondolom rendesen el tudta rontani a hangulatot. Az ilyen élmények erősitik meg bennem azt, hogy a Kartagoval nem fogok sohasem utazni. Igaz, hogy itt a repülőtársaság a hibás, de a Kartago miért ilyen sz@r céggel repül? Annyi rosszat lehetett már olvasni róluk. Amugy az indulásotok reggel 6 helyett korábban történt vagy már pénteken éjfél után, ez nem világos. Ha az utóbbi, akkor összesen hány napot vagy éjszakát voltatok ott?
Ha jól tudom az utasbiztositás is fizet ilyen esetekre, attól függ, hogy mennyivel késöbb kaptad meg a poggyászodat, különböző összegeket.
Vizumot nehogy vegyetek itthon 10-12 ezer forintért. A helyszinen minden további nélkül megkapjátok 15$-ért. Az egész fél perc. Ki van irva félméteres betűkkel, hogy vizum 15$! Megveszitek, benyálazzátok az utlevélbe, és kész.
Ne dőljetek be annak, hogy lemaradtok a csoporttól, nekünk hamarabb meglett a vizumunk, mint a csoport többi tagjának.
Egy kis élménybeszámoló, ha nem untatlak benneteket.
Most jöttünk haza pénteken Sharm el Sheik-ről. A Kartagotours szervezésében voltunk a Sheraton hotelben.
A repülőgép indulása kezdetben péntek reggel 6.00 órára volt kiírva, ami módusult 00.30-ra. Gépünk Sharm előtt leszállt Hurghadában, itt letettük az utasok nagy részét. Sajnos ez lett a vesztünk. A csomagunkat is kirakták. Elég gáz volt, mivel 1 nagy böröndöt vittünk, amelyben mindkettőnk ruhatára+ minden ami egy nyaraláshoz kell benne volt. Rohánás a reptéren a Travel Service TAS-Tiger partneréhez. Jegyzőkönyv felvétel. Igérték, hogy aznap vagy legkésőbb másnap megkapjuk a csomagunkat. Én nem voltam ideges, biztam benne, hogy minden ok lesz. A barátnőm, már nem annyira volt nyugodt. A helyi Karthagos idegenvezető biztatott minket, hogy nem lesz semmi gáz, a hasonló helyzetek hamar rendeződnek. Hát nem igy történt. Mindenesetre telefonált a hurghadai kollégának, aki jelezte, hogy a pogyásszunk BIZTOS ott van. Valahogy nem igazán értem, hogy a hurghadai Karthagos miért nem rakatta fel 1 Sharmba tartó gépre, vagy küldte át hajóval.
Szombat délután kitaxiztam a reptérre. Semmi. Azonban ott is megerősítették, hogy biztos Hurgahdán van a csomagunk. Vasárnap ismét taxizás. Ekkor azt mondták, hogy azért nem küldték át, mert a Travel Service, nem utalt át nekik 150$-t. Ezért nem adják át nekünk a csomagkésés miatti 60 dollárt sem, mivel a TravelService nem fizetett.
Hétfő. Probáltam a Travel Servicet is felhívni. Sikerült, csak azt a részleget nem akik az elveszett poggyászokkal foglalkoznak. Elég ideges voltam, mivel fél napon keresztül vagy 10x csörgettem. Egy másik travelservices (központi) számot elértem, és megkérdtem, a hölgyet, hogy ha a másik számon lévő úr "véletlenül" ráér ugyan hivjon már fel. Visszahivott. Elmondtam a problémám. Igérte segít. Szerdáig se jött csomagunk. Ismét repülőtér, majd a hétfői nap megismétlése. Ezek a Travel Servicesek SEMMIT nem tettek!!! Pedig még az egyiptomi partnerük telefonszámát is elküldtem!
Csütörtök újra reptér. Annyit elértem a Tigernél, hogy megigérték, hogy a pénteken Hurghadán leszálló Travel Service-s gépre (ezzel jöttünk haza) felpakolják a cuccunk.
így is történt. Hazaérkezvén Ferihegyen meglett a böründünk. Első utam a Travel Services irodába vezetett... Adott az ürge egy igazolást, hogy a csomagunk most lett meg.Azt mondta Prágába átküldik kivizsgálásra az esetet. Két hét.
A Sharmban lévő Karthagos idegenvezető látszólag probált segíteni (pl felhívta a hurhgadai kollégát, SMS-eket küldött nekünk, hogy még nincs semmi hir, stb) de igazából nem tudott semmit elintézni.
Ezért a nyaralásból pár napunk teljesen kiesett. Ráadásul mindent vennünk kellett. Ruhákat, fürdőfelszerelést, tisztálkodószereket, törölközöket, papucsot-> böröndöt, stb. Telefonálgatásra, taxizásra vásárlásra elment kettönknek vagy 180.000-200.000 forint. (Nem számolva az elronott nyaralást.)Sajnos számlát kevés helyen tudtunk kérni. Volt aki füzetlapra irta... Még a szállodában se tudtak adni, csak külön utánajárásra.
Nem tudom, mi lesz, megvárom, mit lép a Travel Service. Szükség esetén beperlem őket, ha kell a legjobb ügyvédet fogadom meg.
Ha valaki került már hasonló szitúba, meghirhatná.
Ennyi a siralmakról. Most pár szó a nyaralásról.
Mi a Sheraton hotelbe mentünk.
A hotel első osztályú volt. Teljesen meg voltunk vele elégedve. Bejelentkezéskor egy tiz dollárossal nyitottam, így hamar szobát cseréltek, és egy nagy franciagyás tengerre néző szobát kaptunk. A takarító srácnak minden nap ott hagytam 1 dollárt/eurot, vagy 7 egyiptomi fontot. Cserébe minden nap 4(!)új törülközőt, és ágynemut kaptunk.
Az étkezés is szuper volt, mind a reggeli, mind a vacsora. Bőségesen volt minden. Általábban minden nap 20% ban volt az előző naphoz képest újfajta étel. Soha nem maradtunk éhen. A sütik borzaztő finomak voltak. Mivel félpanzion voltunk, ebédidőben néha kajáltunk. A szállodán belül 1 pizza 30 font, Fél grillcsirke 40, spagetti 25 grillezet kalmár 38. (ezt 35-36 forinttal szorozzátok) Lehet szobaszámlára is iratni, igy elvileg olcsobb,de én nem vettem észre. Mindegy, az árak kibirhatók.
A Sheraton elég nagy szálloda, de tele van növényzettel. Rengeteg pálma, virágzó növény borítja. A tengerpartja csodás. Stégen lehet bemenni és máris csobbanhatunk a korallfal mellé. Tonhal, méteres napolehonhal, trombita hal, papagájhal, és millio kissebb nagyobb szines haltól forr a tengervíz.
Nov 11-18 ig voltunk. A hőmérséklet -amitől a legjobban tartottam- meleg volt. a Nap égetett, a viz a 26 C -san a legideállisabb volt a fürdéshez. Az egyik hajókirándulás alkalmával 1x nagyon erős szél fújt, ami miatt kicsit fáztunk, de a tengervíz ekkor is langyosnak tűnt.
Sajnos a csomag elvesztése miatt lemaradtunk 2 kirándulásról. (Jeep szafari, Kairó/Piramis) Csak két hajos sznorkelezésre tudtunk elmenni. Ras Mohamed és a Tirán szigetek.
A Lighthouse nevű magyar búvárcsapattal (Törteli Robiék) mentünk. Nagyon profik, felkészültek voltak. Mindenkinek csak ajánlom őket. Egy egész napos túra 30 euro (kajával). Nem olcsó, de megéri. Teknős, delfin, napoleonhal, rája, muréna kipipálva.
Nama bay és Old márketben is szétnéztünk. Nekem egyik se tetszett, túl mű minden.
Ha taxival mentek, ne a szálloda taxisát válasszátok, nagy csavargó, és alkudni se lehet vele. Ha kimentek a hotelből akkor a kék/fehér félig irásdutatlan taxisok 20 fontért bevisznek Nama Bayre. A pénzt előre készítsétek ki, mert visszaadni nem szeretnek. Nama Bay lényegesen drágább, alkudni is nehezebb, de tisztább. Az Old Market sokkal olcsóbb, de borzalmasan koszos
A hazautról. A szállodából kijelentkezéskor kellemetlen meglepetés, hogy a hazatelefonálás percdíja 15 font(!)=560 forint. Pedig az idegenvezető azt mondta, hogy olcsobb a szobatelefon mint a hazai mobiltelefon. (vodkafonnal valami 350ft/perc)
A hajótúrán megismerkedtünk jófej OTP-s idegenvezetőkkel. Mehettünk volna velük is kirándulni. Kairo 80$ (otp) 100$(kartago) szines kanyon 50$ (otp) Fehér kanyon/kolostor 75$(kartago, tavaly 2-en valami 40$-ért mentünk taxival)
A Savoyban voltunk szeptember végén. Azt kaptuk, amit igértek az OTP-nél, hibátlan szervezést, nagyon jó ellátást, gyönyörű szállodát, remek programokat.
Néhány képet bedobok a Sheraton hotelről, beszámoló majd kicsit késsőbb.
Probáltam olyan képeket berakni, amiket máshol még nem találtam. Amikor erről a szállodáról gyűjtottem az infokat, olyan képeket találtam, amelyek alapján nem is gondoltam, hogy milyen zöld ez a hotel.