Keresés

Részletes keresés

sidespin Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10759
azt nem ismerem. Virtual pool hallban költem 1x egy 80 körülit.. ez szááámííít?:D
Előzmény: fegyi100 (10758)
fegyi100 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 10758

max. break.

Bocs tesóim, de real frame-re kevés a lehetőségem (alig merem leírni a négy golyós 12-es max. break-emet  .....Hát .....izé ....vidéken alig-alig van lehetőség játszani.) 

Elnézést kérek.

DE....

szóljon már vki ,aki Carom3D-n tud 74-nél nagyobb break-et. Nekem ott annyi van meg jópár 60 fölötti.

Talán ez is vmi. 

Kymry Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10757
Van egy tuti taktikám:) válaszd ki az ismerőseid közül azokat az embereket, akikről utolsóként feltételeznéd, hogy szerethetik a snookert, és csak úgy félvállról említsd meg nekik. Szerintem több rajongót találsz mintha hirdetnél:))))
Előzmény: Thomas_ (10750)
Gracioso Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10756
Én is így vagyok. 3-4 db 20-30 közötti breakem már volt, de az is inkább a jó golyóállás miatt :) A többi meg inkább vak elefánt a porcelánboltban feeling :( Egyelőre marad a biliárd játéknak, ott sem sül még annyira a kezem, hogy hajjaj. Bár ott könnyebb pucolni, mint a snookerasztalon :)
Előzmény: Legolin (10755)
Legolin Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10755

27 körüli. A Cue Club-on... :D

Élőben még nem próbáltam és nem is akarom addig, míg kb. középhaladó szintig el nem jutok. Tisztelem annyira a snookert, hogy ha már odaállok az asztalhoz, ne csak "pusztítsak", hanem ténylegesen játszak.

Előzmény: Darth_Vader_666 (10751)
sidespin Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10754

Ahh

csak line upból löktem a te 32-nél többet:)

(Ráadásul úgy, hogy a 90es évek közepéig még versenyeztem is. Akkor még el lehetett lenni ilyen gázos teljesítménnyel, amit én nyújtottam).

ks196 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10753
4 piros 4 fekete?
Bazz maximumon voltal!! :)
Kymry Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10752

Én még nem játszottam, de a pasim el akar vinni:) meglepetésnek akarta, de véletlenül elszólta magát:)))))

de szerintem én max. negatív rekordot tudok majd felállítani, mert

1. pici vagyok

2. ügyetlen

szal én most kimaradok:)

Darth_Vader_666 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 10751

Szerencsére nekem viszonylag sok barátom nézi, és nekem már az asszonyt is sikerült rávennem, hogy nézze velem. És nem is kellett nagyon győzködnöm, elég érdeklődőnek bizonyult :))

Ha már itten a fórumos véleménykutatás a trendi, akkor nekem is lenne egy kérdésem, amire nagyon kíváncsi vagyok Veletek kapcsolatban!

Kinek mekkora volt eddig a legnagyobb braekje, amit valaha életében ütött?!

Úgy érzem az én 32 pontos rekordom igencsak kevés, szal kíváncsi vagyok ki mekkora spieler!!! :-)))

darth

Előzmény: Thomas_ (10750)
Thomas_ Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10750
Azert en irigyellek, nekem meg senkit nem sikerult ravennem, hogy nezzen velem snookert, pedig probalkoztam azert mar rendesen:) Valahogy nem akar a barataimrol sem kiderulni, hogy titokban neznek:))
Előzmény: Kymry (10747)
Seelowe Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10749

Tényleg jobb ha befejezzük, mert sehol nem írtam, hogy hülyeségeket beszél, azt meg pláne nem, hogy hülye.

Fekete játékos: Rory McLeod

http://www.worldsnooker.com/players_head_to_head-8362.htm

Előzmény: Kymry (10736)
Legolin Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10748
Nagyon helyes! Térítse csak mindenki a népet! Minél több snooker rajongó, annál jobb. :)
Előzmény: Kymry (10747)
Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10747

Képzeljétek, csoda történt ma!

Két legjobb barátnőmről kiderült, ők is snooker rajongók. Illetve egyikük 'csak' Hunter-rajongó, de már gyógyítjuk és térítjük, hogy a játékot is érthesse. Egy srác pedig meghallotta, hogy erről beszélünk, és odajött megkérdezni, hogy mi tudjuk-e pontosan a szabályokat, mert ő is nézi, de nem igazán érti. Elmagyaráztuk neki végül:) én meg azt hittem, senki sem szereti rajtam kívül a haveri körből. hú de mérges voltam a csajokra:) na, majd kicsit kezelésbe veszem őket:) egyikük már így is el van ájulva ronnie-tól:) na, ezért kellenek a jó pasik is, felkelteni a figyelmet:)

u.i.: ezt csak azért írtam most le, hogy meglegyen a 100. hozzászólásom is.

Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10746

De ha mondjuk 17 frame-ben frame-enként 5-6x megkapná, akkor nem tudom. ronnie-nak ez a gyengéje? jó tudni:)

jól van, nem piszkállak tovább, majd a tőlem okosabbak megteszik:)

Előzmény: Liquidos (10745)
Liquidos Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10745
Talán, de nem vennék rá mérget, majd most, hogy vettem DVD felvevőt winchesterrel :-)))
Előzmény: sidespin (10744)
sidespin Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10744

nemegészen.

láttad tavaly a Davis-Holt meccset?

Előzmény: Liquidos (10743)
Liquidos Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10743

Azért azt ne feledjük, hogy én még nem láttam talán még Sullivant sem (ők őt talán igen) attól elveszteni a türelmét, hogy egymás után 3x is "tapadós" snookert kapott a sárgára.

A kiidegelés inkább az amikor azt az ütést, ami tokkal vonóval Sullivannek 12mp-ébe telik Ebdon 37mp-ig tudja nézni, ez valóban bosszantó lehet. Ettől persze Ebdon még nagyon jó játékos, csak nem annyira élvezhető a játéka...

Előzmény: Kymry (10741)
Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10742

Különben te meg én ugyanazt a golyót nézzük és látjuk, csak két ellentétes oldaláról. Igaz, hogy egyforma, de te jobbról nézed, én meg balról:) Fura:)

Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10741

Nem vagyok rasszista, tőlem odavethetem San Marino-t is:) Különben most hogy szóbahoztad, van fekete snooker játékos? Mert én még nem láttam (ami nem jelenti azt, hogy nincs).

Én sem szeretnék ezen vitatkozni, mert ugyanazt szeretjük, de mind másért:) én csak azt akartam szemléltetni, hogy milyen szerves része is a taktika. Azt viszont nem hiszem el, hogy ha valaki legalább nem közepes potter, akkor bekerülne a legjobb 16-ba, akármilyen stratéga is. A játékot viszont több stílusban lehet játszani, és azt, hogy ki hogyan játsza, az határozza meg, hogy inkább jó stratéga vagy inkább jó potter. Mert ha csak egy kicsit vagy rosszabb mint az ellenfeled, de tudod őt idegelni, és ettől ő rosszabb potter lesz mint te, mert visszaesik, akkor már taktikusan játszol. Szerintem  a kettő támogatja egymást. Különben ha biztos kézzel játszol, és nagyon ügyes vagy, de nem tudod felépíteni a break-edet ugyanott vagy, mintha közepes potter lennél csak.

Előzmény: Liquidos (10740)
Liquidos Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10740

Nem szeretnék belemenni egy "vitába", mert annyit nem ér, főleg, mert mind azért vagyunk itt, mert szeretjük nézni, vagy játszani ezt a sportot, de egy kicsit épp magadnak mondasz ellent amikor azt írod --> Azért a century break-et ész nélküli lövöldözéssel nem hiszem, hogy össze lehetne hozni.

Hát épp ez az, hogy century break-et még véletlenül sem lehet össze-vissza lövöldözéssel csinálni, és éppen ezért nem vonnám külön a játékban a taktikát és a magas break-et és ismét azt mondom, hogy nem fogsz olyan játékost találni, aki takitákért, és nem a minél magasabb break-ért áll oda az asztalhoz.

Tény, hogy egy picit remegő kézzel, de fejben jól összerakott játékkal el lehet az ellenfelet bizonytalanítani, de nem érsz semmit vele, ha utána ha helyzetbe kerülsz, nem hozol össze minél magasabb break-et.

Na tessék még rasszista is, nemzeti öntudatból inkább szegény feketéket veti a brazilok elé :-)))

Előzmény: Kymry (10739)
Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10739

Szerintem többféle taktika is van. Már az is maga a taktika, hogy melyik golyóra fogsz rámenni, melyik színt választod. Kockáztatsz-e több pontért, vagy arra fogsz menni, amit biztosabb, hogy el tudsz rakni. Ez is taktika. Azért a century break-et ész nélküli lövöldözéssel nem hiszem, hogy össze lehetne hozni, épp ez benne a nehéz, mindig változó helyzetben újra és újra felülbírálni az eredeti elképzelésedet. Szerintem sokkal több koncentrációt, logikát és egyéb képességeket igényel, mint gondolnád. Sőt, megkockáztatom, hogy ez egy szellemileg igencsak fárasztó sport.

Én nem egy meccset láttam már, ahol az vesztett, aki előbb vesztette el a türelmét, attól függetlenül, hogy jól játszott addig és century break-et is csinált. Ki lehet ám idegelni mindenkit, csak ahhoz rutin kell, hogy rájöjj, hogyan. Egész biztosan mindenkinél meg lehet találni azt, ami idegesíti. Főleg, ha meglátod a gyengéjét, és végig úgy játszol, hogy ő kényelmetlen helyzetekbe kerüljön:)

Elefántcsonpart azért került a mondatba, mert nemzeti öntudatom tiltja, hogy Magyarországgal példálózzak, pedig megérdemelné.

sidespin Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10738

azért leegyszerüsíted.

Hicks sokkal jobb potter mint Davis, eredmény Davis nyert 10-4re.

Nyilván ez Ronnie ellen sokkal nehezebb lenne, aki még sokkal jobb potter, de Ronnie nem csak jobb potter mint Hicks, hanem jobb játékos minden szempontból.

A snooker az idegek és a lelki erő játéka is. Davis most már sosem fog azzal meccset nyerni, hogy lepottol valakit, ellenben a taktikai küzdelemmel, az erős idegzettel még sokszor fog diadalmaskodni fiatalabbak, pontosabbak ellen is. Ugyanis 1 jó potter is csak akkor jó potter, amikor lelkileg rendben van. Ha nyomás alá kerül, ha 1 jó taktikus folyton lehetetlen helyzetbe hozza és elveszti a türelmét, akkor már mindjárt nem számít a pontos lövés annyira.

Előzmény: Liquidos (10737)
Liquidos Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10737

Elefántcsontpart nem rossz fociban :-)

Ezt a mondatod nem igazán értem: De attól még szerintem a taktika ugyanolyan fontos.

Egy taktika létezik, minél több pontot lőni, ha helyzetben vagy, akkor rámész, ha pedig nem, akkor safety, ez nem taktika kérdése, de kíváncsi lennék, hogy "öreg" snookeresek mit mondanak, én azért azt gondolom, hogy csak taktikával nem lehet meccset nyerni, eccerűen jobban kell pottolni, és kész.

Nem bújtam nagyon a statisztikákat, de nem gondolom, hogy valaha is előfordult, hogy az nyert egy mexxsem, akinek 80%-os pott success-je volt, míg a másiknak 95%.

Előzmény: Kymry (10736)
Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10736

Tudom én, hogy nem könnyű:) de gondold el, ha mindenki mindig csak a century-t játszana. hú, hogy lehetne unni:) mint amikor a brazil válogatott focizik elefántcsontpart ellen. csupa nagyon szép gól, de semmi izgalom:(

Hát, kinek ez, kinek az tetszik. Nem azt mondom, hogy nem nézem meg szívesen, és láttam már elég meccset hogy tudjam, nem olyan egyszerű az. De attól még szerintem a taktika ugyanolyan fontos, és elég nehezen tudnám elképzelni a játékot úgy, hogy mindenkinek van két perce, hogy takarítson amennyit bír. Ez nem sakk, hogy adunk egy órát és minden lökés után lehet nyomogatni:) Nem is rossz ötlet:DDDD Lökés, rohanás, óralenyomás, ellenfél dettó, újra te, újra ő:) Azt hiszem kitalátok egy új sportot:) Ironman snooker futás lökés futás, nyertes után 2 kör előnnyel kezd egy kerékpáros maratont:))))

Seelowe: szerintem azt is mondtad, hogy hülyeségeket beszél, az meg nem épp szakmai kritika:) azt elismerem, hogy rosszul játszik, de annak is oka van, hülyének meg éppen nem hülye. én ezzel lezártam a vitát.

Előzmény: Liquidos (10735)
Liquidos Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10735

Szia, Kymry és  többiek! Amellett, hogy egyetéretek azokkal, akik a játék taktikai szépségét tartják fontosnak, azért leszögezném, hogy 100-as break-et nem könnyű lőni.

Ne tévesszen meg senkit, hogy Hendry 600 felett jár. :-)

Szóval felőlem csak lőjön mindenki 100-ast. Úgysem fog menni. Plusz ne feledjük, hogy senki, még Ebdon sem úgy áll oda az asztalhoz, hogy most akkor adok egy jó safety-t, ez csak akkor van így, ha nem tud megindulni és 100-as break-et lőni...

Előzmény: Kymry (10732)
Seelowe Creative Commons License 2006.05.07 0 0 10734
Nem szidtam, hanem kritikát fogalmaztam meg a teljesítményével szemben. Ha utálnám, akkor egy betűt nem foglalkoznék vele, mert jobb dolgom is van annál. Szóval ne vedd személyes támadásnak a dolgot, mert nem az és csak feleslegesen túlreagálod.
Előzmény: Kymry (10726)
Kymry Creative Commons License 2006.05.07 0 0 10733

Tényleg, igazad van:) csak éjfél volt:) annak is örültem, hogy képes vagyok még írni, nemhogy helyesen is:) különben ezt mindig keverem, nekem a customer is mindig costumer:) system error a fejemben:)

Előzmény: potika (10731)
Kymry Creative Commons License 2006.05.07 0 0 10732

Hi Legolin, te mázlista!

Nálunk semmi ilyen nincsen, még csak 1 vacak biliárdasztal sem:(

de kb. úgy kezdtem mint te, csak az én első meccsem Stevens-Hendry volt:) és nem Hendry rajongója lettem:)

a gyors frame-ek valóban nagyon jók tudnak lenni, és élvezetesek, de néha a lassabb az izgalmasabb:) és ha nagyon profi a kommentátor (tehát nem magyar:P), akkor a lassú frame-eket lehet jobban élvezni, mert kielemzi a taktikákat, utal a szabályokra stb.

időkorlát bevezetéssel kiidegelni a játékosokat azért nem volna jó ötlet, mert nagyon sokat rontana a minőségen. különben szerintem attól uncsibb nincs, amikor valaki lenyom egyvégtében egy 100-as break-et a másikat meg szóhoz jutni sem hagyja. lehet, hogy látványos, de attól még a tour de france is izgalmasabb:) néha kell, persze, de egy idő után elunnád, ha mindenki csak ezt csinálná.

egyébként van egy erre vonatkozó szabály, de bírói belátástól függ, hogy alkalmazza-e, mert indokolatlanul hosszú idő igénybevételét írja, és bírótól függ, hogy mi neki az indokolatlanul hosszú. na, én ezt az egy szabályt szeretném, ha pontosítanák valamennyire, de semmi más limitre nincs szükség.

egyébként szerintem senki nincs közöttünk, aki ne töltötte volna le a worldsnooker-ről a Ronnie-videót, és ne gyönyörködött volna benne párszor:) mert szépnek azért szép:) de a taktikus játék sokkal szebb:)

Előzmény: Legolin (10729)
potika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 10731
Ian McCulloch a neve.
Előzmény: Kymry (10724)
Kymry Creative Commons License 2006.05.07 0 0 10730

Szia Graci!

Ne haragudj, tényleg kevertelek valakivel, aki azt mondta, hogy ő kedveli Lee-t:)

Csak rád emlékeztem valamilyen okból, őrá meg nem:)

Murphyről csak annyit, nekem tényleg nem szimpi, de nem vonom kétségbe a tehetségét.

Ja, és ha dühösnek hangzottam volna vagy ilyesmi, akkor azért is bocs. Nekem semmi bajom veled, meg másokkal sem úgy általában:) bár van itt valaki akinek nem szeretnék az ellenségei közé tartozni.

Remélem, nincs harag, és bocs még egyszer a félreértésért:)

Előzmény: Gracioso (10728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!