Keresés

Részletes keresés

almost famous Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2406
Bocsi, hogy beleszólok, ez nem fesztivál volt, hanem önálló koncertje a C.C. Electric Bandnek. És a Mester összesen 1 vagy 2 számban, a ráadás környékén vette a nyakába ezt a kontrollert, szerintem viccből, ami jól is sikerült. Ha ott lettél volna (feltételezem, hogy nem voltál), neked sem lenne fura, meg lajcsis ez a dolog épp itt, pont most.
Előzmény: trambi (2401)
trambi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2405

Kép a magyar könnyüzenei életböl.

M100 winchesterrel , és három másik elkövetövel.

tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2404
+ 1 0.
tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2403

Ahonnét vetted, árulnak kifejezetten ezekhez csöves panelt. kb10Eu körül. És visszaállítja a rendes perkát is.

Fontos az az egy cső. A Motion Sound lezlimben is érezhetően vastagabb, melegebb, csöves hang jön ki a az egy cső miatt.

Előzmény: hvik (2402)
hvik Creative Commons License 2005.09.20 0 0 2402

Fender Rhodes a világon a második legjobb hanxer. Imádom. Sajna nincs már keret egy példányra az eBayről:(

Lehet, hogy egyszertalántán eljön az idő, mikor TEHTUBE főcsövestől:) tanácsot kérek a Hammondom csövessé alakításához. Bár egyelőre örülnék annak is ha VÉGRE HAZAÉRNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trambi Creative Commons License 2005.09.20 0 0 2401

Nekem még az életvitelem is csöves , de az biztos ez  világ amiben élünk nagyon kezd elsilányulni,igénytelenné és kommerszé válni. És nem csak azért mert esik az eső.  Az egyik kedvenc Rhodes mágusom Chick Corea fellépésén min játszik ?  Hát nyakszintin, mi máson? 

Ez nem egy klub elöadás, hanem egy jazz fesztivál , tipikus tesco gazdaságos megoldással .  Erre mondom ,  én  már látom a fényt az alagut végén , csak azt nem tudom még, miért dudál?

Előzmény: LaurensHammond (2400)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.20 0 0 2400
Ja ja! En is azt mondom!:-) Csovet mindenhova! Nekem meg a cd lejatszom is csoves!!!
Előzmény: tehtube (2399)
tehtube Creative Commons License 2005.09.20 0 0 2399

Egy érdekesség:

Alaposan belehallgattam a Nyú Bíszrí hangjába, felvételekről.

Leon Kuypers, Pierre Sward, Tony Monaco.

Az a helyzet, hogy a szokásos jazzes kavarás "grinder" úgy zenei környezetben elég jól szól, de amikor magában kell mexólalni, ill főként mélyhangoknál olyan csúnya hogy na! A magasa is azért elég hangkártyaízűen sivít, de a mélye egy helyen a Pierre lemezen nagyon kommersz. Ok, kicsit jobb az Eddie Hardin által  nápolyiknak nevezett kommersz klónoknál, de az igazitól fényévekre van. Szóval szerintem adtak a sz#arnak egy pofont. Alig emelkedik ki a többi digitális hangjához képest, csak az árával. Trambibácsi szavaival élve: drága, de legalább rossz. Hozzátenném meg még nehéz is annyira hogy a súlycsökkentés jelentősége minimális.

Feltételezem, hogy a mintavett hangkerekeket elég jól lehet megszólaltani, talán megúszható a mechanika, csak inkább vissza kéne tenni a méltán híres A0-28 orgona-előerősítőt.

Vélemény?

zs

Ylex Creative Commons License 2005.09.19 0 0 2398
 Valakinek kell-e egy hires-neves csöves torzitópedál (Dean Markley ,Overlord,USA) 42 eFt-ért. Tel.70-5740696. Üdv. mindenkinek!
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.19 0 0 2397
Mindig is teny volt, hogy a hangszerekben az amerikaiak a legjobbak! Kiveve egy Zildijan, vagy hasonlo markat, de mar talan az is amerikaban van mint company! Szoval van benne valami!:-) Akarmilyen amerikai bandat hallgatok, legyen az Funky, Rock, Psychedelikus....ott tokeletesen szolnak a Hammondok! Pl: Janis Joplin, nem egy orgona orientalt zene..annak a kornak a hangszeret hasznaltak, es milyen jol szol benne.....na hogy van ez!? Osztom a velemenyet Cső elvtars!:-)
Előzmény: tehtube (2396)
tehtube Creative Commons License 2005.09.19 0 0 2396

Hálás köszönet a lehetőségért, élni szeretnék vele :-)

Más.

Nézegettem, hogy miért olcsóbbak az európai Hammondok az eredeti amerikaiaknál? Biztosat nem tudok, de van egy érzésem úgy fülre. Végignéztem hétvégén egy Purple videóválogatást. Jórészt koncertekből áll az 1984-2000 közti időszakból szerte a világból. Ahol 230V/50Hz volt, oda saját, kettévágott angol C3-asát vitte Jonbá', de az amerikai fellépésekre helyben bérelt B3-at, C3-at. Nos, mulatságos, de véleményem szerint a legjellegtelenebb soundot a felvételek közül a saját orgonájával produkálta. Az angollal. Ez csak a véletlen műve? :-)

Előzmény: LaurensHammond (2395)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2395
Uraim, vegre megvan a Rhoda Scott teljes 2 resze ami 2003-ban lett rogzitve Cserfon koncert! DVD-re lett masolva, eleg jo minosegben, sajnos a hang nem egy szuper sztereo 5.1 dinamika, de lehet elvezni, es kell is azt amit kedvenc orgonista nénink muvel! Barcsak jonne Magyarorszagra..... Aki kuld dvd-t, es postakoltseget visszakuldesre annak lemasolom ingyen es bermentve!:-)
Előzmény: tehtube (2394)
tehtube Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2394

A rádiós ászázat asszem' Presserbá' vette meg. Kár, hogy viszonylag titkolja a felvételei alapján, vagy legalábbis szégyenli, olyannyira hátrateszi.

Ez a lámpásdolog nem is rossz ötlet. Ámbár amióta átszoktam a kézi kapcsolásra, azóta nem lényeges. Szóval a lábkapcsolásnál gyakran bementem az erdőbe hogy hol is állok. Mindenkinek félholdat, vagy valami hasonlót! Ü: Zs

Előzmény: trambi (2393)
trambi Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2393

Azt  hiszem a a Magyar Rádió vette meg , a nagy Moogjuk mellé . Aztán hova lett?

Azt tudom hogy haverom ott dolgozott eladóként a Rákóczi uton  és ő szólt hogy nézzem meg ,ha csudát akarok látni Aztán szólt az akkori fönökasszonyának ki szeretném probálni , majdnem rendöri  intézkedés lett belöle, hogy mit képzelek, mert ki fogja kifizetni ha elhangolódik a hangszer ?  Értett hozzá... 

Más, Viktor egy lengyel jazz zenekarban láttam egy dynacord Lezliet ahol a felsö részben amikor bekapcsoltad a lassut, kigyullad egy fehér fénycsö,  a gyorsra meg egy kék a forgótölcsér meg krómozva volt .  Naaa? 

Előzmény: LaurensHammond (2392)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2392
es vegul nem birta elvinni ugye....ki vette meg vegul, csak nem az a Papp Gyula tulajdona? Csik Gusztav nem M3-on, vagy L,M 100-on nyomta? Nagylacinak: elgondolkodtato, hogy manageljuk a Janikat!!! En csak csendestarskent szallnek be a buliba...na???:-) Trambi: Hasonlokeppen csinaltuk mi is a Leslie-t, + most meg olyan vilagito lampak is kerulnek bele... Ha valaki kerdezi, hogy mi forog benne, ugyis azt hiszi ,hogy ventillator, es a lampakat huti:-)))
Előzmény: sanyorzó (2391)
sanyorzó Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2391
Válasz 2378 ra: az illető L 100 as az A 100 as volt, 78-79 körül személyesen sikerült látnom letakarva a Rákoczy úti Triál boltban. Állítólag Csik Gusztáv rendelésére került M.o.ba. Üdv
trambi Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2390

Én is gratulálok és felmerül bennem egy kérdés hogy a gazdagember mivel is föz?

Szeretnék a Viktor projekthez adalékként, egy a hajdusági leslie rotospillert  mutatni 

Más janika édesapjának fiatalkori képét is felkutattam  Ezek után lehet csodálkozni ezen az Ungarikumon?

Előzmény: tehtube (2389)
tehtube Creative Commons License 2005.09.18 0 0 2389

Sok örömöt hozzá Gábor. Kicsit aggódtunk, hogy otthon is működni fog-e rendesen, de úgy látszik sikerült. Remélem jól szól a lezliden. Kipróbáltad a jackes kivezetést is, vagy ezzel a 11-es kábeles összeköttetéssel így jó ahogy van?

A lezlikapcsoló ideiglenesen egy kis dobozba szerelt két kapcsolóval lett kiváltva. A vízszintes a hangrendszert váltja (saját/külső), a függőleges a sebességet (gyors/állj/lassú)Szegényembervízzelfőz, de nagyon drágák ezek a félhold kapcsolók.

Pár kép, egy érdekes helyzetről (alá is kell férni), meg a kész-ről. Igaz, ilyet az Emó is csinált, de ő dekonstruktivista céllal, a konstrukció figyelmen kívül hagyásával.

Előzmény: posaune (2387)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2388
Elkeszult!!! Gratula hozza! Remelem hallhatom is majd egyszer, sok sok oromot hozza, es zenelest...
Előzmény: posaune (2387)
posaune Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2387
Mindenki előtt szeretném megköszönni "Tehtube" Zsolt,és Harangozó Misi munkáját,hozzáállását,és a tiszteletre méltó szaktudását,hogy az M100-as Hammondomat így újjá varázsolták.Gyönyörűen szól,mindent kihoztak belőle amit Ez a Hammond teljesíteni tud.Szépen szól a Leslie-vel is.Hibátlanul szól az orgonából direkt kivezetett zengetett hang .Készítettek egy Leslie-kapcsolót is, ami ideiglenesen,de tökéletes funkcionalitással helyettesíti a -félholdas eredetit-. Nagyon örülök,mert az M100-on való a hangzás,egy hammondon való játszás örömét nyújtja.Köszönöm,és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a két "Profit". Posaune
nallaci Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2386

Janika managelését spannban valakivel bevállalnám!

Jelige: ráfizetünk

trambi Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2385
Szóval nem akarok nagyképünek tünni, de szerintem  biztos érzékkel találtam meg II Ugrin Benedeket , aki postásjózsit , bunyospistit, és tekilalát követheti ezen rögös pályán. Félelmetesek az intonációi , ütem és hangerö váltásai. 
Előzmény: KarnEvil (2384)
KarnEvil Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2384
Ez kész... :) De nálam is Janika a favorit :)
Előzmény: trambi (2382)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2383
Vazzzze', a Janikatol kicsordultak a konnyeim, de nem a Sinatra my way szep harmoiniaitol, hanem rohoges kozben! Ez nem semmi! No de a final countdown se semmi...:-)
Előzmény: trambi (2382)
trambi Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2382

Varga ur kérem nem tudom mennyire teccik lokálpatriotának lenni, de az tudom hogy Patakit teccik csipni ugyhogy még egy adalék http://www.soundwave.hu/videok/bunteto.mpg

De evvel aztán befejezem , mert szülözés lesz a vége érzem.

Előzmény: KarnEvil (2380)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2381
Trambi: Varj, en meg nem kapcsoltam be a hangfalakat a szamitogepnek...csak a kepet neztem, de lehidaltam!:-)Megfontolando, hogy kiadjuk, es aruljuk a prog rock, Jazz blues finomsagok kozt az elso polcon!!!:-) Meg jo hogy nyugtataskeppen Jimmy Smith szol....na majd megnezem hanggal egyutt is lefekves elott!:-) A Janika latvanyra is eleg utos, nemhogy hallgatva..:-) Tehtube: Joey/Jimmy Incredible koncert szol!!! Igazad van, a Jimmy bacsinak jobban szol a B3-ja, erzodik hogy az az eredeti! Ja, esTortyog am, mint amit ugy szeretek...dehat mostmar eloben is rotyogtatok a csoves Leslie-vel!Jojjon kecskemetre, olyat fog hallani..:-)
Előzmény: KarnEvil (2380)
KarnEvil Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2380

Ez tényleg súrolja a teljesítőképesség határát :))) Az ALSÓT :))))

Kösz ezt a klipet Trambi, teljesen le voltam fáradva, de ez feldobott :)

Előzmény: trambi (2379)
trambi Creative Commons License 2005.09.17 0 0 2379

OFF

Egy kis szakmai továbbképzés, egy nyugati promo anyagból

http://media.skoopy.com/vids/vid_00756.wmv

Felhivom tanult kollegák figyelmét a billentyüs, és énekes ,az emberi teljesitöképesség határait suroló produktumára, a szólógitáros meg hát magáért beszél...

Viktor kollega figyelmében pedig,  egy uj magyar lemez kiadási jogát megtudnám neked szerezni ha érdekel.

http://janikacd.uw.hu/

http://soundwave.hu/videok/freestyle.wmv

trambi Creative Commons License 2005.09.16 0 0 2378

Na meg hát stringezett . Boldog 70- 80 as évek amikor még hold is sajtból volt / bár az Amerikaiak nem erösitették meg ,ezért is kétséges hogy fenn voltak e egyáltalán/

A kötelezö Rhodes  zongora tetején ott vigyorgott valamely digó string mint le logan

/lásd piramis / vagy crumar, farfisa. Ezekben volt orgona hang is és evvel elintézték a hammond hangzást . Tényleg nagyon kevés szinpadon volt látható egy VW bogár árát képviselö Hammond tipusu tárgy. Ezér nem is lett itt kulturája de azt hiszem

ezt irtam már valahol hogy a Rákoczi uti hangszer boltba az L100 . 230 ezer forintba került amikor a nominál keresett havi  2ezer forint volt , és még a levegöt is OTP-re vették az emberek.  

Előzmény: tehtube (2376)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.16 0 0 2377
:-))))))))))))))))he he he ennel jobb valasz nem is lehett volna!:-)) "veszel egy T200-ast!:-)))
Előzmény: tehtube (2374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!