Emlékszem. Csak tudnám az a pasi akkor minek aszalódott ott az út mellett. Én tuti rögtön odaugrottam volna és minimum 20 közeli fotót ellőttem volna. :)
Nem tudom emlékeztek-e rá, két éve, a giro első, németalföldi szakaszainak egyikén Savoldelli defektet kapott. Megállt az erőd közepén, kerékcsere, föl a nyeregbe, Bruyneel megtolta ahogy kell. Mellettük állt egy férfi, és egyetlen pillantásra se méltatta se a kétszeres giro győztest, se a hét tour győzelem atyját, szenvtelenül elnézett a fejük felett. Akkor mondtam, hogy én valószínűleg elájulnék az örömtől, ha mellettem két méterre megállna egy kétszeres giro győztes. No, nem baj, majd az osztrák körig erősítek mentálisan. :-)
Egyébként a velem tartó barátnőim rendesen be vannak zsongva az úttól, így remélem semmi nem jön közbe. A hétvégén egy laza "oktatófilmmel" vezetem majd be őket az országúti kerékpár rejtelmeibe, csak, hogy képben legyenek. Tavaly az OB előtt már sikerrel alkalmztam ezt a módszert, szóval terjed a köreimben a versenyláz. :)
No, lássuk mit hozott az utolsó hétvége. Szombaton elég nagy meglepetésre a Liquigas fiatal cseh versenyzője leiskolázta a mezőnyt. Ez az a tipikus szituáció, amikor hiába jó az ember gyereke, ha van egy még jobb. Klöden kitett magáért, Morabito meglepően jó volt, és azért az összes Astanás végigcsinálta szintidőn belül ezt a kegyetlen napot.
Mára már nem maradt kérdés az összetett győzelem sorsa, Klödi egy ezüstéremmel ünnepelhetett. Kár, hogy nem lett jobb, de azért nincs min szomorkodni, a nagy ellenfeleket simán verte. Egy rendezetlen ügy azért marad még, Maximnak volt egy kis vitája Looslival a hegyi trikó ürügyén. Az utolsó hegyen le is játszották szemtől szemben, ahogy kell, így már nem érheti szó a ház elejét, Maxim (és a csapat) trófeagyűjtemény egy rózsaszín trikóval gyarapodott. :-)
A fiúk nyerték a csapatversenyt is, ezzel megerősítették az Astana vezető pozícióját a PT összetettben. Immáron 18 pont az előny a Caisse és 19 a CSC előtt, ami elég biztosnak mondható.
Júliusban sajnos nem lesz túl elfoglalt a csapat, hó elején-közepén a Sógoroknál vendégeskednek, majd július végén Wallonia körversenyén szerepel az Astana. Közben pedig olyat tehetnek, amit sokan közülük már nagyon régen: TV-n nézhetik a Tourt
Ez relatív. A vacsoránál hasznosabb, de a downhillben az újság jobb. Bár ha belegondolok, ez is megfogja a szelet és a plussz súly is jól jöhet. Csak nehéz begyömöszölni a trikó alá. :-)
Maxim bátyának megteccet Albertó rózsaszín trikója és elhatározta, hogy az első adandó alkalommal szerez magának egyet. Ez az alkalom most jött el, mivel Svájcban ilyen szép pink a hegyi dressz. :-)
Pontegyezőség van David Looslival, szóval ma még lejátszák a maguk kis meccsét. :-)
Isten éltesse Klödit! A maga nemében egyedülálló versenyző, lehetne kapitány is, de borzasztóan tud dolgozni másokért. Én azért bízom benne, hogy egyszer még neki is kijön az a lépés! :)
Klödenről nekem mindig az jut eszembe, hogy úgy néz ki, mint egy éhenkórász német rablólovag, aki ősidők óta nem talált magának egy kifosztani való gazdag kereskedőt. Illetve ha talált is, megsajnálta és elengedte. Klödit mindig a szíve vezérelte az esze helyett, amikor végre egyedül maradhatott volna a T-Mobilban, mint csapatkapitány, akkor is elment inkább Vinokurov mellé segítőnek az Astanába. Meg is lett az eredménye, embert még nem játszottak úgy ki, ahogy őt kijátszotta kevés szavú Sura a tavalyi touron.
Őszinte részvétem. Legyőzte a kedvenceidet a pánszláv elnyomás. Klödit én is nagyon sajnálom, foci ügyben nem tudok nyilatkozni, mert nem láttam egy meccsüket se teljes egészében.
E napon vonta vissza tanait az Inkvizíció nyomására Galilelo Galilei (és mégis mozog a Föld) és e napon írták alá a Francia fegyverletételről szóló megállapodást Compiègneben.
E napon született Kemény Zsigmond, Erich Maria Remarque, Dan Brown és Thomas Voeckler.
És ma ünnepli születésnapját Andreas Klöden, a csapat német (svájci) klasszisa.
Klödi valahogy mindig szerencsétlenül szerződött, gyakorlatilag bármely élcsapatban lehetne kapitány, mégis folyton valaki(k) mögé szorult. Hat Tour négy Vuelta és egy Giro van mögötte, az eredményeit had ne soroljam fel, mert több oldalra rúgna, a legfontossabbak: két Tour dobogó, Olimpiai bronzérem és német bajnoki cím.
Most olvasom, hogy a végét, hogy egy Giro győztes is lesz. Már csak oda kell keveredni a csapatokhoz. A barátnőim már így is be vannak zsongva, ha odakeverednek, szerintem bárkitől szereznek aláírást. :)