Szia. Igen, a TR200-ban, meg a többi ilyen kisebb spinetben ugyanez a lezli van beépítve. Sőt, nemcsak a Hammond márkájú orgonákban található ez meg. Több egyéb márka is ezt alkalmazta.
Egy Hammondban van csak más, az R szériában. AZ E100-ak követő fulltranyós modellje. Ebbe a Laurens kiszolgált rotosonicját tették bele. Laurens visszamódosította a 122-re a 722-esét. Rotosonic ki, fadob be. Persze ennél bonyolultabb volt a dolog. Valakit nem érdekel egy Rotosonic hanxórós dob?
Először is köszöntöm a Hammond-Intézet belgyógyászati és sebészeti klinikájának szabadságról hazatért professzorát :-)))) Alig vártam, hogy lásd a képeket, és igazold a feltételezésemet, hogy bíz' ez nem műleslie, hanem igazi - mégha kicsi is.
Volt műlacikám bőven, de ez leveri bármelyiket, még az általam oly nagyra tartott (legalábbis a klónok között) Dynacord CLS-222-t is.
Mint azt többször is írtam, nem mertem szétbontani a leslie-egységet, de be tudtam nyúlni és ott van a dobrotor - jóreménység szerint "live"-ban is fogod látni.
Ha a TR-200-ban is ez van, ahogy azt Viktor állítja, akkor hvik-szaktárs jobb ha nyugtatót írat fel magának, hogy kibírja azt a 6 hetet, amíg megjön az orgonája Némethonból. Mert az tényleg úgy fog szólni, mint az ágyú...
Most megyek, mert 10-kor van egy meetingem! Üdv.: "Másik-Zsolt"
Ha ez van benne, akkor tényleg ott van egy kisebb teljesítmányű, de valódi leslie! Nagyon jó!
Olyan mint az egyrotoros 130, 825,... Rendes polisztirol dobrotor és mögötte egy szélessávú hanxóró. Szélessávú, mert nincs tölcséres magasrotor. Azért lehet kissé kisebb a teljesítménye, mert ilyen kis helyen csak egy 8"-os hanxóró fér csak el. A fentebb említetteknek 12"-os van, 50W sinus, 70W zenei. Ennek biztos kevesebb, de azért jól szólhat, főleg mert igazi kétmotoros, három sebességes. Lehet, furcsa hogy függőlegesen van elhelyezve, dehát helyszűke miatt így lehetett. A végfok, vezérlés, motorok, éxíj, tengely, mind egy-az-egyben leslie alkatrészek mint 130, 330, 760, 825, 860, 910,.....
Szedd ki, tedd egy kissé nagyobb dobozba vízszintesen és fölé egy nagyobb (12-15-ös) lavoá-t és igazi lezlid lesz :-) Ha még szerezel egy magasat is, akkor meg kétrotoros :-)
Hi hvik! Bizony nagy öröm az ilyen, ha egy Hammond, a maga teljes terjedelmével bekerül a házba. Ma beszéltem LaurensHammond-szaktárssal, azt mondta, a Te orgonádban valószínű, hogy ugyanaz a lacika van beépítve, mint az enyémbe - bocs a fiaméba :-))) Ha visszamész az általam felrakott képekhez, akkor a 4-7 képek ábrázolják lacikát, rajta van a mese fehér papíron "Leslie Tremolo Unit" címmel, meg
a rajz is.
Itt most felteszem Neked újfent:
Mint azt előzőleg írtam, nem mertem szétszedni, nehog y valamit elcsesszek, csak benyúltam és bizony ott forog szépen a "centrifúga". A lényeg, hogy a szaktekintélyek (LaurensHammond és Tehtube szaktársak) szerint nagyon jól szól a ketyere még telefonon keresztül is. Ez azt jelenti, hogy a Tied még jobban fog "nyekeregni", lévén, hogy abban ott vannak a tone-wheel-ek is. Ami nálam szerencsés, hogy van egy oktáv basszuspedál is, meg ugyanaz a dobgép van benne, amit Tehtube-szaktársnál láthattál. Lacikáról csak annyit, hogy volt egy-két "klónozott" példányom, de ami az Aurorában, azaz nagy valószínűséggel a TR-200-ban is benne van, messze leveri az összes utánzatot. Én magával az alaphanggal is lacika nélkül is ki vagyok békülve, ez nem a vad karcos, hanem inkább lágy, nyugodt.
Az én gépem igencsak egy nappali szobában tölthette idejét, mert szinte egy karc sincs rajta, minden tökéletesen működik, csak egyik-másik húzóregiszter zizeg egy kicsit, de csak a tili-tolizáskor, játék közben nem. De ez gondolom egy kis pucolással megoldódik.
A lényeg, hogy lacika szerintem mesés és Neked is fog tetszeni. Oké, nem egy 770-es, de azért tisztességesen szól; a fel- és lefutás libabőrössé tett. Ja, és lacika eredeti amerikai (külön rá van írva, hogy Made in USA), tehát nem valami német utánzat. Nem akarlak bosszantani, de bizony nem lesz könnyű kivárnod azt a másfél hónapot, amíg a hangszered hazakerül.... Üdv.: Zsolt
Annyit kérdeznék még Tőled, Zsolt, hogy a képeken valahol megtalálható-é az eingebaute Lezláj? Illetve ha negatív, tudnál esetleg csinálni róla egy képet? Kíváncsi vagyok mire számíthatok. Csak egyszer érjen haza épségben-egyben, be a zongorám mellé...
Igen, kedves hammond-b-3 szaktárs, lassan én is feltehetem a képeim a TR-200-ról, ugyanis édesapám már elhozta unokatesómékhoz ma délután, felhívott és már hallhattam is, majden sírva fakadtam, kegyetlen. Pörög a lezli, minden billentyűje tökéletes, minden működik rajta, külalakra egy kicsit javításra szorul, de belsőleg szuper. Az a borzasztó benne, hogy apukám csak másfél hónap múlva jön haza. addig nyílván megőrülök:) De addig is az eladó által készített kép:
Azt hiszem életem legjobb vására volt, 28 000 Ft.
Ja, igen: sajna a teljes pedálsor hiányzik, mégsajnább, a hangerőpedállal együtt. De talán ezt még be tudon szerezni.
Nem tudom Viktor! Alul van az az opció, hogy új kép / saját gépről, aztán gondolom a mellette lévő gombra "Keresés, vagy tallózás" van írva (nálam németül jelenik meg, mert az op. rendszerem német), aztán kép felirat rovatba ne írj semmit, hanem miután kikerested a kívánt képet, az automatikusan beíródik a "saját gépről" alatti mezőbe. Aztán csettints rá a feltölt gombra. Ekkor ott alul megjelenik a feltöltött kép. Utána kattints rá a "beszúrás" szóra - ekkor teszi be a szövegmezőbe, amit aztán mi is látunk. Arra ügyelj, hogy egy kép mérete ne legyen nagyobb 500 kilobyte-nál, különben hibajelentést kapsz. Próbáld meg, aztán ha nem megy, csörrents meg a mobilomon: 30- 4934385 Raphael lebetegedett, úgyhogy itthon ülünk egész nap :-((( Üdv.: Zsolt
Kedves Fiúk, íme néhány kép az orgona belvilágáról. Hogy nem tone-wheel-cucc, azt ugye tudjuk. De milyen Leslie lehet benne? A "centrigúga" ott forog, de őszintén megmondom, nem mertem szétbontani. A lényeg, hogy jól szól és ha másra nem is, de a kottatartó-megvilágítása (lásd az utolsó képet) hangulatlámpának is kitűnően használható :-)))))
A képek alapján, ha valaki tud valamit szólni eme ketyeréről, kérem tegye meg - előre is köszönöm! Üdv. Zsolt
PS: Remélem hvik-szaktárs TR-200-a is lassan megjelenik képekben a fórumon!!!
Kösz, Norbi! Így van, egy padot mindenképpen be akarok szerezni, ha más nem, akkor csináltatok egyet. Én baromarcú idióta, mondhattam volna az eladónak, hogy küldjön egyet, mert ez egy orgonaház, pár EUR-ért biztos küldött volna padot is. Késő bánat... :-(((
Gratulálok és örülök az örömödnek, Zsolt :) Jótanács: hamar szerezz be egy magasabb padot, vagy széket a kis Raphaelnek, nehogy baj legyen a csuklójával! Aztán szerintem taníts meg a kicsinek egy blues skálát, kezdetnek az a legjobb!
Fiúk/Lányok! Tessenek szívesek lenni együtt örülni! Ma megjött a Hammond épségben és tényleg gyönyörű állapotban. Van benne egy dobgép is, tehtube-szaktárs azt mondta, hogy ez ugyanaz a Roland dobgép, ami neki is van az A102-je tetején. Hogy milyen lacika van benne, azt bíz' nem tudom, még eztán fogom a hátlapot leszedni (ha Raphael végre elalszik és odaenged a ketyeréhez) és belenézni. Egy biztos: Szerintem nagyon jól szól, itthonra egy ilyen szerszám (ha az ember pénztárcája többet nem enged), tökéletes - főleg 120.-EUR-ért :-)))Szépen, szolídan szól, van benne perka is, meg vibrato, lacikát az alsó és felső manuálhoz külön lehet ki-be kapcsolni. A lényeg: "Beköltözött az öröm a házba"!
Ha valaki többet tud a cuccról mondani, örömmel várom a visszajelzéseket. Nekem az az érzésem, kicsit feltuningolhatták, mert tényleg tök jól szól!
Abban biztos lehetsz. Ez egy családiház, tele jópofa régésszel 20-50közt. Vagy 60-an lesznek. Mint mondtam, nem igazán zártkörű, de úgyis ott leszek...
A "színpad" :-)
Ottalvás, majd másnap a motorostalálkozó Pilisen a szomszédban.
Igen igen, ahogy mondod, tanulasra, hallgatni jo szt, csak nem komoly cuccon:-(Jo lehet az a Organ-ized!:-) Nem tudod, ez valogatas, vagy itt jatszak csak ezeket a szamokat a fiukak?:-)