Emlékszem. Csak tudnám az a pasi akkor minek aszalódott ott az út mellett. Én tuti rögtön odaugrottam volna és minimum 20 közeli fotót ellőttem volna. :)
Nem tudom emlékeztek-e rá, két éve, a giro első, németalföldi szakaszainak egyikén Savoldelli defektet kapott. Megállt az erőd közepén, kerékcsere, föl a nyeregbe, Bruyneel megtolta ahogy kell. Mellettük állt egy férfi, és egyetlen pillantásra se méltatta se a kétszeres giro győztest, se a hét tour győzelem atyját, szenvtelenül elnézett a fejük felett. Akkor mondtam, hogy én valószínűleg elájulnék az örömtől, ha mellettem két méterre megállna egy kétszeres giro győztes. No, nem baj, majd az osztrák körig erősítek mentálisan. :-)
Egyébként a velem tartó barátnőim rendesen be vannak zsongva az úttól, így remélem semmi nem jön közbe. A hétvégén egy laza "oktatófilmmel" vezetem majd be őket az országúti kerékpár rejtelmeibe, csak, hogy képben legyenek. Tavaly az OB előtt már sikerrel alkalmztam ezt a módszert, szóval terjed a köreimben a versenyláz. :)
No, lássuk mit hozott az utolsó hétvége. Szombaton elég nagy meglepetésre a Liquigas fiatal cseh versenyzője leiskolázta a mezőnyt. Ez az a tipikus szituáció, amikor hiába jó az ember gyereke, ha van egy még jobb. Klöden kitett magáért, Morabito meglepően jó volt, és azért az összes Astanás végigcsinálta szintidőn belül ezt a kegyetlen napot.
Mára már nem maradt kérdés az összetett győzelem sorsa, Klödi egy ezüstéremmel ünnepelhetett. Kár, hogy nem lett jobb, de azért nincs min szomorkodni, a nagy ellenfeleket simán verte. Egy rendezetlen ügy azért marad még, Maximnak volt egy kis vitája Looslival a hegyi trikó ürügyén. Az utolsó hegyen le is játszották szemtől szemben, ahogy kell, így már nem érheti szó a ház elejét, Maxim (és a csapat) trófeagyűjtemény egy rózsaszín trikóval gyarapodott. :-)
A fiúk nyerték a csapatversenyt is, ezzel megerősítették az Astana vezető pozícióját a PT összetettben. Immáron 18 pont az előny a Caisse és 19 a CSC előtt, ami elég biztosnak mondható.
Júliusban sajnos nem lesz túl elfoglalt a csapat, hó elején-közepén a Sógoroknál vendégeskednek, majd július végén Wallonia körversenyén szerepel az Astana. Közben pedig olyat tehetnek, amit sokan közülük már nagyon régen: TV-n nézhetik a Tourt
Ez relatív. A vacsoránál hasznosabb, de a downhillben az újság jobb. Bár ha belegondolok, ez is megfogja a szelet és a plussz súly is jól jöhet. Csak nehéz begyömöszölni a trikó alá. :-)
Maxim bátyának megteccet Albertó rózsaszín trikója és elhatározta, hogy az első adandó alkalommal szerez magának egyet. Ez az alkalom most jött el, mivel Svájcban ilyen szép pink a hegyi dressz. :-)
Pontegyezőség van David Looslival, szóval ma még lejátszák a maguk kis meccsét. :-)