Köszi a tippet! Az 50ml-es Mister ugyanolyan egységárban van, mint a 2 decis Amistar, de csak megfizethetőbb, mert kisebb kiszerelés. Nem tudom, hogy miért kerül 25.000 ft-ba ennek a löttynek a literje... Akkor már olcsóbb megvenni a paradicsomot:)
Az Amistar és a Mister ezek szerint hatásosabbak, mint a Curzate és a Zetanil?
Van valakinek tapasztalata, hogy a Zetanil mennyire hatásos a MÁR MEGJELENT, de még kezdeti stádiumban levő fitoftórával szemben?
Ketchup-ot szokott-e főzni valaki! Én próbáltam a következő receptből!
20dkg hagyma disztelni bele 1 tk gyömbér 6 gerezd foghagyma, só,bors, római kömény kb 1 tk1 rúd fahéj, szercsen dio csak érzésre majd 3kg pari a főzés végén 6 ek. cukor! És erőspaprika nekem! És leszürés ha üvegbe elrekni! Én megettem a sülthusi mellé!(látszik is)
Remélem igazad van! Már 3-4 napja észrevettem aprócska fitoftóra-jeleket, de mára vált csak feltűnővé. Lefújtam az összes parit Zetanillal. Bárcsak megállítaná a dolgot!
Az Amistar-ról mi a véleményed? A leírás alapján az tűnik a leghatékonyabbnak, csak iszonyat drága. 2 deciért nem fogok kiadni 6000 ft-ot.
Tavaly a kertben december 9.-éig maradtak meg a növények egy védett sarokban. Kisebb-nagyobb fagykárt persze már hetekkel korábban szenvedtek, de túlélték. Dec. 9.-e éjszakájára komolyabb fagyot jeleztek, ekkor leszedtem az összes zöld és narancsárga parit. Ezek nagyon lassan pirosodtak csak be a fűtött lakásban. Halványpirosak lettek csak és elég kemények ill. vacak ízűek voltak. De a semminél nyilván többet értek. Már amelyik nem rohadt meg. Az utolsó szem utóérlelt parit február elején ettem meg.
Idén azért próbáltam korábban vetni, de már most látom, hogy a termés egy része nem fog beérni őszig. Úgyhogy novemberben majd főzhetek megint zöldparadicsom lekvárt és jöhet az utóérlelés megint.
De mindenképp sokkal előrébb vagyok, mint tavaly, amikor az első szemek szeptember elején pirosodtak be. Idén már július elején elkezdtek pirosodni, ma pedig 20 kilóból főztem levet.
A Schott lugasparadicsom (pontosabban a lugas és a szívparadicsom keresztezése) eszméletlen savanyú nálam. Nem rossz, csak szokatlanul savanyú. Pedig szép pirosak a bogyók, érettnek tűnnek. Mi okozhatja ezt? Van vagy 25 egyéb fajta parim és egyik se savanyú. Csak ez.
Csak akkorra tudom igérni ha jön látogatóba az aki elviszi magához és hajlandó is. Szerintem az lesz. Pénzről szó sem lehet. Na jó, én is abból élek, legyen 1ft kilója. Jelentkezni fogok ha már tudom mikor jön a "fuvaros".
Nem rajongok a permetezésért, de szerintem még mindig egészségesebb naponta fél kilónyi enyhén vegyszeres paradicsomot enni (a benne levő összes vitaminnal, ásványi anyaggal és antioxidánssal együtt), mint zöldségmentes koszton élni. Én 2-szer permeteztem a parit idén, holnap befőzök és utána jöhet a 3. lefújás. Szerintem nem vittem túlzásba és eddig ez a 2 is elég volt ahhoz, hogy ne betegedjenek le nagyon.
Ez az betegség lenne amikor elszárad a növény??? A Mobilon ami zöld a termés még-azon nincs!A kecskemétin amin már volt érett azon van csak ilyen tünet!
Csak neked szivesen adnék ajándékba is 10 kilót ami garantáltan nem látott vegyszert, még műtrágyát sem, de sajna messze vagy. Esetleg pár héten belül eljuttathatok Káposztásmegyerre egy adagot, és akkor már csak oda kell menned érte.
Szóval, rendkívül boldog vagyok, hogy életem első paradicsomtermesztési kisérlete pozitív eredményeket mutat, azonban a mennyiség kevésnek tűnik. Nyersen fogyasztásra elég lesz, de tennék el egy kis lecsót is, és arra már nem futja.
Ilyenkor az egyszeri ember vásárol.
És mivel én jobban szertnék olyan paradicsomot vásárolni, ami garantáltan az anyaföldből nőtt ki, és nem valami petricsészéből, ezért megkérdezném a tisztelt fórumlakókat, hogy lesz-e esetleg valakinek 10kg paradicsomja, amitől jó szívvel megválna?
Szerény személyem Dél-Pesten lakik, tehát valahogy úgy a vonzáskörzetből lenne esedékes, de jó lehet még az M7 autópálya környéke Székesfehérvárig.