Valószínűleg semmit se csinálok. Jöhetsz. Képfájlban van, viszont abból nem sikerült DVD-t írnom, ezért magát a képfájlt írom ki DVD-re. A működéséhez Alcohol kell emulálással.
Ejh,hol az optimizmus?..... Mikor 18 lehettem és anyámékkal meguntam az állandó veszekedést-1 táska ruhával kerültem az utcárra-most már picivel több van.... ;-)
Az én EPC-m idei. telepítve 6GB helyet foglal. Szerintem Helioport kolléga is ezt tette fel. De nekem megy rendesen. Igaz, Firefoxot nem szeresse, de IE-t igen.
Nekem van egy EPC-m. Virtuális gépen fut a program, és arra van telepítve. Az egész mérete elég nagy, viszont tökéletesen működik. (4 GB körül van) Ha érdekel, fent van Pesten, odaadhatom.
Más téma, elsősorban autószerelőkhöz (Joci): Kellene nekem egy soros, 3-6 hengeres benzin/szívódiesel motorról hosszmetszeti és keresztmetszeti rajz. van egy lista is, hogy mit nem lehet választani. Tud ebben nekem valaki segíteni?
Akkor a szerelők nem igazán vágták a témát-motortartó=rángatózás.... :-(
Szerintem vidd el 1 hibakódolvasásra-mégha nem is jelez semmit-többet fogsz tudni.... Mert valóban lehet főtengely v. vezérműtengely jeladó+fordulatszám jeladó,légtömegmérő,Agr,hibás gyújtókábel,de láthatod így sokba lenne,ha mindig azt cserélnéd ami szóbajöhet..... Lendkerék nem hiszem,mert nekem sem tökéletes a C-s vekin,és nem produkál ilyet...
Megvan ez a szakadék opel epc, de nem mutat képeket. A tolerance Data-ból két rar rész hiányzik... a Tec doc megint csak darabokban!!!!!!!!! Valaki meg tudná osztani velem ezeket, vagy valamelyiket?
1997-es 1.6-os Vectrám van.Elkezdett a motor elinduláskor rángatni ,és olyan volt mintha szét akarna esni.Elvittem a szerelőhöz és azt mondta, biztos felültem valahol,mert a motor elmozdult.Kicseréltük a motortartókat ,de a rángatózás nem szünt meg elinduláskor....
Jött a következő ötlet:kuplungtárcsa
Ez viszont februárban lett cserélve(komplett szett),gondoltuk akkor meg biztos anyag hiba.Elküldtük bevizsgáltatni (3-4hét),de addig se álljon az autó, szerztek egy bontott tárcsát.Beszereltük,és már kezdtünk örülni ,de hiába.Újra ugyanott tartunk:
-hidegen semmi probléma ,kb.10-15 kuplungolásnál kezd rángatozni
-ha lejtőröl ill. kis gurulásból akarok indulni szintén nincs próbléma
Felmerült ötletként a féltengely,a váltó és a lendkerék.....
Le kell venni a kormányoszlop burkolatát. Három csavar alul és kettő a kormány elfordításával látható. Ha levetted, akkor ott látható lesz két csavar, amiket ki kell csavarni. Ki kell pattintani a középső és a baloldali szellőzőrostélyokat. Ezután látótérbe kerülnek csavarok, amiket ki kell csavarni. Ki kell húzni a komplett világításkapcsolót, ami alatt szintén van egy csavar. Ha ezeket kivetted, akkor eltávolítható a műszeregység jobb és baloldalán a műszerfal borítást, de közben ki kell húzni a fedélzeti csatlakozóját Na ezek után már láthatóak a műszeregységet rögzítő csavarok. Ha kivetted őket, akkor a műszeregység már kivehető. Nincs kilométeróra spirál, mivel elektronikus. Az elektronikus csatlakozó fixen van rögzítve, szóval nem kell szarakodni vele, csak simán ki kell venni.
Leírva szinte értelmezhetetlen, de kb. 10-15 perc alatt végrehajtható.
Sziasztok! Nemrég vettem egy 99es vekit. Az a bajom hogy a műszerfalban kiégett egy izzó, és nemigen tudom hogyan lehetne onnan kioperálni a műszeregységet.
Adsz egy e-mail címet, ahová elküldhetem a telefonszámot. Apropó. Belefér az árba egy olyan szivacsos alátét, ami belül a külső visszapillantó helyének belső takarója (ami a manuális tükörnél a belső állítókar helye) alatt van? Mikor lejött a kapaszkodó, akkor lejött az a műanyag burkolat is azzal a szivacsos izével együtt, de annyira vigyáztam, hogy minden meglegyen, hogy az a szivacsos izé eltűnt (biztos leejtettem).
160e km van benne.. én 100e nél vettem.. akkor volt benne olaj cserélve (váltóban).
Azóta meg a normál "szervízek" voltak.
Ahogy szétszedték azt mondtákh, a váltóba volt olaj.. kevesebb egyérelmű.. MOndták,h mi ment benne tönkre nem értettem.. elvileg meg lehetett volna csináltatni is .csa mondták,h célszerűb lenne egy új váltó..
Igazából ugy vettem észre,h fémes hang halatszott mintha valami hozzáért volna valamihez.. hasonlómintha nem lenne fékbetét és ugy fékezne az ember.. csak ez alapból volt.. ha üresbe raktam akkor meg nem volt ilyen hang..
Először nagyon halk volt.. fel se tűnt azt hittem,h motorzaj.. vagy valami hozzárhet valamihez..de utána egyszer csak nagyon hangos lett..
Ennyi..
De most.. nagyszervíz volt:) ismerős csinálja ugyhgy szinte enyagárban..
Váltó.. Klimacső (mert ki votl több helyen lyukadva és össze votl taknyolva minden viaszzsal. fém gégecső meg rajta.. és ugyebár nem látszott meg működött.. nyárig:)
A fűtés meg nem votl elég meleg. mikor -20 fok volt akkor csak 5-10 fokig melegített fel:D.. h aálltam akkor talán kicsit jobban.. a fűtőradiátor votl eldugulva..
A műszerfalban az összes háttérvilágítás meg lett csinálva.. (a fűtéskapcsoló mögött.. nem is tudtamh, ott is van világítás:))
Vezérműszíj szettet is cseréltünk , meg a kuplung tárcsát is ujra "betétezték"..ha már szétvan kapva..
Mennyi a kilóméter benne? És mi a baja a váltónak amiért cserélni kellett? Lehet, hogy olajcserét kellett volna csinálni a váltóban is és akkor nem könyököl le???