Egyszerre szoktam megnézni az összes címemet. Szerintem az nvarga@axelero.hu -val próbálkoztál, az már nem él, mert az Axelero nem engedte, hogy megtartsam, mikor ADSL-re váltottam... Röhej :)
Hát ezt nagyon elszúrtam... :((( Már nagyon készültem rá, most néztem meg hogy hátha leírtad mikor kezdődik, és akkor vettem észre hogy ma lesz, vagyis volt... Ahogy megláttam hogy most van(volt) gyorsan elsiettem oda, de hát már nagyon késő van, sajnos erről lemaradtam:(. De lehet hogy holnap elmegyek Pilisre.
KarnEvil lökd már el azt az emil címed amit a leggyakrabban olvasol a djuice@estmail.hu-ra mert elkallódott a címed meg írtam egy másikra de az lehet gogy falsh volt???
Most rengeteget szívok a francos gépemmel, nagyon úgy néz ki hogy FORMAT C:
Tehtube! Hallgattad már a Laurens Cdjét amit nálad felejtett? Tudod a Johnny Heartsman! (narancssárga-kék TDK) Kivi lennék a véleményedre.
A Tallózás... gombra kattintvást kiválasztád a feltöltendő képet, majdan adsz néki egy nevet a Kép felirata szöveg alatti mezőbe, s végül a Feltölt gombra kattintád. Így csinálod?
... ja igen, még említetted a pénzkiutalást külföldre. Az EU-csatlakozásnak vannak azért előnyei is. Az átutalás külföldre (az EU-n belül) simán megy bármelyik hazai banknál, és max. néhány száz forint illetéket, vagy kezelési költséget kell fizetni. Általában 2-5 munkanap az átutalás ideje, tehát ez a része a dolognak nem jelent különösebb gondot. Üdv.: Zs.
Igazad van Zsolt, mindenképpen szükséges megemlíteni a szállítást, még mielőtt jóhiszemű fórumosaink "ráugranának" a német eBay-es cuccokra.
Nos. nekem a szállítással hatalmas szerencsém volt, de nevezhetném isteni gondviselésnek is. Ugyanis az a cég, amelyik Magyarországra költöztetett bennünket, éppen ott ment el múlt csütörtökön amellett a város mellett Némethonban, ahol az orgona állt, és feltették a hangszert a teherautóra. Fontos, hogy tudtam, kik hozzák, s hogy hogyan bánnak a rakománnyal, azt is, hogy megbízhatóak, mert a költözésnél egy tányér sem tört el. Ergó: Tudtam, hogy valóban úgy fognak vigyázni az orgonára, mint a szemük fényére. És ez így is történt: Úgy becsomagolták a hangszert (a szállítók!), hogy nem lehetett felismerni, akár egy komód is lehetett volna. Ezenkívül bomba, sőt atombomba-biztosan rögzítették a teherautón. Szóval ez egy egyedi eset volt és nem éppen mindennapi.
Mire átlépte a köszöböt itt nálunk (ők cipelték fel a második emeletre) az orgona 60.000.-Ft-on állt meg - borravalóval együtt :-) na de még így is röhej... nem?!
Az eladó, akinél vettem azt mondta, hogy ő Németországon belül (!!!) 150.-EUR-ért tudott volna szállítást intézni.
A lényeg, hogy mi, akik nem bélyegeket vásárolunk, amelyeket postagalamb is szállíthat, bíz' be kell kalkulálnunk, hogy külföldről nem pusziért hozzák haza a mázsás motyónikat.
Ha tegyük fel, lenne egy kisbuszom, és én zötyögtem volna ki az orgonáért, akkor először is elcseszek két napot, utazok oda-vissza 3.000 km-t, ha csak10 literes fogyasztást számolok, akkor is kb. 75-80 ezer pengőbe került volna a szállítás. Aztán még találjak valakit, aki segít biztonságosan felcipelni egy régibérház második emeletére ezt a hatalmas dögöt.
Egyebekben nagy szeretettel várlak pénteken, ahogy megbeszéltük. Csütörtökön este Rád csergek telefonon és pontosítunk! Addig is hammondos údvözlet! "Másik Zsolt"
A Big Boss Man melyik lemezről van meg neked? Már régóta keresem :)
Ne bánd, hogy itt tartasz :) Jimmy Smith blues-os oldaláról szinte minden benne van a 'Got My Mojo Working'-ben :) Nekem ő a Hammond alfája és omegája. Rengeteg más orgonista van a kedvenc zenészeim között (Larry Young, Earland, McGriff, stb.) de a legerősebb hatással mégis Jimmy bácsi volt rám eddig. Nem is tudom, miért... Talán mert olyan mesterien, utánozhatatlanul tudott egy hajszálnyival az ütem mögött játszani :) Ezért áll közel a szívemhez John Lee Hooker is.
csak most jöttem vissza szabadságról és most olvastam a válaszod.
Sajnos nem jutottam előbbre hangszerátépítés és kórus építés témában mert ha volt időm inkább játszottam. Annyira hogy most elbizonytalanodtam mit mire huzalozzak át. Beleszerelmesedtem a 2'-es regiszetrebe. Blues-ban eszméletlen húzogatni a 888000000-hoz. De valószínűleg mégiscsak kompromisszumot kell kötnöm a 3rd perka miatt. Ez nagyon hiányzik és az 1' is jó blues-hoz. Sőt Groove Holmes-hoz elengedhetetlen.
Sajnos a perka még mindig nem jó. Nem értem miért nem monofón és miért szól vele együtt a regisztere is. Szerintem ennek nem így kellene működnie. Kérdeztem a vermonásoktól de még nem válaszoltak.
Most Jimmy Smith-t hallgatok. A Big Boss Man, I'v got my mojo working óriásiak. Én még itt tartok. Pont olyan karcos a hangja mint a hammondjáé.
Zsolt! Hadd mondjak kicsit ellent :-) Vagyis inkább némiképp kiegészítést. Még mielőtt azt hinnénk hogy ennyibe került az Aurora 121EU=30e, szerintem inkább az az összeg lenne az érdekes, amennyiért a küszöbödet is átlépte. Mivel az itthoniaknak nincs kinti számlájuk, ezért az átutalás, pénzkijuttatás is már költség, azzal is számolni kellene nekünk. Viszont nagyon kíváncsi vagyok már rá. Még nem is hallottam tranyós Hammondot és olyan kis belső lezlit. Telefonon szuper, de jó lenne megnyomogatni. Üdv, Zs.
Csak feltételezem hogy sok anyag lehet tőle, mert rövid élete során kiadott NEGYVEN lemezt!!!
A Beauty in B könyvben a 19. oldalon írják hogy:
"Earl Grant helped bring the popularity of tha Hammond organ to mainstream America in the 1950s and 1960s on The Ed Sullivan Show. Ed Sullivan had this man on quite frequently, őperhaps five or six times over the course of a couple years. They had a camera pointing down at the manuals from staright above, and I got a lot of drawbar hints from watching Earl Grant on Sunday nights"
Az első ember volt, akinek két leslie pumpált a háttérben. Tőle láttak először ilyet az emberek Amerikában a nemzeti tévében. Úgy néz ki, sokszor lehetett a médiában, készülhetett róla jópár anyag. Kérdés hogy hozzáférhetők e valahogy?
Earl Grant...hmmm ismeros ez a nev nekem:-)
Imadom, es azt hiszem nem sokan hallgatnak ilyen lemezeket itthon.
En mar egy eve gyujtom oket, es van vagy 10db-om! Epen most vettem egy Nat King Cole-okat jatszo lemezet....fantasztikusan jatszik a Hammond-on!
Sajnos valoban koran meghalt, de szerencsere nem ugy jart mint az itthoni bandak..pl Syrius, hogy keves lemezt adhatott ki....
Video anyag tenyleg nagy csemege lenne tole...
Hi Fiúk! Earl Grant bátyónak van egy halom lemeze az amerikai eBay-en. www.ebay.com a németen is van kettő www.ebay.de De tévéfelvételre sajnos nem bukkantam.
Bizony nagy bennem az öröm továbbra is a Hammond Aurora miatt. Meseszerű állapot, basszuspedál, lacika, perka, dobgép - mindez kemény 121.-EUR-ért. Szinte vicc! :-))) Üdv.: Zsolt
Aki ügyesebb, gyorsabb netes!! Nagyon jó a Jimmy Smith videó, amit 61-es.
De, igazából Earl Grant tette népszerűvé a Beauty In B szeint a Hammondot, mert ő szerepelt nagyon sokat a tévében. Csak kell lennie róla jópár anyagnak épp ezért. Nem lehetne valahogy hozzájutni ilyen régi ötvenes-hatvanas évekbeli tévéfelvételeihez???? Címet, letölthetőséget találni? Nem tud valaki ebben segédkezni, böngészni? Üdv, Zs
Akármelyik 13pedálos spineté jó, kivéve az M, M2, m3 szériát, mert az csak 12 pedálos. Hangerőpedál szerintem úgyszintén, de az van nekem is. Amilyet a Hammond használ, fotoellenállásos. Szép méretes. Korábbi hozzászólásban tavasszal megtalálod.
Igen, valószínű nyugtató lesz belőle, de arra is gondoltam, hogy esetleg ha hibernálnám magam 6 hétre...
Tudjátok, örülök ennek az egésznek. Hogy Magyarországon van egy kisebb csoport, aki foglalkozik a Hammond orgonákkal, érdeklődik utánuk, esetleg mániákusuk is lesz, sőt netán minden erejét-idejét-pénzét abba áldozza, hogy megszerezzen egyet és ezzel gyarapítja azt az oly csekély (más kontinenshez képest pl) Hammond orgona létszámot itthon. És tudjátok az a legjobb, hogy köztük lehetek én is. Elég sokmindennek kellett összejönnie ahhoz, hogy - bár 6 hosszú hét múlva is, de - ténylegesen magaménak mondhassak egy ilyet. Szóval örülök.