B1-vitamin: (tiamin). A szénhidrátok és alkohol lebontásához nélkülözhetetlen. Bőségesen tartalmazza a máj, a barna kenyér, a gabonafélék, a hüvelyesek és az élesztő.
B2-vitamin (riboflavin). A fehérje lebontásához szükséges, fontos szerepet tölt be a szöveti légzésben és a méregtelenítésben.
B6-vitamin (piridoxin). A fehérje-anyagcserében játszik szerepet. A máj, a hús, a tejtermékek, a hüvelyesek, az élesztő tartalmazzák.
B12-vitamin (kobolaminok). A vörösvérsejtek felépítéséhez szükséges vitamin csak állati eredetű élelmiszerekben fordul elő.
Folsav. Szintén szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében. Leginkább a máj, a leveles zöldségek, a gyümölcsök és az élesztő tartalmazza.
Könyörgöm: egyél egy kis tőkehalmáj kivonatot vagy csukamájolajat.
sárgásfehér lepedék: gyomor- és bélbántalmak, B vitamin hiánya, lázas betegségek
Nem lehet egészen véletlenül hogy már annyira kitisztítottad magad mindentől, hogy a gyomrod és a beleid ennek már kárát látják?
A B1 vitamin legnagyobb koncentrációban a májban és a vesében fordul elő, így ha egyes tisztítókúrákkal folyamatosan lúgozod magad (óh, milyen érdekes, a magyar lúgozásnak hívja azt amikor valamit megfoszt minden tartalmától - hát nem érdekes?) akkor szerintem simán előfordulhat, hogy nagyfokú hiányod van B vitaminokból.
A B vitamin hiány abszolút éhezési tünet, B12-őt a szervezet ráadásul nem is tud önállóan előállítani.
Mi az a "minden maszlag" amit még beviszel a testedbe, hogy beöntéseket és tisztítókúrákat kell csinálnod ekkora szigorúsággal ahhoz, hogy az kijöjjön? Ha csupa zöldség meg egészséges kaja, akkor már annyira azért nem lehetsz mérgezett. Vagy tévedek?
És nem értem mitől lepedékes a nyelved, az enyém pl. nem az, nem lehet, hogy beteg vagy? Egészséges nyelv nem lepedékes.
Kerdezz, nem kell itt semmit sem spekulalnod. A vizvalaszto az emberek kozott, hogy csinalt e mar valaki egy komolyabb tisztito kurat, vagy tobb maj tisztitast/oblitest, vagy nem. Ha nem csinaltal, akkor nem is volt ertelme hogy nezz akarmit is. Ezekkel a tisztito kurakkal egyutt jar, hogy nezed es latod, hogy milyen szemet jon ki beloled, ami jo erzes, mivel az nincs benned. Aztan ha korulettem azt latom, hogy harmincas noknek szinte mindnek hugyholyag gyulladasa van, vesehomokja van, egy hetig betegek, lazasak, szedik a gyogyszert minden kis szello utan, akkor onkentelenul arra gondolok, hogy mi lenne, ha esetleg ok is kitisztitanak a testuket, hogy akkor is le kellene mindig betegedniuk?
En inkabb neha amikor csinalok egy tisztito kurat - atlag halandonak ez persze iszonyu surunek tunik, akik eletukben egy beontest nem csinaltak - megnezem hogy még mennyi tisztito kurat kell csinalnom, hogy minden maszlag kijojjon belolem, elvezem a tisztito kura utani belso tisztasag erzeset, ami hasonlatos ahhoz, amikor az ember megmossa a fogat, vagy lehuzza a nyelvkaparoval a lepedeket minden reggel a nyelverol, plussz elvezem azt a pozitiv tudati valtozast, ami mondjuk egy nagyobb emesztorendszeri tisztitassal egyutt jar, es probalok nem gondolni arra amikor latom a stresszes es az eletet neheznek tarto embereket, hogy mi lehet a testukben, amirol azert mert nem latjak azt hiszik hogy nincs.
Persze ezt hiaba mondom akarkinek is, hogy a tudatban mekkora pozitiv valtazast lehet eloidezni, es ehhez nem biztos hogy nonstop 10 ora meditacio kell, hanem esetleg eleg az, ha kipucoljuk a testunket. Persze aki eleteben a meditacio jotekony hatasat sem erezte, mert nem volt ra "szuksege", annak nem lehet ezt elmagyarazni.
Azoknak en csak szeklet nezegeto repulogepepito kontar vagyok.
Néhai ELTE-hallgató koromban egy kivétellel minden csoporttársam mélységesen és vakon elhitte azt az egyik őrült bulvárlapban megjelent történetet, hogy egy amerikai nőnek egy évi céklaléivástól kinőtt az évekkel korábban elveszített lába.
Ez jutott eszembe a magyar egyetemi hallgatók szellemi színvonaláról.
Nekem meg nem volt ekkora szerencseben reszem, hogy ekkora baromsagot halljak.
Félreérted tomi, itt csak arról van szó, hogy ennek a cikknek az eredményeivel a topicba írók tisztában vannak és alkalmazzák is általában a saját életükben.
Ha úgy akarod, akkor persze: jól beszéltél és mindenki jól beszélt, mert ez kvázi a közös tudásbázis.
Mondj többet ! :) ami már a színtiszta vega étkezés előnyeit ecseteli! :)
Definiáld légyszíves a "megfelelő" fogalmát, az ördög a részletekben rejlik ... :) Finnországban sem a nyerskosztot vezették be, ezt garantálom neked, bár egy szót nem olvastam a táplálkozási reformjukból. :)
Nekem a tartalomban pedig ott van a jóizzü családi ebéd is...
Izlesek es pofonok. A husevok sosem kepesek arra, hogy elvonatkoztassanak attol, amit ok szeretnek.
En meg nem tudnek enni akarmilyen hust. Amikor mostanaban megereztem a kacsasult szagat, porkolt disznot mert rossz labost fogtam meg, sult pulykat, lattam a csirket nyersen a tanyeron feldolgozas elott, kellemetlen volt a szaguk, utobbi esetben pedig a latvanya.
Dehogy ettem volna, probaltam minel kevesebb levegot venni, hogy ne erezzem a szagukat.
Miert gondolja mindenki aki eszik hust, hogy elvezet leragni egy pulyka combot, stb. Rosszul vagyok, ha csak ra gondolok hogy ilyet kellene ennem. Sokan meg azt hiszik, hogy a vegetarianusok meg plane akik vegak azok szenvednek?
Meg azt hiszek hogy nyomorult elete van egy vegannak, vegetarianusnak mert nem tomik meg olyan tok jol a hasukat, hogy eves utan mozdulni sem tudnak?
Jaj de nevetseges ez a hiedelem. Ennel mar csak az a jobb, ha valaki azt mondja, hogy o cigizik, meg iszik, mert o bizony elni akar.
Eletemben nem szivtam el egy cigit, sose vonzott, biztos azert mert genetikailag defektes vagyok.
Tomeny alkohol olyan szamomra mint a benzin, korulbelul annyi elvezetet is okozna.
Kolabol se tudnek meginni egy fel gyuszunel tobbet, huuu de kinozhatom magam.
Ma lattam egy tagot, aki atmaszott a hid korlatjan, aztan vagy 10 metert esett, valahogy nem serult meg, a reszegek nem szoktak. Elotte vagy 10 percet uvoltott. Kijottek a rendorok, biztos jol szorakozott az urge, él es nem von meg semmit sem magatol.
Szoval ne jojjunk ezekkel az eszem iszom vigan elek dumakkal, mert ez nem jon be mindenkinek, ami nem jelenti azt hogy ezek az illetok szenvednek.
„dr. Atkins új táplálkozási forradalmá"- nak, mely három évig tanyázott a New York Times bestsellerlistáján, s melynek lényege, hogy fogyasszunk minél több húst vagyis fehérjét és minél kevesebb szénhidrátot.
Ennek legjobban a brazil esoerdok orulnek. Persze tudom, ez senkit sem erdekel, hiszen ez maximum a brazil majmok gondja.
"Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rosszindulatú daganatok az összes halálozásnak mintegy háromnegyed részéért felelősek. Ez más megfogalmazásban azt jelenti: az összes halálozásnak mintegy háromnegyed része táplálkozással, életmóddal összefüggő betegségekből származik - mutatott rá dr. Zajkás Gábor, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese s a veszélyt érzékeltetve hozzátette: a daganatos betegségekből következő halálozás növekvő tendenciát mutat, Európában a legnagyobb mértékű. Az agyi érbetegségek és a vastagbél rosszindulatú daganatai által bekövetkezett halálozás számszerű statisztikájában a legrosszabbak között állunk. Ezek a betegségek egyértelműen táplálkozás- és életmód-függők, ami egyben azt is jelenti, hogy megfelelő táplálkozással és életmóddal többnyire kivédhetők."
"A finn példát szokták felhozni bizonyságképpen, ahol egy három évtizede tartó egészségprogram következtében alapos fordulat következett be a táplálkozási szokásokban. Csökkent a zsiradék, só bevitele, ami lejjebb vitte a lakosság átlagos koleszterinszintjét és a vérnyomás értékét. Az eredmény: a 35-64 éves férfiak körében a szív-és koszorúér betegségek miatti halálozás a korábbi években szokásos mérték harmadára csökkent. Más európai országok adatai is arra utalnak, hogy a daganatos betegségek gyakorisága legalább 30-40 százalékkal csökkenthető egészséges táplálkozással."
Meg szerencse hogy nem irta a cikk azt a boduletes baromsagot, hogy ph, meg savas lugos, amivel nehany repulogepepito kontar dobalodzik.
Igy is total tudomanytalan ez a cikk, hiszen minden tudomanyos ujsag es forras, tudos es orvos megmondja, hogy a rak nem fugg ossze a taplalkozassal, es a verrendszeri betegsegekre is a gyogyszereket kell szedni, eletunk vegeig.
Ezt a cikket biztos egy dilettans irta, szabadidejeben biztos o is repulogepeket gyart.
Tapsot kerek mert jol beszeltem, es tudomanyosan. Minden lexikon es orvos mellettem all, es meg a gyogyszergyarak is, akikhez hasonlo merteku profitot semmilyen civil gazdasagi agazat nem tud produkalni, igy nekem biztos igazam van.
Gondolj arra amikor itt olvasod a reagalasokat, hogy Carl Lewis, akit a "A század olimpikonja"-nak valasztottak meg, tudná hogy mire gondolsz, amikor a vegan taplalkozasrol beszelsz.
Az 1199-es hozzaszolasban irtam rola. 29 evesen 90-ben lett vegan, utana még tellett neki arra, hogy nyerjen 3 aranyermet az olimpiakon. 91-ben ugrotta a legnagyobbat, es volt mersze azt mondani, hogy az volt a legjobb eve.
Gondolj erre, es mosolyogj azokon amiket itt olvasol.
Nekem nagyon tetszik, bár "hiszek" néhány alternatív dologban. Megnéztem azokat a címszavakat, amelyekben járatosnak "hiszem" magam és korrekt leírásokat adott.
Lattam a tv-ben hogy van valami nagyon jo gyogyszer, amit torokfajasra ajanlanak. Valami uj, meg sosem hallottam. Ha ilyen kell, vedd meg feltetlen, meg mindenki aki ugy gondolkodik mint Rorimack meg esetleg te is. Az tudomanyos, biztos az a lejobb, sok teszten atesett, az az egeszseg utja.
Most nem pesszimista vagyok, de tenyleg valahogy vannak akik teljesen mashogy gondolkoznak, es bizonyos informaciokra nem reagalnak.
Negativ linkek a ph-rol: egyet en is talaltam utana. Nem izgat.
Az a http://www.quackwatch.org tipikus szkeptikus oldal, ajanlom mindenkinek aki semmi alternativ dologban nem hisz.
Neked azt mondom szedd a gyogyszereket ha vmi bajod van, az elfogadott, es tudomanyos, rengeteg hozzaerto tudos es orvos minde ezt mondja, es ez van a lexikonokban.
Ha pedig remeljuk nem kerul ra sor, akkor ne habozz a mutetre kerul a sor.
Apám éjszaka álmában, párnák közt halt meg 84 éves korában, és még az után is, hogy az orvos felyírta neki a teljes protkót a szájába, folyamatosan ette a húst. A protézist szépen elcsomagolta, és a hegyes bicskéjval darabolta apróra a cupákokat meg efféléket. Soha egy percig nem volt beteg, leszámítva azt, mikor a papi nevelőintézetben diftériát kapott és (így igaz!) petróleummal mosták ki a torkát, úgy ahogy a Jób lázadása c filmben van ábrázolva. (Zenthe F. temeesy Hédi)
Előtte való nap úgy élt mint mindig, csak éppen aznap éjje felkeltette anyámat, hogy szerinte gázszag van Megnézték a konvektorokat, minden rendben volt, aztán ujra visszafeküdt, kezébe vettea kis Sokol rádiót, hallgatta a hajnali cigányzenét, reggelre halott volt. Ilyen halált sazeretnék én is.
Az én családomban mindenki húst hússal eszik(kivétel én és a hugi) és képzeld a déd szüleim 100 évesen haltak meg,úgy hogy nem feküdtek ágyban előtte 1 pillanatig sem...a nagyanyám aki csak husikát kolbászkát eszik 83 éves és nem vár a buszra mert ő nem ácsorog inkább gyalogol,mert ő gyalog odaér ua. idő alatt míg vár...mondjuk én nem szeretnék százévig,de még 80-ig sem élni.
Véletlenül sem akartalak megsérteni! Szenilitásról pedig szó sem volt. Remélem, egyszer én is olyan jót fogok unokázni, mint te! Most meg még kibabázom magam a lányommal (meg a fiammal is, ha még hagyja).
Nyugi, az átlagos életkor is emelkedik. Amúgy ne akard nekem azt bebeszélni, hogy egy 60 év körüli nő (már ha alapul vesszük az elméletedet) már szenilis, én ugyan még csak 57 vagyok, de állítom, hogy még meg tudom különböztetni a hamut a mamutól... :-)))
Én nem félek valami váratlantól, úgyhogy nem vigasztal, hogy azok magas kort érnek meg. Csak elmúltam már harminc, amikor a kicsi lányomat szültem. Tehát emberi számítás szerint, ha ő is harmincvalahány évesen szül, azt nem biztos, hogy megérem. (De lehet, hogy igen.) Ez a ma szokássá vált későbbi gyerekszülés hátrányos következménye.
Onnan kell kiindulni, hogy megéred az öregkort. A véletlenekről senki nem tehet és nem is tehet ellene semmit, visznt ha erre alapozod az életfilozófiádat, pánikbeteg leszel. Amúgy tapasztalatom szerint azok, akik állandóan félnek valami váratlantól, általában igen magas kort érnek meg, ha ez vigasztal.