nem kellenek képek, azok vannak nekem is még TIS-ből kiszedve. Ami kell, azok az elemek (lengőrudak, lengéscsillapítók, stb) méretei. Igen, pont erre a levegőért kapkodásra gondoltam én is. B vecin gyárilag a jobb lámpa alól kapja a levegőt, ami elvileg hideg. Nem lehet rárakni a B omega szívócsövét a Veci V6-ra? :) Vagy csak a 3.2-hez jár a dupla pillangószelep?
Nekem X20XEV(automata váltó), alapjáratról komolyabb gázadásnál siralmasan kap lábra (persze lehet, tényleg gondvan vele... na jó, azért kifogástalanul müxik!). Ennél a gépnél úgy érzem, karburátoros motorok dinamikusabban reagálnak (ami egy, hengerenkénti injektorosnak szégyene...). Ha izom padlót nyomok, automata 2-t visszapakol és megindul, mint állat, de így is eltelik 1-2 másodperc mire a pacik érvényesülnek.
Én most vettem tőle egy MID kijelzőt, ha megfelel a kínált cucc (már, amit a képen látsz) és nem tudnál vele kapcsolatba kerülni, meg tudom adni az elérhetőségét. Ha jól tudom, angliában szerzi be, és onnan postázza. A héten kiderül a minőség is. Nem olcsó, de drága. Viszont, ha a minőség jó, (és remélem az) még így is megérheti.
Valamiért veciv6 jutott az eszembe. "Kicsi a világ", vagy csak anglia kicsi?... :)
Igaz, cali, de v6, ugyanaz... ilyen nekem is... alapjárat nagyon alacsony, éppen, hogy csak ketyeg, de szépen duruzsol a v6... aztán nekem is ilyen, hogy ha ilyenkor egy fél padló vagy padló gáz egy pilllanatra, akkor levegőért kapkod, szívja ahogy csak tudja... sajnos nagyon sok esetben bebizonyosodott már, hogy b veki és caliknak nagyon kevés a levegő.... érdekes, hogy b omegákban már dupla a szívósor, a pillangó, hengerenként van. mi most, sokan azt csináltuk, hogy adtunk direkt hideg levegőt a légszűrőháznak, hogy kapja a hűs levegőt mindig... csippel észrevehető nagyon, de csipp nélkül is. Hátsó futóműről mi kell? egész ami van képek?
A szivó hang nekem is megvolt-mintha turbó fütyült volna benne....
Nekem mikor nem volt alapjáratom rendesen nem a motorjával volt baj,hanem a tűzfal felőli 3 kábelem volt szar-mikor ezeket cseréltem-1 napig nem száltam ki a kocsiból annyira élveztem,hogy újra erőre kapott....... ;-D
Ha otthon leszek, akkor meglesem a dolgot. Rajzot már találtam egyébként, de egy motor hossz és keresztmetszet kellett volna, bármilyen formában, csak nagy méretben (papír alapon vagy esetleg scannelve), viszont már találtam egy Citroen BX 1.9-es benzines motorrajzot. 8 szelep...... :)
Alapjáratot csak műszerrel lehet állítani! Nézd meg először hogy nem e szív fars levegőt valahol a szívó rendszerben mert az is okozhat ilyen dolgokat utána merülj bele jobban! Ilyen dolgokat produkálhat még pl ha nyitott állásban akadt fenn az EGR szelep!
Egy kérdésem lenne, biztos tudja valaki, vagy mindenki:)
Egy X20XEV ről lenne szó, a probléma pedig olajszivárgás. Az olajdekniben fölülről nézve van egy csatlakozó, gondolom az olajszintmérőé(?), és ennél a csatinál 'igen szépen' csöpög ki a drága castrol magnatec. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet ezt a csatlakozót kivenni? Fölülről vagy netán le kell venni a dekni alját, és úgy?
Akár az is lehet még... :) Egy újdonságra viszont figyelmes lettem: hihetetlenül alacsony az alapjárati fordulatszámom, olyan 550-580 körül lehet. Ez azért is dúrva, mert a motor már erölködik, és szó szerint rázza az egész kocsit. Ha oldom a kuplungot, akkor kicsit jobb a helyzet, de még akkor is remeg. Ha meg bekapcsolom a klímát.... na arról ne is beszéljünk. Monjuk leállni nem áll le, szerencsére. Kérdés: alapjárati fordulatszámot be lehet-e állítani otthon, vagy Tech2-vel, vagy egyszerűen elbaszódott az alapjárati motor és cserélhetem ki? A másik, ilyen alapjárati fordulatszámnál adok egy hirtelen "félpadló" gázt (álló helyzetben, üresben) és a motor megszívná magát, de nem tudja rendesen, és késlekedik, motortérből meg ilyen cuppogó hang jön. Ez nekem új még, eddig nem letem rá figyelmes. Ez normális a V6-nál, vagy ez is valamilyen hiba? (Check Engine lámpa nem világít)
Megnézhetnéd, most nincs nagyon sok helyem feltelepíteni, meg nincs is nálam, havernál van külcsönben. VeciV6: Nem, nem kell semmit sem cserélni (szerencsére) csak egy 3D-s modellt kell csinálom a hátsó futóműről.....
Valószínűleg semmit se csinálok. Jöhetsz. Képfájlban van, viszont abból nem sikerült DVD-t írnom, ezért magát a képfájlt írom ki DVD-re. A működéséhez Alcohol kell emulálással.
Ejh,hol az optimizmus?..... Mikor 18 lehettem és anyámékkal meguntam az állandó veszekedést-1 táska ruhával kerültem az utcárra-most már picivel több van.... ;-)