Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2005.08.23 0 0 2275

Részvétem. Kár érte. Főleg hogy igazi orgonista, nem pedig "csak" billentyűs.

Jól látszik a hangszerparkján is: Rt3/251, M100, XK3/760

Túl fiatal volt. Viszlát pityi!

Előzmény: nallaci (2273)
posaune Creative Commons License 2005.08.23 0 0 2274
Őszinte részvétem a gyászoló családnak,barátainak,és mindazoknak,akik zenei életét is végig kísérték.Én ugyan csak hallomásból ismertem Őt,de mély tiszteletem fejezem ki,mert bizonyára a tehetségét kihasználva mindent megtett hogy a Zene a sajátos "varázsán" keresztül sokakhoz eljusson,és adjon élményt az emberek lelkének. Tisztelettel, Posaune
nallaci Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2273
Cserháti István Hosszantartó betegség után, 2005. augusztus 21–én 51. életévében elhunyt Cserháti „Pityi” István.

Tagja volt a klasszikus P. Mobil felállásnak, társszerzője volt a Honfoglalás rockszvitnek. Bencsik Sándor gitárossal 1980-ban alapították meg a P. Box zenekart, melyben előbb Varga Miklós, majd az időközben a Dinamitot is megjárt Vikidál Gyula lett az énekes. A P. Box 1985-ig három mára klasszikussá érett albumot jelentetett meg: P.Box, Kő kövön, és Ómen. A zenekar pályafutásának első szakasza az István, a király rockopera sikere nyomán távozó Vikidál Gyula kilépésével zárult. Cserháti Pityi ezután Debrecenben telepedett le, és ugyan sikeres vállalkozásokat vezetett a polgári életben, természetesen nem feledte zenészmúltját sem. A háza pincéjében létrehozott P. Box Hangstúdió a cívis város zenészeinek Mekkája lett, a ’90-es évek elején felkarolt Szfinx zenekar tagjaival pedig az ezredfordulón újra felnyitotta Pandora szelencéjét. Az új felállású P. Box élén két stúdióalbumot és egy amolyan félhivatalos koncertalbumot adott ki, a komoly hangvételű, idén nyár elején megjelent Pangea anyagot pedig már a kórházi ágyról el-el szökve fejezte be.
Nevezték őt a Hammondok királyának, mesternek, orgonavarázslónak…, pedig Ő „csak” mindenki Pityije akart lenni. És bátran állíthatom, hogy az is volt.
Fanyar humorát ismerve már bizonyára igényelt odafönt egy orgonát, és az egyik felhőn önfeledten játszik a billentyűkön, mialatt vigyázó szemmel figyel minket.
Játssz úgy, ahogy nekünk játszottál, tedd őket boldoggá, ahogy minket tettél!
Emléked örökké él a lemezeken, CD–ken és a szívünkben, lelkünkben egyaránt.
Nyugodj békében, PITYI!!!

(Nyilas Kriszta)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2272

Épp most kaptam meg. Már hallgatom is :)

Erre mondja az angol, hogy: 'It really rocks!'

Előzmény: Lizzi (2269)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2271
Még nem, de már nagyon várom :) Köszi!
Előzmény: Lizzi (2269)
tehtube Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2270
Lesz vele munkád szépen :-) Még egy M100-nál is bizony alaposan bele kell nyúlni, hogy tényleg "Hammondos" hangja legyen, pedig az M100 igen közeli rokna az ABC-knek. Másik nagy munka az igazi lezlikkel való összepároztatás lehetősége. De jó feladta lesz, amivel jobban meg lehet ismerni ezeket a hanxereket. Üdv, Zs.
Előzmény: hvik (2268)
Lizzi Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2269
KarnEvil! Megérkezett a CD?
hvik Creative Commons License 2005.08.21 0 0 2268

Ja, meg ugye a Hanxeristen. Ez a kép már unokatesóméknál készült Duesseldorfban. Még több mint egy hónap:(((

Hammondom
hvik Creative Commons License 2005.08.21 0 0 2267

Kicsit OFF:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7343996619&ssPageName=ADME:B:BN:DE:1

Teccik a hanxer. Még enyém. kb 4 napig, 130 EUR-nál többet sajna nem adhatok érte.

tehtube Creative Commons License 2005.08.20 0 0 2266

A csatlakozó mindegy milyen. Pl egy Canon ötpolusúra is ki lehet cserélni. 3 kell a motoroknak, kettő a hangnak. Nem egyszerű a feladat. Látható, hogy ez is "rendes" kétrészes lezli volt, csak valaki máshol használta el a fölsőrészt.

Így nézhetett ki eredetileg:

Sajna most csak egy motortalan Yamaha forgó hanxóróm van.

Előzmény: Don Airey (2264)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.20 0 0 2265

Leugrott mégegy válogatás-album, 192kb :)

(Holmes, McDuff, Jimmy Ponder, Earland, Willis Jackson, Houston Person)

Don Airey Creative Commons License 2005.08.19 0 0 2264
Van nekem egy ALLSOUND LA5061 lezlim, ez egy dobrotor. Jól szól így is, de szeretnék hozzá egy felső rotort, mégiscsak jobb lenne. A hátulján van egy "CL4"  csatlakozó, megmértem, a 0 és az 1 pont között ha lassún van akkor van 230V, a 0 és 2 között 230van folyamatosan, és a 0-3 pont között ha gyorson van akkor 230. Tudna-e valaki segíteni egy felső rész beszerzésében?
Don Airey Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2263
Ja igen ma reggel rájöttem hogy tegnap este azért mutatott 18-át a naptár a gépen, mert már elmúlt éjfél :)))) Kicsit fáradt voltam
Előzmény: tehtube (2261)
the voice of V2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2262
Bingóó!
Előzmény: tehtube (2250)
tehtube Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2261

Don!

Nem, nem szúrtad el.

Ma lesz! Este 6-7 között érek ki, a többiek is ott lesznek addigra. Gyere csak!

Ma, csütörtökön lesz!

Előzmény: Don Airey (2259)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2260

karnevil@freemail.hu

Egyszerre szoktam megnézni az összes címemet. Szerintem az nvarga@axelero.hu -val próbálkoztál, az már nem él, mert az Axelero nem engedte, hogy megtartsam, mikor ADSL-re váltottam... Röhej :)

Előzmény: djuice (2256)
Don Airey Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2259
Hát ezt nagyon elszúrtam... :((( Már nagyon készültem rá, most néztem meg hogy hátha leírtad mikor kezdődik, és akkor vettem észre hogy ma lesz, vagyis volt... Ahogy megláttam hogy most van(volt) gyorsan elsiettem oda, de hát már nagyon késő van, sajnos erről lemaradtam:(. De lehet hogy holnap elmegyek Pilisre.
Előzmény: tehtube (2210)
djuice Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2258

ezt a képet egy haverom küldte, az alábbi felírattal:

"Ezt a nagyszerű hirdetést Budapest belvárosában, az egyik falra ragasztva vettem észre. Hát igen, a modern marketing..."

Hmmm... talán vállal a mester Hammond restaurációt is????

djuice Creative Commons License 2005.08.18 0 0 2257
A kis-Joey nagy-orgonája! Drakulálok mindkettőhöz! :)
Előzmény: hammond-b-3 (2211)
djuice Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2256
KarnEvil lökd már el azt az emil címed amit a leggyakrabban olvasol a djuice@estmail.hu-ra mert elkallódott a címed meg írtam egy másikra de az lehet gogy falsh volt??? Most rengeteget szívok a francos gépemmel, nagyon úgy néz ki hogy FORMAT C: Tehtube! Hallgattad már a Laurens Cdjét amit nálad felejtett? Tudod a Johnny Heartsman! (narancssárga-kék TDK) Kivi lennék a véleményedre.
hvik Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2255
zugriegel
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2254
[image1] Igy csinalom bizony!
Előzmény: hvik (2253)
hvik Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2253

Viktor!

Új kép:    Saját gépről     Tallózás...

A Tallózás... gombra kattintvást kiválasztád a feltöltendő képet, majdan adsz néki egy nevet a Kép felirata szöveg alatti mezőbe, s végül a Feltölt gombra kattintád. Így csinálod?

LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2252
[image1]
Előzmény: LaurensHammond (2251)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.17 0 0 2251
[image1] ez a hely.......elkarhozok:-) mar megint nem tolti fol a kepet......
Előzmény: hammond-b-3 (2248)
tehtube Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2250
Passssszzzz.......  doktorbácsi ?  :-)
Előzmény: the voice of V2 (2249)
the voice of V2 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2249

megvagy öreg hammondos!

Nna ki vagyok!?

Előzmény: tehtube (2244)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2248
... ja igen, még említetted a pénzkiutalást külföldre. Az EU-csatlakozásnak vannak azért előnyei is. Az átutalás külföldre (az EU-n belül) simán megy bármelyik hazai banknál, és max. néhány száz forint illetéket, vagy kezelési költséget kell fizetni. Általában 2-5 munkanap az átutalás ideje, tehát ez a része a dolognak nem jelent különösebb gondot. Üdv.: Zs.
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2247

Igazad van Zsolt, mindenképpen szükséges megemlíteni a szállítást, még mielőtt jóhiszemű fórumosaink "ráugranának" a német eBay-es cuccokra.

Nos. nekem a szállítással hatalmas szerencsém volt, de nevezhetném isteni gondviselésnek is. Ugyanis az a cég, amelyik Magyarországra költöztetett bennünket, éppen ott ment el múlt csütörtökön amellett a város mellett Némethonban, ahol az orgona állt, és feltették a hangszert a teherautóra. Fontos, hogy tudtam, kik hozzák, s hogy hogyan bánnak a rakománnyal, azt is, hogy megbízhatóak, mert a költözésnél egy tányér sem tört el. Ergó: Tudtam, hogy valóban úgy fognak vigyázni az orgonára, mint a szemük fényére. És ez így is történt: Úgy becsomagolták a hangszert (a szállítók!), hogy nem lehetett felismerni, akár egy komód is lehetett volna. Ezenkívül bomba, sőt atombomba-biztosan rögzítették a teherautón. Szóval ez egy egyedi eset volt és nem éppen mindennapi.

Mire átlépte a köszöböt itt nálunk (ők cipelték fel a második emeletre) az orgona 60.000.-Ft-on állt meg - borravalóval együtt :-) na de még így is röhej... nem?!

Az eladó, akinél vettem azt mondta, hogy ő Németországon belül (!!!) 150.-EUR-ért tudott volna szállítást intézni.

A lényeg, hogy mi, akik nem bélyegeket vásárolunk, amelyeket postagalamb is szállíthat, bíz' be kell kalkulálnunk, hogy külföldről nem pusziért hozzák haza a mázsás motyónikat.

Ha tegyük fel, lenne egy kisbuszom, és én zötyögtem volna ki az orgonáért, akkor először is elcseszek két napot, utazok oda-vissza 3.000 km-t, ha csak10 literes fogyasztást számolok, akkor is kb. 75-80 ezer pengőbe került volna a szállítás. Aztán még találjak valakit, aki segít biztonságosan felcipelni egy régibérház második emeletére ezt a hatalmas dögöt.

Egyebekben nagy szeretettel várlak pénteken, ahogy megbeszéltük. Csütörtökön este Rád csergek telefonon és pontosítunk! Addig is hammondos údvözlet! "Másik Zsolt"

KarnEvil Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2246

Hello Lizzi!

A Big Boss Man melyik lemezről van meg neked? Már régóta keresem :)

Ne bánd, hogy itt tartasz :) Jimmy Smith blues-os oldaláról szinte minden benne van a 'Got My Mojo Working'-ben :) Nekem ő a Hammond alfája és omegája. Rengeteg más orgonista van a kedvenc zenészeim között (Larry Young, Earland, McGriff, stb.) de a legerősebb hatással mégis Jimmy bácsi volt rám eddig. Nem is tudom, miért... Talán mert olyan mesterien, utánozhatatlanul tudott egy hajszálnyival az ütem mögött játszani :) Ezért áll közel a szívemhez John Lee Hooker is.

Előzmény: Lizzi (2245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!