valóban jó 5let, magam is említettem korábban egy forumos kisversenyt, amit persze verseny nélkül is megvalósíthatunk 1x, sőt akár annál kicsit hamarabb is.
dákóválasztás: ez szerintem a legnehezebb dolog, mert erre nincs recept! Tudom mert 15 éve billiárd/snooker közelében vagyok és volt játszottam már 1-2-vel :-)
súly: szerintem nem teljesen igaz, hogy ezzel vagy azzal precizebben, pontosabban lehet lökni, mert akkor mindenki ugyanolyannal játszana. Ez embertől, technikától függ. Vannak akik pl egy nehezebb dákóval "rántanak bele" legkevésbé a dinamikusabb lökésekbe. Van olyan aki másikkal játszik jobban.
A megfelelő súlyt, méretet csak és kizárólag próbálás alapján lehet megtalálni, márpedig ez Mo-n valóban nem egyszerű (örülünk, ha lehet kapni, nemhogy még ki is próbálhassuk a boltban. A britteknél sok helyen legalább egy pici asztal fel van állítva, ahol tesztelheted (pl John Parris boltjában) Tudom, hogy nehéz de akkor is mindenkinek ki kell/kellene próbálnia a dákót, mielőtt megveszi. Nekem szerencsém volt: egy használt Parris-t vettem, amit előtte 1 hétig próbálgattam, játszottam vele. Előtte egy Riley-m volt, de a Parris ég és föld, elsőre beleszerettem. Azóta ugyan érzem, hogy talán egy kicsit nehezebb jobb lenne. Ebből is látszik, hogy az ember is változik.
bőr: nemcsak a méret, hanem a típus is számít. Van "puha", "kemény" és a "kettő közötti" bőr. Én ilyet használok mostanában (Triangle) A puhával "elmaszatolódnak" a lökéseim a keményebbről meg mint a ping-pong labda, lepattannak. Egyikkel sem tudok normálisan játszani, maradt a kettő közötti átmenet.
Nagyon nehéz kérdés, mert ez teljesen személyes dolog. Szerintem a legjobb az, ha a környezetedben minden létező dákót kipróbálsz, játszol vele több óráig (ha lehet, több napig), s amelyik a leginkább testhezálló, azt leméred egy patikamérlegen, és olyan súlyút és hosszúságút veszel. A dákónak különben nemcsak a súlya, hanem a hossza és dákóbőr szélessége is számít.
Általában a snookerdákók átlagos súlya 18 uncia (oz) körül van, kb 16-21 oz tartományon belül. Ronnie dákója valamivel több, mint 18 oz, de pl. Jimmy White kifejezetten nehéz dákóval játszik (20-21 oz), Steve Davisé pedig 17 oz.. A kiválasztandó dákó súlya szerintem függ attól is, hogy milyen gyors asztalon játszol, a profik dákói általában azért könnyűek, mert azok az asztalok, melyen ők játszanak, hihetetlenül gyorsak, s szükségtelen akkora erőkifejtés.
Azt olvastam, hogy az a jó hosszúságú snookerdákó, mely kb. a válladig ér vagy annál valamivel kisebb. A dákóbőr szélessége (tip size) is kardinális kérdés, nagysága általában 9 mm, 9,5 mm vagy 10 mm.
Kérdés persze az is, hogy hol akarsz vásárolni, itthon vagy külföldön, valamint hogy mennyi pénzt szánsz rá.
Nagyon ámátőr sszinten játszom, de nem bántam +, h hallgattam az eladóra a Pcenterben. Ő azt mondta, minél könnyebb, annál precízebben lehet vele lökni, ha +szokja az emberfia. Az én esetemben ez nem is annyira a lökések pontosságán, mint a jobb tempókon rezhető. Az alsóközép árkategóriában H (Heavy) és M (Medium) betűjelzéssel látják el a dákókat, én M-est vennék.
Hello! most fogok snooker dákót venni, az lenne a kérdésem, hogy milyen súlyút érdemes venni, mert a pool dákóknál pl a játékosok nagy része 19 oz-ssal játszik, szerintetek milyet vegyek?
Egyetértek Kymry korábbi és Hendry legutóbbi felvetésével, szerintem is jó ötlet lenne egy találkozó, beszélgetéssel, snookerezéssel egybekötve valamelyik snookeres helyen Budapesten.
Ha két-három héttel korábban tűzzük ki, akkor szerintem lehetne találni olyan időpontot, mely megfelel a többségnek, szóval akiben van szervezőkészség és energia, nosza rajta!
Kedves Kymry, vannak még nönemüek a fórumon, pl. én is, de inkább csak olvasom a fórumot, mint írok. Teljesen egyetértek alias78-cal, hogy jelenléted itt igen érdekes színfolt, amellett, hogy valóban életben tartod a fórumot, a pasik "szakkommentárjai" közé kellemes kis nöi csevegést is hozol, nem zavaróan, pont annyit, amennyi kell. Sok nö kedveli a snookert, és igy talán ök is felbátorodnak írni. Szóval csak így tovább!
sziasztok mit szólnátok ha a fórumon akik irogatnak mindenki vagyis akinek van kedve találkozhanánk egymással és egy baráti snookerezéssel tarthanánk erösebbé a "családunkat"
Nehogy eltűnj! Az a szép benned, hogy itt tudtad tartani a fórumozókat, egy verseny után is. Máskor két turné között fújt a szél a fórumon. Na, hol vagy?
Nem tetszik a carom 3D ben, hogy nem lehet egészen "mélyre hajolni" az asztalon, hanem mindig elég magasról látunk csak rá. Vagy lehet valahogy csak én nem tudom hogyan?
Természetesen minden szinten van snooker (normal és short )
Először két féle servert használhatsz: A novice snooker server (ebből is 3 van, de azt ahol többen fennt vannak és azt látod a server név mellett) illetve free snooker server (ugyan úgy 3 is van)
Néhány alkalom után simán belejössz mert szerintem a program felépítése logikus és jól használható.
Külön élvezetes , hogy néhány érdekes fickóval (meg néhány hülyével ) lehet kommunikálni játék közben.
Éngem pl már összehozott a sors az Ugandai miniszterelnök lányával szal vele játszottam kétszer is és az ottani kormánypalotában a biztonságiak net vonalán játszott :-)
Ma este fegyi névvel kb 8 után fennt leszek a Hungarian chanel-en, amin ha bejelentkezel automatikusan te is ott vagy, és ha érdekel amiben tudok szivesen segítek.
pezsgőt, de én azt nem bírom, aztán meg mikor hazaértem megkaptam az állásajánlatomat is (szakmai gyakorlatra), és még itthon is megünnepeltük egy 'kis' jégerrel:)
ma meg végigültem 2*80perc komplex elemzést, teljesen kész vagyok