Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2005.09.12 0 0 2332

Jimmybácsi is nyugodjék békében.

Mósünszánd. Ez tényleg válasz egy magát ródoló billentyűsnek. John Fisher ügyesen újragondolta ezt a lezlitémát. Pár koncert után a saját beállításokkal nagyon jól használható. Fél napon belül mindig válaszol.

Szétszedtem, mert ahhoz hogy állítani lehessen a sebességein, értékein, igencsak szét kell (meg vissza), de megérte. Csak érdekességként pár kép:

A lezlitölcsér lapos, de rövid, széles. Lapos, rövid, hogy ne foglaljon nagy helyet (kisebb doboz, kisebb súly), de széles, hogy ne kelljen a kupak. Az éxíj nagyon ügyes.

Egy darab cső. Teszi a dolgát, mindenhová kéne.

A mikrofonok csakúgy meztelenül leragasztva a polcra fölfelé, működik. 60° az optimális miksiszög Harangozó Misi szerint is.

A crossoveres, kettős szélessávúak a bika mágnesekkel hatalmasat szólnak.

Szerintem technikai érdekesség.

nallaci Creative Commons License 2005.09.11 0 0 2331
Még egy kép a tavalyi koncertről
nallaci Creative Commons License 2005.09.11 0 0 2330
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.10 0 0 2329
Holnap pedig a lemezborze a Krudy Gyula utcaban, a Darshan udvarban! 11.-en, 9-tol kb 3-4 oraig tart! CD lemez, es bakelit minden mufajban szinte! Gyertek! Nalam Hammond-os lemezek is lesznek!:-)http://img.index.hu/imgfrm/4/1/2/9/THM_0000824129.jpg
Előzmény: tehtube (2328)
tehtube Creative Commons License 2005.09.10 0 0 2328

Üdv mindenkinek!

Ma este (9-12) Csömörön játszunk, ha érdekel valakit. Főnix koncert.

Bp határától 2 km-re Árpádföld után, a hév mellett, Vasút u. 1.

Szokásos cuccot viszek:

Viscount DB5

Motion Sound KBR 3D

Alesis Nanosynth

LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2327
Gyerekek ,mar 2 Laurens Hammond neven vagyok fent!:-)) Az egyik kozt van szunet, a masik a mostani a jo regi Laurens egyben:-))))
Előzmény: LaurensHammond (2326)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2326
Ma jottek meg! Nagyon koszonom oket! Valoban, nemreg ertem a vegukre, es tenyleg a reboppin a legjobb a Joey-tol a 3 kozul! Masik ketto inkabb erdekesseg, es meg olyan jo iparos....de azert klassz! Meg a negyediket, a Mathias Baztzel-t nem hellgattam, de majd este otthon a nagy cuccon bedorrentem!:-) Masolom Neked a Joey DVD-t, es meg mas Hammond-os finomsagot! Kuldom oket jovo heten! Koszi megegyszer!!!
Előzmény: posaune (2325)
posaune Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2325
HI LAURENS! Megkaptad a Joey- cd-ket? Nagyon fiatal ugye? A Reboppin-cd nekem nagyon tetszik,már akkor őrült dolgokat tudott játszani.Teljesen kimegy a tonalitásból,ami olyan feszültté teszi pl. az Evidence,című számot is. A Matthias Baetzel lemez az elsők közé zartozik amit kiadott.A Cd-n játszó drummer-rel sokat játszottam én is még német-o.ban.Kiváncsi lennék azért a véleményedre.Ha van kedved,nyilatkozzál.Üdv.Posaune
Laurens Hammond Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2324
Hogy az a......., RT3-as essen ra a labara a rendsternek!!! Egy honapja nem tudtam belepni a forumba!!!!!! Mindig azt irta ki hogy rossz a jelszavam....na most ujraregisztraltam magam, de azert jo lenne a regi....[image1]
Előzmény: tehtube (2322)
Lizzi Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2323

Sajnos nem olvashatunk a billentyűzetéről. Kíváncsi lennék mennyire hasonlított a hammondéra pl érintkezők, rugók stb.

Az új szerkezekük hangjára is kíváncsi lennék de egyenlőre nagyon kezdetleges "vagy titokzatos" a honlapjuk. Nem sok infót tartalmaz.

Előzmény: tehtube (2322)
tehtube Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2322

AKit érdekel a Hammond, mint szerkezet és érdekli a misztikus "konkurencia" mint PARI, az most okosabb lehet, ahogy lettem én is.

http://www.hammond-leslie.info/pari/

Szép húzás volt az olaszoktól és Henningtől.

tehtube Creative Commons License 2005.09.09 0 0 2321

Ahogy Don írja.

Egy, kikeresed a vinyódról a képet

Kettő, feltöltöd - megjelenik alul kicsiben

Három, megragadod (bal egér gombot a képen lenyomva -egy kezet mutat kinyújtott mutatóujjal- és folymatosan nyomvatartva) felhúzod a szövegmezőbe. (ott már elengedheted :-)

B3-ról Miskolcon nem tudok. Egy embernek volt C3-asa ami most Pesten van.

3 B3-at Pesten tudok ha nem tévedek.

Egy másik Miskolcinak meg H100 és világos, modernebb vonalú (form A2) M3-asa.

Lord, azért kár a szép M3-asért. De tényleg tudjátok rendszeresen cipelni fellépésekre? Láttam Bertramos M3-ast is, én koncertre azt javasolnám, az való oda.

Ha tömör láb a cél, legfeljebb vékony fekete lapot csavarozol a krómozott lábakra oldalt és kész.

Posaune! Felújítottam egy szép M100-asnak a scanner-ét. Hibátlanul szó. Tocsogott az olajban, voltak denrite lerakódások is a lemezeken, amelyeken mégjobban megfolyt az olaj. Túl sokat kapott mindenütt a vazelinből :-) Most jön Misibácsi :-)

Az M100 vibrátóján vátoztattak az M3-hoz képest. Távolabb vitték az M3-B3-tól.

A jó chorus/vibrátót onnan lehet megismerni hogy élesebb, hangosabb, karcosabb lesz a hang, gyenge értékben csak amplitúdó moduláció, míg max értékben már frekimoduláció is van, de még lényegesebb hogy ezen moduláció az alsóbb hangtartományra terjed csak ki, míg a felső 15-20 hangerék-hang változtatlan marad. Ettől sikít, sír a bébi.

Don Airey is hordozhatós ABC-n játszik melyről fekete lepel lóg le körbe. Ez a legegyszerűbb, legkönnyebb tömör láb, fekete vásznat szorítok én is a DB5 alá ezentúl, ami bedobozoláskor plusz védelmet ad.

Előzmény: jon lord (2319)
Don Airey Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2320

Remélem  látszik

jon lord Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2319

Ba˛ná meg az a piszkos ku˛va élet, hogy velem ez a fórum mindíg kib`a˛˛ik!

Egy kiba˛˛ott képet sem tudok sohsem feltenni!!! }:-(

Ti hogyan csináljátok?

jon lord Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2318

Igen Jól gondolod az Zeffer Bandi!

Ez ugyan az a kézfenttartós fotó csak más szögből!

Nem tudom, hogy fog- e látszódni a kép! {:-(

Előzmény: kozakz (2307)
KarnEvil Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2317

Tehtube, úgy tudom, Miskolcon van az egyik B3 a 3 közül. Nem tudod véletlenül, hogy kié? Csak kíváncsi vagyok :)

Előzmény: tehtube (2316)
tehtube Creative Commons License 2005.09.08 0 0 2316

Aha!  Igen, elképzelhető... Hát akkor szegény Pityi helyett a Zeffer került a képbe. Az viszont újdonság, hogy akkor neki ugyanolyan kockába dobozolt M3-as volt, de hát miért is ne? Ugyanolyan és nem az, mert avval meg Pityi Boxozott. Biztos Lóribácsi útmutatása szerint. Tudta hogy mi kell.

Tele vagyunk emhármakkal. A két Mobilos, melyből az egyik darabokban Őrbottyánban van, egyet tudok Miskolcon, egyet Tiszakécskén. Most is vett valaki honfitársunk egy szép dán M3-ast. Ez már 5. :-)

A100-ból 7-et, B3-ból 3-at, C3-ból kettőt., Rt3-ból kettőt, D100-ból egyet sem :-) Biztos van több is.

Előzmény: kozakz (2315)
kozakz Creative Commons License 2005.09.07 0 0 2315

1 nap rock cimmel keszult egy film a 81-es koncertrol. a televideo kiadta anno vhs-en. ez volt a rottenbiller utcaban.

a masik ami miatt egyertelmu hogy 81-es a kep hogy akkor mar oldal volt egy alvany rendszer (ez lathato oldalt a beszurt kepen), mig 80-anban csak ket allo alvanyon par lampa volt.

Előzmény: tehtube (2308)
tehtube Creative Commons License 2005.09.07 0 0 2314
Jó kis összeállítás, ennyiért komplett koncertcucc, nem semmi!
Előzmény: nallaci (2311)
tehtube Creative Commons License 2005.09.07 0 0 2313

Jimmy Smithnél ami a legjobban bejött:

(mindegyik elmegy, jó, de ott is vannak kiemelkedők)

At Club Baby Grand 56-os koncert *****

Groovin' In Small's Paradise 57-es koncert *****

Any Number Can Win 1961 *****

Root Down 72-es koncert ****

Portugese Soul 73 *****

és nővel intim társaságban a J S Standards

Viszont halványabbak: (hozzá mérten)

Rockin' The Boat **

Back In the Chicken Shack **

Bucket *

Virginia Woolf ***

Peter And Wolf **

Paid In Full ***

Vélemény?

Előzmény: akapuli (2310)
nallaci Creative Commons License 2005.09.07 0 0 2312

Ja, elfelejtettem: nallaci@maffia.hu

nallaci Creative Commons License 2005.09.07 0 0 2311

Uraim,

eladó egy Hammond X5/Leslie 760 konfiguráció 380.000.- Ft-ért.

Az X5 nem tonewheel, egy oktáv monofon basszussal rendelkezik, klasszikus spinet felépítés, refurbished, a 760-ról nincs mit mondani. CSAK EGYÜTT!!

akapuli Creative Commons License 2005.09.06 0 0 2310

azokrol a koncertekrol letezik TV-felvetel, a rottenbiller u. zenei konyvtarban lattam belole reszleteket, csak amiota lecsereltek ott a VHS-kazettakat, elveszett egy csomo vagy mi... szoval zsiros jazz felvetelekkel egyutt hever valami elfekvo raktarban.

ha valaki ismeros a TV-ben, talan meg az eredetit is meg tudja szerezni.

mondjuk nem vagyok kulonosebb rajongoja a fekete baranyos vonalnak, de azok a felvetelek nagyon fontosak magyar rocktortenetileg. nagy baromsag volt soha le nem adni meg titkolni.

jimmy smith house party = zsir :-) ma jott meg a cd, yeah

Előzmény: KarnEvil (2301)
tehtube Creative Commons License 2005.09.06 0 0 2309
Ha már bogarat tettek a fülembe :-) Való igaz hogy a 81-es "szuperkoncert" is hatalmas tömeg előtt volt ott. Mostmár ismét beleolvastam a könyvbe. Igaz dögunalomnak írták, de ez most lényegtelen. Hát lehet hogy igazad van, de akkor KÉT M3-as volt ilyen kockába bedobozolva? Egyre érdekesebb.
tehtube Creative Commons License 2005.09.06 0 0 2308
Na elbizonytalanítottál. A forrást nézve - Rock évkönyv 1981 - már a Zeffer is lehet, csakhogy az első évben vettek fel velük ilyen nagyszabású koncertet és filmet? Nekem a Feketebarik ugrott be automatikusan, amit tényleg megörökítettek.
Előzmény: kozakz (2307)
kozakz Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2307

a hammondokhoz annyira nem ertek, viszont rengeteg keppel rendelkezem es egyertelmu hogy 80 nyaran amig pityi a mobilban volt nem fekete alapon feherrel hanem feher alapon feketevel volt kiirva hogy pmobil a hammond bal oldalan. a lesliejen viszont mar az "eggyen" mobil kiiras volt amit ezen a kepen is lehet latni.

valamint nem tudom emlekszel-e de pityinek nem volt a stilusa hogy magasba tartott kezzel jatszon. O inkabb mindig rahajolt, lebujt a hammond moge.

A kezfeltartas tipikus zeffer mozdulat.

tehtube Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2306

Hát lehet hogy igen, de Pityibá' Bencsikkel együtt távozott. Akkor a képen Zefi lenne? Neki L100-as Hammondja volt, Pityi meg a kockába csomagolt M3-asát vitte magával a Boxba. A képen M3 van. Azért nem volt olyan rövid a Samu haja sem :-)

Laurens! Isten éltessen!

The Original Victor Audio:

Előzmény: kozakz (2305)
kozakz Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2305
sajnos nem. a gitarost nezd az a Sarvari Vili hosszu hajjal mig samunak ugye kozephosszu furtos haja volt.
Előzmény: tehtube (2302)
trambi Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2304
Ja , vagy ismerted volna legalább   Dévényi Tibi bácsit mert az elintézte volna...
Előzmény: KarnEvil (2301)
tehtube Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2303
Ja, ezt kifelejtettem: arsic@axelero.hu, 20 347 9517, 1 200 0606, Szabó Zsolt, A Cső, Teh-thetube.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!