Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.11 0 0 2319
Sziasztok!
Most jottunk haza par hete Egyiptombol. Tervezzuk, hogy osszel megint kimegyunk, de most Sharm el Sheikh lesz a cel.
Tudna valaki egy jo szallodat ajanlani? Tobb gyerkoccel mennenk, ezert fontos a csuszda es a teljes ellatas is.
Mostani tervek szerint mar csak merulni, snorizni mennenk. A mostani utazaskor megneztunk mindent, ezert most csak lazara vennenk. Toletek mindenki utazasi irodaval mennt?
Koszi
moza2 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2318

Szisztok!

Tud valaki információt adni az Ibeotel Club Fanara & Residence szállodáról.

rags Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2317
Hosszas tépelődés után döntés született és 28.-án megyünk a Sheratonba!
mazyke Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2316
Sziasztok!

Mi feb.10-én indulunk ,Sharmba a Sea Club Resort szállodába.Olvastam,hogy szeles,de már mindegy kipróbáljuk.Már alig várom az indulást,de már csak 2 nap.Az Otp-nél foglaltuk az utat,mert jó kis akciójuk volt.A szálloda honlapján gyönyörű képek vannak,és a katalógusban is ez a hotel tetszett a legjobban.Remélem nem fogunk csalódni,ha hazajöttünk majd mindenképpen írok.
rags Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2315
Legutóbb áprilisban elég szeles volt, Piros zászló volt a parton, erős áramlás. Szörfösöket nem láttam a vízben, de mindíg beengedtek a vízbe.
Előzmény: Maotai (2314)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2314

A Sheraton Sharmról van szó ?

Mennyire szeles ott a part ?

Nagyobb csapást el se tudnék képzelni, mint hogy nem engednek be a vízbe.

http://www.windfinder.com/windstats/windstatistic_sharm_el_sheikh.htm

Ebből sajna nem derül ki, hogy mely részek a legkevésbé kockázatosak Sharmon.

Előzmény: rags (2313)
rags Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2313
Passz. Majd mások talán adnak tippeket.

Ahol nincs jó zátony, be sem teszem a lábam. Ezért megyek majd harmadszorra is a Sheratonba. Majd kérni fogok valami bónuszkártyát tőlük!
Előzmény: moza2 (2312)
moza2 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2312
Köszi rags. Esetleg más szálloda?
Előzmény: rags (2311)
rags Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2311
Ez alapján a Sheraton szerintem elfelejtheted. Széln van egy rész ahova a 6 év alatti gyerekeket be lehet vinni a 30 centis vízbe. Egyébként csak a móló végén lehet beurgani a kb 8 méteres vízbe.
Előzmény: moza2 (2310)
moza2 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2310

Sziasztok!

Szeretnék megint tanácsot kérni töletek. Nagyon sok szállodát megnéztem már de sajnos még mindig nem találtuk meg a megfelelőt. Tudjátok öten mennénk ebből 3 fiú és két lány. A 3 fiú Sznorizni szeretne a 2 lány pedig pancsolni az 1m-es vízbe ahol nem éri öket semmi féle veszély, és persze a tengerbe nem pedig a medencébe hamár egyszer a tengernél vannak. És persze nem csak délután szeretnénk sznorizni amikor már nem hullámzik víz. A legjobb a Naama-i öböl lenne ha azon a részen mondana valaki egy szállodát. Az se baj ha csak 2 méter sekély víz van csak lehessen egy kicsit pancsolni, labdázni meg csak úgy ülni a vízben.  Rags azt írtad, hogy a Seraton-ban voltál? Annak milyen a partja? Ha valki segitene annak előre is köszönöm.

Üdv mindenkinek moza2

Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2309

Sziasztok,

Április végén mennénk Sharm-ba.

A snorizást kombinálnánk pici gyerek pancsolásával (lehetőleg tengerben is ) és minél kevésbé legyen szeles.

A központtól való távolság nem fontos.

Tudna esetleg valaki tanácsolni szállodát ?

Ismeri valaki a Sofitelt (ez szimpinek tűnt a neten) ?

csordásirén Creative Commons License 2006.02.06 0 0 2308

Kedves Tanult Barátom!

Igazad van. Dehogy akarom én elvenni senki kedvét a Dreamstől! Sőt! Aki csak teheti menjen oda! Nekem egyébként is túl drága. Elvégre halmozottan hátrányos helyzetű vagyok és ráadásul szívbeteg is! Csak a levegőt szívom el az olyan intellektüellek elől mint tiszteletreméltó vitapartnerem. Sajnálom, ha félreérthető voltam. Végül is megvan nekünk mindenünk, családi ház kis kerttel, kis fogyasztású autó, 2db energiatakarékos kutya, minden számlát fizetünk időben, csak az összeg ami marad nem elég a tisztes megélhetésre azaz vagy korszerű étkezés vagy az előzőleg leírtak és a mi külön bejáratú "narkónk".  Mert sajnos a tengerben eltöltött órák azok. Bár úgy vettem ki a szavaidból, hogy csak arról mondjunk véleményt amit magunk is tapasztaltunk, hát bátran állítom ez történt. Mindkét helyen voltunk és mindkettőnk véleménye ez. Tehát (teháttal lehet mondatot kezdeni?) mindenki menjen oda ahová tervezte - mi az idén boztosan kihagyjuk - (hála minden  nem muzulmán származású karikaturistának) és  2009-ben ismét felkerekedünk és elmegyünk abba a szállóba amit senkinek nem ajánlok Ebben csak két dolog akadályozhat meg, a halál vagy a III. világháború...

Előzmény: -hanyi- (2307)
-hanyi- Creative Commons License 2006.02.04 0 0 2307

Kedves Irén !

Mindnyájunk nevében köszönöm az értékes információidat. Most mát tudom ha szívbeteg és halmozottan hátrányos helyzetű leszek csak a Grand Azure –ba fogok menni és  még a környékét is elkerülöm a Dreams Beach-nek. Tényleg pofátlanság, hogy az általad kiválasztott szállodában mikre nem képesek, csak a vendégek bosszantására. Először is oda rakják azt a nagy hegyet amit meg kell mászni, aztán még a követ is direkte csúszósra csinálják a tengervíz és a strand papucs által. Sőt még a levegőt is párásítják. A halakat meg egyenesen elriogatják még a környékről is. Viszont tele rakják a tengert veszedelmes, gyilkos medúzákkal. Az a sok hülye búvár meg oda megy  hajóval, hogy megnézze, hogy ez az a hely SHS-en ahol nincs hal. Engem egyébként lebuktattál, én egy önkéntes ügynök vagyok és a fedőnevem “karthago”. A Sheratonról csak azért írok jókat, hogy a cég értékesíteni tudja a helyeket. Fizetni ugyan még nem fizettek nekem, de én azért reménykedem, hogy meghálálják.

Csak -rags- olvtársat nem értem, Ő magától megy vissza ugyan oda, pedig már tudhatná 300 lépcső van, és oroszokat meg nem talál.

De hát nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok….

Előzmény: csordásirén (2306)
csordásirén Creative Commons License 2006.02.04 0 0 2306

Kedves Nyagi!

Mi közalkalmazottak vagyunk, én B8-as a férjem C12-es fizetési kategóriával. Én 22 éve ő pedig 28 éve nyomja az ipart ugyanabban a SZÍNHÁZBAN.

22 éve vagyunk házasok, a magasztalt szállóban ünnepeltük a 20. házassági évfordulónkat. Szülői anyagi segítséggel. Tavaly a Dreams-be szülői kölcsönnel  jutottunk el, azért mi is tettünk hozzá az összeghez (krumpli krumplival, zsíros kenyér, 16 fok a lakásban stb.).Egy év spórolás után érthető a csalódottság, ha nem kapod meg az ellátást, amit megígértek. Ha hiszed ha nem semmi más nem vezérelt, csak az, hogy más ne járjon ugyanígy mert a pénz rettenetesen nehezen jött össze. Még most is tartozom anyukáméknak.  Nagyon hiányzik a felszín alatti világ, sajnos nem búvárkodhatok a szivem miatt. Be kellett érnem a sznorizással. Hiányzik Ahmed, akit két éve ismertünk meg  az általam jónak tartott szállóban.  Tavaly nyomoztunk utána, hogy átadhassuk a neki készített ajándékunkat. Szerencsénk volt, ismét egymás nyakába borulhattunk.Három felnőtt akik sírnak mert megint találkoztak és egyúttal búcsúznak is. Lehet, hogy örökre... Szóval akkor inkább jótanácsként mondom, aki tudja, hogy beteg a szíve nagy ívben kerülje a Dreams-et mert ha nincs nála a gyógyszere kinyiffan a sok meredek lépcsőtől, a fullasztó párától,  a forróság miatt pedig maximum június közepéig végezzen az egyiptomi nyaralással. Igyekeztem a lehető leghelyesebben írni, de biztosan ejtettem nyelvtani és helyesírási hibákat. Nehéz ebben a nyelvújító világban mindenkinek megfelelni... Anyanyelvünket nem a hagyomány, hanem a divat alakítja. Hát nem "király"?

Előzmény: nyagi (2305)
nyagi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2305

Kedves Irén!

Természetesen mindenkinek szive joga, hogy úgy ítéljen meg bármit, ahogyan neki  jólesik.  Viszont ez a jog mindenkire vonatkozik, így aztán aki máképp élt meg hasonló helyzeteket, esetleg más szempontok szerint ítél meg dolgokat, nem azt jelenti, hogy valótlant mond, vagy- holmi érdekből - félrevezet másokat.

Azzal, ha valaki valamiről megfellebezhetetlen itéletet mond, akaratlanul is befolyásolja mások döntését na és persze az is csak egy a sok közül.

Gondolom Te is, de én is bármikor hajlandó vagyok felvállalni, hogy esetleg az én véleményem alapján döntsön valaki, mondjuk egy szálloda mellett .

Már csak ezért sem venném a bátorságot, hogy bárkit félre tájékoztassak, de azért úgy gondolom, hogy a saját tapasztalataimat leírhatom anélkül, hogy ármánykodással vádolnának.

Bár alig hiszem, hogy "védekeznem" kellene, én egy  cég főkönyvelője vagyok, a párom egy frekventált kereskedelmi üzlet vezetője.

Utazási irodához még véletlenül sincs közünk.

ui: Ha /ha-val nem kezdünk mondatot/ már itt tartunk, az a " lelkesedés", amellyel az általad frekventált szállodát reklámozod, arra is engedhet következtetni, hogy az említett csalafintaság akár Téged is motiválhat.

Előzmény: csordásirén (2300)
ath Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2304

ok, mea culpa. nekem ez nagyon hülyén hangzott.

Előzmény: nyagi (2303)
nyagi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2303

Kedves ath!

Én pedig azon csodálkozom, hogy Te csodálkozol.Tényleg nem hallottál még arról, hogy a műholdak egy részét lehet látni éjjel? / Megjegyzem, nem hiszek az ufókban! / Mielőtt kétségbe vonod valakinek a szavait, illene egy kicsit tájékozódni.

Mi ugyanis megtettük ott helyben az idegenvezetőknél és itthon egy csillagász barátunknál.

Egyszerű pásztorok is többet tudhatnak az ottani - akár politikai - helyzetről, mint mi, ezért is vettem a fáradságot, hogy utána nézzek, mielőtt leírtam.

Amúgy megvan videó felvételen is, / na persze nem táncol senki a műhold tetején /

amit az emlitett barátunk is megnézett.

Ám még, ha mindezek ellenére, Neked vagy más kétkedőknek lenne igaza, a lényeg az, hogy akik ott élnek hisznek ebben és ezért nem világítanak lakatlan területeken.

Mindössze erről akartam csak írni és nem áltudományos vitát indítványozni.

Sajnálom, hogy ez sült ki belőle.

Előzmény: ath (2301)
-hanyi- Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2302
OFF

Láthatóak.
Apám pl. látta szabad szemmel a Szputnyikot. (az volt az első)
Én is láttam már egy pár "átvonulást".

Csak úgy hirtelen.

OM
Előzmény: ath (2301)
ath Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2301

azon, hogy ezt a hülyeséget egy helyi írástudatlan pásztor beveszi, nem csodálkozom. de, hogy ezt itt el is meséled, már igen......

látni a műholdat....ezt azt hiszem még beidézem máshol.

Előzmény: nyagi (2296)
csordásirén Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2300
Valamelyik nap leírtam  a Dreamsben való megpróbáltatásainkat. Mivel azóta tájékozódtam a következőket kell mindenki tudomására hozni. Ezen események csak a töredékét képezték a történteknek. Amit nem tartottam fontosnak le sem írtam.Ha valaki gondosan elolvassa évekre visszamenőleg a fórumot rá kell hogy jöjjön az utazási irodák rendszeresen olvassák azt. Erre bizony vannak utalások!  Természetesen nekik az az érdekük, hogy minden utat eladjanak. Ezért szállnak be a fórumba mintha ők milyen jól érezték volna magukat. Azt már tudják, hogy mi már biztosan nem tesszük be a a lábunkat többé! többé.  Mi ott követtük el a hibát, hogy legelőször a Grand Azure-ba kerültünk (véletlenül) és a szint egyszerűen lehengerlő volt. A neten talált képek alapján választottuk a Dreamset, bár ne tettük volna!Amikor megláttam, hogy last minuteban van, rögtön lecsaptunk rá. Nagy szerencsénk volt hogy  az Azureba át tudtak minket helyezni. Nem sajnáltam rá a fejenként 30S-t. Azért csak nyolcan mentünk, mert nem volt több hely! Mi voltunk a leghangosabbak, mi nyertünk. Ha valaha is megyünk még csak a Grand Azure-ba! Egyébként hatalmas csúzdái vannak külön medencével így senkit nem veszélyeztetnek. És egy megjegyzés, a Grand Azure sose kerül last minute-ba mert az utazás kiállításon mind lefoglalják, az az utolsó lehetőség, hogy kedvezményesen befizessétek (március vége)! Dacolva mindenki haragjával minden véleményemet továbbra is fenntartom!
Előzmény: nyagi (2298)
sz_nikk Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2299

Sziasztok,

Mi 14-én indulunk. Sheraton Resort - és már alig várjuk :)

Niki

nyagi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2298

Szia moza2!

Amennyire én tudom a mi fogalmaink szerint csúzdapark nincs, legalább is mi még nem láttunk ilyet.

Viszont sok szálloda medencéihez építettek. / Pl a Dreams-ben is van vagy 3-4 kicsiknek és nagyoknak./

Homokos part meletti szállodáknál sem láttam.

Előzmény: moza2 (2297)
moza2 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2297

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van csuzdapark Sharm -on? Ha van akkor milyen szinvonalú? Érdemes elmenni?

Üdv. moza2

nyagi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2296

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a helyi söfőrök vezetési stilusa valóban hagy némi kívánnivalót maga után. Szerencsére a mi fogalmainkhoz képest elenyésző az autó forgalom, szélesek az utak, már ahol van, gondolom ezért nem szokott baleset  történni.

Ami a világítás nélküli közkedést illeti, ezt főleg lakott területen kívül "alkalmazzák", melynek magyarázata , hogy mikor Izrael kivonult Sinai-ról több évi erőszakos ottlét után, a szigeten elterjedt, hogy egy nagy teljesítményű műhold kering fölöttük, /ami amúgy igaz is/ melyet Izrael lőtt fel, hogy Őket figyelje.

Úgy gondolják, hogyha nem gyújtják fel a lámpát az autókon, a műhold nem látja  őket.

Ezt egy helybéli taxis mesélte nekünk. Egyebként a műholdat valóban lehet látni. Sokkal fényesebb és sokkal előbb látható sötétedéskor, mint a többi csillag.

Előzmény: Replay (2293)
nyagi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2295

Szia Norgi!

Azt gondolom,hogy meg kellenne kérdezned az OTP Travel Help-et. Biztos vagyok benne, hogy tudnak "személyre szabott " ajánlatot adni, akár a saját e-mail címedre is.

Előzmény: nogri (2294)
nogri Creative Commons License 2006.02.03 0 0 2294

Most szeretnénk utazni februárban. Az OTP Travelre gondoltam.

Fiatalok vagyunk, nincs gyerek. A városi élet annyira nem izgat minket, inkább a tenger és az esti lazítások. : )

Replay Creative Commons License 2006.02.02 0 0 2293
Jó ez a kép. Nem normálisak az ottani söfőrök.
A lámpa nélküli autózást én is ismerem, Kairóba is úgy mentünk, késöbb már nem osztott a pálya, csak sima kétszer 1 sávos út van és a busz végig középen ment, lámpa nélkül, ha valami nagy ritkán jött szemből, akkor lehúzódtunk.
Előzmény: -hanyi- (2289)
Replay Creative Commons License 2006.02.02 0 0 2292
Én nem tudok Neked ajánlani szállodát csak a szerintem nem jó helyről próbáltalak lebeszélni.
Ezt a szállodát nem ismerem, régen Maxim Plaza néven futott, lehet, hogy igy találsz róla itt a topicban infót és valahol a Savoy környékén van. Hajókiránduláson utaztam olyan emberekkel, akik ebben a szállodában voltak és ők dicsérték.

Mostanában utaztok? Melyik irodánál nézed az utakat.
Előzmény: nogri (2291)
nogri Creative Commons License 2006.02.02 0 0 2291

A Sunrise Island View szállodát jobban ajánlanád?

Ott már jobb a part sznorizásra?

Oda van még út.

Előzmény: Replay (2288)
somogyibalazs Creative Commons License 2006.02.02 0 0 2290
Köszönöm! B.
Előzmény: OTP TRAVEL-HELP (2284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!