Kezdjük az elején, a D700 használt ára 330-360.000 körül van. A D800 szinte csak újonan van, a használt darabok a kezdeti problémák miatt gyanúsak. Tehát a D800 ára 800.000. Ezen kívül arra is érdemes gondolni, hogy a D700 további áresése mérsékelt lesz, míg az új D800 értéke 3-4 év alatt megfeleződik.
A D800 kétségtelenül jobb gép, de a formája egy kicsit trampli. Fő előnye a felbontás, a 100 ISO, a 100%-os kereső, a videó, már akinek kell. Aki nem kellően járatos a képfelolgozásban, annak a 210 Mbytos tiff képek feldplgozása és helyfoglalása idővel gondot okozhat. A képélesség kb. 25-30%-al lehet magasabb, a helyfoglalás pedig háromszoros.
A D700 majdnem tökéletes, pixelszáma kissé kevés, a keresője jó, de nem 100%-os. Formája, súlya jónak mondható.
A mérlegelésnél az ár döntő lehet, akinek ez nem számít, annak a D800 jobb gép.
Plusz még az optikák: Azt is számold bele,hogy a D800-ra sokkal jobb,drágább üvegek kellenek,ha a 36MP-t látni is kívánod,nem csak tárolni. :) A D700 FX 12MP-e ilyen téren megbocsátóbb. Olcsóbb(de jó) obik gyengeségei nem annyira vészesek.
Egyiket sem. Ha nem tudod melyik kell Neked,akkor ne is költs pénzt. Lényegesen eltérő karakterű gépek,lényegesen más ársávból.Aki ennyit szán gépre,az már valószínűleg tisztában van azzal mi szükséges az ő igényeihez. A D800 egy szenzoristen,giga felbontással,minden földi jóval. A D700 pedig egy szintén nagyon jó csomag még ma is,remek sorozattal a D800 ellenében(markolattal). Nagyon nagy árdifi van köztük,és mindenben jobb a D800,kivéve a sportfotózást. Most milyen vázat használsz?
Egyébként szerintem a D700 minden reális,földi igényt kielégít. A D800 viszont ezen is túlmegy. :)) Egy jó példa,hogy a D700 12MP-e bármire elég,bőségesen. Viszont a D800-al komoly problémákat is át lehet hidalni a 36MP-el,brutális croppolással( Nagyobb tele helyettesítése,hibás kompozíció,ferdeség büntetés nélküli javítása)Szóval új szintre emel dolgokat;új,korábban őrültnek tűnő dolgokat tett lehetővé.
Köszi neked is és mindenki másnak aki segítségemre volt!
Ritkán használom, így nem volt eszemben. Mikor ráraktam napközben az sb-910-et és akkor is csinálta, elgondokodtam, hogy mi lehet az oka. Szembevillantottam magam, aztán meglett. :)
De, ez volt a nyerő, csak a keresőn keresztül nem volt észrevehető. Napközben rájöttem, de nem volt időm jelentkezni. Köszönöm a segítséget. Általában mindig a legkézenfekvőbb dolgok kerülik el ilyenkor az ember figyelmét.
igen, itt a kolléga canon-nikon párhuzamot hozott fel, erre írtam, hogy a canon a vakut villogtatja, ami neki nem tetszett, a nikon igaz, hogy lámpát használ, de az se jobb semmivel, söt, fx-es üvegekkel meg a nullával egyenlö. mind a két típusnál a plusz vaku az egyetlen megoldás, de ha tárgyilagosak vagyunk, akkor talán a canon vakuhasználata jobb eredményt ad, csak annyi minusszal, hogy nem tud utána egyböl 1/1-et villantani - gondolom.
Talán ide illik, biztosan sokan csak vágyakoznak a D800-ra. A Bazilika mellett az Optika-kameránál van egy D3 275.000 forintért. Kétszázezer felett futott, de ha szerencséd van, lehet hogy kétszer ennyit is vidáman elfut.....
A gép eladóját nem ismerem, és a gépet is csak futólag néztem meg.
Igen, tapasztaltam amikor járt a kezemben Canon váz. D3-on nincs kisvaku, ott meg csak egy piros kis lámpácska világít. A D300/700/800 esetén a fehér fény elég erős. De ha vakuzom akkor is csak derítek... illetve a kisvakuval max vezérlek ha nincs nálam rádiós kioldó. A lányomnak van Nikon kompaktja. Na ott villog a kisvaku amikor vörösszem elleni üzemmódban van :-)
AF segédfény világít folyamatosan. Tényleg nem a kisvaku villog. No látszik hogy ezt a funkciót az életbe nem használtam még Nikon dslr vázon pedig volt már egy pár a tulajdonomban :-)
Ez volt az első tipp amit adtam... de nem írta hogy az azaltt az 1 sec alatt villig a kisvaku- mert ez kellene a vörösszem eltüntetéshez (összehúzza a pupillát a kis villanásokkal)
Kisvaku nem villog az alatt az 1 sec alatt? Ha igen, akkor vörösszem mód be lett kapcsolva (státusz lcd-n látható). Nézd meg azt is, hogy nincs-e átállítva TTl-ről vezérlésre (cls) a kisvaku... (elővillanások, de 1 sec akkor is sok)
1 sec volt régen az előzetes tükörfelcsapás is... de ez minden exponál kellene hogy jelentkezzen- szóval ezt kilőném.
Időzítő megint kilőve mert nincs 1 sec állás...
A legrosszabb eset, hogy műszaki hiba lépett fel, és nem átállítottál valamit. A kisvaku feltöltése túl sok időt vesz igénybe... de erről jobb nem is beszélni.
Srácok, hátha valakinek van ötlete hogy mit állíthattam el a vázamon. Ritkán szoktam derítésre használni a kisvakut, most szükségem volt rá, mert nem volt velem egyik külső rendszervakum sem. Komponálok, fókuszálok, láthatóan sikeres is a dolog, majd megnyomom az kioldást és elkezd világítani a segédfény majd kb. 1 másodperc telik el mire tényleg exponál a gép. Semmilyen más helyzetben nem jelentkezik a dolog, csak a beépített kisvaku használatakor. Minden más esetben azonnali az expo.
Gondolom, csak a menüben állítottam el valamit figyelemetlenül, de ez az egy másodperc elég zavaró.
Nem vitatkoztam, csak leírtam a saját tapasztalataimat (második szakasz). Nekem a marcsa nélküli méretesebb vázak jönnek be. A Sony A900-ast is klassznak találtam.
Szerintem felesleges ezen vitatkozni, hogy melyik váz a kényelmesebb, meg hogy melyik kinek a kezébe való..ez teljesen szubjektív. Nekem például Nikonból a kisebb, Canonból a nagyobb méretű vázak jönnek be. Egy 550D-t kényelmetlennek tartok, míg egy D80-at egyátalán nem, viszont a D300/D700 nem tetszik, míg a hasonló méretű Canonok igen.
A D600-at olyan "pont jó"-nak éreztem, nem is bánom, hogy kicsinyítettek rajta.;)
Férfikézbe Nikon váz való, a Canon vázakat nagyon legömbölyítik. Olyanok mint a baba segge. :)
Tréfát félre téve: a különbség akkor feltőnő, ha felváltva fogdossuk őket. Pár nap alatt megszokható mindegyik (Nikon, Canon, Sony-Minolta..stb...), amelyiknek valóban jó a fogása.
Amikor váltottam (Canon 5D-ről), kb. fél óra elég volt a D700 fogásának megszokásához. A kezelő felület és a menü jóval több időt vett igénybe.
Lehet hogy nekem van szerencsétlen kezem, de nekem semmi bajom a fogásával. Igaz, minden vázamat markolattal használtam/használom. Markolat nélkül viszont a Canon vázak sem esnek olyan jól kézre. Portré állásban már szinte zavar, ha a vázon lévő expogombot kell használnom.