Köszi Replay az infókat, felvettem a kapcsolatot a King Tourssal. De még nem tudnak semmit mondani, ill. annyit igen, hogy lesz közvetlen útjuk Sharmba, charterrel. Lehet foglalni a Fanarat a 2 nap Kairo nélkül is, csak még nem készült el az árajánlat.
Milyen a King Tours különben, meg voltál velük elégedve? Van telepített idegenvezetöjük, stb?
Itt az oldalon általában csak OTP, Karthago infóval találkoztam.
Csak ugy altalaban mindenkinek (sziasztok), a vizum egy folyamatosan visszatero problema. Kovetsegen 7 eFt volt tavaly és két nap, kint 3 ezer és 5 perc a repteren, bar en nem mertem ugy kimenni (ket gyerekkel), hogy nem volt, DE tolunk is le akartak venni a 10 rugot (mindegy melyik ut. iroda), azt mondtuk, hogy van (volt, a kovetsegrol negyunknek), erre nem tudtak mit csinalni, bar huztak a szajukat. (Amugy ebben a temaban kimerithetetlen tarhaz erheto el a Hurghada topicban.)
Én tavaly nyáron Kingtourssal voltam csak Sharmban 1 hétig. Malév charterrel mennek egyenesen Sharmba. A 2 nap Kairó + x nap Sharm vagy Hurhgada egy másik variáció.
A King Toursnál 2 nap Kairo+5 nap Sharm -ot találtam hosszabbítási lehetősséggel. Nekem a gyerekek miatt ez nem igazán jó, ők még kicsik a Kairói, Gizai kiránduláshoz, Egyiptomi múzeumhoz, én meg már voltam. Mondjuk szívesen megnézném újra, de talán ha nagyobbak lesznek a skacok.
Küldtem a Kingnek e-mailt, de még nem válaszoltak, hogy lehetséges-e csak a Sharm-ban lévő nyaralást foglalni a Kairói 2 nap nélkül.
De szerintem ha Malévvel utaztatnak, akkor az Kairoig megy , onnan 2 nap múlva belföldi járattal utaztatnak tovább Sharmba, nem?
Vízummal kapcsolatban, ha jól értem a Sínai Visa nem érvényes a Ras Mohammed területére? Akkor mégis jobb megvenni a 15 dolláros reptéren kapható vízumot?
A vízumot mindenképpen ki kell fizetni itthon az utazási irodának?
Olvastam , hogy lehet csak Sínai Visa-t is venni a reptéren, ill. az ingyenes. Ez csak Sharmon belül érvényes?
The visa you do NOT need!!!!! Written by mr.small on Apr 16, 2005 Tip Rating:
Description: Fact.If you enter egypt by landing at Sharm airport and do not go outside of the designated sharm area(does not include Ras Mohammed national park),you do not need a visa.On arrival at Sharm airport you will be given an immigration form to fill in,on the reverse put "Sinai only". A lot of people will try to tell you that it means that you will not be able to dive or even go in the sea etc but it is all rubbish.You can go to St Catherines,Mt Sinai etc but not Cairo,Ras Mo etc.If you think you may want to travel outside of Sharm,get the visa on entry as it is difficult to get once you have entered the country.
Magyarul:
Fogod a kis rózsaszínű vizum lapocskádat, oszt ráírod, hogy SINAI VISA. Ennyi, bélyeg nem kell. Kipróbáltam . Müködik. Azóta tele vagyok bélyeggel, a nyakamon maradt, de nem adok csak NLQ-nak, Ő Hurghadára jár....(na).
A helyedben inkább az OTP választanám. Ők megbízhatobbak. Karthago-ra sok a panasz, hogy nem biztos, hogy a befizetett szállodát kapod.
Állítólag tényleg van Sinai vizum, de erről sajna többet én sem tudok. Az viszont biztos, hogy az OTP-nél van arra lehetőség, hogy nem tőlük veszed meg a vizumot, hanem azt mondod, hogy magad intézed és akkor a reptéren vagy megveszed 15,- USD-t a rendes vizumot, vagy ott megkérdezed, hogy pontosan hogy is működik a Sinai vizum.
Úgy tűnik, hogy az Iberotel Club Hotel Fanara egyik utazási irodának sincs, ezért más után kell néznem.
Milyenek a tapasztaloatok a Royal Royanával vagy a Sunrise Island-dal ( volt Maxim Plaza) kapcsolatban?Hol szebb a part? Szállodák, ellátás?
A vízumot mindenképpen ki kell fizetni itthon az utazási irodának?
Olvastam , hogy lehet csak Sínai Visa-t is venni a reptéren, ill. az ingyenes. Ez csak Sharmon belül érvényes?
2 gyerekkel csak "pihenni " szeretnénk, semmi extra (pl. Kairó, Mozes hegy )programot nem tervezünk, mert ahhoz még kicsik.
Szállodainfókkal légyszi segítsetek!
Valamint melyik utazási iroda "biztonságos"? Nem szeretnék a gyerekekkel órákat várni a szálloda recepcióján, vagy a reptéren!Gyakran előfordul, hogy nem a befizetett szállodába tesznek?
Szeretnék infót kapni a Sharm-i delfináriumról. Mi 2 éve voltunk, akkor még nem volt, vagy csak nem hallottunk róla? Gyerekekkel megyünk, szeretnénk oda is eljutni.
Több helyen is olvastam, hogy szeles idö esetén nem engednek be a tengerbe. Ez csak a téli idöszakra vonatkozik? Vagy van kimondottan szeles idöszak Sharm-on?
Én is voltam ott 2003-ban de utána 2 évig egyik iroda sem hirdette. Pedig jó helyen van és a partja is jó. Igaz aki nem a főépületben kap helyet, hanem a villasor legvégén, annak nagyon sokat kell gyalogolnia a tengerpartig.
Lehetőleg a Club Fanarába. Ott már voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Családosoknak különösen ajánlom. Mi 2 gyerkőccel utazunk.
Mi a Karthagoval utaztunk, de sajna 2005-2006 téli katalógusban nincs benne a Fanara. Tud valaki segíteni, hogy melyik utazási irodánál lehet foglani budapesti indulással?
Egyébként milyen az időjárás április-májusban, nem nagyon szeles?
Ha nem találok Fanarát sehol, akkor tudna valaki valami jó szállodát ajánlani, ahová gyerkőcökkel lehet menni? Ahol a part fürdésre ( a kicsi miatt) és búvárkodásra is alkalmas?
" As for places to eat there is a great mexican restaurant in naama bay taco's were fab! lots of other nice places and i'd recommend grilled prawns--which they call shrimp (if u like fish) most places serve them and u get a good sized portion for about £6... "
Sziasztok! 1 hét múlva indulunk egy hétre Sharmba, félpanziós ellátásunk lesz. A kérdésem, ha van tapasztalat: ha jól szeretnénk érezni magunkat, akkor kb. mennyi költőpénzt (kajára, szórakozásra. stb.) vigyünk magunkkal? Másképpen: milyen az árszínvonal: Bp., Balaton, Adria....? Előre is köszönöm a segítséget. Balázs
Én még sosem voltam Egyiptomban, most egy SeS-i üdülést céloztunk meg a kedvesemmel, valszeg 24-én indulunk a Sea Club-ba.
Mi a tapasztalatotok, milyen ott ilyenkor az időjárás? Lehet ott ilyenkor egyáltalán fürödni? A különböző időjárás-oldalkon 20-22 fokos nappali hőmérsékletet látok és 18-20 fokos vizet. Főleg ez utóbbi nem túl kecsegtető... :((
Mi tavaly velük búvárkodtunk Sharmon , és az idén aug . is velük akarunk menni :www.buvarmania.hu , itthon fel tudod venni velük a kapcsolatot , kint egy nagyon helyes magyar srác van .Nekünk nagyon bejöttek.
Elfelejtettem megkerdezni, hogy esetleg tudja-e valaki, hogy Sharmon el-e kint "magyar csapat", akikkel buvarkodni lehet? Nem mintha nem magyarokkal nem lehetne:-)) Legutobb magyar buvarokkal voltunk, es jo volt nagyon!