Keresés

Részletes keresés

C3juice Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2432

tehtube,

a csöves preampot és még sok érdekességet találsz a következő honlapon.

http://keyboardpartner.de/index.shtml 

Ő hirdette a német eBay-on.

Előzmény: tehtube (2431)
tehtube Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2431

Egyiket sem! Gyártanak egy modern, kifejezetten a T sorozatba való csöves preampot, ami visszahozza a csöves hangzást. Na azt. Most nem látom hirdetni, de ha tavasszal, nyáron árulták, miért ne árulnák ősszel is?

Így néz ki és beszerelve. Ez a megoldás.

Üdv, Zs

Előzmény: hvik (2430)
hvik Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2430
Hallgattam a Szakértőre és nem vettem meg:-) Benned bízok. Viszont egy preampot szereznem kellene. Milyen típus lenne jó a TR-200-ba? Ha kell kitanulom az egész elektronikáját, de nagyon kell egy CSÖVES preamp. Tiszta cső-mániás lettem. Innen pl valamelyik? Ugyanis a német eBay-en nem nagyon van szerintem.
hvik Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2429
Tényleg nem éri meg 128 EUR-ért összesen? Tuti nem szól jobban mint a TR-200 sajátja? Vagy mint a Behringer erősítőm? Lezlire azért asszem érthető, hogy nincs keret.
tehtube Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2428

Nem számít mi a baja. Felejtsd el. Egy tone cabinetben elég vacak hangszórók vannak, kis, semmilyen a hangja egy lezlihez képest, ráadásul az erősítője nagyon régimódi a csövesek közt is. Magyarán ennek tényleg nehézkes a csőpótlása. Ilyet nem gyártanak mint pl. a 6L6 vagy 6550 vagy ECC83 csöveket.

Ha ingyen adnak egyet az orgonához, mert a B3, C3, Rt3-hoz ez járt hogy szóljon valahogy, akkor ok. Ha mégis érdekel, soxerencsét :-)

Előzmény: hvik (2427)
hvik Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2427

Sziasztok!

Németül tudók! Mi a problémája ennek a cuccnak? Szeretném megvenni!!! Csak egy cső hiányzik, vagy mást is ír? sürgős eléggé!

http://cgi.ebay.de/Hammond-Tone-Cabinet-DR-20-ULTRA-RAR-mit-REVERB_W0QQitemZ7351915263QQcategoryZ21766QQrdZ1QQcmdZViewItem

LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2426
Nem, nem volt alkalmam meg latni, hogy mi van!:-)) Jo lenne megtekinteni, es a B3-at is kiprobalni!
Előzmény: nallaci (2425)
nallaci Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2425

Houston Person a világ talán legnagyobb élő tenorszaxisa. Volt alkalmam élőben hallgatni őt, Rhoda Scott orgonált. Szenzációs volt. Mint láthattad, nekem is van egy kupac LP-je.

Egyébként csinált lemezt Joey-vel is!

Előzmény: LaurensHammond (2424)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2424
Egy-ket leany mondta mar, hogy olaszos beutesu vagyok, a sotetbarna haj-szem, temperamentum:-) Ki tudja...lehet!!! Megjottem a becsi lemezborzerol...hoztam a boltnak jinehany lemezt, Hammond-osokat nem kimelve!!!:-) Meg Ethel Smith is akad benne, Richard Groove Holmes, Jimmy McGriff, Smith-ek...:-) es egy sosem hallott Sonny Phillips nevu Jazz orgonista.... Volt egy Jazz-Funk stand, egesz nap ilyen orgonas, visito, B3-as "szarok" szoltak....kesz voltam!:-) Olyan Jimmy Smith lemeze volt a sracnak, ami a net szerint is marha ritka, 50EU-ert, hibatlan eredeti peldanyban termeszetesen....nalam landolt!:-)kissebb alkudozasok kozepette:-) Nallacinak uzenem:vettem 2 Huston Person lemezt, alatta vegig Hammond B3 szol....jóóók:-)
Előzmény: tehtube (2423)
tehtube Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2423

Belebotlottam egy újdonságra. Legalábbis számomra és sok Hammondos, klónos számára szerintem az.

ORLA DE49 Hammond modul. A 90-es évek elejére datálom.

Kicsi, könnyű. A fölső manuálhoz 8, és az alsóhoz!!!! plusz 4 drawbar tartozik.

Szóval két drawbarkészletes. Ok, a tercet kihagyták a fölsőből, de az a legritkábban használt. És még kihagyták a vibrátót mint a régi CX3-ban.

Az alsóban meg a 8-4-2-1 van, ami a kíséret harmóniákhoz szükséges.

Presetek, 10 programhely, a két hagyományos perka, lezli lassú-gyors-állj, sustain.

A hangja semleges, semmi szélsőség. Egy-két dolgot még nem tudok biztosan. A midi beállítást és hogy mi az a OMC gomb pontosan. Valahonnan szerzek leírást, mert azt nem kaptam hozzá.

Szóval az olaszok megint alkottak valami Hammondosat. Viscount, Wersi, Orla, Pari... Lehet hogy Laurens Hammond korábbi életében talján volt? :-)

Még egy barátságos tulajdonság, olcsó :-)

Zs

tehtube Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2422

Hami nélkül ez már szinte off :-)

Én speciel Palmert szörnyű rossz dobosnak tartom.

Majd meséljétek el :-D

Előzmény: KarnEvil (2421)
KarnEvil Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2421
Köszi Gope, meghallgattam, hát... egyébként imádom a gitárt és ez a srác nagyon technikásan játszik, van benne dög, de kár, hogy mindegyik szám ugyanúgy szól, nincs az a hangszíngazdagság, mint a billentyűs verzióknál. Okos ötlet volt Palmertől, mert így ő lehet az előtérben :) de szerintem a koncert végére el fogok aludni. Mert azért elmegyek :)
Előzmény: Gope (2418)
almost famous Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2420
Javítok, mert természetesen nem lesz 2 szaxofon :D

Szóval: Jókaiban 9 (2 gitár, 1 szaxofon, 2 vokál)
Előzmény: LaurensHammond (2415)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2419
En mar egy Rhoda Scott koncertet neznek meg nagyon Magyarorszagon....
Előzmény: KarnEvil (2417)
Gope Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2418

Nem. Gitáros hozza billentyű témákat, szentségtörés, de nagyon jól nyomja.

Az Emerson, Lake and Palmer topikban vannak linkek, ahol bele lehet hallgatni.

KarnEvil Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2417

Okt. 3. A38 hajó - Carl Palmer Band koncert, ELP számokat fognak nyomni!

Kíváncsi vagyok, lesz-e Hammond... :)

Lizzi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2416

Sziasztok,

A BNV-re ellátogatott az osztrák WERSI márkaképviselet.Így most itthon is kipróbálhatóak a legújabb windows alapu hangszercsodái (B4 is fut rajta). Én kipróbáltam de nem nagyon győzött meg bár nem vagyok egy hammond szakértő.Ráadásul méregdrágák.Ha van időtök és kedvetek...

Sajnos a Nord Elektro és a Roland hammond klónok nincsenek kint :( így kicsit csalódott voltam.

Üdv:rt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2415
Huuu, ez igen, 2 szaxofon is, megneznem, csak sajnos a tavolsag, de majd egyszer, bekereckedek Tehtube elvtars Leslie-je melle aludni!:-) Komolynak hangzik a repertoarbol is itelve, jok lehettek! Floyd-tol en is csak azt a korszakot szeretem, Meddle, Obscured, Pompeii éra!
Előzmény: almost famous (2414)
almost famous Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2414
Akkor a Fonó most a Te helyszíned! Ott ugyanis csak a pszychedelikus érát nyomjuk, valószínüleg Live at Pompeii egy-az-egyben. A jókaiban "csak" az Echoes lesz, ami pre-Dark Side, és egyben nyomjuk a Dark Side LP-t.

Amúgy eddig összesen 1 koncertünk volt, ahol 4-en voltunk (a Fonó is minden bizonnyal ilyen lesz), amúgy a minimum a 6 (szaxofonnal, de vokál nélkül), de Jókaiban 9 (2 gitár, szaxofon, 2 vokál), és voltunk már 13-an is a színpadon... Azt hiszem ilyen őrülten senki nem próbál Pink Floydot játszani kis hazánkban:)
Előzmény: tehtube (2412)
tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2413

Remélem nem lépek fel. Ki jön velem EOPF-ra?

Ideális helyszínek.

A Pecsa börzén árulták a PF összest meg kalózokat 2cd-be kötve.

tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2412

A képen melyik Sankóbá'? A Hajas, vagy az a cuki fülbevalós? :-)

Én a Gömöri M100-asára tippelek.

Hammond-olajat javasolnék síkosításra, de műszerolaj is megteszi :-) Nem fog fájni :-)

Pink Floyd:

Az Echoes Of...-tól szinte lementem hídba amikor régi Syd Barret-es dolgokat hallottam, meg korai kakofón ízű 68-69-es témákat és nem a falat és társait.

Más tribute banda is leás ennyire?

Sajna ugyanaz a tapasztalatom a Deep Purple Tribuszernékkel is.

Mindig csak a Schlaagerrádió.

Előzmény: trambi (2409)
almost famous Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2411
Kedves trambi!

Utólag gondoltam, hogy félreérthető lett a beírásom stílusa. Bár én nem támadásnak szántam, a viszontválasz viszont egyértelmű :)
De sebaj, én ott voltam, és életem egyik legcsodásabb koncertjének tartom, és ebből nem vont le semmit a nyakszintis bohóckodás...

Ami az Echoest illeti: ha tényleg érdekel a téma, menj el egy Hit rock bulira.. Konkurenciáról nem illik rosszat írni, így most csak annyit jegyeznék meg, hogy 1. bár istentuggya mikor alakultak (tudom, hogy vagy 20 éve, vagy amennyivel több), a PF tributekodást nemrég találták ki; 2. nem kizárólag Pink Floydot játszanak; 3. amit igen, azt is elég furán.. Nem hiszem, hogy egy igazi PF rajongót bármilyen szinten kielégítene egy 4 perces! Shine On...

A szegedi fiúkról nem tudok semmit, de gondolom, ha szükségük van rá, majd ők szólnak, hogy javítsunk a "sallangon"...

Szeretettel várlak október 8-án a Jókai Klubban, vagy 21-én a Fonóban téged és a többi kedves topictársat, ahol Hammonddal és Lezlivel (csak hogy ON is legyek), és analógszintivel nyomjuka Floydot (és csak azt ;)

üdv
Előzmény: trambi (2408)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2410
:-))Tudom en azt! Felreerthettel, en arra gondoltam inkabb, hogy nem hallok igazi Hammond sound-ot egyetlen magyar bandaban sem.... Ok Charlie lemezin vannak, de ott is csak szinezesnek! Az hogy Mobil, Box, egykori LGT,...stb nem volt kiemelkedo hangszer, csak ugy szineztek vel, szonyegkent hasznaltak! Winchester-ek ugy cipelik, mintha komolyan gondolnak:-) Megveszem a lemezuket ha tenyleg ott is van, nem csak "szinezesnek"!
Előzmény: trambi (2409)
trambi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2409

Nem csak az Alföldön vannak hammondok Viktor Úr kérem , hanem Pesten is ,és itt is az a nagykérdés mit dugjak hova? hogy ne fájjon .

Előzmény: LaurensHammond (2407)
trambi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2408

No hát akkor alig várom hogy valaki aki ott volt /feltételezem hogy te igen/ elmondja miért is volt nekem furább a moog nyakszinti/ amit nem kotrollernek használt/, mint a Rhodes mark V je Chick Coreának , és hogy miért is volt jó a " vicces" mester. Én ezen a nyáron készült dvd-jét láttam ami california jass fesztiválon forgatodott, ugyanezen felállásban és hangszerparkkal,hááát, nekem piszkosul fura volt , erötlen,hatásvadásznak tünt a zenéje ..../ de a hiba lehet hogy bennem van/ 

Más ,tényleg nem a gonosz beszél belölem ,irjátok- Echoes of Pink Floyd 1999-ben alakult, mint Magyarország egyetlen, kizárólag Pink Floydot játszó zenekara-

felhivnám a figyelmet a Hit együttesre http://www.hitrock.hu  picit régebb óta,

és a Szegedi "falontuliak" formációra akik ugyancsak csak  floydot játszanak.

De ezen kivül mir, meg druzsba van itt, és pont most.

Előzmény: almost famous (2406)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2407
Jo ez a kep....ritka is magyar honban ilyet latni! Jamie Winchester bandajaban igaz Hammond orgona szol M100-as??? Ez nekem uj!:-)
Előzmény: trambi (2405)
almost famous Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2406
Bocsi, hogy beleszólok, ez nem fesztivál volt, hanem önálló koncertje a C.C. Electric Bandnek. És a Mester összesen 1 vagy 2 számban, a ráadás környékén vette a nyakába ezt a kontrollert, szerintem viccből, ami jól is sikerült. Ha ott lettél volna (feltételezem, hogy nem voltál), neked sem lenne fura, meg lajcsis ez a dolog épp itt, pont most.
Előzmény: trambi (2401)
trambi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2405

Kép a magyar könnyüzenei életböl.

M100 winchesterrel , és három másik elkövetövel.

tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2404
+ 1 0.
tehtube Creative Commons License 2005.09.21 0 0 2403

Ahonnét vetted, árulnak kifejezetten ezekhez csöves panelt. kb10Eu körül. És visszaállítja a rendes perkát is.

Fontos az az egy cső. A Motion Sound lezlimben is érezhetően vastagabb, melegebb, csöves hang jön ki a az egy cső miatt.

Előzmény: hvik (2402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!