Keresés

Részletes keresés

Lavadome Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1615
Wartburger, Kisfaludy1!

Köszönöm szépen!
Hasonlóra gondoltam, mit a te pultod, de nagyon kompaktra csinálnám.
Kb az egyik táblád lenne a kettőből, és abban már a két szabályzó is bele kell férjen.
Nyilván nem FZ1 lesz :) Pici PWM szabályzók.
Nagyvonalakban ez az irány, még az kérdés, hogy az asztal alá hogyan tudom elhelyezni. Elsőre talán jobb lenne beleintegrálni az asztalba, vagy a váz alá.

Üdv: L

Előzmény: kisfaludy1 (1611)
wartburger Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1614
Több darabból felépített terepasztal, bizony nevezhető modul terepasztalnak. Az más kérdés, hogy vannak bizonyos szabványoknak megfelelő modulok. Modul = szerkezeti egység semmi több. Szerintem inkább a szabványos modulnak kéne hívni amelyik az.
Előzmény: HUNcZUG (1613)
HUNcZUG Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1613
Szia. Ne érts félre, nem ellened szólt a hozzászólásom, s nem a kedvedet akartam elvenni. Csak arra gondoltam, hogy a "modul" mint szakkifejezést hagyjuk meg azoknak a "kreálmányoknak", amik a szabványt kielégitik. Találjunk ki ide más fogalmat mint. pl. modulszerű, elemekből felépített stb. Mert sokan vizuális természetűek és a "modul" szó olvasása után azt is képzelik el, és utána a képeken meg nem azt látják. Remélem érthető voltam. üdv. 
Előzmény: setle (1608)
setle Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1612
Helló.Köszönöm az elismerést.A fantáziáról pedíg csak annyit,hogy nincsen konkrét terv ami alapján dolgoznék.Inkább menet közben ami éppen eszembejut,és amilyen modellvasúttal kapcsolatos képeket látok-nézegetek,abból szedegetem ki amit érdemesnek,és megépíthetőnek találok.A múltkori Lellei kiállításon vettem alagútkapukat simát és támfalasat is,de még nincsen konkrét terv a beépítésükről.Majd valamilyen megoldást úgy is találok rá.Üdv.laci.
Előzmény: kisfaludy1 (1610)
kisfaludy1 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1611

Wartburger kolegát nem bírom űberelni, de egy ólcsó megoldást tudok ajánlani.

A kábelek számítógép bontóból való printercsatlakozók, a szakaszokat kapcsolókkal vezérlem, a kitérőknek váltó utakat adok nyomógombbal ( 2 váltónak elég 3 gomb), a jelzőket is gombbal állítom.

Minden emeletre 2-2 trafót tudok kapcsolni (a középsőre hármat), úgy hogy egyszerre egy pályára mindig csak 1 trafót lehet kapcsolni.

A kivitelezést kicsit összecsaptam, mert minnél előbb akartam vele játszani.

A kapcsolópult felső része késöbb készült, oda már nem jutott elég szögletes nyomógomb, mert leálltak a gyártással. (micsoda malőr) :-)

Előzmény: Lavadome (1607)
kisfaludy1 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1610

Nagyon jól teszed, hogy modulokból építed.

Sokkal több az előnye, mint a hátránya, és szépen alakul, én látok benne fantáziát.

Előzmény: setle (1608)
wartburger Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1609
tessék válogatni: stellpult
Előzmény: Lavadome (1607)
setle Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1608
Helló.Az igaz,hogy nem igazodtam a modulszabványokhoz,de mivel más elemekhez ez nem fog kapcsolódni az életben sosem kivéve az álltalam elkészített elemeket,így nem tartottam fontosnak ezt a dolgot.Továbbá egy esetleges költözés,vagy szállítás is könnyebben kivitelezhető ekkora elemeknél.Egyébbként ezt csak amolyan próbadarabnak szánntam,mivel ez az első építésem,és így legalább megtanulhatom a saját káromon a terepépítés trükkjeit-technikáit.Természetessen a modulszabványokról meg annyit,hogy kinek-kinek belátása szerint.Üdv.Laci.
Előzmény: HUNcZUG (1606)
Lavadome Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1607
Sziasztok!

Egy pici asztalhoz szeretnék egy vezérlőpultot készíteni.
Ideiglenesen most a TT tipikus kapcsolói lettek felszerelve, de álomszarok, sok helyet foglalnak, nem érinkeznek...
Egy kicsi, filigrán pultban gondolkozok amibe 2 pwm szabályzót, váltó és szakaszkapcsolókat tennék bele.
Kérdés, ti milyen megoldásokkal indultatok el, esetleg egy-egy fotó beszédesebb volna, segítség lenne hátha kapok jó ötletet :)

Köszi: Lavadome
HUNcZUG Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1606

Szia!

Szvsz attól, hogy keskeny darabokból áll még nem nevezhető modulnak.

A modul szigorú szabványok szerint épül. A tied látszólag nem ilyen. Érdemes lenne a szabványokhoz igazítani. De nem akarlak befolyásolni. Ön dönt - épít vagy eszik?- :-)

Előzmény: setle (1600)
S.A.S Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1605
A hétvégén gyűjtögettem az ötleteket, hogyan tudnám minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló nem túl nagy teret. Végül még nem döntöttem el de nagyon tetszett a fal mellett futó kialakítás több szinten. Íme néhány kép:

wartburger Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1604
Nekem fut, de hardvert nem tudok rákötni, mert nincs. Ha mégsem menne, virtuális XP alatt (XP mode) lehet futtatni.
Előzmény: A 12 (1603)
A 12 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1603
Hello! 32 bittes w7 rendszeren futna a vasútmodell szim 5.0?
modell13 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1602
Szia ez is jól néz ki
Előzmény: kisfaludy1 (1599)
modell13 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1601
Szia nagyon tetszenek a fáid.
Az enyémek felsem érnek ezzel a szinttel
De azért nekem ezek is jók
Bár még nincsenek le festve
Azért ilyen kék színű
Pár kép róluk és az épülő asztalomról :
Fák 1
Fák 2
Asztal 1
Asztal 2
Asztal 3
Asztal 4
Asztal %
Asztal 6

Gondoltam fel lendítem a forumot
Előzmény: BaTTka 1 (1567)
setle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1600

Jó estét mindenkinek.Majd két év internetes böngészése,és kiállítások sorának megtekintése után arra a következtetésre jutottam,hogy megpróbálkoznék egy,vagy két modul elkészítésével,és ha sikeresnek ítéltetik,akkor van egy 9 méter szer 3 méteres tetőterem üressen,oda megpróbálnám gyarapítani a modulok számát az asszony legnagyobb örömére.Némi véleményre-tanácsra,vagy építő jellegű kritikára lenne szükségem kinek-kinek véleménye szerint.Egy állomásrésznek álltam neki elsőnek,és jelenleg a képeknek megfelelő állapotnál tartok/bocsánat a képek minőségéért,de a telefonnal enyire futotta/.Az alapot tetőléc keret,és 8 mm-es osb szolgáltatta.A többi meg már parafa,púrhab,pálma faragasztó,0,1-es folyami homok,és némi noch-auhagen szoróanyag.A képeken látottak alapján várnák némi bátorítást,kritikát,jótanácsot.Remélem sikerült jó irányba tévejednem,de hát kezdőként ennyire futotta jelenleg.Üdv mindenkinek:Laci.

kisfaludy1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1599

Én is agyalok egy új asztalon.

Önmagában is játszható modul asztal lesz.

Egy hegyvidéki állomást fog ábrázolni ahol kis gőzösök járnak. A pálya lekanyarodik a szint alá, ott egy hurkon keresztül visszajön a szerelvény.

(Persze viadukt nélkül a terepasztal nem maradhat, így a hurok egy része látható lesz híd formájában.)

A mozdonyt leakasztva a kocsik elé állva újra indulhat az egész kör.

Mindkét oldalra építhető tovább, a bal oldalon L alakban lesz a folytatás (majd egyszer), a jobb

oldalon a szint alatt lesz egy kiágazás a hurokból, ahová

egy kis közdarabbal bármilyen modulasztalt rá lehet kötni.

A vágányzat Piko A, mérete 205 * 80 cm.

(Ennél kissebbre nem sikerült levennem.)

Egyenlőre sakkozom a szobában a helyet, hova tudom elpakolni. :-)

Móricka ábrával tudok szolgálni, a másik képet a neten találtam, innen indult az alap ötlet.

Előzmény: modell13 (1587)
szuromia Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1598
... a harisnyát! :)))
Előzmény: kisfaludy1 (1597)
kisfaludy1 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1597
Ha egy jó csaj húzza...  :-)
Előzmény: k robert (1596)
k robert Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1596
Szia a porzsákos porszívó ia jó csaj húzz a csöbe egy nylon harisnyát és a visszanyert füvet is fel tudod használni

üdv Robi
Előzmény: jamamai (1595)
jamamai Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1595

Szia!

Nemrég csináltam statikus fűszórót, elektromos légycsapóból. (Nagyon szuper!)

Amíg nem volt, addig úgy csináltam a fűszórást,hogy elővettem egy műanyag filmesdobozt, kivágtam az alját és tettem bele szúnyoghálót.

A faragasztót kicsit felhigítottam (de nem annyira,mint a kavicságyazásnál, olyan higabb tejföl) és rákentem a felületre. Erre szórtam filmesdobozból a füvet (Heki 3361 és Noch 50210 használok).

Nekem moduljaim vannak ,azt könnyen megfordítom és lerázom a felesleget.

A klubban van egy kicsi porszívó, azzal csináljuk. ( nincs benne porzsák, könnyű kiönteni.)

Remélem tudtam segíteni!

Üdv.

Előzmény: rallymax2 (1594)
rallymax2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1594
Csak a felső felülete nem ragad annyira oda. ha meg nagyon beragasztózom akkor bekeményedik a teteje és mélyebb színe lesz !
Előzmény: jamamai (1593)
jamamai Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1593

Szia!

Amivel a kavicságyat is ragsztottad.

De mitől kopna a felső felülete? 

Előzmény: rallymax2 (1592)
rallymax2 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1592
A pálymunkások után itt a kertész is. Igaz neki még van dolga bőven :)

Kérdésem a szóróanyagot (fű) mivel tudom jól lerakni, hogy a felső felülete se kojon le könnyedén.
rallymax2 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1591
A pály munkások elvonulása után a kertészé lett a fűszerep. De van még dolga bőven.

Kérdésem ha szóróanygot felteszem, mivel tudom fixálni a felső felületét, hogy ne kopjon le róla könnyedén !!!

Extrasecret Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1590
Köszi urak!
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 1589
Üdvözlet!

Az alapok pl. itt: (Érdemes az N-es részt is elolvasni, mert az emelkedő pl. minden méretarányban azonos :) )

Szabványok

Üdv
e94
Előzmény: Extrasecret (1586)
burgeri Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1588
Gerhard Trost: Vasútmodellezés c. könyvében.
Előzmény: Extrasecret (1586)
modell13 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 1587
Halihó!
Épül az új asztalom

250*96 cm

A téma:
MÁV 1 Vágányú Mellékvonal

Hév III. osztályú MÁV Épülettel

H0 És TT síneken futó H0m Vasút
Extrasecret Creative Commons License 2010.08.13 0 0 1586
Már csak azt áruljátok el, hol vannak leírva a neten olyan alapvető infók (1helyen) mint max. szinkülönbségek, ívek, emelkedők, stb. (H0 és TT is érdekel, de inkább a H0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!