Keresés

Részletes keresés

Rzola Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4523

Szia!
Köszi szépen,ez végre egy olyan recept ami nekem is tetszik ,nem kell bele mindenféle nem bele való :)

Előzmény: tmari28 (4522)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4522

http://fakanalforgato.blogspot.com/2009/10/ketchup-hazilag.html

Tavaly már így készítettem el a kechupot, nagyon jó volt. Most fogom elkészíteni az ideit.

Jó munkát, üdv.: Marika

Előzmény: Rzola (4521)
Rzola Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4521

Sziasztok!
Egy jó ketchup receptre volna sürgősen szükségem,most raktam fel a parit főni és szeretnék csinálni házi ketchupot is :)

30l parim van és még annyi várja a további sorsát!

hoffmann eta Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4520

Én meg nem.

A fény persze fontos, de az őszi félig érett termésért nem ennek hiánya okolható - ha az alábbi igaz:
"A paradicsom kifejezetten fényigényes növény...
a normális fejlődéshez a paradicsom legalább 5000 lux erősségű megvilágítást igényel, Hazánkban november, december, január kivételével a fényviszonyok kielégítik a paradicsom fényerősség iránti igényét."
Én is eltűnődtem már, miért csak kínjában érik meg ilyenkor: elfogyott a tápanyag, megártott a sok kinevelt termés, túl meleg van (volt), vagy éppen TÚL SOK FÉNY volt a nyáron - ezekre gondoltam mindig. Nálam pl. inkább ez utóbbi lehet az ok, mert augusztusban, főleg idén, leégtek róla a levelek, ami maradt, az se az igazi már, s így nem tudja beérlelni a termést. Van, aki takarást javasol ez ellen...

És miért tart tovább a pari élete üvegházban, vagy hidrokultúrában?

Előzmény: Midnightx (4512)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4519

Magot már én is szereztem - remélem ez olyan fajta, ami megtartja a tulajdonságait. Így remélem, jövőre nekem is lesz. Ezt csak érdekességképpen, hogy arrafelé is számontartják.

Előzmény: gergerg (4518)
gergerg Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4518

Én a kertben találtam ilyet, az jobb mert meg is lehet enni! :-)

Előzmény: Törölt nick (4517)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4517

Nézzétek, mit talált az egyik lányom egy francia oldalon:

http://tomodori.com/fichephoto.php?nom=Hungarian%20Heart

 

Írtam neki, hogy szerezzen pár zacskó jófajta paradicsommagot:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4516

Valószínűleg jó vékonyra szelted, azért lett kopogós. Nyugodtan beleteheted így olajba, kisebb a valószínűsége, hogy megromlik.

Nekem van, ami kopog, van, ami nem. Ne legyen vizesenszuttyogós, mert meg fog romlani, az a fontos. A köztes állapot olyan víztelen, de rugalmas, csak nehéz eltalálni.

Előzmény: Mariska néni (4514)
m-s-m Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4515

Mi ültettünk Malinowy Henriket. (Malinow Henrik ólengyel nemesifjú a paradicsom meghonosításáért kapott hercegi címet a lengyel uralkodótól. Húga, Malinow Hedvig egymagában olyan volt, mint egy valóságos Paradicsomkert, de aztán férjhez ment Janus Pannonius egyik öccséhez és nem hallani róla többet.)

Szóval olyan mókásan rózsaszínes itt is. Ízre nem rossz, jó közepes. Nem vastag a héja. Viszont olyan nyekk a húsa, amorf módon puha, mintha máris túlérett lenne és romlana megfele már a tövön. Jó közepes bőséggel terem, itt 1.80-ra nőtt meg.

Határeset, hogy jövőre ültetem-e.

Előzmény: Mariska néni (4514)
Mariska néni Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4514

Nagyon régi olvasótok vagyok, most először írok. A napon száírott paradicsomról kérdezném, hogy mennyire kell megszáradnia? Nekem már 2 nap után kopogós kőkemény. Így tegyem bele az olajba? Vagy nem kell ennyire megszárítani? Esetleg tudnátok egy olyan képet feltenni, hogy kész állapotban hogyan kell kinéznie?

 

Másik kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Malinay Henrik nevű paradicsomot. A zacskón gyönyörű piros paradicsomok virítottak, ám éréskor nem piros, hanem rózsaszínű lett, nagyon hülyén nézett ki. A végeredmény világos piros, nagy ellenszenvvel nézegettem a világos piros, teljesen érett végeredményt. Kínomban azért megfőztem, mert nagyon sok volt belőle. Az íze mennyei!

tmari28 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 4513

Ki tudja megmondani, hogy milyen fajta paradicsom az, ami ököl nagyságú, gömb alakú, sima, belülről kifele érik, bőtermő, nagyon jóízű, fogyasztásra és befőzésre is kiváló.

Midnightx Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4512

Én is erre tippeltem. Tavaly megfigyeltem, hogy szeptember elejétől lassult le az érése. Nem véletlenül. Még ha enyhe is lesz az ősz, hosszú vénasszonyok nyara stb., akkor se lesz már ugyanolyan, mint nyáron. És az a legrosszabb, hogy az ősszel beért pariknak már az íze se olyan jó.

Előzmény: Törölt nick (4511)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4511

Nap.

Előzmény: Midnightx (4508)
gergerg Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4510

Kékkember!

 

 Mivel egész hétvégén nem voltál hajlandó bekapcsolni a mobilod, lekéstél a mostani paradicsom szállítmányról!

 

/ Aztán még azt írja hogy még éjszaka is lehet hívni és már vonul is javítani....../   :-)))))))))

zsebi41 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4509

nekem az itt szóbanforgónak a nagy testvére van MUM6010-es  1985-ben Münchenben vettem azóta kifogástalanul működik lehet mondani napi szinten. mindenem van hozzá kivéve a malmot.

 

A hozzávalók nagy része csere szabatos a kisebb géppel olyan van a lányomnak és a menyemnek. Nehezen lennék meg nélküle már.

 

Paradicsomot 30-40 kg. teszek el, sok káposztát gyalult már meg savanyításhoz és rengeteget sütök akkor is ő végzi a munka nehezét,+ gyümölcs centrifuga, dió, prézli daráló, ezen darálom le a málnát feketeszedret.

 

 

                       

Előzmény: -Aliza- (4497)
Midnightx Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4508

A paradicsom éréséhez mi a legfontosabb, a napfény, a víz vagy a tápanyag? Nyilván mindhárom az, de melyik a legjobban?

Flanell Creative Commons License 2011.08.28 0 0 4507

Akkor likopinra fel!  :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 4506

Hát használt az almaszedés, szalatgáltamis 22óra fele, hogy nehogy megfogjon. :DDDDDDDDDDDD

Előzmény: janijani (4499)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 4505

A paradicsom meg táplálóbb főzve mint nyersen.

Konklúzio: fele-fele arányban is fogyasszuk.

Előzmény: Midnightx (4504)
Midnightx Creative Commons License 2011.08.28 0 0 4504

A C-vitamin már 40-50 fok felett elbomlik, de a lipokin az nem. A béta-karotin se.

 

http://www.hazipatika.com/topics/vitaminabc/vitamin?vid=35

 

A sárgarépában levő béta-karotin pedig sokkal jobban hasznosul főzve, mint nyersen éve. (Az már más kérdés, hogy bizonyos vitaminok elbomlanak főzéskor. Ezért az a legjobb, ha nyersen és főzve is esszük.)

hoffmann eta Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4503

Ami a vitaminokat illeti: van hőérzékeny és hőálló fajtájuk. Érdemes utánanézni. De a hőérzékeny sem azt jelenti, hogy egy kis főzés után semmi sem marad! Csak azt jelenti: fogy. Ha fele marad, neked az nem jó?

Ami pl. a likopint illeti, amit súlyos ezrekért írnak fel a szemorvosok, nem hogy nem hőérzékeny, hanem hő kell ahhoz, hogy a pariból felszabaduljon, a nyersből nehezebben dolgozza fel az ember emésztése. Közismert, hogy a szószból jobban felszívódik - eü. kísérleteket szószokkal is végeznek, és nyesr parival is. Ja, és valami kis zsírt, olajat kell hozzá enni...

Előzmény: Flanell (4500)
hoffmann eta Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4502

nem tudom, hogy jobb, de valószínű jobb őrölve, mint megrágva - az egyik gyártó szerint ők nagyon finomra kell őrölni, mert így hatásos.

Előzmény: Midnightx (4486)
beetee Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4501

Ha hiszel benne, hogy nem, akkor nem. ;)

Előzmény: Flanell (4500)
Flanell Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4500

Ezek az antioxidánsok nem bomlanak le hő hatására, mint a vitaminok?

Előzmény: hoffmann eta (4479)
janijani Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4499

Nem is tudom miért jutott eszembe a bibliai történet, miszerint Éva anyánk almát szedett és baj lett belőle. Akkor űzettünk ki a paradicsomból.

Előzmény: Törölt nick (4498)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4498

Az asszonyt meglepem karácsonyra. Ha a fejemhez vágja majd jelzem.

Ma megyek szedni parit olyan 36c van és fú a széll. Az asszonyt csak almát szedni merem beosztani mert a napon kiszárad.

Előzmény: -Aliza- (4497)
-Aliza- Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4497

Szia! Igen valamelyik Mum gép az, szerintem gyakorlatilag, mindegyik Bosch Mum-ra csatlakoztatható, de nekem azt hiszem a 4655. van.

Illetve nekem van egy húsdaráló és én arra is rá szoktam tenni a paszirozó fejet, arra is rá lehet.Semmilyen üzleti érdek nem fűz hozzá,csak én is ott vettem, ezért javaslom a dobozserult.hu-t a húsdaráló máshol huszonnégy-hatezer ft ott 13.000.- és tényleg csak a sarka volt egy kicsit a doboznak megnyomódva, a gépet régóta használom semmi baja, illetve garanciát itt is adtak.

 Most megnéztem a honlapot van nekik egy robotgép is, megnéztem 54 helyett 32-ért. 2db kiállított darabok voltak. De kérdezz rá, lehet, hogy akad más is.

Előzmény: Törölt nick (4494)
beetee Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4496

Előzmény: beetee (4492)
beetee Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4495

Szerintem a Bosch MUM valamelyik 4ezres típusa.

Ilyen ahogy kapni, de kell hozzá még egy passzírozó előtét.

 

Előzmény: Törölt nick (4494)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 4494

Szia! Mi a gép pontos neve, tipusszáma? Köszi.

Előzmény: -Aliza- (4493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!