> nem ertem mi bajod, teljesen normalisan valaszolok
Ez igaz. Bocs, csak nem tetszett a válasz tartalma, napállása, stb.. Szóval semmi személyes.
Bugzillaba nem hinném, hogy érdemes jeleznem, hiszen ez nem hiba.
Írni viszont fogok a fejlesztöknek, majd a munkatársnö átnézi a levelemet jövö héten, akkor mehet. ;-)
> Vagy ami egyszerubb, kiprobalod a sajat stylesheet-et, persze oda is kell nemi css ismeret.
Csábitó gondolat.
nem ertem mi bajod, teljesen normalisan valaszolok, es kozel sem akartalak megbantani. a kerdesed eleve magas labda volt, tudhatod te is, hiszen te tetted fel. Amugy meg kaptal 2 valaszt is ami megoldas lehet. Ha nem tudod megirni akkor vagy felveted a problemadat bugzilla-ba, vagy felteszed a kerdesd news-on hatha 1 fejlsztonek megtetszik az ottlet. Vagy ami egyszerubb, kiprobalod a sajat stylesheet-et, persze oda is kell nemi css ismeret.
> elotted a lehetoseg, tessel megirni ha szukseget erzed, mas meg ugy latszik nem erezte, de lehet sokan orommel fogadnak.
Igaz, hogy még egy ember kérdezte itt a topikban, amely ugye aktiv beírásoktol hemzseg (naponta százezren).
Csak általános, nesze neked semmi, fogd meg jól válasz. Még elfelejtettél hozzátenni a kérdést, hogy mit tettem a Mozilla / Open Source-ért, etc.
Ha meg tudnám oldani, írni, akkor megtettem volna, vagy megtenném. Erre nem gondoltál, vagy nagyon fárasztó lett volna biztosan.
Ertem en a legelejetol fogva, azert is irtam hogy elotted a lehetoseg, tessel megirni ha szukseget erzed, mas meg ugy latszik nem erezte, de lehet sokan orommel fogadnak.
A betuk merete es a sajat style sheet alkalmazasa kicsit mas. De amugy definialhatsz sajat stylesheet-et ahol megadod hogy a body kozepre igazitva jelenitodjon meg, ki kell probalni, lehet megtudod csinalni.
Mondom, hogy nem érted.
Tölem maradhat 800x600-ban, balra igazitva, de...
Ha én 1600x1200-ben vagyok, akkor tegye ki nekem az egész mikroszkopikus izét középre (mint balra elforgatott szélesvásznú film). Nem a tartalmat akarom formázni.
> Ha 1 bongeszo fogna es a tartalmat onkentesen rakosgatna ossze vissza akkor azt nem bongeszonek hivnank.
Tényleg? Akkor a Mozilla, hogy meri felnagyitani a betü méretet? Vagy nem böngészö? Vagy csak egyszerüen szabványos megszokott featurerol van szó?
Jut eszembe es ez nem vicc. Barmikor irhatsz mozillahoz egy xul file-t ami megvalositja szamodra hogy lekeri az adott dokumentumot es azt kozepre igazitva jeleniti meg. Elotted a feladat, meg akar mozdev.org-on is bejegyezheted a projectedet. Minden lehetseges, mozillat erre talatak ki, hogy barmikor barmire.
talan valamit felreertettel amikor a "mi is az az internet" eloadason hallgattad az eloadot? :) Kerdesed meglepoen ertelmetlen, ha nem haragszol hogy ezt mondom. Ja es nem volt vicc. Tehat a bongeszo feladata hogy megjenelitse amit a html-ben talal az hogy ott 800 szeles tablazatba rakta es azt is bal oldalra, nem hiszem hogy barmi koze is lenne barmely bongeszohoz. Ha 1 bongeszo fogna es a tartalmat onkentesen rakosgatna ossze vissza akkor azt nem bongeszonek hivnank.
> nem lehet, de miert is lehetne??:))
Mert igény van rá?
> Ha egyszer a design-ja az oldal nem olyan hogy kozepre legyen akkor mitol szeretned hogy kozepen legyen?;))
Nem érted ezek szerint, én is szeretném, ha üres fehér csik bal oldalt, szöveg+kép, üres fehér csik jobb oldalt lenne, és nem szöveg+kép baloldalt, széles üres fehércsik jobb oldalt, ami látvány jelenleg van.
> Tedd kozepre a bongeszodet es allitsd 1024-es meretre :)
Ha-ha-ha... Ez most humor?
nem lehet, de miert is lehetne??:)) Ha egyszer a design-ja az oldal nem olyan hogy kozepre legyen akkor mitol szeretned hogy kozepen legyen?;)) Tedd kozepre a bongeszodet es allitsd 1024-es meretre :)
be lehet vhogy állítani a Mozilla 1.2.1 -ben, hogy a z összes weboldal középre igazítva jelenjen meg 1024*768-ban? Lehetséges ez?
Engem nagyon zavar, hogy egyes oldalak, mint pl az Index is, balra igazítják a lapokat, ez elég hülyén néz ki 800*600-nál nagyobb felbontások esetében... :-(
ja, valaszolasnal, azt nem irtad:) Azt en is latom neha, es forrast megnezve, ott csinal ilyet ahol nincs sortores hanem aki irta az folyamatosan 1 sorba irta, tehat nem kepzodott enter, es amikor egy ilyet idez, akkor meghagyja az eredeti format, mivel ugye idezesnel > jel kerul a sor elejere, tehat ha tordelne a sort akkor kicsit kuszalodna, vagy/es figyelni kellene hogy az uj sor elejen is ami mar nem az eredeti szoveg legyen jelzes. De ez mar modositas, es nem az eredeti szoveg visszamasolasa lenne, igy peldaul elofordulhat hogy hibas lesz a szoveg, hiszen lehet nem hiaba irtak azt sortores nelkul. Miert gond ez vagy hol gond? Vagy csak felvetodott?
Talán nem tűnt fel (nem túlzottan hirdették),de január 3-től fent van az 1.3.b(éta) - Build ID 2003010108. Nem érzek lényegi különbséget, de biztos buheráltak rajta valamit...
az első "bug", de inkább kényelmetlenség (legalábbis nekem), amit az 1.3a-ban felfedeztem, hogy ha böngészek 1 oldalon, majd a címsorba be akarok írni valami mást, és odakattintok az egérrel, akkor nem jelöli ki a bentlévő címet, mint eddig, hanem nekem kell kijelölni és csak utána gépelhetek...
a beallitasaid a profile-oda vannak meg mindig:) a mozilla meg a sajat konyvtaraba. A lenyeg, hogy azokat a dir-ket file-okat amirol itt minden 10ik hozzaszolasba le van irva torold, es ugy tedd fel az uj verziot. A pref.js-t lehetoleg ne bantsd :)
Az install után indítsd újra a mozillát.
Az újraindítás után a levelezőt megnyitva kattints a levélírásra (Compose), ott fogod látni felső sorban az "ABC spell" gombot.
Megírod a levelet, majd erre kattintva, majd kiválasztva a nyelvet tudsz ellenőrizni.
Remélem érthető voltam. Amennyiben nem, akkor folytatom szívesen:)
Egy jó kis oldalt találtam, ahol van magyar helyesírás ellenőrző mozillához linuxra és windowsra is.
MozillaCafe oldalon találhatóak. Egy új oldal, nekem működik is az ellenőrző, bár a hüje szót nem javítja hülyére:)
Kösz crockl!
Közben levettem a szívemről a kezemet, és csináltam egy jó kis uninstallt, pillanat alatt lekapta, és új könyvtárba telepítette az újat, (egyelőre?) tökéletesen működik, csak a pluginokat kellett átpakolni. Megpróbáltam az 1.2.1 nyelvi filét ráerőszakolni, nagyon nem szerette, bár a toolbar visszamagyarodott, az eredmény elkeserítő lett: ugyanaz a hiba a bookmarks alatt, ugyanolyan gyalázat a levelezőben... Most már tiszta angol (american :o)) ) fut, és a levelező is kezd megtetszeni :o)))
Kösz!
B®
kicsit felreertheto, a xul.mfl az nem kivetel az torlendo/torolheto barmikor :) Mondjuk jodolog hogy ezt minden 10 hozzaszolsba 1x le kell irni :), irok ra mar valami script-et :)