Nézd, én azért ezt valahol megértem. Ezt a versenyt a spanyolok szervezik, érthető módon a saját csapataik trikóit akarják ott látni. Szerintem ezzel is védik a saját csapataik embereit azokkal szemben, akik elszerződtek. Ha én szervezném a versenyt, én is azt szeretném, hogy a spanyol bajnoki trikót spanyol csapat színeiben versenyző ember nyerje! A legjobb külföldi csapatokban szereplő versenyzőknek, mint Garate, Sastre, vagy akár Contador meg fenntartják azt a néhány helyet.
Az már egy másik kérdés, hogy 19 spanyol valszeg a Caisse-ban és az SDV-ben sincsen, és talán fel lehetett volna tölteni néhány emberrel a hiányokat. De ezzel együtt én megértem ezt a talán kicsit protekcionista törekvést.
Ha Toni, Dani, Benji vagy Chechu indulni akart volna a bajnokságon, akko szvsz kizárt, hogy ne tudtak volna. Alberto meg örül, hogy a szenyoríta Macarena megbocsát, amiért otthagyta a Cadizi holetben és nem kockáztat még egy balhét. :-)
Az lenne a jó, ha már korábban le kellene adni a nevezéseket, és akkor a maradék helyeket is ki lehetne osztani. Nem tudom, hogy így van-e, de a max. 19 főt nem használja ki egyik PT csapat sem szerintem, már ott is marad egy csomó hely. Sok jó kis spanyol versenyző van a PT és kontinentális csapatokban, akiknek ott a hely. :S
Azt nem értem mi van azokkal a helyekkel, amit a spanyol pro tour csapatok nem vesznek igénybe. A Caisse 14 ember indít, mi 11-et, a baszkok talán nyolcat a 19 helyett. Mi lett vajon a megmaradt helyekkel?
a nem spanyol Pro Tour csapatokban versenyzők közül
21 azaz összesen 21 fő
a nem spanyol Profesionales Continentales csapatokban versenyzők közül
18 fő,
a nem spanyol Continentales csapatokban versenyzők közül
14 fő
Mindösszesen 200 fő.
Ennyi. A 15 nem spanyol pro tour csapatban versenyző több tucat spanyol versenyző közül 21 indulhat a nemzeti bajnokságon:-( Ebből ennyi jutott az Astanára.