A képen melyik Sankóbá'? A Hajas, vagy az a cuki fülbevalós? :-)
Én a Gömöri M100-asára tippelek.
Hammond-olajat javasolnék síkosításra, de műszerolaj is megteszi :-) Nem fog fájni :-)
Pink Floyd:
Az Echoes Of...-tól szinte lementem hídba amikor régi Syd Barret-es dolgokat hallottam, meg korai kakofón ízű 68-69-es témákat és nem a falat és társait.
Más tribute banda is leás ennyire?
Sajna ugyanaz a tapasztalatom a Deep Purple Tribuszernékkel is.
Utólag gondoltam, hogy félreérthető lett a beírásom stílusa. Bár én nem támadásnak szántam, a viszontválasz viszont egyértelmű :) De sebaj, én ott voltam, és életem egyik legcsodásabb koncertjének tartom, és ebből nem vont le semmit a nyakszintis bohóckodás...
Ami az Echoest illeti: ha tényleg érdekel a téma, menj el egy Hit rock bulira.. Konkurenciáról nem illik rosszat írni, így most csak annyit jegyeznék meg, hogy 1. bár istentuggya mikor alakultak (tudom, hogy vagy 20 éve, vagy amennyivel több), a PF tributekodást nemrég találták ki; 2. nem kizárólag Pink Floydot játszanak; 3. amit igen, azt is elég furán.. Nem hiszem, hogy egy igazi PF rajongót bármilyen szinten kielégítene egy 4 perces! Shine On...
A szegedi fiúkról nem tudok semmit, de gondolom, ha szükségük van rá, majd ők szólnak, hogy javítsunk a "sallangon"...
Szeretettel várlak október 8-án a Jókai Klubban, vagy 21-én a Fonóban téged és a többi kedves topictársat, ahol Hammonddal és Lezlivel (csak hogy ON is legyek), és analógszintivel nyomjuka Floydot (és csak azt ;)
:-))Tudom en azt! Felreerthettel, en arra gondoltam inkabb, hogy nem hallok igazi Hammond sound-ot egyetlen magyar bandaban sem....
Ok Charlie lemezin vannak, de ott is csak szinezesnek! Az hogy Mobil, Box, egykori LGT,...stb nem volt kiemelkedo hangszer, csak ugy szineztek vel, szonyegkent hasznaltak!
Winchester-ek ugy cipelik, mintha komolyan gondolnak:-) Megveszem a lemezuket ha tenyleg ott is van, nem csak "szinezesnek"!
No hát akkor alig várom hogy valaki aki ott volt /feltételezem hogy te igen/ elmondja miért is volt nekem furább a moog nyakszinti/ amit nem kotrollernek használt/, mint a Rhodes mark V je Chick Coreának , és hogy miért is volt jó a " vicces" mester. Én ezen a nyáron készült dvd-jét láttam ami california jass fesztiválon forgatodott, ugyanezen felállásban és hangszerparkkal,hááát, nekem piszkosul fura volt , erötlen,hatásvadásznak tünt a zenéje ..../ de a hiba lehet hogy bennem van/
Más ,tényleg nem a gonosz beszél belölem ,irjátok- Echoes of Pink Floyd 1999-ben alakult, mint Magyarország egyetlen, kizárólag Pink Floydot játszó zenekara-
Bocsi, hogy beleszólok, ez nem fesztivál volt, hanem önálló koncertje a C.C. Electric Bandnek. És a Mester összesen 1 vagy 2 számban, a ráadás környékén vette a nyakába ezt a kontrollert, szerintem viccből, ami jól is sikerült. Ha ott lettél volna (feltételezem, hogy nem voltál), neked sem lenne fura, meg lajcsis ez a dolog épp itt, pont most.
Fender Rhodes a világon a második legjobb hanxer. Imádom. Sajna nincs már keret egy példányra az eBayről:(
Lehet, hogy egyszertalántán eljön az idő, mikor TEHTUBE főcsövestől:) tanácsot kérek a Hammondom csövessé alakításához. Bár egyelőre örülnék annak is ha VÉGRE HAZAÉRNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem még az életvitelem is csöves , de az biztos ez világ amiben élünk nagyon kezd elsilányulni,igénytelenné és kommerszé válni. És nem csak azért mert esik az eső. Az egyik kedvenc Rhodes mágusom Chick Corea fellépésén min játszik ? Hát nyakszintin, mi máson?
Ez nem egy klub elöadás, hanem egy jazz fesztivál , tipikus tesco gazdaságos megoldással . Erre mondom , én már látom a fényt az alagut végén , csak azt nem tudom még, miért dudál?
Alaposan belehallgattam a Nyú Bíszrí hangjába, felvételekről.
Leon Kuypers, Pierre Sward, Tony Monaco.
Az a helyzet, hogy a szokásos jazzes kavarás "grinder" úgy zenei környezetben elég jól szól, de amikor magában kell mexólalni, ill főként mélyhangoknál olyan csúnya hogy na! A magasa is azért elég hangkártyaízűen sivít, de a mélye egy helyen a Pierre lemezen nagyon kommersz. Ok, kicsit jobb az Eddie Hardin által nápolyiknak nevezett kommersz klónoknál, de az igazitól fényévekre van. Szóval szerintem adtak a sz#arnak egy pofont. Alig emelkedik ki a többi digitális hangjához képest, csak az árával. Trambibácsi szavaival élve: drága, de legalább rossz. Hozzátenném meg még nehéz is annyira hogy a súlycsökkentés jelentősége minimális.
Feltételezem, hogy a mintavett hangkerekeket elég jól lehet megszólaltani, talán megúszható a mechanika, csak inkább vissza kéne tenni a méltán híres A0-28 orgona-előerősítőt.
Mindig is teny volt, hogy a hangszerekben az amerikaiak a legjobbak!
Kiveve egy Zildijan, vagy hasonlo markat, de mar talan az is amerikaban van mint company!
Szoval van benne valami!:-)
Akarmilyen amerikai bandat hallgatok, legyen az Funky, Rock, Psychedelikus....ott tokeletesen szolnak a Hammondok!
Pl: Janis Joplin, nem egy orgona orientalt zene..annak a kornak a hangszeret hasznaltak, es milyen jol szol benne.....na hogy van ez!?
Osztom a velemenyet Cső elvtars!:-)
Hálás köszönet a lehetőségért, élni szeretnék vele :-)
Más.
Nézegettem, hogy miért olcsóbbak az európai Hammondok az eredeti amerikaiaknál? Biztosat nem tudok, de van egy érzésem úgy fülre. Végignéztem hétvégén egy Purple videóválogatást. Jórészt koncertekből áll az 1984-2000 közti időszakból szerte a világból. Ahol 230V/50Hz volt, oda saját, kettévágott angol C3-asát vitte Jonbá', de az amerikai fellépésekre helyben bérelt B3-at, C3-at. Nos, mulatságos, de véleményem szerint a legjellegtelenebb soundot a felvételek közül a saját orgonájával produkálta. Az angollal. Ez csak a véletlen műve? :-)
Uraim, vegre megvan a Rhoda Scott teljes 2 resze ami 2003-ban lett rogzitve Cserfon koncert!
DVD-re lett masolva, eleg jo minosegben, sajnos a hang nem egy szuper sztereo 5.1 dinamika, de lehet elvezni, es kell is azt amit kedvenc orgonista nénink muvel!
Barcsak jonne Magyarorszagra.....
Aki kuld dvd-t, es postakoltseget visszakuldesre annak lemasolom ingyen es bermentve!:-)
A rádiós ászázat asszem' Presserbá' vette meg. Kár, hogy viszonylag titkolja a felvételei alapján, vagy legalábbis szégyenli, olyannyira hátrateszi.
Ez a lámpásdolog nem is rossz ötlet. Ámbár amióta átszoktam a kézi kapcsolásra, azóta nem lényeges. Szóval a lábkapcsolásnál gyakran bementem az erdőbe hogy hol is állok. Mindenkinek félholdat, vagy valami hasonlót! Ü: Zs
Azt hiszem a a Magyar Rádió vette meg , a nagy Moogjuk mellé . Aztán hova lett?
Azt tudom hogy haverom ott dolgozott eladóként a Rákóczi uton és ő szólt hogy nézzem meg ,ha csudát akarok látni Aztán szólt az akkori fönökasszonyának ki szeretném probálni , majdnem rendöri intézkedés lett belöle, hogy mit képzelek, mert ki fogja kifizetni ha elhangolódik a hangszer ? Értett hozzá...
Más, Viktor egy lengyel jazz zenekarban láttam egy dynacord Lezliet ahol a felsö részben amikor bekapcsoltad a lassut, kigyullad egy fehér fénycsö, a gyorsra meg egy kék a forgótölcsér meg krómozva volt . Naaa?
es vegul nem birta elvinni ugye....ki vette meg vegul, csak nem az a Papp Gyula tulajdona?
Csik Gusztav nem M3-on, vagy L,M 100-on nyomta?
Nagylacinak: elgondolkodtato, hogy manageljuk a Janikat!!! En csak csendestarskent szallnek be a buliba...na???:-)
Trambi: Hasonlokeppen csinaltuk mi is a Leslie-t, + most meg olyan vilagito lampak is kerulnek bele... Ha valaki kerdezi, hogy mi forog benne, ugyis azt hiszi ,hogy ventillator, es a lampakat huti:-)))
Válasz 2378 ra: az illető L 100 as az A 100 as volt, 78-79 körül személyesen sikerült látnom letakarva a Rákoczy úti Triál boltban. Állítólag Csik Gusztáv rendelésére került M.o.ba. Üdv
Sok örömöt hozzá Gábor. Kicsit aggódtunk, hogy otthon is működni fog-e rendesen, de úgy látszik sikerült. Remélem jól szól a lezliden. Kipróbáltad a jackes kivezetést is, vagy ezzel a 11-es kábeles összeköttetéssel így jó ahogy van?
A lezlikapcsoló ideiglenesen egy kis dobozba szerelt két kapcsolóval lett kiváltva. A vízszintes a hangrendszert váltja (saját/külső), a függőleges a sebességet (gyors/állj/lassú)Szegényembervízzelfőz, de nagyon drágák ezek a félhold kapcsolók.
Pár kép, egy érdekes helyzetről (alá is kell férni), meg a kész-ről. Igaz, ilyet az Emó is csinált, de ő dekonstruktivista céllal, a konstrukció figyelmen kívül hagyásával.
Mindenki előtt szeretném megköszönni "Tehtube" Zsolt,és Harangozó Misi munkáját,hozzáállását,és a tiszteletre méltó szaktudását,hogy az M100-as Hammondomat így újjá varázsolták.Gyönyörűen szól,mindent kihoztak belőle amit Ez a Hammond teljesíteni tud.Szépen szól a Leslie-vel is.Hibátlanul szól az orgonából direkt kivezetett zengetett hang .Készítettek egy Leslie-kapcsolót is, ami ideiglenesen,de tökéletes funkcionalitással helyettesíti a -félholdas eredetit-. Nagyon örülök,mert az M100-on való a hangzás,egy hammondon való játszás örömét nyújtja.Köszönöm,és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a két "Profit". Posaune
Szóval nem akarok nagyképünek tünni, de szerintem biztos érzékkel találtam meg II Ugrin Benedeket , aki postásjózsit , bunyospistit, és tekilalát követheti ezen rögös pályán. Félelmetesek az intonációi , ütem és hangerö váltásai.