8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Igazad van nem voltunk rosszak, de megint elbuktunk egy olyan meccset amit meg lehetett volna fogni egy kis oda figyeléssel.
Nem kellett volna kockázatos indításokba bele menni, olyankor mikor egy sikeres támadás befejezéssel akár 1 gólra is megközelíthettük volna a németeket.
Német, Francia, Horvát? Nem tudom, a németeket kurva nehéz megverni, mindig hozzá tudnak adni valami pluszt ha baj van, szerintem ha mi jobban játszunk ők is jobban játszottak volna.
Szerintem meg ha nyernek a spanyolok ha nem ki-ki meccs lesz a holnapi. Mármint ha dobogós álmaink vannak mindenképp és hát miért ne lehetnének dobogós álmaink. Nem is beszélve arról hogy csak felpörgetné a fiúkat is ha holnap odapörkölünk.
a 2 szél között volt óriási különbség ma nem ment, de nem mehet mindig. Én már csütörtök óta nem tudok rájuk haragudni, + bele is fér egy vereség a németektől.
Van? Melyik? Ne mondd már, hogy a tegnapelőtti csapattal és játékfelfogással nem lehetett volna megverni ma a németeket is.
Az a baj, hogy ha egy csapat leül (mert az edző hagyja vagy szándékosan leültetni, hogy gyerekek, 2 pont megvan, meg a négereket - ez esetben fehéroroszok - úgyis megverjük -, ma ki lehet kapni), utána nehezen áll fel.
Tavaly is ez volt a VB-n. Pedig ott is jól kezdtünk. Egy 9. hely most is kinéz. De ilyen mentalitással nem is érdemlünk (sokkal) jobbat. (Lásd még: tavaly december, női VB.)
Igen, azt én is megfigyeltem, hogy Nagy Laci mostanában csak a spanyolok ellen tud jól játszani (tavaly is ez volt), a többi meccsen alibizik. Pedig ekkora termettel akár 10 m-ről felugorva is lőhetne átlövésgólokat, de erőlteti a hatoson belülre betöréseket.
Illyés számomra a két meccs alapján pozitív csalódás , viszont Nagy László újra azt csinálta amit a felkészülési tornán. Inkább bevitte három ember közé a labdát és agyon verette magát, minthogy végre egy két lövést eleresztett volna 9-ről
Most felteszem a kérdést, ilyen játékkal, hogy tud stabil ember lenni a Barcelónánál, vagy esetleg ott máshogy adja elő?
Mi az a Belaruszia? Legfeljebb B(j)elorusszia, de magyarul ez Fehéroroszország.
Nem a csapat hibáival volt a baj, hanem az alaphozzáállással. Főleg Skaliczkyével, aki nem nevezte Iváncsik Tamást, és a 2. félidőben 10 percig nem a legjobbakat játszatta, aztán amikor 6 volt közte, akkor kapott csak észbe (és ha nem sérül le Gulyás, még akkor is fennhagyta volna a pályán).
Épp azt írtam, hogy a világbajnoktól ki lehet kapni. Ilyen felfogással kikapni szégyen.
És ez a felfogás már a meccs kezdete előtt látsztt, pl. abban, hogy kihagyta egyetlen használható jobbszélsőnket.
Azt meg nem is értem, hogy Gulyást hogy válogathatta be. Én még az életben nem láttam jól játszani. Egyetlen jobbszélsőként nevezni egy meccsre meg olyan, mintha adna egy ember fórt az ellenfélnek. A világbajnok ellen ez azért nem jó taktika.
Nem értem miért fordul elő világversenyről világversenyre mostmár lassan hagyomásnyosan a magyar férfi kézilabda válogatottal, hogy az igazán nagy bravúrra nem képesek.
Az olimpián hosszú idő után végre újra 4 közé kerültünk, de ott aztán már nem sikerült az i -re a pontot felrakni.
Tavaly a VB-n szintén jól kezdtünk aztán a legfontosabb meccseken ott is elfogyott a tudomány.
Most, ha ezt a német csapatot egy kicsit nagyobb koncentrációval sikerül megverni, akkor 4 pontot visz magával a csapat a középdöntőbe. Így viszont ott majd megint szint földöntúli csoda kell a franciák vagy a svédek ellen.