Keresés

Részletes keresés

clematis Creative Commons License 2006.03.17 0 0 2439
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Először megyünk Sharmba. Ahogy visszaolvasgattam a vízumot ott a repülőtéren is el tudjuk intézni. Ez biztos? Mert nem szeretném, ha visszafordítanának bennünket és a következő járattal jöhetnénk haza. Vagy intézzük inkább itthon a követségen? Ha a repülőtéren is megkapjuk mennyi időt vesz ez igénybe és tényleg 15 dollárba kerül? Dollárt vagy eurot érdemesebb vinni, vagy teljesen mindegy?
divehard Creative Commons License 2006.03.17 0 0 2438
Szerintem ekkor is:-)
Előzmény: Thomas búvár (2437)
Thomas búvár Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2437
Ezek a képek a Dreams Beach-ben akkor készültek, amikor Te éppen gyengélkedtél!  :-)) 
Előzmény: divehard (2436)
divehard Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2436
A Drems-ba én is voltam. Amikor este megérkeztünk, akkor az egyik búvárral egy kicsit többet ittunk, mint kellet volna. Másnap délelőtt abban a nagy forróságban abban az eszméletlen nagy forróságban kellet lemennem a lépcsőkön. Ott lent minden bajom volt.
Hát ne tudjátok meg... Amíg másnaposan felmentem azon a sok lépcsőn még a hajam is fájt. Leültem az árnyékba (ott van egy kis fedett étterem)a medence mellé és elkezdtem citromos fagyit enni. Az sem esett jól.
Bementem a szobába , bekapcsoltam a klímát és ott nyögtem egész nap. Harmadnap már jobban tetszett a tengerpart. Jót sznoriztunk ott. A szabadtüdőzére ideális hely .
Előzmény: Ricsiniki (2435)
Ricsiniki Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2435

Mi 2004 nyarán voltunk a Dreams Beach-ben. Gyerekekkel semmiképp nem ajánlanám, mert a tengerbe csak stégen lehet bemenni. Rengeteget kell lépcsőzni, hogy lejuss a partra. Egyébként snorkerezéshez eddig a legjobb hely ahol voltam.

2003-ban voltunk a Holiday Inn-ben. Itt is kell sétálni a partig, de van kisbusz, ami jódarabon levisz. Ennek a partja homokos és kb. 1 m-es vízben lehet pancsolni, ezen kívül stégen lehet a mélyebb vízbe menni.

Tavaly a Sonesta Clubban voltunk, ami nem tengerparti, de all inclusive ellátást kaptunk. Gyalog, vagy busszal mentünk át a Sonesta Beach strandjára, ami (pl. a Holiday Inn-hez képest) elég kicsi. Ágyat nehéz találni. Itt bokáig érő vízben lehet sétálgatni, vagy ha beljebb mész az üvegfenekű hajók zavarnak állandóan. Ez a Naama Bay széle. A tenger élővilága itt is nagyon szép.

Innen mi gyalog is besétáltunk este a központba.

Ildi

divehard Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2434
Köszi, értem.
Előzmény: -hanyi- (2433)
-hanyi- Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2433
"Az olcsó szálloda az nem lehet jó:-)" - Dehogy nem éppen azt mondtam, ott volt mellette az Amarsina.

"Mi van a Naama Bay-el? Miért szörnyű?" - Eddig is az volt, de most még egy kicsit elszálltak az árakkal is a kávézókban. 25 Le egy pohár langyos imp. Stellának eladott lötty.

"Az Old Marketben egy olyan részt alakítottak ki a hegyoldalban , mint Naamában a Panoráma?" - Az azért túlzás, hogy olyan lenne, de nem rossz.
Előzmény: divehard (2432)
divehard Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2432
Tehát mindent összevetva: Az olcsó szálloda az nem lehet jó:-)

Mi van a Naama Bay-el? Miért szörnyű?
Mi változott? Átalakították vagy túl sok lett a bóvli?

Az Old Marketben egy olyan részt alakítottak ki a hegyoldalban , mint Naamában a Panoráma?
Előzmény: -hanyi- (2431)
-hanyi- Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2431

Country Club

Azért nem akartam róla írni, mert sportszerűtlen lett volna részemről, ha bármi negatívummal jövök elő.

A szálló vadi új, ennek minden előnyével(?) és hátrányával. Semmi sincs benne, csak szobák, medence, és a kajálda, magyarul még épül, állítólag 3 hónapja még telefonjuk sem volt. A taxisoknak fogalmuk sem volt, hogy merre van. A személyzet egyik fele nem tud angolul, aki meg tud, az meg tapló. A medence ’saxsy’ véleményével ellentétben fűtött. (23oC). Viszont naplemente után óvatosan a csobbanással, mert a kis kékruhás muksó akkor nyomja bele a klórt és erre semmi sem figyelmeztet. A kaja az egyiptomi színvonalhoz képest röhejes. Voltunk vagy 20-an a hotelban, de a későn kelőknek (8 óra) már nem nagyon jutott. A szállóban annyi a szúnyog hogy az hihetetlen. Zárak, WC-k, kapcsolók - nem, - alig, - elvétve működnek. Vízpart: A Country Club – tól 800m-re van egy fizetős (10Le) strand. Szóval ennyit erről a remek műintézményről.

Viszont mellette van az Amarsina nevű hotel ugyan azokkal az árakkal, na hát azt érdemes megnézni! Egy bánata van nem vízparti. A leghangulatosabb hotel amit valaha láttam. Kávézó, Internet, boltok, billiard , suvenir, búvár cuccok, minden egy kupacban a szálloda frontján és belül - azt meg látni kell.

Naama Bay szőrnyű, az Old Market –ben kialakítottak egy új részt a domboldalban, az ok.

De mind ez teljesen lényegtelen mert búvárkodni mentem és a tenger meg a nap az olyan volt amilyennek lennie kell.

Előzmény: divehard (2430)
divehard Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2430
Szia!
Semmi élménybeszámoló? semmi képek? mi a pálya?
Előzmény: -hanyi- (2428)
divehard Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2429
Dahabban voltunk egy egyszerű szállodában. Reggeliztünk.

Bevonult a Szása meg a Mása. Hoztak magukkal egy laptopot. Kitették az asztalra, elindítottak egy akció filmet és reggeli közben meg nézték. Mi meg őket:-) Az akció film nagyon érdekes volt oroszul. élvezte mindenki.
Előzmény: rags (2422)
-hanyi- Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2428

:-)

Erről a hídról ugrottam le mikor eltévedtem.

Jól esett! vagy mégsem.

Előzmény: sz_nikk (2426)
-hanyi- Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2427

"De szerencsére nem a maffiózó fajták!"

Tudod Te , hogy azok milyen nőkkel mászkálnak?

Nagyon jókkal!

Idén is kiesett a sisa a számból, amikor egy ellejtett  a Naama Center előtt, (egy fél fejjel kisebb hapival vonult.)

"Olaszok hangosabbak voltak."

Az a dóguk. Különben valami más nációnak nézik őket.

Előzmény: rags (2419)
sz_nikk Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2426
Sheraton Resort
Előzmény: sz_nikk (2424)
barclay Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2425
Kösz a tel.számot, hívni foglak jövö hét elején.
Előzmény: divehard (2420)
sz_nikk Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2424
A szoba előtt állva fényképeztük (Sheraton Resort), ennyi utat kell megtenni a tengerpartig.
sz_nikk Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2423
Sziasztok
Mi február közepén voltunk a Sheraton Resort részében (1013, 1045-s szobákban). A 1045-s szoba kétszer akkora volt mint a 1013-s, dupla mosdóval, kanapéval stb. Én semmiben sem találtam kivetnivalót. A reggeli és a vacsora is isteni (de jobb úgy szervezni a kirándulásokat, hogy reggeli utánra essen az indulás és késői vacsorát kérni - mert a hideg csomag azért mégsem ugyanaz). Közvetlenül a szobák előtt van egy elég nagy medence, de ki lehet bírni a sétát a tengerpartig.

rags Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2422
Asszonyal folyamatosan azt játszottuk, vajon ránézésre honnan jön a szembejövő kedves vendég?
Volt olyan orosz/ukrán férfi aki a reggelihez póló/rövidnadrág/makkoscipő hármasban érkezett. Jól szórakoztunk!
Előzmény: divehard (2421)
divehard Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2421
Ez jó volt, tetszett: "Nagyi nejlon otthonkában, családok kisgyerekekkel. Olaszok hangosabbak voltak." Ez tényleg mindíg így van
Előzmény: rags (2419)
divehard Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2420
Megmondom az igazat:

A Kartago hivatalos nyári/őszi katalogusának a bemutatója a héten pénteken este lesz. Hivatalos vagyok a fogadásra.

A referensek az iroákba még semmit nem tudnak.
16-tól (csütörtök)lesz az Utazás kiállítás. Ekkor már lehet látni az új időpontokat és az árakat.

Nekünk informális úton sokkal több infónk van, mint a referenseknek, akik a Kartago irodájában dolgozik.
Kérdezz bátran én segítek Neked bármiben. Ha gondolod, akkor telefonon is: + 36 30 510 18 98.
Előzmény: barclay (2410)
rags Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2419
Hanyi,

Most tele volt oroszokkal és ukránokkal a szálloda! De szerencsére nem a maffiózó fajták! Nagyi nejlon otthonkában, családok kisgyerekekkel. Olaszok hangosabbak voltak.
Előzmény: -hanyi- (2409)
rags Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2418
Most csak ketten a feleségemmel voltunk a Kartagos csoportból a Sheratonban.

Azért próbálnak lebeszélni mert kicsi a haszonkulcsuk rajta és macerás csak 2-4 ember miatt még ide is befordulni a busszal, visszamenni információs órát tartani, stb.
Előzmény: barclay (2406)
rags Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2417
Akkor egy kis pontosítás, 1001-1045-ig kellene a szobát kérni! pl: 1030-1029

Ez a resort

Egymás mellett vannak, de a két ajtó előtt van egy külső harmadik is, azt bezárva "egybe" lehet nyitni a kettőt. Előtte a medence és a tenger.
Innen kb 50 méterre indul lefele a lépcsősor, most egy kellemes séta volt. 35-fokban azért már más lenne!

Én megírtam a recepciónak mikor megyek, és hol kérek szobát. Megkaptam.

Ha a gyerekek tudnak úszni akkor nehéz lesz kirángatni őket a tengerből! :)

Előzmény: barclay (2415)
barclay Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2416

DELPHINELLÁRÓL TUD VALAKIT INFÓT ADNI???

Érdemes megnézni?

barclay Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2415

Megnéztem mégegyszer a Kartago honlapján, de a Sheraton 2006.05.01-2006.10.23. között all. incl. szerepel.

1001-1050-ig szobák vannak jó helyen? Közel a parthoz, medencékhez? Mi családi szobába megyünk, mert 2 gyerköccel utazunk. Családi szobák is vannak itt (1001-1050 )? Nekem két kétágyas egybenyitható  szoba is megfelelne.

Ha jól tudom három részböl áll a Sheraton:  resort, villas, és hotel rész van.

Ha a Kartagonál fizetek be, akkor meliyk részbe kerülök? Azt tudom ( tapasztalat), hogy szobát tudok cserélni, de épületek között is lehet variálni?

Azt mondták a Kartagonal, hogy a vízumot lehet intézni személyesen, tehát majd a reptéren fogjuk megvenni.

Előzmény: -hanyi- (2413)
bélla Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2414
Hozzá kell tenni, hogy nem mindég, és nem mindenhol.
Előzmény: barclay (2411)
-hanyi- Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2413

" én ott láttam, hogy a Sheratont all. inc. hirdetik. "

Én csak félpanziót látok a nyáriban is.

"4-5 percenként közlekedik valami szállodai busz,"

Ez olyan egyiptomi 4-5 perc=> fél óra. Na most az a napon állva...

Zenox írta, hogy át lehet sétálni a közeli szállodák partjára

Átlehet, ki nem dobnak, - de minek. Egy "sheratonos"-t máskép kezelnek mint  egy "country club"-ost, de ez  nem mindig előny.

"Tényleg ilyen nagy területen fekszik, hogy nem lehet lesétálni?"

Ha nem tévedsz el és megtalálod a legröviebb utat akkor 12' , ha nem, akkor több.

Szerintem a legfontosabb, hogy 1001-1050 közötti szobát kérj és tengerre nézőt.

Na meg amit mondogatni szoktam, - sinsai visa.

(mert hogy az "ingyé" van és a vízum igénylő lapot sem kell kitölteni)

Előzmény: barclay (2410)
barclay Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2412

A prospektusban az áll a Sheratonnál, hogy 130 lépcsőn lehet lemenni a tengerig vagy

főépületből lift visz le, és 4-5 percenként közlekedik valami szállodai busz, ami a főépülethez viszi az embereket.

Ez a busz a szálloda- komplexum területén cirkál és összeszedegeti a vendégeket?

Tényleg ilyen nagy területen fekszik, hogy nem lehet lesétálni?

Előzmény: zenox (2404)
barclay Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2411

Zenox írta, hogy át lehet sétálni a közeli szállodák partjára. Ez nekem új volt, mert eddig még nem voltam olyan szállodában, ( Egyiptomban) ahol át tudtam menni a "szomszédba".

Előzmény: -hanyi- (2409)
barclay Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2410

Valóban még nem jött ki a nyári katalógus, de már a Kartago honlapjára fel van töltve, én ott láttam, hogy a Sheratont all. inc. hirdetik.

Rákérdeztem, hogy most akkor  mi a helyzet, de nem tudtak semmi infót adni.

Egyébként még azt sem tudták, hogy a honlapra fel van téve a nyári katalógus, továbbá az egyik irodában azt mondták, hogy csak az utazás kiállítás alatt akcióznak, a másikban azt, hogy márc. 31-ig.

Most akkor mi van?

Ja igen, mindkettö Kartago iroda volt.

Előzmény: divehard (2407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!