Posaune vagyok. Sziasztok. Egy kollegám hívta fel a figyelmemet erre a címre.
Nézzétek meg,ha esetleg még ismeretlen lenne.
--www.reussenzehn.de--aztán kattintsatok a Musiker felíratra,aztán utánna a
Spezial Modelle-re. 705 Eu.ba kerül a Keyboard szerint ez a Leslie amit itt bemutat.
Viktor,ugye nem felejtetted el a dvd-ket.Várom már nagyon.A Mathias Baetzel hamarosan ott lesz.
Szia Zsolt, még minden kitűnően működik,örömömet lelem benne.Az iskolát hamarosan viszem vissza.Majd valamit viszek én is Neked amivel jól lehet Standardokat otthon gyakorolni,örömködni.
Ja, most szombaton, okt 1 ismét Pesten játszunk (Csömörön) Nirvana music café, Vasút u 1. Pest határában a Hév mellett. Ha valakinek van kedve, jöjjön. 22-én meg Budafokon. Hozom a szokásos koncertcuccot. DB5-KBR3D-Nano
na ja! Énnekem is az szomorú hogy Rhoda Scott, aki nálunk csak a "Hammond orgona királynője" címen van illetve, a legutolsó helyen van jegyezve és ráadásul csak a RISING STAR ORGAN kategóriában! (igazából nem jöttem rá mi a különbség a két kategória között de ti majd megmondjátok :)) Viszont nekem is meglepetés ilyen neveket olvasni Hammond fronton mint: Amina Claudine Myers, vagy Alice Coltrane. Felteszem ők női Hammondosok. Bár Coltraine volt 1 zongorista is John néven, méghozzá a jobbik fajtából való :) tehát lehet hogy épp a lánya v valamilyen rokona neki ez az Alice. De mondhatnék mást is, Gary Versace is patinás névnek tűnik vagy Neal Evans, aki kísértetiesen emlékeztet Bill Evansra (szintén nagy zongorista mágus-amint tudjuk), tehát vannak kint nagy nevek jóval több mint azt mi gondolnánk! Emléxem egy hifista haverom teljesen oda volt mikor egy-egy CDn szereplő arcok nevét olvasta pl. "Charles Espinoza" stb. s mondta: "micsoda nevek!!! micsoda nevek!!!" Hát igen van aki mr pusztán egy névnek is tud ennyire örülni. Én meg annak örültem hogy a legjobb big band kategóriában Maria Schneider, míg a legjobb hangszerelő-zenekarvezető-karmester kategóriában is ő tarolt! Ugyanis minden hangszerkategóriában megválasztják az év legjobbját. Bámulatos! Én egyszer láttam ezt a tán svejci vagy osztrák nemzetiségű nőt 1 Pori Jazz közvetítésen és félelmetes mit tudott a big bandjével produkálni! Na min1, egyébként a tavaji organ kategória is érdekes volt, majd felteszem azt is vmikor. ott még szegény Jimmy smith is az 1. 3ba volt! juteszembe! Laurens! Nem tudnád azt a Rhoda Scott CD másolatokat eljuttatni nekem? (régebben volt róla szó hogy bedigizted a két "rózsaszín" bakelitet amin itthon kijött a "Hammond orgona királynője" Hálás lennék érte:))
Laurensnek igaza van. Jók-jók, de a régi felvételek közelébe sem jönnek a legtöbbször. Nekem valahogy a sztárok helyett a kevésbé ismertek jönnek be.
És a hőskorban a frisseség.
Wild Bill Davis? Sir Charles Thompson? Amit egyszer Ray Charles is Hammondozott!
De Milt Buckner, Denny McLaine is fantasztikus. Johnny Hammond Smithnek is sok lemeze van. Jackie Davist, Earl Grantot már soxor elítettem vala.
És egy új lemez: James Carter organ trio 2002-es koncert. Nem a zorgonáé a fő szerep, de zseniális muzsika. Erősen fríííbe hajló itt-ott. Olyan easy listenings free jazz.
Az M3+145: Milyen állapotúak, milyen feszültségűek? (117 v. 230v?)
Szinvonalas, jol nez ki az olal, csak gratula hozza!!!
A down beat, es a masik is erdekes...mennyire eltero! Viszont arrol a Sam Yahel-rol meg hogy nem hallottam!???Nincs valakinek?
Van meg nehany ismeretlen szamomra benne....orultem, hogy egy regi nagy nev is akadt kozte....Rhoda Scott szemelyeben!:-)
Eleg folkapott a Larry Goldings is mostansag, nem sok lemezt halottam meg tole sem, jobban meg kellene gyoznie..amugy jo ami van, de a csucs meg mindig azt mondom, a regi 57-65 kozti felvetelek!!!
Igazatok van...nem tudok rá mit mondani. Pedig egyszerű erősitők esetén eszembe szokott jutni az áramfelvétel- teljesitmény leadás téma. Arra az elhatározásra jutottam ,hogy drasztikus árcsökkentést hajtok végre Hammond és leslie ügyben. Szép szám az a 780 eFt is. (Az M-3-as és 145-ös lesliért.)
Hát igen, nem szabad keverni, még rossz sül ki belőle :-)
AZ M3 az 115W-os, amiből 103-at a transzformátorok, csövek, motor vesz föl és 12W ami kihallatszik belőle. Egyébként a 147-122-es erőlködők is inkább jóindulattal 40W-osak, mondjuk fölfelé kerekítve, de ez ilyen konstrukció. Viszont nem tranyós :-)
Szóval azt a kb 160W-ot itt is a transzformátorok, csőfűtés és a gyorsmotorok emésztik föl.
Szintén ha valakit érdekel kategória:
Nem az enyém, de nálam van, M3/100-as komplett csöves Hammond elő/végfok, és egy perka projekt kapcsolói, meg a relék hozzá. Szép, korrekt munka. Egy BV upgrade lett volna, de rábeszélésemre inkább A0-28, +komplett drawbarsín lett belőle, így megmaradt. Az M3 előerősítőjéről annyit, hogy kapcsolásban pár hajszál választja el az ABC-k előerősítőjétől, vagyis hangban a legközelebb áll hozzá. A captain-foldback.com -ról letölthető kapcs rajzok alapján meg lehet győződni rúla.
Van egy Hammond M3 csöves USA orgonám leslie 145-tel .Az is szintén USA ,csöves, fatokos, 200 wattos. Eladó 1,2 mFt-ért ,ha valakit érdekel. T.70-5740696
Írja ez is, hogy hiába mechanikus, csöves és hiába szólnak szépen a H-k, T-k, de nem úgy ahogy lelki füleink ráhangolódtak. Itt viszont minden okosság megtalálható.
A lényeg, a hanggenerátor mechanikusan 1934 óta nem változott. A többi körítés. Érdemes bíbelődni vele mert jobban kiismeri az ember a Hammondokat ezáltal és olcsóbb megoldás ezzel együtt is mint egy klasszikus ABC.
Egyiket sem! Gyártanak egy modern, kifejezetten a T sorozatba való csöves preampot, ami visszahozza a csöves hangzást. Na azt. Most nem látom hirdetni, de ha tavasszal, nyáron árulták, miért ne árulnák ősszel is?
Hallgattam a Szakértőre és nem vettem meg:-) Benned bízok. Viszont egy preampot szereznem kellene. Milyen típus lenne jó a TR-200-ba? Ha kell kitanulom az egész elektronikáját, de nagyon kell egy CSÖVES preamp. Tiszta cső-mániás lettem. Innen pl valamelyik? Ugyanis a német eBay-en nem nagyon van szerintem.
Tényleg nem éri meg 128 EUR-ért összesen? Tuti nem szól jobban mint a TR-200 sajátja? Vagy mint a Behringer erősítőm? Lezlire azért asszem érthető, hogy nincs keret.
Nem számít mi a baja. Felejtsd el. Egy tone cabinetben elég vacak hangszórók vannak, kis, semmilyen a hangja egy lezlihez képest, ráadásul az erősítője nagyon régimódi a csövesek közt is. Magyarán ennek tényleg nehézkes a csőpótlása. Ilyet nem gyártanak mint pl. a 6L6 vagy 6550 vagy ECC83 csöveket.
Ha ingyen adnak egyet az orgonához, mert a B3, C3, Rt3-hoz ez járt hogy szóljon valahogy, akkor ok. Ha mégis érdekel, soxerencsét :-)
Houston Person a világ talán legnagyobb élő tenorszaxisa. Volt alkalmam élőben hallgatni őt, Rhoda Scott orgonált. Szenzációs volt. Mint láthattad, nekem is van egy kupac LP-je.
Egy-ket leany mondta mar, hogy olaszos beutesu vagyok, a sotetbarna haj-szem, temperamentum:-) Ki tudja...lehet!!!
Megjottem a becsi lemezborzerol...hoztam a boltnak jinehany lemezt, Hammond-osokat nem kimelve!!!:-) Meg Ethel Smith is akad benne, Richard Groove Holmes, Jimmy McGriff, Smith-ek...:-) es egy sosem hallott Sonny Phillips nevu Jazz orgonista....
Volt egy Jazz-Funk stand, egesz nap ilyen orgonas, visito, B3-as "szarok" szoltak....kesz voltam!:-) Olyan Jimmy Smith lemeze volt a sracnak, ami a net szerint is marha ritka, 50EU-ert, hibatlan eredeti peldanyban termeszetesen....nalam landolt!:-)kissebb alkudozasok kozepette:-)
Nallacinak uzenem:vettem 2 Huston Person lemezt, alatta vegig Hammond B3 szol....jóóók:-)
Belebotlottam egy újdonságra. Legalábbis számomra és sok Hammondos, klónos számára szerintem az.
ORLA DE49 Hammond modul. A 90-es évek elejére datálom.
Kicsi, könnyű. A fölső manuálhoz 8, és az alsóhoz!!!! plusz 4 drawbar tartozik.
Szóval két drawbarkészletes. Ok, a tercet kihagyták a fölsőből, de az a legritkábban használt. És még kihagyták a vibrátót mint a régi CX3-ban.
Az alsóban meg a 8-4-2-1 van, ami a kíséret harmóniákhoz szükséges.
Presetek, 10 programhely, a két hagyományos perka, lezli lassú-gyors-állj, sustain.
A hangja semleges, semmi szélsőség. Egy-két dolgot még nem tudok biztosan. A midi beállítást és hogy mi az a OMC gomb pontosan. Valahonnan szerzek leírást, mert azt nem kaptam hozzá.
Szóval az olaszok megint alkottak valami Hammondosat. Viscount, Wersi, Orla, Pari... Lehet hogy Laurens Hammond korábbi életében talján volt? :-)
Köszi Gope, meghallgattam, hát... egyébként imádom a gitárt és ez a srác nagyon technikásan játszik, van benne dög, de kár, hogy mindegyik szám ugyanúgy szól, nincs az a hangszíngazdagság, mint a billentyűs verzióknál. Okos ötlet volt Palmertől, mert így ő lehet az előtérben :) de szerintem a koncert végére el fogok aludni. Mert azért elmegyek :)
A BNV-re ellátogatott az osztrák WERSI márkaképviselet.Így most itthon is kipróbálhatóak a legújabb windows alapu hangszercsodái (B4 is fut rajta). Én kipróbáltam de nem nagyon győzött meg bár nem vagyok egy hammond szakértő.Ráadásul méregdrágák.Ha van időtök és kedvetek...
Sajnos a Nord Elektro és a Roland hammond klónok nincsenek kint :( így kicsit csalódott voltam.
Huuu, ez igen, 2 szaxofon is, megneznem, csak sajnos a tavolsag, de majd egyszer, bekereckedek Tehtube elvtars Leslie-je melle aludni!:-)
Komolynak hangzik a repertoarbol is itelve, jok lehettek! Floyd-tol en is csak azt a korszakot szeretem, Meddle, Obscured, Pompeii éra!
Akkor a Fonó most a Te helyszíned! Ott ugyanis csak a pszychedelikus érát nyomjuk, valószínüleg Live at Pompeii egy-az-egyben. A jókaiban "csak" az Echoes lesz, ami pre-Dark Side, és egyben nyomjuk a Dark Side LP-t.
Amúgy eddig összesen 1 koncertünk volt, ahol 4-en voltunk (a Fonó is minden bizonnyal ilyen lesz), amúgy a minimum a 6 (szaxofonnal, de vokál nélkül), de Jókaiban 9 (2 gitár, szaxofon, 2 vokál), és voltunk már 13-an is a színpadon... Azt hiszem ilyen őrülten senki nem próbál Pink Floydot játszani kis hazánkban:)