Keresés

Részletes keresés

e. Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3157
Ha maradunk, nem értünk volna oda a befutóra. :S Deha lehet majd elkérem a képeket, és akkor irígykedek. :))) Sikerült még aláírásokat zsákmányolnotok?
Előzmény: A. Armstrong (3154)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3156

Bizony :-).

Előzmény: Törölt nick (3155)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3155
:-)

Nagy csibész ez a Liba úr!
Előzmény: A. Armstrong (3153)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3154
Aki nem maradt a vasárnapi startra, az tényleg igazán sajnálhatja, mert az is hatalmas élmény volt, a rajtlista aláírádára érkező kerkeseket egyesével nézhettük végig.  Gyakorlatilag midnkihez oda lehetett menni, ha az ember nagyon akart, osztottak aláírást, készültek a közös fotók a, végén Bettini és Boonen ráadásként közösen pózolt a fotósoknak.
A. Armstrong Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3153
A legtöbben ott voltunk az esetnél, de aki lemaradt volna róla annak elmesélem:

A Tour-magazinban az Astana nem szerepelt, viszont szerencsére találtunk egy tavalyi képet a Tourról, amin Levi és Alberto is szerepelt, így azzal járultunk Liba úr elé aláírásért. Nézegette egy ideig a fotót, majd kijelentette, hogy ez a Galibier, ott van Levi és Contador, ő pedig pont közöttük volt, így hát pont a két kerekes közé helyezte el a kézjegyét :-).
Előzmény: A. Armstrong (3152)
A. Armstrong Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3152
Nálam Gusev vitte a pálmát keresgélésben :-).
Előzmény: e. (3151)
e. Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3151

Rebellint én is sajnálom, de a Gerolsteinernél elég gyér volt a felhozatal, egy versenyzőt láttunk, de ő meglépett előlünk, meg ketten bemelegítettek később, nem igazán értek rá aláírni. Viszont a Rabosok nagyon jó fejek voltak. Az idei Tour-os különszámba gyűjtögettünk A.Armstronggal, és folyton keresték maguk a listában, ahol egyébként a Tour keret, meg a keretbe kerülésre esélyesek voltak. Walker nem találtam magát a listán, mire elkezdte nézni a csapatfotót és megrökönyödve vette észre, hogy azon sincs rajta. :) A szerelőnek és az egyik csapattársának elkezdte mutogatni a képet, hogy milyen dolog ez nincs rajta a képen! :)

Végül közel 20 aláírás lett a mérlegem. Még a start mögött, a rajtlista aláírás után is gyűjtögettünk. :)

e. Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3150
Jó beszámolók! :) Igazán jó kis nap volt, a társaság is jó volt, meg a termés is! A versenyzők is nagyon jó fejek voltak! Boonen és Gusev különösképpen! :) Az utolsó szakasz befutója is nagyon kellemes volt, ilyen közel még sohasem voltam a befutóhoz, kb. 3 méterrel a cél után. Az osztrákok igencsak örültek Rohregger sikerének, a teljes csapatot felhívták a pódiumra, de az Astana pezsgőzése volt a legdurvább. Az összes díjátadó lány, meg a szpíker is kapott. :)
zsolaaa Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3149
Nagyon jó beszámoló. Grat!
Örülök neki hogy nektek legalább sikerült mindenkit elkapni, nekünk sajnos nem sikerült megtalálnunk sem az Astana-s buszt sem Bettinit.
Előzmény: HPéter1978 (3136)
sztich Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3148
Ez igen!Jól mennek a fiúk! Chris respect!!!!
Előzmény: HPéter1978 (3146)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3147
Nem rossz ötlet.:) Amúgy aztán lehet, hogy a két szlovén(?) lány ott lakik a közelben, csak aztán előadták, hogy milyen sok utat tettek meg egy közös képért.:)
Előzmény: HPéter1978 (3144)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3146
Cascade Cycling Classic
4. szakasz, Desert Orthopedics & Rebound Physical Therapy Downtown Criterium

1 15 Dominique Rollin Toyota-United 1:29:53 0:00:00
2 6 Kyle Gritters Health Net presented by Maxxis 1:29:53 0:00:00
3 40 Ricardo Escuela Successful Living 1:29:53 0:00:00
4 150 Christopher Horner Astana 1:29:53 0:00:00
5 45 Alessandro Bazzana Successful Living 1:29:53 0:00:00
...
15 151 Levi Leipheimer Astana 1:29:53 0:00:00

5. szakasz, Pacific Power Cascade Lakes Road Race

1 52 Moises Aldape Team Type 1 3:17:28 0:00:00
2 184 Chad Beyer* 3:17:28 0:00:00
3 44 Bradley White Successful Living 3:17:28 0:00:00
4 26 Jeremy Vennell Bissell Pro Cycling Team 3:17:28 0:00:00
5 5 Tim Johnson Health Net presented by Maxxis 3:17:28 0:00:00
...
9 151 Levi Leipheimer Astana 3:18:28 0:01:00
82 150 Christopher Horner Astana 3:26:27 0:08:59

Az összetett állása:

1 151 Levi Leipheimer Astana 11:08:03 0:00:00
2 32 Jeff Louder BMC 11:10:33 0:02:30
3 31 Darren Lill BMC 11:10:36 0:02:33
4 10 Chris Baldwin Toyota-United 11:10:49 0:02:46
5 57 Matt Wilson Team Type 1 11:10:58 0:02:55
...
93 150 Christopher Horner Astana 11:34:39 0:26:36

Kis csapatunk jól dolgozik, Levi őrzi vezető pozícióját, méghozzá szép előnnyel.
Christ meg ki kéne találni, ha nem lenne.
Nem elég, hogy végig dolgozta az 5. szakaszt Leviért, a végén még befuvarozta a pórul járt Billy Demongot is a célba. Egy hegyi befutóra...
Ilyen egy igazi segítő. :-)

HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3145
Orsztrák körverseny
7. szakasz, Podersdorf am Neusiedler See - Vienna, 128.5 km

1 Tom Boonen (Bel) Quick Step 2.42.50 (47.42km/h)
2 Roberto Ferrari (Ita) LPR Brakes
3 René Weissinger (Ger) Team Volksbank
4 Danilo Napolitano (Ita) Lampre
5 Geert Steurs (Bel) Silence - Lotto
...
20 René Haselbacher (Aut) Astana 0.03
27 Vladimir Gusev (Rus) Astana
39 Julien Mazet (Fra) Astana
40 Janez Brajkovic (Slo) Astana
58 Thomas Frei (Swi) Astana
66 Michael Schär (Swi) Astana

Az összetett végeredmény:

1 Thomas Rohregger (Aut) Elk Haus - Simplon 26.54.28
2 Vladimir Gusev (Rus) Astana 0.39
3 Ruslan Podgornyy (Ukr) LPR Brakes 1.05
4 Chris Anker Sørensen (Den) Team CSC - Saxo Bank 2.02
5 Giampaolo Caruso (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli 2.47
...
7 Janez Brajkovic (Slo) Astana 4.23
10 Thomas Frei (Swi) Astana 5.59
22 Michael Schär (Swi) Astana 10.38
25 Julien Mazet (Fra) Astana 14.01
66 René Haselbacher (Aut) Astana 41.56

A pontverseny végeredménye:

1 André Greipel (Ger) Team Columbia 38 pts
2 René Haselbacher (Aut) Astana 34
3 Ruslan Podgornyy (Ukr) LPR Brakes 33
...
6 Vladimir Gusev (Rus) Astana 30
43 Janez Brajkovic (Slo) Astana 3

A hegyi verseny vége:

1 Giampaolo Caruso (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli 57 pts
...
10 René Haselbacher (Aut) Astana 11
12 Vladimir Gusev (Rus) Astana 10

A csapatverseny vége:

1 Astana 80.51.30
2 Ceramica Flaminia Bossin 10.24
3 LPR Brakes-Ballan 11.28

René Bécsi győzelmi reményeit elfújta egy Tornádó. :-)
Azért ha a ponttrikó el is veszett, a csapatverseny elsőség megmaradt, amit szépen meg is ünnepeltek a fijjug. :-)

Mondjuk az a tény, hogy a csapat legjobb hegyimenője is pont René lett...
Így jár aki szökdös... :-)

HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3144
Örülök, hogy jól érezted magad.
A két protekciós meg legalább nem hiába jött el ilyen messzire.

Egyébként mi arról beszéltünk, hogy legközelebb vinni kell egy kisgyereket.
Azok mind kaptak valamit, egy sapkát vagy egy kulacsot, az olaszoktól legalább is tuti. :-)
Előzmény: Törölt nick (3137)
ccsőszami Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3143

Ahonnan indultak az időfutamon (lásd Péter képét), itt volt ma az aláírás, naná mi is ott voltunk, testközelből mustráltunk minden fárert.

Itt kell megemlítenem a szpíkert, Harry Mayert aki minden farer arcára mosolyt csalt hiszen anyanyelvén köszönt mindenkinek és szerintem 77 nyelven társalog a bringásokkal... (Ő volt az aki mondta, hogy ki ír éppen alá és egy két bringást meg is interjúvolt.)

sasa.s Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3142
Köszönöm a beszámolókat ! Sajna nem sikerült a melót megoldani !
Jövőre viszont, ha az LPR meghívott lesz, és Peta rajthoz áll, akkor nem tarthat vissza semmi és senki !!!!! :)
ccsőszami Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3141
Javaslom ha tudtok aludjatok a környéken valahol, mi Fertődön aludtunk. Ma sokkal közelebb lehetett férközni a bringásokhoz és nagy élmény volt a rajt is!
Előzmény: Törölt nick (3137)
ccsőszami Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3140

Köszi a beszámolót. Erre mondják: Szegények vagyunk, de jól élünk!

Együtt sörözünk a Gerolseineresekkel , a teraszon tőlünk öt méterre múlatták az időt. Ahogy Péter mondja áthaladtunk a klimatizál éttermen, de nem volt merszünk leülni bent, mer csak az Astanások ültek, kint pedig voltak "civilek" is a Gerolsteineresek körül.

Guseven jól mulattam: Igaz az önéletrazi elem, csajozós tipus! Heles pasi: amikor fiatal tpoiktársaim letámadták még szombaton az időfutam előtt, viccelődött és mókázott a lányokkal. 

A pizzázó helyünkön a kandúr bandinak még megszavazok így utólag még egy nevet: gyalogkakukk. Bár most sem értem miért jött zavarba mikor Idának kellett visszaadnia.

sztich Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3139

Jaj de jó lehetett, kicsit irigykedem! :) Köszönjük az élménybeszámolókat. :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3138
Köszönöm a beszámolókat. Még nekem is óriási élmény volt olvasni, hiszen jó néhány nagy találkozónál mi nem voltunk ott:-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3137
Akkor én is jönnék a beszámolómmal.:)

Apukámmal fél tíz körül indultunk el otthonról, szerencsére egész jól haladtunk, körülbelül fél egyre értünk a helyszínre. Neusiedl am See-től már számos amatőr biciklistát láttunk, így azért már elmúltak kétségeink affelől, hogy máshol lesz a verseny.:) Szerencsére elsőre sikerült a kocsit a See strasséba kormányozni, ahol már javában folyt a szalagok fára tekerése. Elindultunk hát befelé. Elsőként a rajttól jobbra fekvő parkolóba indultunk. A Silence-Lotto, a Milram, és a Tinkoff buszaival találkoztunk. A Tinkoff csapatautónál egy lelkes amatőr kikönyörgött egy kulacsot a csapatfőnöktől, mely kulacsot utána olyan büszkeséggel nézett, mintha az olimpiai aranyérmét tartogatta volna a kezében.:) A Tinkoff szerelőjéhez az egyik szőke (mily meglepő:) orosz érkezett, és valahogy a nyereg állásával nem volt megelégedve. Napszemüvegben kifejezetten úgy nézett ki mint Kashechkin, szívesen látnám őt is a Tinkoffban... A Milramnál folyt a nagy beszélgetés, a Silence-Lottosok pedig még a luxusbuszukban sziesztáztak. Továbbmentünk a rajthely baloldalára, ahol mi is kaptunk egy kólát, majd azonnal meg is láttam a Quick Step és a CSC buszát. Azonban még itt is gyér volt az élet, egyedül a Rabobankosok beszélgettek. Richezét és Tomeit én is láttam bemelegíteni, azonban már javában bemelegítettek, így nem akartam piszkálni őket.:) Számos csapat táborhelyét láttam már, de a legnagyobb célpontét, az Astanáét nem. Ekkor azonban apukám szúrta ki a kazak színekbe öltözött lakókocsit, és a szerelőbuszt. A fiúk még javában pihentek, egyedül Yates volt ott, aki egy jót hülyéskedett az ORF riporterével. A görgőre is csak Röné gépe volt rárakva, a többi bicaj még egymásra döntve állt. Az Astanánál még jobban elbújt a Gerolsteiner, akik az Astana busz mögé álltak. A Gerolsteiner felirat látványáról azonnal Frösi, és a naplója jutott eszembe, és nagyon sajnáltam, hogy ő nem indult a Sógoroknál. Biztos lehetett volna vele egy közös fotót csinálni, vagy egy aláírást kérni tőle.:) Ezután a rajt helyszínére mentünk vissza, ahol nagy ováció kisérte minden osztrák versenyző indulását. Utána a körforgalom mellé mentünk, ahol láttuk az első bukást az időfutamon. Az egyik KTM-es versenyző kiállva a nyeregből megcsúszott a körforgalomban, azonban szerencsére nem történt semmi komoly, még a meze is épségben megúszta. Pillanatok alatt felpattant a bicajára, a közönség pedig hatalmas tapssal jutalmazta ezt. Ezután már a szalagos részre érkeztünk, ahol észrevettem Péteréket. Rövid eszmecsere után elsétáltunk a kocsiig, ahol biztosítottuk a folyadék utánpótlásunkat. Ekkor már Richeze és Tomei a hátizsákukkal együtt gurultak nyugodtan a szállásukra, valószínűleg az időfutamot sem kappkodták el.:) Ezután ismét az Astana busz felé tartottunk, ahol reménykedtem egy Jani Brajkovic vagy Vologya Gusev aláírásban. Nos, az utóbbi sikerült, bár Liba Úr aláírása tényleg eléggé érdekes.:) Péterrel visszasétáltunk a rajt felé, ahol még találkoztunk egy Haselbacher-el is, aki éppen az ORF egyik riporterével viccelődött. Ezután a cél felé indultunk, ahol az összes versenyzőt buzdítottam, sőt Liba Úrnak még egy "davaj"-t is odamondtam.:) Úgy látszik hiába, hiszen nem sikerült túl jól a mai mutatvány. Erre igazából akkor jöttem rá, amikor a mellettünk álló osztrák család nagyon megörült, amikor a müezzin valamit mondott.:) Kedvünket ez azonban nem szegte, így újra körülnéztünk a csapatbuszok környékén. A Tinkoff villámgyorsan hazament, ugyanis már nem is voltak ott, de a Silence-Lotto is már indult a szállása felé. A pódium felé is elmentünk, ahol egy Columbiást láttam üldögélni, mint utólag kiderült, Grabschot. Ezután elindultunk ismét az Astana busza felé, és igazán meggyőződhettünk, arról, hogy az Astana egy igazán nemzetközi csapat. Ugyanis a szerelő, aki a bringákat rakta fel a szerelőkocsiba, magyar rádiót hallgatott. Azt nem tudom, hogy melyiket, de kifejezetten hallottam, amint a djuice-t, valamint a Balaton Sound-ot reklámozták.:) Ekkor láttam meg Davide Rebellint, aki eléggé morcos fejjel húzta maga után a bőröndjét, így nem akartam utánamenni, nehogy valami balhé legyen.:))) Mindezek után elindultunk a kocsi felé, amikor az Astana szerelője intett, hogy dob egy kulacsot. Visszaintettünk, hogy jöhet, azonban a kulacs a fűben landolt, de ennek ellenére is igen örültem neki.:) Mondjuk az is lehet, hogy csak azért kaptam én meg, mert időközben a két Discovery mezbe öltözött lány elment, mindketten egy-egy zsáknyi cuccal távoztak, még jó, hogy egy bicajt nem adtak nekik. Hiába, ők kitartóak voltak, meg nyilván Jani protektálta is őket rendesen. Bezzeg ha lenne magyar az Astanában!:)

Kicsit hosszú lett, de tényleg nagy élmény volt ilyen közel kerülni azokhoz, akiket eddig max. a TV-ből láttam. Hacsak valami nem szól közbe, én jövőre is ott leszek!

(Képeket egy másik hsz.-ben közlök, mivel sohasem sikerül szövegbe jól beraknom.)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3136
Az ígért beszámoló.
Előre is elnézést, hogy hosszú lett, mint a Gyűrűk Ura trilógia, de nem volt szívem megvágni. :-)

Osztrák körverseny, 6. szakasz Podersdorf am Neusiedler See.

Ismét sikerült kijutnom Vanda jóvoltából (még egyszer köszönöm) az osztrák körverseny időfutamára. És ismét nagy élmény volt.
Most megálló nélkül mentünk, és így másfél óra alatt ki lehet érni. Időben közelebb van Tatabányához, mint a Balaton.

Már oda úton is látszott, hogy verseny lészen, egy full (2007-es) Discover színekbe öltözött turista mellett mentünk el. A városba érkezve pedig (deja vu) megint csak egy Lottos volt az első, aki szembe jött. Ezúttal felismertem, Matthew Lloydot erősen megkülönbözteti az auszi bajnoki mez.
Aztán egy kanyarban várakozva Jani Brajkovic és valamelyik svájci fiú (talán Schär volt) húzott el mellettünk. Jó helyen jártunk. :-)

Idén kicsit tovább lustálkodtak a versenyzők, fél tizenkettőkor még alig volt mozgás, a Milram busza parkolt be, és a Tinkoff lakóautóját lehetett látni. No, ez a szakadt kis kocsi még nem a harminc millás költségvetésből volt. :-)

Vandáék ekkor elmentek fürödni, mivel a család jelen lévő 2/3-ad része csak mérsékelten érdeklődik a kerékpár iránt, viszont a strand meglehetősen kies kis hely. Jómagam kevésbé vagyok vízbarát, így inkább elindultam „vadászni”. :-)
A rajthelyet illetve a mögötte található „interjúszobát” ekkor építette a műszaki stáb.

A képeken is látszik, hogy kéznyújtásnyi távolságra lehet kerülni a versenyzőkhöz. Az egész versenyre ez a jellemző, mondjuk Bettini és Boonen körül volt egy kis nyüzsi, de messze nem akkora, mint egy nagy versenyen. Aki autogramra szeretne vadászni vagy testközelből csodálni a technikát, annak ideális hely. Lehet, hogy az Elk Haus körül nagyobb volt a tömeg, de őket idén se láttam.
Most egy rezesbanda is kitelepül, pont odaérkezésemkor kezdtek bele a műsorukba, bár jelenlétük pontos oka csak később derült ki.

Innen a pálya mentén kezdtem csavarogni. Több promóciós sátor is volt, osztottak helyi újságot, lehetett kávét kérni, és minden elhaladónak a kezébe nyomtak egy Coca-Cola Zerot. Szigorúan kibontva, hogy meg kelljen inni. :-)
A motorosoknak ekkor volt az eligazítás, majd indultak pályát bejárni. Akárcsak egy éve, idén is voltak civil segítők a csendőrök mellett, valszeg egy helyi motoros klub lett bevonva a rendezésbe.

Miután látta az Astana egyik kocsiját elcsorogni a promenádon, gondoltam megnézem hova mehet, hátha megtalálom a főhadiszállást (nem ott voltak, mint egy éve). Ekkor ismerősökkel hozott össze a szerencse, mondhatni egy fél topiktali jött szembe, Szami, E., Ida, és A.Armstrong személyében.
Ők ekkor már levadászták az Astanát és éppen a Bonnen/Bettini projekt megvalósításán munkálkodtak. Csatlakoztam, megnéztük a rajthelyet (az ottani szállodában lakott a Quick Step). Mivel azonban a vágyott személyeknek nyoma sem volt, tovább nézelődtünk. Ott állt a Columbia busza a járda mellett szó szerint „túl a sövényen”, Ceramica egyszerűen a parkolóba telepedett a befutótól tíz méterre, Pippo Simeonit ekkor még nem láttam, de ami késik... :-)
A kisebb csapatok, mint a KTM vagy a Volksbank csak egy autóval és egy sátortetővel érkeztek, de még náluk sem volt kint senki. Viszont a parkban ott voltak a Lampresok, és körülöttük már volt élet. A szomszédosak voltak a Milrammal és az olasz legénység mér adta a szokásos dumaszínházat. Éppen valami csapatmegbeszélés volt, az egész csipet csapat ott gubbasztott egy padon, a Főnököt hallgatva. Illetve nem hallgatva, mivel olaszokról beszélünk, szóval egyszerre mondta mindenki a magáét, hiába igyekezett Botempi rendet tartani. :-)
Még nem voltak beöltözve, csak (feltehetően) Longo volt már mezben, a rajtszámát igyekezett ráapplikálni a mezre. Megjegyzem, hogy így egy hét után a rajtszámok egyike-másika bizony elég meggyötört állapotban volt, nem mindegyik volt már olvasható. Hiába, ez nem a Tour, ahol minden nap új rajtszámot adnak.
Itt láttam minden idők legprofibb autogram-vadászát. Volt néki egy albuma, melyben minden kerekesről egy fotó, mindez csapatonként rendezve. És a félénkség nyoma sem volt benne, simán odament bárkihez. Mondhatni szerencsére, mert nyomában a lányok is sikerrel gyűjtögettek.
Én meg fotóztam. :-)
A kék pólós úriember egyébként Emanuelle Bindi volt, amit a pólója hátára húszcentis betűkkel írt feliratból tudhattunk volna, ha nem nézzük valami szerelőnek. :-)

Ami az olaszok közlekedési szokásait illeti.
Nem gyalogoltak. Semennyit...
Még a szomszédos Milramhoz is bringán mentek át.
És a technikájuk...
Nekifutás, majd egy lólengő-olimpikont megszégyenítő ollóval fel a nyeregbe és usgyi. A megállás pedig: fék nincs, azt köznapi használatban nem koptassuk. Leugrottak a gépről és futással „kigurultak”. :-)
Fenomenális volt.

A Lampre után visszaindultunk a rajt felé, ahol egy kis ünnepségnek lehettünk tanúi. Egy részéről valszeg már le is maradtunk. A „Bajnokok sétányán” Hálivúdi mintára csillagot kapnak a nagy versenyzők, idén Patrick Sercu (kiváló belga pályaversenyző és sprinter, Tokió olimpiai bajnoka 1000 méteren, 1974-ban Tour zöld trikó győztes), Jeannie Longo - a Nagyasszony, és Paolo Bettini kapott csillagot. A vitathatatlan sztár Pajolo volt, a rezesbanda elfújta tiszteletére az olasz himnuszt (valószínű, hogy Longonak és Sercunak is játszottak, de arról lemaradtunk), videózták, fotózták, nyilatkozott, végül autogramot osztott.
Ez utóbbiból szerencsére a magyar rajongók is részesültek, bár Bettini majdnem meglépett, de némi sprint árán a hotel kapujában szerencsére sikerül bekeríteni a csapatnak. :-)

(A hármas csoportkép nem saját, a verseny weboldaláról van)

Bettini után elindultunk az Astana felé. Út közben benéztünk a Quick Stephez (Boonen sehol), a CSC és a Rabosok is lustálkodtak még valahol, de a Navigarehoz épp akkor érkezett meg az argentin sprinter Richeze, és a társa Tomei. Akár valami turisták, hátizsákkal a hátukon érkeztek (egyébként a versenyük után ugyanígy távoztak. :-) ). Ők nagyon az elején indultak, mivel Richeze az utolsó helyen állt, Tomei pedig csak kettővel előtte, de aláírást azért adtak.

Az Astana a promenád egyik jobb hotelében kapott szállást a Gerolsteinerrel együtt. A járművek kint parkoltak az utcán, meg lehetett csodálni mindent. Az ajtón kint volt a németek plakátja, igazán profi munka, rajta minden versenyző és segítő, olyan lényesen infókkal, mint a szobaszám, és hogy mikor van a vacsora.
Miután a versenyzők sehol nem voltak, a Mohamed-hegy viszonylat alapján bemerészkedtünk.
Az előtérben éppenséggel Mazet és Brajkovic jött szembe, mentek fel a szobáikba. A légkondis étterem egyik sarkában ebédelt a csapat, némi hangzavar kíséretében, mintha ünnepeltek volna valamit. Nem akartuk zavarni őket, ezért inkább kiültünk a teraszra, némi innivaló kedvéért. A szomszéd asztalnál a Gerolsteiner kávézgatott, de oda se neki. :-)
Megjegyezném, hogy ez tényleg a település egyik legjobb hotele volt, mégse néztek ki minket, amiért csak fejenként egy pohárral ittunk. Sőt egy rendkívül kedves magyar pincérrel hozott össze a szerencse, aki ugyan a versenyről semmit nem tudott, de nagyon aranyos volt.

Innen újfent a Quick Step volt a cél (Boonen nélkül nem érhet véget a nap), ahol meglehetős mázlink volt. Ugyanis tornádó éppen akkor viharzott ki a buszból, amikor odaértünk. Mondhatni belénk botlott. :-)
Természetesen nem úszta meg aláírás nélkül, bár volt némi fennakadás, tele volt mindkét keze. Az egyikben a szent és sérthetetlen kávé volt a másikban mittudoménmi (talán törölköző). Ezen ne múljon a dolog, a jó úttörő ahol tud segít alapon nyújtottam a kezem a kévéért (szívesen fogom én amíg aláír :-) ). Boonen vette a lapot, még poénkodott is valamit, feltehetően, hogy ne igyam meg (flamand nyelvtudásom igen csekély). Aláírt, visszavette (becsszóra nem tettem bele semmit :-) ), majd elvonult egy asztalosműhelybe dolgozni. :-)
A verseny legnagyobb sztárjaival felvonuló QSI ugyanis azzal biztosította a nyugodt felkészülést, hogy beköltözött egy asztalosműhelybe, ott a félkész ajtók mellett görgőztek az versenyzők.

Mivel eljött a Vandáékkal megbeszélt idő, otthagytam a csapatot és vissza mentem a kocsihoz. A strandolás jó volt, jöhetett a Hasselbacher projekt. :-)
Megint csak mellénk szegődött a szerencse, René épp akkor érkezett bemelegíteni. Vanda azon mód aláíratta vele a sárga trikóját, majd készült egy közös kép Verával.
Haselbacher elvonult bemelegíteni (messze ő indult a csapatból legelőször), mi pedig még nézelődtünk egy kicsit. A kihelyezett kempingszékeken két úr beszélgetett. Az egyikük hátát igen érdekes tetoválás díszítette, egy indián törzsfőnök-fej. Gyanúsan ismerős volt már hátulról és, így jobban megnéztem, hát biza Sean Yates volt a sportigazgató. Ööö, izééé, ezt azért nem gondoltam volna...
Nem ez volt az egyetlen mintája, a karján és vállán is volt ez-az.
Hát ezért mondta Vanda, hogy második Billy Bob. :-)
Azért Vanda vele is aláíratta a mezt, elvégre mégis csak volt rajta versenyen is olyan, és két Giro győzelmet is levezényelt a mester.

Ekkor láttam először a két leányzót talpig 2005-ös Discovery időfutam-mezben.
Szerintem szlovénok lehettek, mert Janival beszélgettek később, volt egy Johanos pólójuk, azt íratták alá mindenkivel. Egészen belakták magukat, később Alan Buttler szerelő adott nekik kólát, végül a verseny után mintha az egyik csapatkocsiban láttam volna őket – kellett nekik majd fél napig ott táborozni. :-)

René után egy kis versenynézés (összefutottunk Kuryutával is), majd vissza a csapathoz, ahol Jani épp kint sziesztázott a járdán.
Aláírt nekem, majd az érkező Shärnek segédkezett. Olaszul kommunikált mindenkivel, a brit Buttlerrel is, aki viszont angolul válaszolt, végül kiegyeztek némi mutogatásban. :-)
Mazet ekkor már javában gyűrte a görgőket, és megérkezett Frei is, aki erősen németes angolsággal kérte a görgő beüzemelését. Jani viszont sk. intézett minden technikai dolgot.
A várakozást végül siker koronázta, megérkezett Vologya és aláírt. Vagy valami olyasmi, mert ebből a kriksz-krakszból még az is lehet, hogy kapálni küldött el mandarin dialektusban. :-)

A vágyott autogramok birtokában a cél felé indultam – jó lett volna tudni miként is áll a verseny, és ott három nyelven mondogatták az eredményeket. Megint szerencsém volt, mert ismét ráakadtam a négyesre. Egy kisvendéglő teraszán ültek ebédjükre várva, ettem én is egy erősen feledhető pizzát. Ehető volt, de nem hiába nem hallunk a világhírű osztrák konyhaművészetről... :-)
Itt kényelmesen lehetett hallgatni a versenyt, a végzett versenyzők is ott gurultak fel s alá, volt mit nézni. Az egyetlen negatívum a ... (nem találok rá megfelelő szót) pincér volt. Az osztrák úriember csak pár szót tudott magyarul, azokat viszont előszeretettel használta. Ami nem lett volna baj, ha nem olyan szavak lettek volna mint a „szeretlek” és a „cica”/„cicus”. Csodáltam a lányok türelmét. Bár a végén Szami kandúrbandiként köszönt el tőle, de nem hiszem, hogy értette. :-)

A verseny sajnos rosszul alakult, Gusevet hatodiknak mondták, mikor célba ért, amiből már lehetett sejteni, hogy nem lesz jó, aztán ahogy Rohregger közeledett, úgy emelkedett a szpíker hangja, végül a kiabálásából lehetett sejteni, hogy sikerült neki a bravúr.

Az eredményhirdetés alaposan elhúzódott, még az is belefért, hogy kandúrbandi nem állt éppen a helyzet magaslatán a fizetéskor. A ceremónia teljesen korrekt volt, a müezzin szépen felkonferált mindenkit, mint a Touron, voltak hasoszok, polgárjenők, pezsgő, ami kell. :-)

Összességében nagyszerűen megszervezték a sógorok a versenyt, igaz, 60 évük volt belejönni. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3135
Előzmény: Törölt nick (3134)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3134
Mindent bele Rene!
Előzmény: HPéter1978 (3132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3133
Hozzájárulok:-)
Előzmény: HPéter1978 (3129)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3132
Osztrák körverseny
6. szakasz, Podersdorf am Neusiedler See, 25.9 km

1 Bert Grabsch (Ger) Team Columbia 30.30.64
2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia 0.43.10
3 Michael Blaudzun (Den) Team CSC - Saxo Bank 0.45.74
4 Thomas Rohregger (Aut) Elk Haus - Simplon 0.54.87
5 Jason McCartney (USA) Team CSC - Saxo Bank 0.58.17
6 Gustav Erik Larsson (Swe) Team CSC - Saxo Bank 1.00.97
7 Vladimir Gusev (Rus) Astana 1.01.86
...
19 Thomas Frei (Swi) Astana 1.48.53
25 Michael Schär (Swi) Astana 1.56.54
33 Janez Brajkovic (Slo) Astana 2.15.70
64 Julien Mazet (Fra) Astana 2.53.02
79 René Haselbacher (Aut) Astana 3.20.73

Az összetett:

1 Thomas Rohregger (Aut) Elk Haus - Simplon 24.11.35
2 Vladimir Gusev (Rus) Astana 0.40
3 Ruslan Podgornyy (Ukr) LPR Brakes 1.05
4 Chris Anker Sørensen (Den) Team CSC - Saxo Bank 2.02
5 Giampaolo Caruso (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli 2.47
6 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner 4.09
7 Janez Brajkovic (Slo) Astana 4.23
...
10 Thomas Frei (Swi) Astana 5.59
22 Michael Schär (Swi) Astana 10.38
25 Julien Mazet (Fra) Astana 14.01
68 René Haselbacher (Aut) Astana 41.56

A csapat:

1 Astana 72.42.51
2 Ceramica Flaminia Bossin 10.24
3 LPR Brakes-Ballan 11.31

Ez nem jött össze.
A fene tudja miért, talán Vologya rossz napot fogott ki.
Az osztrákok úsztak a boldogságban, Gusevnek pedig maradt a második hely.
Holnap René megküzdhet a ponttrikóért, a csapatverseny elsőség már zsebben van, kár a sárgáért.

HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3131
Ebadta taljánja, hát nincs benne tisztesség? :-)
Mondjuk Bettinit se kapják el a lányok, ha nem kerítik be szó szerint. :-)
Előzmény: Törölt nick (3130)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3130
Hosszabb beszámolóval és képekkel én is csak holnap jelentkezem, egyelőre annyit, hogy sikerült aláírást szereznem az orosz időfutambajnoktól, valamint a szakasz után kaptam egy Astanás kulacsot az egyik szerelőtől. Ez ugyan nem Astana, de nagy szívfájdalmam, hogy Davide Rebellin éppen az orrom elől "szökött el", így tőle nem sikerült aláírást szereznem. De ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam!
HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3129
A beszámoló káming szún, de holnapig várni kell rá.
Viszont előzetes engedélyedért folyamodok (az index moderációs elveinek szellemében) a készült képi bizonyíték nyilvánosságra hozatalához. :-)

Egyébként könnyen lehet, hogy az ORF esti összefoglalójában is szerepeltetek, mert az operatőr lelkesen dolgozott.
Előzmény: Törölt nick (3127)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3128
Nem is voltak többen.
A versenyt Chris lakhelyén és környékén rendezik, úgyhogy elindultak. :-)
Előzmény: sztich (3126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!