Sziasztok!
Tóth Péter vagyok pest megyéből két gyermekes családapa.
Mivel egy ideje megfogalmazódott bennem,hogy kadettem utódja is opel lesz,és méreteim miatt csak felfelé váltok.A legjobb megoldásnak a B vectra tűnt,ezért utána olvastam és így akadtam erre a fórumra és benne erre a szimpatikus társaságra.
A fórumot már végigolvastam,és most már biztos,hogy ezt a tipust választom.
A fő paraméterek:1.8 motor 2001-2002-es évjárat.
Jövő év közepe táján lenne aktuális a vásárlás.Ha van jó tanács az autóval kapcsolatban szivesen meghallgatom.
ÚjraVectra igen gondoltam hogy nem sok értelme lett volna a talinak ilyen kevés létszámmal! Nekem idáig úgy néz ki hogy jó a november 7. Nekem teljesen mindegy hogy hol lesz!
Mivel hárman maradtunk (Hoppus, mumtaz és én) és Hoppus-nak dolga is volt, nem sok értelme maradt a talinak.
Felvetettem egy újabb időpontot: nov. 7. (szombat) 11 óra! Ez jó lenne-e??? Felmerült egy új helyszín lehetősége, az aréna parkolója. Tehát campona vagy aréna?? A kérdések mindazokhoz szólnak akik szeretnének talit!
Jövő szombatig még több mint másfél hét van. Ennyi idő csak elég lesz ahhoz, hogy összejöjjön a tali, ahol remélem nem csak hárman leszünk.
Barki barmit mond-minden automnal tartom magam a 10K-hoz pedig,mostanaban raadasul Mobil-1-et hasznalok.....De a tudat megnyugtat-tehat ugy vagyok vele mint Te is... ;-)
Nekem is bekerte anno az 1lityit,de megerdemelte...... :-)
Pedig annyi. mármint kézikönyv szerint. Attól még lehet bele 4 litert is rakni, enyém nem reklamál, mindig annyit kap.. Most is lassan érik az olajcsere. még pár 100 km és benne van az olajban a 10ezer... 1 litert pótoltam eddig (tehát ca. 1,5 litert evett meg, mert már nincs MAX szintnél), Nincs okom panaszra :)
8 liter a mergába?? pfah, 20 rugó egy olajcsere... nem piskóta. milyen időközönként kell abba?
Csao Skacok! Végül össze tudtatok hozni egy kisebb talit? Nem tudom mikor lenne jó de én már nem merek semmit mondani, mert multkor is én voltam az akinek nagy volt a szája a talival kapcsolatban és végül többek közt én sem tudtam volna menni! Na de a következőre amit ÚjraVectra kollégánk szervez arra már mindent megteszek,hogy ott legyek!
Más.: Voltam a Szeles Gábornál. Mit mondjak nem mondott semmi jót! Elég sok alkatrészt ki kell cserélnem. Pl:- Kormányösszekötő gömbfej - Első függőstabilizátor - 4 lengőkar szilent - gázolajszűrő - Kipufogó flexicső - Termosztát Azt hiszem nagyjából ennyi! Van valakinek tanácsa hogy hol tudnám ezeket olcsón beszerezni? Lehetőleg Bp területén! köszike
A gyári vectrák nem tudják ezt a funkciót, csak ahogy te is írtad, kulcs elfordítva tartásával.
Ha szeretnéd, hogy felhúzza, akkor nézz körül ezen a fórumon, itt kifejezetten gyári ablakokhoz való felhúzó elektronika kapcsolási rajzot, és bekötést is találsz.
Én magam szereltem be az elektromos ablakokat (gyári bontottat), így a bekötés is egyedi, én univerzális ablakemelő modullal oldom meg a felhúzást.
1.7 Isuzu motoros B vectrám van. Van egy kis gondom vele.
Már jó 2 hónapja megfigyeltem, hogy esős, párás, latyakos időben
rendetlenkedik a fordulatszámmérő. 1500-as fordulat alatt nem a valós értéket mutatja, hanem leugrik 500 körülire. Ez csak akkor fordul elő, ha esős időben hideg motorral indulok. Egy jó 10-15 km után, meleg motornál a probléma megszűnik.
Ma egyéb dolgokra is figyelmes lettem, ezzel összefüggésben. Hidegen elindítottam a motort, és a fordulatszámmérő kb 550- körüli értéket mutatott. Ez nyilvánvalóan hibás, mert a motor a megszokott hideg alapjárati fordulatszámmal forgott (700 körül). Picit ráléptem a gázra, ekkor nyikorgó hangot hallottam. A nyikorgással egyidőben a fordulatszámmérő kicsit visszaesett, miközben a motor felpörgött.
A nyikorgó hang olyan volt, mintha valamelyik szíj csúszna (gondolom mindenki tudja mire gondolok, lehet hallani az utcán egynéhány autónál). Ahogy melegedett be a motor, már csak egyre magasabb fordulatszámra pörgetve produkálta ezt a nyikorgó hangot, majd kb 1-2 perc járatás után megszűnt. (a szervoszivattyú szíja tutira nem csúszik, nagyon feszes, a gerenrátoré is megfelelőnek tűnik nekem, bár alapjáraton a kerékdobnál benézve a főtengely és a generátor közitti ágon nem nyugodt a járása)
Ezzel párhuzamosan mást is megfigyeltem: Miután a nyikorgás megszűnt. ahogy szépen lassan nyomtam be a gázt, a fordulatszámmérő kb 950 környékéről 1300 ig nem egyenletesen ment fel, hanem ezt a közt mintegy átugrotta. Később, ahogy melegedett be a motor, mindez megszűnt.
Olyan az egész, mintha a fordulatszám jeladót az egyik szíj hajtaná (vezérműszíj feszítőgörgő, esetleg generátor?), ami hideg motornál gázadásra elcsúszik valami miatt. Valószínű emiatt lehet az esős párás időben történő fordulatszámmérő szarakodás, illetve a susogó hang is... Mi a véleményetek? Volt valakinek hasonló tapasztalata? Illetve tudja valaki véletlenül, hogy az X17DT motorban hol van a fordulatszámmérő jeladója?
A jobb oldali A oszlopnál a burkolat alatt van a központi zár vezérlője. Ennek van egy 28as csatlakozója, amelynek 10es lába másodszori távkapcsoló gombnyomásra ad ki jelet. Ez nemcsak a riasztó vezérlésére tökéletes, hanem például ablakemelő moduléra is.
Első távkapcsoló gombnyomásra bezár a centrálzár, másodszorira pedig bekapcsol a riasztó illetve felmennek az ablakok.
Köszönöm! Igen, a működése tiszta volt, mert a bal első ajtókárpitot leszedtük és úgy próbáltuk ki, csak nyilván nem oda kötjük a riasztó kábelét. :) Akkor a bal első ajtó ha nem megy a többivel, az motor hiba ugye?