Keresés

Részletes keresés

redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1385
Azért Paris és Seven egész más...nem vagyok éppen expert Voyagerből, de jól emlékszem a Scorpion c. részben vagy ahol bekapcsolódott, arról volt szó, hogy a kilencfős borg egység hetedik tagja, mint ahogy valamelyik másikban 2 of 4 volt egy másik...mint ilyen, szerintem egyáltalán nem erőltetett a fordítás. Főleg, mivel ez nem is név, inkább azonosító, és ugye az Ncc-1701-et sem thousendsevenhundredozzuk, ugye?
Előzmény: Vegetable (1384)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1384
Szal... A gáz, hogy Seven of Nine ezzel a névvel él. Igy hivák szerencsétlent... Elképzelem Tom Parist Párizsi Tamás névvel... Azt hiszem, ennyi elég is, mint magyarázat... Sevent igy hivják... Lehet, hogy megzavarta őket az Egyes, de ő az 1. tiszt, vagyis az egyes számu tiszt a hajon... A Nevét nem forditották le... Viszont Seven nem a hetedik, meg nem is a 7/9edik a tisztek közül...

Zool drága, ne idegeskedj, mert közelg a gyomorfekély... *Vegkocog nyugtatóért :o)*

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1382)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1383
Hááát, az a potenciális Star Trek rajongó, aki egy epizódból nem a mondanivalóját (még ha Voy is...) meg ilyesmiket emel ki, hanem egy "Hetes" név alapján ítéli meg a sorozatot...

De most komolyan, nekem semmi bajom nem lenne, ha Hetesnek hívnák Sevent.

Előzmény: JimWest (1379)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1382
Hmmm...bocsáss meg, valóban nem éppen rendszeresen olvasom a topicot, de azért gondoltam, ez még nem akadály, hogy megpróbáljam kielégíteni csillapíthatatlan információéhségemet, és rákérdeztem.

De tudod mit? Nem fogom megegyszer sokadszorra leirni amit mar megtettem. Keresd vissza a hozzaszolasaim kozt!

Izé, hát ez méltó büntetés lenne talán, de most talán mégsem. Biztos lesz valaki, például Veg, aki lesz olyan kedves, és elmagyarázza nekem.

Hidd el, roppant kellemetlen erzes, hogy leirok valamit, aztan kiderul, hogy tok feleslegesen koptattam a billentyuzetem, mert egyesek nem olvassak el...

Nono, azért ne keseredj el, szerintem a nagy többség elolvassa a hozzászólásaidat, én valóban csak csemegézni szoktam a topicban. Ne érezd úgy, hogy hiába törted magad!
Egyébként is, az utókorra mindig lehet számítani, szóval csüggedni nem szabad.

Előzmény: mrzool (1378)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1380
Welcome JimWest :o))))

(Ez itt off, mert az ÚJONCOK IDE! köszöntője, de ha egyszer uj vagy, kijár ;-)

Előzmény: JimWest (1376)
JimWest Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1379
Végülis nem tudom, hogy a köznép mit is akar, de én az StarTreket németül ismertem meg, és komoly hidegzuhany volt, mikor magyarul elkezdték nyomni.
Ugyanez volt Bab5-val... Nem tudom, milyen lehet, ha valaki magyarul nézi őket először. Fene tudja... szerinted nekik tetszene a Heteske?

Jim

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1377)
mrzool Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1378
Na, az ilyen hozzaszolasok utan erzem ugy, hogy vannak, akik csak irnak a forumba, de nem olvassak azt...:(

De tudod mit? Nem fogom megegyszer sokadszorra leirni amit mar megtettem. Keresd vissza a hozzaszolasaim kozt! Hidd el, roppant kellemetlen erzes, hogy leirok valamit, aztan kiderul, hogy tok feleslegesen koptattam a billentyuzetem, mert egyesek nem olvassak el...

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1377)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1377
Asszem lemaradtam valamiről. Miért lenne újabb nemzeti tragédia, ha magyaros neve lesz?
A Heti Hetest mondjuk én sem szeretem, és tényleg nem éppen korrekt a fordítás, de mi itt a nagy baj?
JimWest Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1376
Még jó, hogy vicc... bár amióta magyarban az emberek csak így ide-oda "sugároznak", azóta bármit kinézek a magyar szinkronból...

Egyébként új vagyok a fórumon, sziasztok.

Jim

Előzmény: Vegetable (1375)
Vegetable Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1375
Nagyon rossz vicc :(((
Előzmény: zengei3 (1371)
mrzool Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1374
Remelem csak poenkodsz, ahogy latom uj vagy a Tasztalon, szoval rossz poen volt...
Nagyoreg Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1373
Ez úgye csak vicc ?!?!
dr. laza Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1372
Németül simán Sevennek hívják.
zengei3 Creative Commons License 2001.03.16 0 0 1371
>>Remelem marad Seven of Nine... Egyaltalan nem idetlen.

Seven of Nine magyar neve Hét Kilenced lesz, röviden Hetes.

redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1370
az ST Tech Manual leírása alapján a gravitáció-generátorok energia nélkül is meglehetősen hosszú ideig képesek üzemelni

Bírom ezeket a tudományos dolgokat...miért kell mindig a fizikát segítségül hívni, ha valami kamu magyarázat kell...lehetne például néha közgazdaságtant is használni, és leírni, hogy nincs pénz súlytalanságra...

Dob Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1369
az ST Tech Manual leírása alapján a gravitáció-generátorok energia nélkül is meglehetősen hosszú ideig képesek üzemelni
A ST 6-ban pl elég hamar kiesik a mesterséges gravitáció (1 fél parc alatt)
Dob Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1368
Dehogynem.. ott is teljessen azt a karaktert játszotta. a ST-Genertions-ban nem volt vulcán kinézete. (Meg a SeaQuestben sem amikor MyCroftot alakította), annyira azért nem Tré
Előzmény: dr. laza (1364)
Valiant Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1367
>Minden nagyobb hajó parancsnoki tányérjának aljában van egy spéci kis hajó. Captain's Yacht-nak nevezik, nem görbületképes, de légkörben is biztonságosan repül (szárnyai vannak), és meglehetősen kényelmes. Diplomáciai feladatokhoz, hivatalos bolygóraszálláshoz, ilyesmihez van tervezve, de szerintem még soha az életben nem használták sehol. :)

Az Insurrectionban használták. Sőt...! Bár addig tényleg nem bukkant fel sehol. Azért is hittem, hogy ez valami újdonság.

Előzmény: Mr_Fusion (1351)
Dob Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1366
"Ezek nem szemelyszallito hajok... Neha megesik, hogy felvesznek egy-ket arcot, de le is teszik oket a kovetkezo allomason (TNG). "
Azért ez így nem teljessen ihaz. a TNG-ben szereplő Enterprise-D igenis elég sok civilt szállított, a hajón volt a leénység összes hozzátartozója, ami a legénységen kívül kívül kb még 800 embert jelentet, így jött ki a kb 1000-es "leénység". Az enterpride-D-t egy többgenerációs, mélyűri hajónak tervezték, ami több éven át kinnt maradhat az űr sötétjében, ezért a családtagok is a legénységgel mentek.

Előzmény: mrzool (1363)
withe Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1365
szar tré
dr. laza Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1364
"A Voy: Flashbackbol kiderult, hogy mit keresett Tuvok 60-70 evvel a Voy elotti korban. Csak visszavonult a Csillagflottatol egy idore."

Csak ott biza nem volt Vulcan kinézete.
Előzmény: mrzool (1363)
mrzool Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1363
7 of 9 magyar neve. Ha Picard nevezhette Rikert Egyes-nek, miért ne
hívhatnánk Hetes-nek vagy Kilences-nek, sőt akár Szeven vagy Nájn is
lehetne. Kicsit idétlen, de meg tudnám szokni.

Mar bocsi, de Rikernek nem Egyes a neve, az a beosztasa. Ellenben Seven of Nine-nak ez a neve, a tulajdonneve, es ugyebar tulajdonneveket nem illik leforditani. Remelem marad Seven of Nine... Egyaltalan nem idetlen.

Hány ember kell a Voyager fenntartásához? Nekem úgy tűnik 8-9.
A többi 140 felesleges. Persze néha feltűnik 1-2 mellékszerep-
lő, hogy aztán gyorsan háttérbe vonuljon. Pl. a hídra bejön valaki

Gondolj bele: ha minden okes a hajon, akkor gyakorlatilag 1 ember is eleg, aki szepen elkormanyozza a hajot. De a sorozat nem errol szol: szukseg van allando karbantarto szemelyzetre, a rengeteg keszulek felugyeletere, javitasara. Tamadaskor pedig az a 150 ember roppant keves, ha belegondolsz: minden szintre jutna 10 ember, egy burkolatatszakadasnal ez nem tul sok... Lehetne meg sorolni.

Jó, rendben, biztos személyszállítással is foglalkoznak, de ez a sok ember?

Ezek nem szemelyszallito hajok... Neha megesik, hogy felvesznek egy-ket arcot, de le is teszik oket a kovetkezo allomason (TNG).

MrZool: bocsi, ha a lelkedbe gázoltam, nem volt szándékos, csak azt hittem, hogy evvel nemsokat árulok el.

Nekem aztan nem artasz, de legy tekintettel a tobbiekre... En sem mondok semmi olyat, ami elrontana masok elmenyet. Ha kivancsi vagy az ujabb reszekre, lapozz vissza a forumban, mert a Sat1-es epizodokat anno kitargyaltuk.

Ott nem Parist játszotta, de az a karakter jellemileg hasonlított az a karakter Paris-ra. (rebellis pilóta (mint Han Solo))

A neve nem Tom Paris volt anno abban az epizodban, de a karakter o volt, bortonbe is kerult ha jol emlexem, es ugye Paris a Caretakerben ott van.:)

A Tuvokot megszemélyesítő színész ott volt egy rövid ideig a Generations filmben a régi Enterprise-on

A Voy: Flashbackbol kiderult, hogy mit keresett Tuvok 60-70 evvel a Voy elotti korban. Csak visszavonult a Csillagflottatol egy idore.

dr. laza Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1362
Épp rosszfiút játszott, akit aztán kirúgtak a Flottáról. Egy veszélyes manőverbe fogtak öten, egy meghalt, és ő a halott kadétra kente a dolgot. De aztán Wesley bevallott mindent, és mivel "Tom" volt a vezetőjük, ő vitte el a balhét.
Előzmény: Vóbert (1359)
pikszi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1361
Miért van a Voyageren, a felső részen egy olyan obelix alakú rész, ami olyan mintha elfelejtették volna beburkolni azt?
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1360
A Tuvokot megszemélyesítő színész ott volt egy rövid ideig a Generations filmben a régi Enterprise-on

Meg a tüköruniverzumban is a DS9-ban ott volt a lázadók (terriánok) között.

Előzmény: Dob (1356)
Vóbert Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1359
Hé ezen a képen éppen ollan jó képű ez a Paris gyerek, mint Supervesley. Nem osztoztak egy pelenkán? :)))))))
Egyébként mit játszott abban a részben Tom barátunk? Olyan jófiúnak tűnik a képen.
pikszi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1358
Nézem a hajókat, amelyek ott voltak Wolf 359-en.

http://www.ex-astris-scientia.de/articles/wolf359/w359chart_harry.gif
Hát ez a USS Firebrand (Freedom class) valami iszonyat hogy néz ki. USS Zsiráfnyak :)

dr. laza Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1357
Íme.

Előzmény: Dob (1356)
Dob Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1356
>>A Tuvokot megszemélyesítő színész ott volt egy rövid ideig a Generations filmben a régi Enterprise-on
Jah, én is néztem nagyokat. Valami navigációs tiszt volt vagy ilyesmi. Igaz Tuvok szolgált a legelső USS Excelsioron is Capt. Sulu alatt.
McNeil (Paris) fellépése az egyik TNG részben szintén érdekes volt. Ott nem Parist játszotta, de az a karakter jellemileg hasonlított az a karakter Paris-ra. (rebellis pilóta (mint Han Solo))
Előzmény: dr. laza (1355)
dr. laza Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1355
Volt egy rész a TNG-ben, ahol megváltoztatták a meghajtót, és elrepültek nagyon messze.

Vannak még érdekes dolgok a színészekkel is. A Tuvokot megszemélyesítő színész ott volt egy rövid ideig a Generations filmben a régi Enterprise-on, Tom Paris pedig az egyik TNG-ben játszott, de szerintem nem mint később a Voyagerben.

Előzmény: BeePee_3 (1354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!