A gyári hasítók sokkal jobb kialakításúak mint a házi hasítók. / Kivéve Kardosét/.
Azzal a 6 liter olajjal simán hasítok 3-4 órát mire túlmelegszik.
Elég sok házi hidraulikusat láttam, bennük 40-50 liter olajjal, és küzdöttek a túlmelegedéssel, mivel az a nagy mennyiség is egyszer felmelegszik, ha nem hűtik.
A gyári hasítóknál az os baj, hogy minimális 4-5L olaj van benne csak. Ez is okoz túlmelegedést. Nálam 15L van, hidraulikás 30L-t ajánlott ha nyáron akarok hasítani.
"Na látod én eddig összesen nem foglalkoztam egy órát az egésszel, és már a finisben vagyok :D Nem hajt a tatár, majd meglesz amikorra meglesz.
Morort 20e, én festettem, palinkáért kapott full generált SKF csapággyal, I Grenda ingyé, kuplung ingyé, motorvédő és csillag-delta ingyé, kábel ingyé, olaj és tartály ingyé,... Új bolgár fogaskereses szivattyú 18e, új bolgár vezérlő 16e, a maradék vas meg szintén gombok. Fasza lakatos haver ívvel osszerakja rezsiben, igy ha lesz kb 100e is, nem veszem észre mert hosszú idő alatt lett meg."
Ezek után a két kerék 4eFt, vasak, kések, merevitések 15e, a csövezés ingyen volt.
Jövőhéten lehet valamelyik délután elmegyek a csőért.
Pénteken csináltattam egy kéményméretezést mert a kéményes ismerős azt mondta lehet kell a 180-as, szerencsére nem :) mert az már nem ment volna be bontás vagy fúrás nélkül.
ma megvolt a próbavágás :)
hozza az elvártat a gép, elégedett vagyok :))))
hangja nem is olyan vészes, itt ott kel majd még merevítés a fűrészlap védőnek, hogy ne rezonáljon
A gép működik, csak az alsó részt kell megandrásolni mert az gyengének minősül, aztan külsőleg kicsit rend berakni. Szólj mikor jársz felénk, es csövet is elviheted.
Hétfőn viszem a tekercselőhöz a motort, amint kész van szólok neked. Van még vagy 10-15db izmosabb gumifa, ami a gépre vár. Persze ahogy mondtam is, elviheted a bélés darabot is nyugodtan. Te még relatív közel vagy, nincs ott olyan tekercselő akinek jó referenciája van?
Tetszik a gépezet és a csilivili lap is:) én is gondolkodóba estem,hogy kellene csinálni egyet mert van egy 400 cm3 motor a háznál/ágaprítóval együtt/ és szerintem azzal már egész komolyat lehetne alakítani....