Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Köszönöm szépen GanzDMU, igyekszik az ember. Már csak egy Helikon készlet hiányzik :) Na de ne kapkodjon az ember, mert mindössze két hónap alatt összejött két szép PéVé készlet, azt benne van a pakliban, hogy Helikonom meg soha nem is lesz. Dum spiro spero, úgyhogy nem adom fel :)
Egyébként a gugli fordítója néha tényleg hajmeresztő dolgokat művel, egyszer nekem valami szakszövegben angolul az állt, hogy vigyázzunk nehogy kipattanjon a helyéről a rugó, erre azt sikerült lefordítania, hogy "nehogy kiugorjon belőle a tavasz " :)
Sziasztok, a poén még csak most következik. Miután amcsi kollégánknak elküldtem a linket, hogy láthassa a képeivel illusztrált posztot, nyilván nézelődni kezdett kicsit a fórumban is. A szeme pedig rögtön megakadt Tybycsoky friss Előrés ajánlatán, amelyet kíváncsian be is másolt a Google Translatorba. A fordítás eredménye kicsit ledöbbentette:
----------------------------
Everyone greetings for the new year! Sale of the following PV - Mint forward 0. train set. and lepucolva, lepróbálva, cleaned up correctly, operatively before delivery. The locomotive also do light bulbs. The wagons pretty good condition but if you are interested in separate cars, I might also find in the depths. Target price of 55 thousand USD. Exchange-Closure possible. budapestjatekgyar@freemail.hu Tel:
...................................
:)) Nem akart hinni a szemének meglátva az 55 ezer dolláros kínálatot. :))
Aztán persze elmagyaráztam neki, hogy sajnos a Google Translator még nem ismerte fel, hogy itt a fordításon kívül pénzváltást is kellett volna alkalmaznia és ez az ajánlat kb. 160 dollárnak megfelelő. Jó a Google Translator, sokszor nagyon hasznos, de azért erősen figyelni kell még a fordítások eredményeire.
Szia, köszönjük, nagyon érdekes képek. Tényéeg jó látni, hogy egy ilyen szép gyűjteményben is megbecsült darabok! Lehet, hogy küldeni kéne neki egy pár rendes izzót az Eőrébe? :-) Szép kis pályák, kicsit irigykedem is. Üdv, Ákos
Örömmel gratulálok én is a szép piros Pannónia készlethez!
Ehhez kapcsolódva töltöttem fel ezeket a képeket (-- előzetes engedélyével --) egy massachusettsi gyűjtőtársunk kedves PV darabjairól. Bár a szívünk egyik fele mindig fáj a külföldre került magyar darabokért, de ugyanakkor örüljünk is neki, hogy szerte a nagyvilágban is sokan megbecsülik őket.
A kék kocsi a világos csíkkal egy ritka spanyol Manamo gyártmány, amelyet gondolom az egzotikussága miatt sorolt be kollégánk a PV szerelvénybe.
Mindenkinek üdvözlet az újévre! Eladó az alábbi PV - Pénzverdei Előre 0-ás vasútkészlet. Átadás előtt majd lepucolva, lepróbálva, rendbetéve, működően. A mozdonyba teszek izzókat is. A vagonok elég szép állapotúak de, ha érdekelnek vagonok külön, lehet, hogy azt is találok a mélyben. Irányár 55 ezer Ft. Csere-bere lehetséges. budapestjatekgyar@freemail.hu tel: 06-20-488-51-18
BUÉK mindenkinek! Zoli!Még nincs anyag,de valószínűleg lesz.A volt kollégák keresik,én csak a rendelést adtam le. :) De az évvége a régi cégemnél is zűrzavaros.Tudom hogy tűkön ülsz,de türelem! :) Üdv.:Gábor
Kívánom, hogy nektek is sikeres legyen az új esztendő, ahogyan nekem is szerencsésen indult tegnap. Végre összejött az áhított Pannónia készlet. Köszönöm Gergő gyűjtőtársunknak a segítségét.
Mindössze az egyik kocsiszétkapcsoló hiányzik a készletből. Esetleg akinek lenne egy felesleges darabja és hajlandó tőle megválni, ( eladás, vagy csere ) kérem írjon nekem egy levelet privátban. Email címem publikus. Köszönöm.
Köszönöm! Ez persze szubjektív dolog. Ennél a képnél igyekeztem kifejezetten karácsonyi hangulatú PV-s képet csinálni. Ezért a piros mozdony, a fények... Kicsit a régi PV-s képeslap hangulatában. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez még tavaly készült.
Nekem azok a fórumbeli képek is nagyon tetszenek, ahol a gyerekek játszanak a régi vonatokkal. Érdekes, hogy a lányokat is éppúgy magával ragadja a játékvasút varázsa, akik valószínűleg egyébként nem vonatrajongók. Ez az, aminek mi sem tudunk felnőttként ellenálni :-)
Szerintem a filmben látható bolt egy "épített díszlet", és a Kígyó utcában készült (legalábbis a külső része).
A Tóth játékbolt a Klotild palota aljában volt, a Szabadsajtó úton. Ez mint tudjuk a két ikerpalota közül Duna felé nézve a jobboldali, a környék tehát hiteles, de nem a valóságnak megfelelő.
Ez a Váci utca, de nem a 71. Nem is lehetne az mert mint ti is tudjátok, a Tóth féle bolt, csak 1965-ben költözött a Váci utca 71-be. A film meg 1957-es.
Több kétségem is van, hogy sikerült-e jól beazonosítanom.
Biztos, hogy a háború utáni újjáépítés során sokat változott/változhatót a város.
A boltív stimmelne is, de szemmel láthatóan messzebb van a Duna part !?
Továbbá 1.06.40-nél a „kisfiú” kijön az utcára, a háta mögött jól látszik egy templom.
Itt minden stimmelne, de ez ma a Kígyó utca, Nagyon közel van a Szabadsajtó u. 6, ami már esélyes is lehetne, de ugye nincs szemben boltív, Gellért hegyi rálátással.
Persze nem kötelező, hogy egy helyen forgassanak.
Egyszóval elvesztem a részletekbe.
Akinek van esetleg megoldása, kérem, írja meg.
A lényeg, arra a néhány másodpercre is érdemes „benézni” az üzletbe, nagy „kincseket” láthatunk.
Izgalmas eljátszani a gondolttal, hogy milyen jó is lenne ma csak néhány percre bemenni J
Ezzel a „fantáziával” is, kívánok mindannyitoknak nagyon boldog új évet :) !
Hűha ! Ez nem semmi !! :D Esetleg ha eladósorba kerül egy működő Előre vagy egy Pannónia (ha az is van) mozdony akkor feltétlenül szólj kérlek !!! :) O:)