A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Köszi srácok a választ! Mint írtam, találtunk egy v4-et, azt kiírva lemezve simán elindult a navi. Lehetséges az, hogy ez a legutolsó verzió, amit le lehet tölteni?
A 310-ben csak SD-ről mehet a navigáció, míg a 315-ben van (ha jól emlékszem akkor) ~4-8GB belső tárhely és arról is futtatható a navigációs szoftver Egyébként azt hiszem, hogy teljesen azonos a két fejegység. Tudtommal a legújabb szoftver a V7 de már ez sem mai darab, már bőven volt a nyáron is!
Július elején-közepén volt téma a frissítés. A 315-höz sajna csak az eredeti elérhető SD kártyán ami egyszer használatos és olyan 60 ezer körül van a márkaszervizekben. Volt itt V6 jóárasítva is a nyáron, állítólag már az is elég friss. Nekem a V5 van az autómon amin még nincs rajta pl az M51 sem...
Nem tudom, hogy milyen időközönként adnak ki friss térképeket, de az én autóm 2014 április végi gyártású és május végi üzembe helyezésű és mint mondtam még a V5 van rajta, tehát valszeg ezzel jött ki a gyárból, és nyáron amikor megvettem akkor a V7 volt a legfrissebb, de találtam a YouTube-on olyan német videót ami idén januári, vagy februári és már a V7 telepítése van rajta! ...szóval az is lehet, hogy van már V8 is, vagy lassan jönni fog!
A térképről nem tudok nyilatkozni, nekem Columbus van (RNS-510), de már nem is merem frissíteni, legutóbb is fél napig próbálkoztak vele mire sikerült.
csak este lesz időm nekiülni a fórumnak, ezért, ha valaki hamarébb tudna válaszolni, megköszönném:
egyik barátom vett egy Octáviát, vagy RNS310 vagy RNS315 navi van benne. Ezt hogy a legegyszerűbb megnézni? Ha jól láttam 315-höz nem lehet másolt térképet használni. 310-hez tudnátok majd egy linket adni?
Ha minden igaz eladáskor az eladó kivett egy memóriakártyát, ha ez segit az azonosításban.
Működik az kisebb navival is. De annyi igaz, hogy mindenképpen gyári navi kell hozzá. Nekem az RNS-315-össel is megy a dolog.
Igen, a hangsúly a gyári-n van! A kínai utángyártottakat is azzal próbálják eladni, hogy teljes kompatibilitás, ennek ellenére egyik sem tud adatot küldeni a MaxiDot-ra, pedig az is igen hasznos.
Valaki esetleg tud a kérdésemre valamilyen megoldást?
A két főműszer közötti MaxiDot-ra gondolsz? Ha gyári navigáció van benne, akkor alapból megjelenik a menüjében a Navigation menüpont, alapból kiválasztva egy iránytűt látsz és az utcanevet, de ha be van állítva navigációs célpont, akkor kiírja a hátralévő időt/távolságot, illetve a következő csomópont távolságát, közelbe érve rajzát is.
De ez csak a gyári navival működik (RNS-510, Columbus)
Nekem egy 2008.08. havi GOLF 5 Variantom van. (2009-es modellév)
Egy RNS 510-essel volna a gondom. Az utóbbi időben néha gondol egyet és nem akar bekapcsolni, vagy bekapcsol de nem teljesen tér magához. Pl nem reagál semmire, csak szól a rádió. Mindeközben a fényérzékelővel se törődik, max fényerőn megy és a gombok háttérvilágítása sem működik. Aztán ha épp olyan kedve van gondol egyet és kikapcsol. Utána nem reagál a bekapcs gombra se. Aztán eközben lehet néha hallani hogy szeretne bekapcsolni, mivel a cd olvasója dolgozik. Jobb esetben ha olyan kedve van egy idő után megunja és minden megy tovább mint ha mi sem történt volna. Tudni kell az autóról hogy panorámatetős és volt beázás. Legalábbis is remélem hogy csak volt mert már kétszer szétszereltük javításra. Bár az én elméletem szerint sehogy nem tud a víz eljutni a műszerfal közepéig az A oszloptól, de lehet rosszul tudom. Gondoltunk már párára is. Lehet hogy csak véletlen de eddig mindig akkor fordult elő amikor esősebb napok voltak. Aztán gondoltunk kontakthibára is, hogy esetleg nem e az áramellátás. Az is érdekes volt hogy amikor ezt legutóbb csinálta elfelejtette az időt, aztán amikor helyreállt a kütyü akkor az idő is visszaállt a régire.
Tudom ez így hirtelen sok de próbáltam mindent leírni hogy miket produkált. Ami még fontos lehet hogy 1 évvel ez előtt kiszedtem belőle a menetközbeni filmlejátszásra vonatkozó tiltást egy a neten talált szoftver segítségével amit cd-re írva majd a gépre telepítve lehetett megoldani. Ez a probléma viszont kb másfél, max 2 hónapja jelentkezett először. Amikor a panorámatető beázását megszüntettük utána 3 hétig nem jelentkezett ez a baj. Reméljük hogy nem vizet kap, de erre gyanakodva néztük át megint a vízelvezetőt és valóban ázott az autó, bár mint azt már fentebb említettem, érdekesnek találnám hogy hogy jut el odáig a víz, mert eddigi ismereteim alapján lekéne folyni a padlóig. Nah mind1 nem tudom :)
Bocsi hogy ilyen hosszú. Aki végigolvasta köszönöm. Remélem tud valaki segíteni.
Ezek egy részét nem lehet bekapcsolni csak a diagnosztikai csatin keresztül szakszervizben, tempomatszereles.hu szervizben vagy segítőkész laptopos és megfelelő kábellel rendelkező kollégánál.
Az árak ereszkedő sorrendjében...
A táblafelismerőt talán a kezelési útmutató megmondja.
Sziasztok! egy kis segitségre lenne szükségem. most vásároltam egy 2012-es vw passat cc -t, amiben rns 510 fejegység van. sajnos nem sikerül behoznom a rejtett menüt, hiába nyomom a setup gombot, több mint fél percig. szerettem volna beálítani hogy a dvd akkor is menjen amikor utazunk, a másik kérdésem pedig hogy hogyan lehet a smart telefon képernyőjét megosztani a rns 510 el. a harmadik kérdésem pedig, hogy azt mondták hogy tábla felismerő rendszer van az autóban, de nem tudom hogy kell bekapcsolni! köszönöm válaszotokat! a jelenlegi SW version 4020. tudok ehhez frissebet tenni? köszönöm.
Ma délelőtt áthelyeztem a GPS antennát a műszerfal tetejéről a belső tükör feletti szemüveg tartós belső világítás fölé, a mágneses talpat kihasználva, közvetlenül a tetőlemezre.
Az egyik hozzáértő szerelő ezt javasolta.
Sajnos hiába dolgoztam oly lelkesen -és csak a 7-es dugókulcs-fejet ejtettem bele a műszerfal mögötti légcsatornába-, úgy tűnik nem az antenna pozíciója volt hibás hanem maga az antenna az.
Kb. 5 perc mire hidegindítás után magára talál és sokszor úgy is téveszt.