Sokat látott Berlingom (2001. 1,4 benzin) egyik reggel elengedte a hűtővizét. A hűtő kiszerelése után úgy látom, hogy a bal oldalt végigfutó műanyag és a fém között szivárog, elég rendesen. Vajon ez javítható vagy cserés?
Szia!Én Szentendrén voltam,hátsóhid felújításon.A műhely kicsit sufnituning jellegű,időpontot egyeztetve érkeztem,kb 5-perc késéssel fogadtak,megvárható, nézheted mi történik a géppel,számlát adnak garanciával-kérés nélkül-
Amikor beálltam az emelőre hitetlenkedve kérdeztem hogy biztos meglesz-e a megbeszélt időhatáron belül.Percre pontosan készült el az autó,már nem emlékszem 2 vagy 3 óra volt és talán 70eFt volt.abszolút pozitív értékelés.
Köszönöm a segítségét és elnézést,hogy ilyen soká válaszolok. Egy helyi szerelővel azért majd megnézetem mert nem tetszik így nekem. Örülnék neki ha a helyén maradna.
Sziasztok! Berlingo 1.9 D-nél a hűtő kiegyenlítő tartályba hogyan van rögzítve a hűtőfolyadék mennyiség mérője?
Én úgy vettem, hogy valamelyik előző tulaj 3 gyorskötözővel odamókolta, de szivárgott a hűtővíz. Én leszedtem a kötegelőket, hogy majd odaragasztom ragasztóval, hogy ne legyen olyan kókány. Na, semmilyen ragasztóval nem boldogultam, most nem rögzíti semmi, csepeg a víz, induláskor ég egy piros visszajelző lámpa, ami később elalszik.
Egyáltalán, hogy hívják ezt a kütyüt, mert sehol nem találtam ilyesmit, sem webáruházban, sem bontóban(neten).
Ha jól azonosítottam be az autódat (D9B vagy DJY motorkód vagy a másik féle kód az XUD9), akkor tudok új pálcát 3600,- ft-ért. A hossza különben 526 mm, de sajna nem derül ki, hogy honnan is mérik. :-(
Az motorikusan rossz, ha a karterben akkora a nyomás, hogy esetleg kilökné a nivópálcát. De akkor menne a fülkébe is a gőz és a büdös olaj szag.
Én nem tudnám azt megmondani, ha benne maradt egy pálca darabka, akkor beférne mellé a másik. Amit most szereltem, annak a csövébe biztos nem menne bele, de sehogy sem. Erőltetve sem.
Hát sajnos a kèrdèsre nem tudok válaszolni, hogy miert jön ki a pálca. Mert ha nyomás löki ki az mièrt rossz? De lehet, hogy a motor burkolat ütögeti le mert annak is a gumi bakkjai el vannak szakadva. Engem inkább az idegesit ,hogy mert megy bele olyan nehezen? Lehet beletort a règi? Köszönöm a segitsègèt!
Valakinek esetleg nincs egy feles nivó pálcája vagy tud olyan helyet ahol olcsóbb. Boltban 5-8000Ft bontókban meg erre nincs eladták az összes motorral... Mienknek letört a végéről a műanyag fogantyú (olajat eddig birta) és mostmár nincs meg mekkora volt a helyes szint.
Persze ha valaki megméri nekem mekkora a fém része ami kilóg a dógúsjátból (fogókája :) ) azt is megköszönönném mert akkor tudom meddig kell benyomni... :)
...hogy hol kellene megcsapolni .... ? hát át kell gondolni rendesen ... csak azt nem értem minek azt a két üveget "fűteni"...? ....maholnap 10 éve hogy a Berlivel járok de sosem volt szükségem rá hogy kilássak vezetés közben ezen a két hátsó oldalsó ablakon ....
Nekem is problémám van a nívópálcával mikor ki szoktam húzni, hogy megnézem mennyi olaj van benne ,utána alig tudom visszadugni. Pedig nekem fém a pálca, nem tudom, hogy ez gyári lenne? Kb olyan 8-10 cm szokott kint maradni utána az nagyon nehezen megy bele forgatni meg ki be dugdosni mire nagy nehezen belemegy. Jah meg mikor jár a motor mindig kirázza magából. ezzel mit lehetne csinálni??