Keresés

Részletes keresés

Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2475

Szia!

Nagyon édesek!!!

Én felülről a harmadikra szavazok.

Előzmény: feketepanda (2464)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2474

Szia!

Köszönöm az olvasnivalót...

Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik megoldódik a fogproblémánk. Épp tegnap néztem Mephi száját. Az egyik alsó tejfoga már kiesett, a másik kezd mozogni. A felső kettő meg már nagyon laza, mozog. A maradandó foga szerintem jó helyre került, de viszem két hét múlva az orvoshoz és majd mond rá valamit.

Előzmény: szeremilaci (2462)
Macko21 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 2473
Köszönöm Nektek!
Nagyon sokat segítettetek.A tanítását mikor lehet elkezdeni most 7 hetes.
kornél88 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2472

Elvileg megtaláltam, hogy hol lesz:) A stadion mellett, a kutyasuliban (Alba Dog Center)! Ha nem ott lesz jelezzétek!!!!!!!

Előzmény: kornél88 (2471)
kornél88 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2471
Úgylátom kiválasztottam a legjobb kutyust:) Jó, hogy írod:) tudni lehet, hogy hol lesz Fehérváron:) ?
Előzmény: feketepanda (2469)
szeremilaci Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2470
Mackó 21!

Még egy jellegzetesség, hogy pl. van törzskönyve, amin a fajta mellett az áll: újfoundlandi (vagy bármely más nyelven) .De még így sem biztos:) csak poén volt, bocsesz. Szóval ha látsz hasonlóságot, az alább feltüntetett szépségekkel, akkor nagy eséllyel fundid van.
feketepanda Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2469
kornél88:)

A 4. egy nagy fazon, kiritkította a hajam ma:)) A szeme se áll jól!:))

Engiék lapja készülőben! Március 20án találkozó Szfváron a Klubon:)

pussza:))
Előzmény: kornél88 (2467)
feketepanda Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2468
macipofa:)

Én meg a derekam...nem kicsit, nagyon:)) Mire mindet kisikáltam, megszárítottam törökülésben - a többi vizipók lelkes rámmászása közepette - kezem lában lezsibbadt.
Na ezt kellet volna lefotózni! A fiaim csak röhögtek, miközben a banda lelkesen tépte a szárító zsinórját, rágták a hajamat és egyéb galádságokat követtek el. Vagy azt, ahogy hanyatfekve száríttatta magát egyik legény és közben elaludt:) Esetleg azt, hogyan cibálták a lucskos törölközőiket:)) Nagy arcok lettek a kis szarosok már, pedig a tojáshéj a seggükön.

pussza:))
Előzmény: macipofa (2466)
kornél88 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2467

Szia Feketepanda:)

Bárcsak kereső ember lennék, mert akkor a felülről a 4. képen lévő kiskutyát le is foglalnám :D nagyon cuki az összes....Nagyon irigyellek, hogy ennyi kiskuty van körülötted mindig:D Én is ennyit szeretnék mindig:) bár most a kishalaimért vagyok oda nagyon...mi lenne ha kis fundi babák lennének...lehet egész nap nem mennék sehova a halakból kiindulva:)

Engiékről milyen híreid vannak? Rég nem jelentkeztek már:) Van már honlapuk?

macipofa Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2466

Mindig csak fájditod a szivem....:-))

Jövő hétvégén már 2 macim lesz. Nagyon kiváncsi leszek, mit fognak csinálni egymással. Már találkoztak és jól kijöttek egymással. 1 hétig lesz itt  másik nagyfiú. Érdekes lesz 2-vel sétálni. A kertemből nem sok marad majd....

De LESZ 2 MACIM:-))))  

feketepanda Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2465
Szia Mackó21:)

Az alábbi képek talán segítenek neked:) Ami jellegzetesség már kölyök korban, hogy a füleik a szemzug magasságában tűzöttek, nem feljebb! Az orr-szemzug távolság kevesebb mint a szemzug-tarkóbub távolság...minél kevesebb annál jobb:) A szemboltívek kitapinthatóak már. Oldalról a mar-mellkas mélység nagyobb mint a mellkas-föld távolsága.
Ezen a képen ez jól látható:

Előzmény: Macko21 (2458)
feketepanda Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2464
Hoztam pár kiscsibészt:) Most lesznek 6 hetesek. Többi itt: Fekete Panda

pussza

dadly70 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2463
Itt találsz filmeket és képeket Dadlyről http://www.tar.hu/dadly. és http://www.bloki.hu/dadly72/dadly/videok
Sok sikert a kutyúhoz
szeremilaci Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2462
Sziszka!

Találtam neked egy nagyon jó, okos írást a fogakról. Dr. Lévai Péter írása!
Az egészséges kutyakölyköknek 28 tejfoguk van, ezek 4 hetes kor körül bújnak ki. A tejfogak maradó fogakra történő leváltása kb. 3 és fél hónapos korukban kezdődik az elülső metszőfogakkal, majd 7-8 hónapos korban a zápfogakkal végződik. Fiziológiás körülmények között tehát ekkor a kutya szájüregében csak a 42 állandó fog található. Előfordulhat, hogy a tejfogak időn túl visszamaradnak a szájüregben, ha a maradó fog nem löki ki azokat, hanem mellettük nő ki. Ez leginkább kistestű fajtáknál tapasztalható – west highland white terrier, yorkshire terrier, uszkár, mopsz, de bármely kutyafajtában, és macskákban is előfordulhat. Leggyakoribb a szemfogak (tépőfog) perzisztálása.
A felső tejszemfog általában az állandó fog mögött helyeződik, az alsó tejszemfog pedig kifelé. A számfeletti fogaknál néha nem egyszerű megkülönböztetni, melyik az állandó fog, és melyik a perzisztáló tejfog, vagy netán két, egymás mellett lévő maradó fogat látunk-e. A tejfogak apróbbak, karcsúbbak, csipkés szélűek vagy hegyesek, a maradó fogak nagyobbak, vaskosabbak, simák és általában fehérebbnek tűnnek, mint a tejfogak.
A tejfogak az élet első néhány hónapjában képesek funkciójukat betölteni, felépítésük és minőségük folytán nem tartanak ki az állat egész élete során. Ha fogváltás után a szájüregben maradnak, csak panaszok forrásaivá válnak. Megakadályozzák a maradó fogak sorba növését, a harapás szabálytalan lesz, a girbegurba fogsor problémákat okozhat a rágásban. Kistestű kutyafajták amúgy is hajlamosak a fogkövesedésre (így néz ki a fogkő), ami a maradó- és tejfogak közötti területen hamarabb és fokozottabban jelentkezik, mivel ennek a területnek szinte lehetetlenné válik az öntisztulása. A tejfogak jóval törékenyebbek a maradó fogaknál, sérülésük esetén fogmeder-gyulladás alakulhat ki, ami akár a mellette helyeződő maradó fog végzetét is jelentheti.
A perzisztáló tejfogakat tehát mindenképpen el kell távolítani, legkésőbb a fogváltás befejezését követő 7 hónapon belül, de célszerűbb korábban. Amennyiben a növekvő maradó fog hossza eléri, vagy meghaladja a tejfog hosszát, és a tejfog még nem mutat hajlandóságot kihullani, már érdemes a beavatkozást elvégezni. Gyakran még így is csak fogszabályzással érhető el a maradó fogak sorba rendezése, a szabályos harapás körülbelüli visszaállítása. A beavatkozás az állatorvosi rendelőben, altatásban történik. Az érintett korcsoport szakszerű bódítása minimális kockázattal jár ahhoz képest, ami később a bent hagyott perzisztáló tejfogakból adódna.

macipofa Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2461

Nem tudom, ti tudtok-e feküdni a macitok mellett?

Én szoktam mögötte kanálba feküdni oldalt, én vagyok a nagy kanál...és ma döbbentem rá, hogy már hosszabb, mint én. A sulyát le sem merem irni:-))

(Panda mindent lát)Voltunk vele ujra oviba. "Uramisten ez mekkorát nőt...de nem fogyott"  Nagyon élvezte a többi kutya társaságát, mégha ki is logott a torna sorból.

kutyimaci Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2460
És most ilyen édes nagy maci:A szomszéd srác egy idős labi. Hozzá képest már elég nagyra nőtt. Az újfoundlandi nagy kutty. Ezt viszont tapasztalatból írom.  :))
Előzmény: kutyimaci (2459)
kutyimaci Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2459

Szia.

Nem tudnál esetleg képet feltenni róla? Akkor jobban meg tudnánk saccolni. Én nem vok tenyésztő, de a fórumon sok kép van fönn, összehasonlítási alapnak.

Üdvözlettel: E.

Az enyém ilyen volt kicsinek:

borcsa
Macko21 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2458
Az újfoundalandi kiskutyának milyen jellegzetességei vannak?Most hozott a rokonom egy újfoundlandi kiskutyát amit Zsolnán vett és csak biztos szeretnék benne lenni hogy az újfoundlandi.A segítséteket nagyon köszönöm.
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2457
... jaj, nagyon pofák. Testvérek? vagy csak imádják egymást?
Előzmény: Zsófi11 (2456)
Zsófi11 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2456

:)

Csak még egyetlen képet engedjetek meg:)))

Előzmény: Sziszka03 (2455)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2455

Nagyon édes kis lustaságok....

Előzmény: Zsófi11 (2454)
Zsófi11 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2454

Szia!:)

Én is szivesen nézem ezeket a kutyás műsorokat, ha tehetem. Hála ennek a fórumnak sokat okosodtam.

Íme néhány spontán fotó, a benti pillanatnyi nyugalomról. 

Előzmény: Sziszka03 (2453)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2453

Kedves Zsófi11!

Víziszony? Tériszony? nem semmik a kuttyok...

Egyszer láttam "A póráz két végén" című műsorban ilyen problémákat. Viktória mondta, hogy csak a kutya figyelmét kell magadra terelni, hogy ne a félelmeire koncentráljon. Nálunk pl. Mephisto tart ill. fél a traktortól, nagyobb autótól amikor sétálunk. Ha csak félrehúzódunk az út szélére és leültetlem nyugtalan és zavart. Én mindig viszek magammal finomságot. Már megszokta, hogyha jön valami számára félelmetes akkor addig tartom a jutalomfalatot a kezembe még az a valami el nem megy mellettünk, utána megkapja. Így a kajára figyel nem az autóra vagy bármi másra. Nekem ez nagyon bevált. Amikor voltunk dokinál sajnos nem adhattam neki enni, mert akkor még nem tudtam, hogy kihúzzák a fogát vagy sem, ezért nem tudtam ki-be varázsolni az autóba, mert nem volt motiváló dolog.

Előzmény: Zsófi11 (2450)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2452

Kedves Fórumozók!

Hiányoznak a macis képek (cicás is jöhet!!!)!

Szívesen nézegetném a kedvenceiteket....

Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2451

Megnéztem a videót, nagyon édes maci....

Előzmény: dadly70 (2448)
Zsófi11 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2450

Sziasztok!:)

Melegség önti el a szivem, amikor mástól is hallom, milyen nehézségek árán kerül ki, vagy be a kutyus az autóba.

Nekem szent meggyőződésem, hogy a Zsófimnak tériszonya van.

A kombicsomagtartó még csak hagyján (erdőszélén, sétálgató emberek, mi meg négyen udvarolunk kiskutyámnak, hogy jöjjön már ki, hazafelé négyen tuszkoljuk be, mire rájövünk leizzadva, többet ésszel, mint erővel!) Másik alkalommal az erdőben nem volt hajlandó a fahidakon átjönni. Akkor égés volt! Jókat derült mindenki. A csúcs az volt, amikor már nagyobbacska lett, gondoltuk, hosszabb távra megyünk sétálni, új útvonalon. Vasúti sineken kellett volna átmennünk, ám egyszercsak földbe gyökerezett a lába és se előre, se hátra. Kb. negyedórát ácsorgott, mire rávette magát, hogy kerülővel, ahol már kavics volt a sín mellett, utánunk jöjjön.

Azóta többször mentünk át vasúton, mindig jól megnézi magának, de már nem áll meg előtte.:)

A Lindámnak meg víziszonya van:((((((((((((

Lesem Lucám minden lépését, neki milyen beütése lesz.:)

Mi is nagyon szeretnénk menni kutyasuliba, de a környéken nincs-egyenlőre.:(

kutyimaci Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2449

Szia. Örülök hogy írtál.

Ez nem akadályos, csak enegedelmességi vizsgás.

Különben meg arra sem bírom rávenni hogy a kocsiba beugorjon, nemhogy a palánkra.

Ilyen csibészelősben nem gondolkodunk, kutyám alaptermészetéből adódóan alkalmatlan rá.

A házat is csak én őrzöm.  :)

Üdv.: Edina

Előzmény: dadly70 (2448)
dadly70 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2448
Hello!

Csak az akadálypályára ne enged nem tesz neki jót két éves kora előtt az ugratás, csibészelni Dadly imádott, de csak a játék kedvéért.
Itt láthattok Dadlyről egy két videót http://www.bloki.hu/dadly72/dadly/videok
Előzmény: kutyimaci (2444)
kutyimaci Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2447

Sajnálom hogy hogy nem sikerült eljutnotok.

Vasárnap reggel itt is szakadó hóesés. Felhívtam az oktatót fél 8kor, hogy ilyenkor kell e menni. Azt mondta a kutyának mindegy maga meg öltözzön fel jó melegen.

Ha a férjem nem visz el minket akkor mi sem megyünk én kb 20km-re hordom Borcsát. Így is sikerült elakadnunk a suli előtt, 5 ember tolta a kocsit a férjemet meg majd meg ütötte a guta.:)

Előzmény: Sziszka03 (2446)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2446

Kedves Kutyimaci!

Nagyon jó derültem a sztorin. Elképzeltem ahogy Borcsa kitör, mint malac az ólból és rohan utánad.

Mi sajnos nem voltunk, mert itt hó ónosesővel párosulva esett. Nem mertem elindulni. Én kb. 25 km hordom majd suliba Mephit. Remélem most vasárnap már sikerül elmenni.

Előzmény: kutyimaci (2444)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!