azt hiszem a slydersben volt egy rész, amikor egy világban, valami genetikai hiba miatt, a terhesség utolsó szakaszában áttették a gyereket a mami pocijából az apuciéba. már ott sem tetszett.
A slash homoerotikus tartalmat jelöl, míg a MPreg (male pregnancy) férfiterhességet. A kettő nem zárja ki egymást, de nem is ugyanaz :) Csak egy példa, bár már nem emlékszem, h honnét: valamelyik ficben Harryt világosítgatták fel, hogy mégis szerinte hogyan bírt volna Molly kihordani egyedül annyi gyereket? Aztán szegény azon filózott, hogy jéé, mennyi kövér varázslót látott az Abszol Úton, akkor abból mennyi volt valóban kövér és mennyi volt a terhes? :D Tudja valaki, ez miben van? :D
Na ja, de azt mivel magyarázod, hogy én egy év alatt képtelen voltam lefordítani az egyik ficből felmaradt 52 oldalt?! :D Pedig nyáron majdnem elkezdtem felpakolni, mert mondom ez már nem sok, mire a készlet végére érek, bőven be tudom fejezni... hát peeeersze :D
Szerintem Hétszínvirág ezt sokkal jobban megoldotta, mindenféle időnyerő nélkül is. Jóval hamarabb elkezdte lefordítani, mint ahogy feltette a kész fordítást bárhova is. :D
Bár meglehet, hogy tévedek, és egyszerűen csak hiperszuper gyors. Akkor viszont minden elismerésem. Mellesleg így is.
Hááát.... nem. Valahogy megoldotta a terjedést anélkül is... Na nem mintha *rajonganék* az MPreg-ért, de nem is szaladok el sikítva, ha valamelyik Slash abba torkollik -> tehát csak azért írtam, hogy az ellene fujjogók is tépkedjék itt egy cseppet a hajukat, mint ahogy a Slash rajongók teszik az utóbbi időben, ahányszor erre tévednek :P
Igen, azt az elhülyítést én is nagyon utálom. Főleg, amikor úgy oldják meg az írók a szitut, mint pl: "... te egy büdös bunkó vagy Ron, mert csak a kviddicsről tudsz beszélni, nekem olyan kell, aki intelligens, és nem köpködi rám a krumplit ebédnél, mert te csak ezt tudod, és alásszolgája, megyek a pincébe Perselushoz, mert ő legalább intelligens, és akkor én innentől kezdve belé vagyok szerelmes" . Meg a hasonló mélyenszántó konfliktusok... Ja, és még egy szalmaszál:
- amikor egynél többször előfordul az írásban "...és leordítja a haját/fejét...". Bár lehet, hogy emo-Harryhez még illene is. :)))))
Enahmára így kapásból nem emlékszem (de rég nem olvastam már semmit tőle!), Aspennél tudom, és tényleg majdnem minden Pitonos sztoriban előjön... meg ezen a fórumon is (vagy valamelyik másik HP-n?) láttam már emberkéket panaszkodni, hogy milyen randán elbánt DD Pitonnal, és hogy Harry hibája, amiért olyan ellenségeskedés van a Mardekár meg a Griffendél között... Meg hogy miért nem vett be mardekárosakat a DS-be... Hol élnek ezek?! Aspennél különösen azt utálom, hogy Harryt vissza akarták fogni a Kviddicstől, sőt, Harry nem is akart kviddicsezni, mert akkor nem a Mardekár győzne, és neki a Mardekárt kell támogatni mindenáron... Miért? Teszem azt, általánosban tornaórán beosztanak téged meg a barátodat két külön csapatba. Melyiktek hoz áldozatot a másikért és rontja le a saját csapatának a teljesítményét (elárulva őket), csak hogy a másik győzzön?! Ezzel az erővel mondhatnánk azt is, hogy Dracónak nem szabad jól játszania a szép új seprűjén, mert akkor szegény, depis Harry nem győzhet, és milyen dolog az? Először azt hittem, hogy a jó doki vagy Piton helyrehozza ezt a ferdülést Harry felfogásában, de úgy tűnik csak tovább biztatják :(
A Stronger than Hope-ot viszont érdemes végigolvasni, mert csak utólag derül ki, hogy az elején a félőrült Harry szemszögéből, később pedig a szintén nem egészen normális Piton szemszögéből látjuk a dolgokat ;) Itt tapsikoltam és vigyorogtam, mikor elért odáig :D
Viszont sajnálom, de a Slash és az MPreg elleni fujjogásba nem tudok beszálni, érthető okokból ;) Slash&MPreg rulez! :P
Mibe fogadunk, hogy most a "Stronger than Hope" beszél belőled? :D Komolyan, mikor azt fejtegette benne, hogy Harry milyen érzéketlen barom, amiért nem sajnálja a Mardekárt :( meg akartam ölni +1x :D
Severitus-Snarryt ki olvasott? :P
*menekül* :D
Amit én utálok: - HP fiction keverése a magas irodalommal - MarySue minden formája (TökélEtus, miért nem hívjuk már TökélEtusnak őket? Ez az egy tetszett Eta nyelvújításából :D) - az, amikor valaki fogja a HP-s neveket és ráaggatja a saját kreálmányaira, miből kifolyólag Piton elromantikásodik, Voldi elbőgi magát, ha megrázkódtatás éri, Harry hirtelen marhára érdeklődni kezd a divat iránt, neadjisten átmegy emóba vagy mi a fene ez a mostani tinidili (basszus, öregszem? :D) - és mindennek a teteje, ha valaki a könyvben intelligens szereplőket elhülyíti, csak mert az ő számára túl magasan van az a léc... /Dan Brown effektus: mi a fene lehet az, a bölcsesség idegen szóval, ami még női név is... grrrrrr/
BTW: Azok a legjobb részek az ilyen Sevritus és vidéke fictionökben, amikor PP professzor arról panaszkodik, hogy Dumbledore méltánytalan vele és a Házával szemben... De valamiért sosem azt hozza fel, hogy 'Szerintem engem már akkor ki kellett volna innen rúgni, amikor szándékosan-véletlenül tönkretettem Lupin tanári karrierjét, vagy amikor megpróbáltam meggyilkolni Sirius Blacket, vagy már korábban, amiért mindent megtettem, hogy leromboljam a kis Neville Longbottom önérzetét'
Bocsáss meg, amiért összetévesztettelek valakivel. Ezek szerint a "Witches Sabbath - Boszorkányszombati kihívás, azaz a Magyar Snarry- Drarry Olimpia. " neked nem mond semmit, nem Te indítottad útjára. És nem vagy azonos azzal a Lilyanjudythtal sem, aki a Severitus és a slash területére csábította Mellonst. Így teljesen alaptalanul tituláltalak a slash élharcosának. ;)
Umm, na igen. Sokszor egy az egyben érezni, ha valakinek fogalma sincs, hogy miről ír... :-S És most nem feltétlenül a romantikára gondolok. Lehet drámai, vagy akármilyen más téma.
Na meg az olyan, ahol csak a nevek jönnek át az eredetiből, semmi más... ezt abból lehet felismerni, hogy pl kicseréljük a Ginny/Harry szavakat Jessie/James-re, és ugyanannyira jó lesz Rocketshippy sztorinak... pontosabban: ugyanannyira nem lesz jó...
Ha már rémes élményeknél tartunk, én például az erőltetett irodalmiasságtól tudnék a falra mászni... azt hiszem, valamelyik másik topikban már hőzöngtem párszor emiatt;)
(Egyszer az egyik szerzőt megkérdeztem, miért erőlteti azt, ami nem a saját stílusa, a válasza valahogy így kezdődött: 'Tudom h még csak 14 éves vok de...')
Ha még az lenne...! De én ilyesmikre gondolok, mint: " ésakkor ott ültek, egymás mellett, zavarban, mert hirtelen rádöbbentek, hogy mit is éreznek egymás iránt, és akkor a nyelveik vad táncot jártak, és ez volt a legeslegcsodálatosabb fantasztikum, ami valaha is történt velük egy csillagfényes alkonyon, és onnantól kezdve jártak, és ebéd után együtt mentek jóslástan órára. " :)
Én meg, amikor először olvastam ezt a figyelmeztetést, akkor aszittem, hogy valamilyen féle-fajta regisztráció... :)))
Más. A listával kapcsolatban, meg azzal, hogy ha valaki nemtud írni, akkor egyből humorosnak próbálja feltüntetni, na én ezt meg inkább a romantikusnál vettem észre. Nem? Asszem a következő öt évre telítődtem az olyanokkal, mint : "... ésakkor a nyelveik vad táncot jártak egymás körül...", meg hasonlók. Történet meg nuku.
Nevem Teve mindig poénkodik, és találóan fogalmaz, az ember nem tudja eldönteni, mikor eszél komolyan, és mikor poénkodik. :D
Lily... nehéz elfogadni? Ezt a négy kategóriát szeretem a legjobban, még egyszerre érvényesülve is. ;)
... én, mint slash élharcos? XD LOL. Én csak Severitust írok. ;) Nekem sosem ment a humor... csak a dráma, ha annak lehet nevezni a gagyi írásaimat. :(
És nylíván egyértek a listával, ha nem tettem szóvá. XD