Keresés

Részletes keresés

majki85 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 2237

Melyik típust vettétek és mennyiért?

Előzmény: gyattila (2234)
kicsimaja Creative Commons License 2011.12.09 0 0 2236

Szia !

Melyik céggel csináltattad?    köszi

Előzmény: kezo111 (2235)
kezo111 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 2235

Én a nyár végén szereltem be a páraszabályozott légbeeresztőket, és én is Füstfalván lakom, de eddig egyszer jött be kevés füstszag, amikor a szemben lévő árokban gyújtott be az idióta ipari mennyiségű vizes falevelet. Akkor gyors elzárással megldottuk a füst beáramlást. Mondjuk én applikáltam a faláttörésbe egy szűrőt, nem tudom, mennyit jelent a füst szempontjából. De a füst felőli félelmeink eddig szerencsére nem igazolódtak. Cserébe a pára 45-55% közé beállt.

Előzmény: kicsimaja (2233)
gyattila Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2234

Nekem is hasonló volt a problémám tavaly, én sem mertem ilyen szellőzőket beszereltetni, mert féltem, hogy dőlni fog be a füst a lakásba. Végre idén vettem egy elektromos páramentesítőt. Most viszon még nem volt igazán párás a levegő, de a páramentesítő tényleg jól végzi a dolgát, most már tudunk a lakásban is ruhát száritani, nem kell majd egy hétig kint tartani a fűstös erkélyen.

Előzmény: kicsimaja (2233)
kicsimaja Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2233

Sziasztok!

Idén a mi lakásunk is elkezdett penészedni. Gondolkozunk egy higroszabályozású rendszer beépítésével, de a problémánk a

következő. A két szélső + a hátsó szomszéd is fával/ki tudja még mivel/ füti a házát így szinte mindig büdös füstszag

terjeng a házunk körül. Tehát ha jól értelmezem, akkor ez a rendszer kiengedi a lakásból a párás levegőt és azzal a

lendülettel beengedi a friss levegőt, ami a mi esetünkben nagyrész.  Pára ki füst be! Jól gondolom?

Ha valaki használ ilyen vagy hasonló rendszert vagy csak tud válaszolni  a kérdéseimre vagy van tapasztalata írjon.     köszi

Gzuci Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2232

Én pont az ellenkedőjét alkalmazom és nagyon jól bevált a páratartalom kordában tartására.

A ház közepén a kandallóban ég a tűz és az ablakok résszallőzőre nyitva hagyva. Mint amikor kivesznek egydarab tömítést. Nagymosás után illetve hosszas gőzölős vasalás után megy föl csak 60 % fölé a pára utána szépen visszamegy 60 alá. Biztos van így veszteség de szerintem sok év alatt sincs annyi mint egy páramentesítő gép ára + az elfogyasztott villamos energia.

Előzmény: trofimov (2231)
trofimov Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2231

Sziasztok!

A páramentesítő készülék mellett döntöttünk. Milyet javasoltok? A lakás 150 m2. Jó teljesítményűt és olcsót szeretnénk.

Köszönöm.

trofimov Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2230

köszi.

tényleg tökéletesen zárnak az ablakok. pedig fából vannak. sehol egy kis cúg. a kazánok kint vannak a garázsban a kazánházban, az 2 ajtó....

a kandalló kéményét (mivel még nincs...) eltömítettem egy szigetelőanyaggal..., hogy ne kapja ki a meleget...

akkor ahogy gondolom 2 megoldás van, helios alef szellőző az ablakba v. párátlanító gép.

no ki mire szavaz?

Előzmény: M63FUN (2222)
M63FUN Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2229

inkább azon kéne agyalni hogy mi változott 2007-ben. volt fűtéskorszerűsítés? mivel fűtesz,

és lakótérben van e a kazán. kéményes-e avagy sem. esetleg gyerek született, odaköltözött

még 1 ember, fürdés helyett a család átszokott a zuhanyzásra. vagy valami nagyon elb******

hőhidat sikerült kialakítani? van páramérőd? hol mennyit mutat? hol szoktad mérni, mennyit szellőztetsz.

ezeket jó lenne tudni hátha segít fényt csempészni az alagútba. a vakolat leverése többször

elég amatőr dolog volt. a penészgomba száll a levegőben. hypót kap megdeglik. egy időre. aztán

jön újra. nem lehet esetleg vízszigetelési gond a házban? akár nyílt rendszerű cirkó ? netán vízcső?

Előzmény: Dinkáné (2226)
M63FUN Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2228

megnéztem szivem !

de az egyik termék szinte tuti hogy kamu, a másiknak meg semmi köze a párához.

vagyis én még mindíg nem értem az összefüggést. nekem ez kb olyan mintha:

üvöltök hogy sanyi b+ nyílt törés van a lábamon, szted mit csináljunk? erre azt

válaszolná hogy vegyünk billiárd asztalt mert akciós, és tudja hogy szeretek játszani.

klimakiraly Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2227

Szia!

Én úgy gondolom kár kombinálni miért mikor hogyan jött elő.

• Vagy kijuttatod a párát, szellőztetsz, géppel szellőztetsz, statikus szerkezettel
  • Vagy párátlanító gép ami bent csapja ki.

De a párát el kell tüntesd valahogy, ha nem tud magától most már kimenni akkor segíteni kell neki.

Klíma Király Szeged

Dinkáné Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2226

előzmény:2207

és ezért a kérdés!

Előzmény: M63FUN (2223)
majki85 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 2225

A villanyszámla attól is függ melyik páramentesítőt és milyen teljesítményűt választ az ember. Sajnos vannak olyanok amik rengeteg áramot fogyasztanak de teljesítményben nem hoznak többet mint társaik.

Én már hallottam olyat is hogy valakinek csak 1000-1500ft-tal növelte meg a villanyszámláját a páramentesítő és nem is ment állandóan, de megszűnt a penész. Persze attól is függ mekkora a párautánpótlás, meg mekkora páratartalomról indulunk.

Előzmény: M63FUN (2222)
kicsianyo Creative Commons License 2011.12.04 0 0 2224

Igen, sürgős volt a dolog, ezért több helyen is próbálkoztam, a minél gyorsabb válasz érdekében. Köszönöm a segítséget!

Előzmény: klimakiraly (2220)
M63FUN Creative Commons License 2011.12.03 0 0 2223

egyiket sem kifejezetten vizesedésre / penészedésre ajánlják. ráadásul az

egyik szinte tuti hogy kamu. akkor mi a kérdés?

Előzmény: Dinkáné (2221)
M63FUN Creative Commons License 2011.12.03 0 0 2222

hát nem derült ki egy két dolog, de próbálok következtetni. úgy érzem ez egy nemrég épült ház. az első télen normális lehet a penészedés

utánna már semmiképppen sem. kiszáradtak a falak. gondolom a házban kémény nincs, vagy ha van akkor zárt. úgy tűnik nekem hogy a tervező

nagyvonalúan eltekintett a légcsere megoldásától. szóval az a vicces helyzet állt elő manapság, hogy nagyon küzdünk a tökéletesen záródó nyílás-

zárókra, és mivel jól megoldjuk a problémát, penészedik minden. erre akkor kivágjuk a jó ablakot. vagyis visszaalakítjuk szellősre.

sztem nálad egyszerűen a légcsere hiánya a probléma. és hiába szellőztetsz akát napi 3-4 szer nem nagyon oldja meg. minden átlagos házon

van hőhíd, de ha nem lenne akkor köd lenne bent. 2 lehetőség van, igen jól rátapintottál: vagy megoldani a szellőztetést, vagy kivonni a levegőből

a párát. első módszer lehet: rekuperátor beépítése, de ezt már a tervezőasztalon ki kellett volna találni. lehet utólag barkácsolni vele, de nem éri akkor

már meg. (hacsak nem egy totál felújításnál kerül beszerelésre) 2 lehetősége van még: ablakra vagy falra szerelhető légbevezető, vagy a 'paraszt'

megoldás, hogy az ablakok tömítéseiből kivágnak felül 20 cm-ket. ezt én csak akkor merném megtenni ha olcsón tudok venni bele új tömítést.

aztán kiválasztani 2 ablakot amik lehetőleg a ház 2 oldalára néznek. a nyomáskülönbség meg szépen átszellőzteti a lakást. sajnos így meleg is távozik

de sajnos szellőztetni mindenképpen kell, így egy kicsit kevesebbet, hiszen szellőzik a lakás.

a másik megoldás a páramentesítő. egy normális masina kb 45-50 000 ft körül van mostanság. ez remek a penész ellen, viszont a szellőztetés akkor

is szükséges, és azért havi 2-3-4 000 ft-ba is fájhat télen a villanyszámla különbsége. nekem volt páramentesítő gépem is (nagyon komoly szerkezetek

ezek már) de untam hogy éjjel is kapcsol, untam hogy fogyasztja a villanyt, így szellőzőrendszert csináltam. én nem bántam meg. de mindkét megoldás

alapvetően jó, ha nem vízszigetelési gondok miatt penészedik a lakás. szellőztetni így is úgy is kell. szóval ezt neked kell eldönteni. mind2 megoldásnak

vannak előnyei és hátrányai. találd ki neked mi a fontosabb szempont, és aszerint válassz.

Előzmény: trofimov (2219)
Dinkáné Creative Commons License 2011.12.03 0 0 2221
klimakiraly Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2220

Szia!

Láttam máshol felvetetted a problémád. Szerintem ez szerviz, semmi magyarázat nincs az ekénti működésre.

Klíma Király Szeged

Előzmény: kicsianyo (2218)
trofimov Creative Commons License 2011.12.01 0 0 2219

ahoj.

köszi. no.

pth 44 ház kb. 150m2 lakótér, a legnagyobb a nappali étkező konyha kombó.

aljazat, lábazat, koszorú, födém szigetelve a tervező előírása szerint. fal nem, azért pth 44.

a ház lakórésze L alakú a hosszú szár háta északra néz, a rövid délre mutat.

a északi falon csak a kanyar pozitív sarkában van penész. a délin érdekes módon, mindegyikben. a vizes helyiségeknek

nincs pozitív sarka ott nincs penész. ez jó. a hosszúszárban van a nappali étkező konyha stb.

5-en lakunk 3 pici gyerek 2 felnőtt, napi mosás, fürdés, vízforralás, stb. igyekszünk kint teríteni, de ilyenkor már nem szárad. egész nyáron szellőztettünk + kint száradt minden. a hőmérséklet átlag 21 fok.

1 felnőtt 1-2 gyerek mindig otthon van. én melózok.

az ablak vörös fenyő dupla üveg, faszán párazár. az egész lakás párazárt, sehol egy diffungálási lehetőség.

az alábbi lehetőségen gondolkozom:

helios alef típusú ablakba szerelhető szellőztető.

és/vagy egy páramentesítő gép (max 100e Ft)

szóval mi a javaslat. a 3 gyerek miatt aggódom nagyon. a kisfiam nagyon köhög mostanában....

Előzmény: M63FUN (2212)
kicsianyo Creative Commons License 2011.11.30 0 0 2218

Ma már egy óra alatt háromszor kapcsolt be a defrost. Ami azt jelenti, hogy a gép ideje negyedrészét leolvasztással tölti :( vagyis addig nem páramentesít ).

Néztem a hőcserélőjét - nem jegesedik.

Előzmény: klimakiraly (2215)
kicsianyo Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2217

Kedves Klímakirály!

Szobahőmérsékleten használom. A készülék vadonatúj, tehát a szűrője nem lehet koszos. A bemenő nyílása szabad, a kifúvó nyílása teljesen szabad, nem is szabályozható.

Üdvözlettel,

Kicsianyó

Előzmény: klimakiraly (2215)
sewage Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2216

Higrovill!

Amióta beszerelték hozzánk az aktív rendszert,egyfolytában azt érezzük,mintha huzat lenne folyamatosan. Ezenkívül lényegesen hidegebbnek érezzük a levegőt,mint amekkora valójában a hőmérséklet. Tudsz ezekre javasolni valamit?

Előzmény: Higrovill (2209)
klimakiraly Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2215

Kedves kisanyo!

Ha hideg helyen használod (+1C-+5C) akkor igen. Ha melegben (+15C fölött) akkor nem.

Koszos a szűrője ha nem mai darab. Ha új a gép akkor valami nem oké. Gázhiány, nem forog a ventilátora rendesen. Nem nyitod ki a kifúvó nyílását rendesen. Akadályozva van a beszívó nyílás.

Klíma Király Szeged

Előzmény: kicsianyo (2214)
kicsianyo Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2214

Kedves Klímakirály!

Úgy látom, hogy Ön foglalkozik páramentesítőkkel is. Normális dolog az, hogy a miénk óránként defrostol?

Üdvözlettel,

Kicsanyó

klimakiraly Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2213

Szia!

Engedd ki a párát, a meleggel együtt.

Klíma tud párátlanítani, de hűt így megint csak kiengeded a meleget.

Páramentesítő elektromos gép az csak párátlanít és nem dobja ki a meleget. de nem szellőztet az tovább is kell csak kevesebbet mint ha párát szeretnél kiengedni.

Hiába szigetelsz ha egy gumitömítésekkel körbe zárt (dunsztos üveg) lakásban próbálokozol ... egy hideg pont mindig lesz ... vagy 100% lesz a pára tartalom és nem látsz a ködtől. :-)

Klíma Király Szeged

ps. A Klíma párátlanítás nyári zápor után jó mikor 26C fok van és 99% páratartalom. Tehát egy kicsit hűteni is lehet de inkább párátlanítani kell. Hűtés megkezdésekor 99% teljesítmény megy el párátlanításra és 5 perc múlva mindenki nyomja ki a klímát hogy hideg van ... pedig nincs csak kiszáradt a levegő és tud izzadni az ember ...

Előzmény: trofimov (2211)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2212

nah akkor más. tegyük fel hogy a vízszigetelés jól készült el. jön a többi: hányan laktok, hol teregettek, zuhanyoztok,

milyen fűtés van, milyen nyílászárók vannak, mekkora a lakás/ház, szigetelés milyen, és pontosan akkor hogyan van

leszigetelve.  egyébként a klima valami páramentesítést tud, de nyári mikulás egy páramentesítő géphez képest.

valószínüleg semmi légcsere nincs, ezért van penészedés. a házat vettétek vagy építettétek? milyen légcsere lett oda

betervezve?

(bocs a sok kérdésért, nem közvéleménykutatok)

Előzmény: trofimov (2211)
trofimov Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2211

sziasztok!

a házunk új, tavaly nyáron költözünk be, akkor még az új építésnek + a tavalyi csapadékos időjárásnak tulajdonítottam a penészesedést. most egész nyáron szellőztettünk nappal is. fel is vittük a hőmérsékletet, de sebaj hátha így szárad.

most sarkokban megint megjelent a penész. szuper.

pedig pth44 blokkból van a ház + koszorú, lábazat, aljzat, födém szigetelve.

a kérdés az, hogy ha a falra a sarokra rakok hőszigetelést, egy csíkot, mintha oszlop lenne ott, akkor azzal csak odébb tolom a hőhidat, vagy meg tudom fogni.

bónusz kérdés, bocs előre is. a klímáknak elvileg van páramentesítő funkciója. lehet hatékonyan klímával páramentesítést végezni v.

inkább vmi célgépbe érdemest pént feccölni?

előre is kösssz!

klimakiraly Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2210

Szia!

Vagy szellőztetsz sokat akár géppel akár statikus szellőzőkkel, vagy ablakból kiszedve valamennyi gumi szigetelést.

Vagy páramentesítő géppel kicsapatod a felesleges párát, és közben nem fűtőd az utcát.

Klíma Király Szeged

Előzmény: Dinkáné (2207)
Higrovill Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2209

Szia!

Én Aerecoval dolgozom, így abban hiszek.

A problémám hasonló volt nekem is, akkor kezdett érdekelni a intelligens szellőztetés.

Minden reggel kb. fél liter vizet kellett feltörölni az ablakok alól. Beszerelés után soha többet nem jelent meg a pára az ablakokon!

Első körben már az is sokat segít, ha csak légbevezetés van, de a teljes rendszer az ami a biztos megoldást nyújtja.

Üdv,

Higrovill

Előzmény: Dinkáné (2207)
Dinkáné Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2208

.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!