Keresés

Részletes keresés

bobus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 564
Igazad van...es persze, hogy itt nem kerult elo a penz...ki mit engedhet meg maganak...

Disznovenyek...altalaban egyiket sem tanacsos megragni, foleg nem egy picinek, ezert figyelni kell (persze nem lehetunk mindig a gyerkoc mellett).
En a diffenbachiarol (na, ezt hogy a turoba kell irni) tudom , hogy jobb kitenni abbol a lakasbol, ahol kicsi gyerek van, mert eleg eros merget tartalmaz a levele...persze itt is kerdes a mennyiseg, de jobb felni, mint megijedni..

Pankat elnezve a korhazi agyon meg szerencsere ugy tunik, hogy nem tortent semmi baj!!:-))
NAGYON HUNCUT a kiscsaj!!!:-)))

Előzmény: anyabanya (561)
bobus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 563
OFF
Nem mindet a cukorgyarto finanszirozta!:-))) (es valoban osi tortenet, csak mos eszembe jutott..:-)

Es elismert tudomanyos lapban megjelent cikket kell mindig nezni, nem "bulvar-lapokban", meg nem a TV-ben megjelent hireknek kell hinni...
ON

Előzmény: Törölt nick (560)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 562
Attol fugg kicsoda. Anyukamenknak meg tehene is volt mindig de tejet szinte sosem ittak. Abbol tejtermek lett, azt meg eladtak. Szoval aki ivott, az mar megintcsak a kivetelezett kategoriaba tartozott. Felnott meg plane nem ivott soha tejet, legalabbis abban a kulturkorben. :)
Előzmény: Lappantyú (558)
anyabanya Creative Commons License 2003.10.27 0 0 561
SZerintem, de ezt már mondtam túl van lihegve ez az elövigyázatosság, mert tény az, amit Alice leirt, hogy több beteg yermek van ott, ahol tulvigyázzák a dolgokat, több allergia ott, ahol arra hivatkozva kerülnek mindent, amit évezredek ota megszokott a szervezetünk. S az, hogy melyik joghurt a jó, hát tök egyszerü mondaná anyám, amelyik nem tartos. Melyik tej jó, erre is azt mondaná, hogy amelyik nem tartos, és meg tud savanyodni, nem keseredni. Melyik olaj a jó, amit meg tudok venni, mert nem szabad elfelejteni, hogy vannak sokan, akinek a pénztárcája is befolyásolja azt, hogy pl milyen olajjal föznek, sütnek. S a hidegen sajtolt repce tényleg nem tragédia. Nem beszélve arról, hogy az orvostudomány idönként visszaszivja, amit mond. Nem oly rég a rádióban egy ismert orvos arról bezsélt, hogy milyen fontos a szervezetnek az állati zsiradék. Egy másik föorvos meg arról beszélt, hogy büntetné azokat a szülöket, akik nem adnak hust, tejet és tojást a gyerekeknek. Hogy melyik bébiétel a legjobb, amit otthon csinálunk, hisz abban biztos az van, amit mi raktunk bele. S egy gyümölcscentrifuga csodákra képes. A bolti zöldségektől és gyümölcsöktől azért nem kéne annyira félni, mert azért azokat ellenörzik és a piaokon is vannak megbizható kofák, föleg azok, akik nem rengeteget visznek ki, mert keveset nem fogmnak kurva drága permetszerrel permetezni, hisz nem éri meg. Az egyszerű paraszti ész segít dönteni és akkor nem bonyolitjuk túl a dolgokat. S higyjétek el, hogy azok is a legjobbat akarják a gyermeküknek, akinek nincs pénze Hippre, és nincs pénze 960 forintos tápszerre és ráadásul a fözeléket hamar adják. Akkor, amikor az én gyermekeim eleje született a dokik mind azt mondták, hogy6 hetesen gyümi, 3 honaposan fözi 5 hoaposan csirke hus és félévesen törjük össze a huslevesből a zöldcséget és a csirke májat, 9 honaposan jöhetnek a füszerek is pl paprika, kis tört krumpli paprikás stb. Egyedül a füstölt hust tiltották egy év alatt és az apró magvas gyümiket. No igy evett az én gyermekeim többsége és a nagylány kivételével senki sem volt beteges. miközben a tesom lánya egy év elött nem evett mást csak anyatejet és gyümit, de mindig ekcémás volt, még ma is. Talán van köztes ut, ami ésszerű és még sem árt. S én magam részéről hiszem, hogy mind két oldalon állok jószándékkal vannak és érthető indokokra hivatkoznak, amit mind két részről orvosok is alátámasztanak. Azért az is tény, hogy van gyogyszer lobbi, aminek érdeke, hogy 3 éven keresztül tápszert adjunk, hogy a Danonenak több pénze van reklámra, mint egy hazai cégnek, miközben a hazai tehéenek is adnak tejet, a hazai fü is ehetö ( a tehénnek). Viszont vannak fontosabb dolgok is a gyermeknevelésben. Pl hpgy tudjuk mely szobanövények mérgezök, hogy megelözzük a bajt, akátr Panka példájából okulva. Fontos igazán fontos dolog nem a kaja körül forog, mert ami igazán lényeges, az az, ahogy neveljük gyermekünk lelkét, hogy nyitott legyen és boldog és igaz jó ember. S ehhez néha kell tanács, miként ahhoz is ami a testnek kell a kaján kivűl. Gyakorlott mamaként például megoszthatjuk a tapasztalatainkat, hogy mely bébiápolási cikk jó, hogy mit tegyünk, ha jön a foga, ha gond van, ha sokat sír, ha agrsszivabb, vagy ha tul csendes, ha nem akar szobatiszta lenni és ezernyi dolog, de ne forogjon minden a kaja körül, mert van még sok más dolog, ami fontos, ami fontosabb. Vanak praktikus dolgok, amiket el lehet mesélni, mert ha nekem bejött, akkor másnak is bejöhet. A tapasztalt anyák és apák megoszthatják egymással a tapasztalataikat, de remélem, hogy tapasztalataink nem csak kaja körül forognak..
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 560
Az aszpartam rakkelto hatasairol par eve volt egy vizsgalat. Nagy cirkusz, botrany stb. Aztan kiderult, hogy a vizsgalatot a Beghin-Say finanszirozta. :)))
Ugyanez volt mar vaj-margarin konfrontacioban.

Azert aszpartam nem jatszik. Bar cukor sem nagyon. De ha mar akkor inkabb az. A lenyeg a mertek.

Előzmény: bobus (559)
bobus Creative Commons License 2003.10.27 0 0 559
Huuuuha, jo sokat irtatok!!!

Hetvegen felbuzdulva az itt olvasottakon, megint "gorcso" ala vettem a francia kinalatot...Haaat? Nem sok normalis dolgot talatam azokon kivul, amit eddig is mar hasznaltunk...
A bio zoldsegek meg most kulonosen rusnyak voltak, es ami meg eddig nem volt jellemzo, 6-8-szoros aron...

Hazaerve aztan vegigneztem egy kellemes dokumentumfilmet az aszpartam mergezo es rakkleto hatasairol, es elgondolkodtam, hanyan is foznek edesitoszerekkel elkerulendo a hizast, es hanyan is vesznek 0%-os kajakat, amikben edesitoszerkent nem cukor van (es mennyi edesseg tartalmaz aszpartamot, amivel tomik a gyerekeket, hogy ne romoljon a foguk)...
En sosem eszem aszpartamos dolgot, mert nem tartom egeszsegesnek, ha mar ott a jo kis termeszetes cukor, de tenyleg tele vele a szakirodalom, mennyire karos..persze a kiserleteket sokfelekeppen lehet ertelmezni....

(Aztan rajottem, hogy majd mindennap ragozom, es ez az egy, amiben nem tudom elkerulni, itt ugyanis nem lehet cukros ragot kapni..:-((()

Kedvenc kiserleti peldam...Patkanyokat etettek margarinnal egy ellenorzo laborban, majd miutan a kiserleti alanyok rendre elpusztultak sziv elegtelensegben illetve rakban, kijelentettek, hogy egyreszt a margarin "zsir"-tartalma, masreszt a szinezekanyaga rakkelto es egeszsegkarosito...az emberek kiakadtak, kerultek a termeket, stb... Ez igy rendjen is van, jobb felni, mint megijedni alapon...Csak egy dolgot hallgattak el a kutatok, nevezetesen azt, hogy a patkanyok a testsulyukkal megegyezo mennyisegu margarint fogyasztottak el minden egyes nap (most mindenki elgondolkodhat, neki mennyit kellene magaba tomnie naponta:-)))...
Annyitol en mar egy nap alatt feldobnam a bakancsom!!:-))

Szoval, rengeteg fals dolog jelenik meg manapsag, es sajnos ahogy az lenni szokott "sok baba kozott elvesz a gyerek" , azaz sajnos azoktol a dolgoktol is roskadoznak a polcok (nevezetesen az aszpartam), amirol mar tobb, valoban tudomanyos, es alapos vizsgalattal is bizonyitottak , hogy egeszsegkarositok...(persze most megint el lehet gondolkodni a mennyisegen, amit fogyasztunk...).

ON topik...azon gondolkodom, most mirol panaszkodjak a fiammal kapcsolatban ,mert ugy latszik, a felvetett problemaim rendre megoldodnak...
Hetvegen a gyerkoc maga akarta kitorolni ama bizonyost a WC utan (ennek nagyon orultem, bar volt anyag a padlotol a WC-n at a ruhaig mindenhol:-))), majd szinten magatol, lerajzolta egyik legujabb mesejenek egyik jelenetet (hallal, madarral, meduzaval egyutt!!!-persze elobb meg kellett mondania, mit abrazol a kep, hogy kelloen el tudjunk ajulni a csodalattol:-))))

Na szoval, most mirol panaszkodjak....????????

Lappantyú Creative Commons License 2003.10.27 0 0 558
idike, ittak tejet a felnőttek is és a gyerekek is régen. a többiben egyetértünk.

Lappa

Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 557
Én csak azt nem értem, hogy ha az ember egyszer MEGTEHETI, hogy választ: olivaolaj vagy kukoricaolaj és hipp vagy kecskeméti, akkor miért ne tenné meg??? Annak a gyereknek egy egészsége van és azt a szülő felelőssége biztosítani.
Én sem féltem a gyerekemet a kosztól, 9 hónaposan 2 pofára ette a jéghideg homokot, de ez számomra nem egy kategória azzal, hogy szándékosan olyat adok a gyerekemnek, ami az Egészségügyi Világszervezet ajánlásaival homlokegyenest ellenkezik, csak azért, hogy megmutassam a világnak: így is felnő a gyerek.
Előzmény: AliceCsodaországban (556)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 556
Idike,
az élet mindig is változott. Az élelmiszerek is mindig változtak. Kétségtelen, hogy ez az utolsó évszázad már maga az emberiség önpusztitása. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a gyereket általában azzal köll etetni - ha nincsen anyatej - amivel lehet. És én amiatt vagyok dühös, mert itt vérre menő viták vannak arról, hogy pl. az olívaolaj a jobb-e avagy a kukoricaolaj, meg melyik jobb a kecskeméti tápszer vagy a hip tápszer meg ilyesmi... megette a fene azt a gyereket, azt a nemzedéket, amelyik olyasmibe pustul bele, hogy túl sok a tápszerébe az adalékanyag meg ilyesmi. Természetesen szvsz az a legjobb étel, amit az ember otthon készít elk. De hogy én két répa miatt elmenjek mondjuk Bivalybasznádra, mert ott azt mondják, hogy ez bio...

Igen! Manapság nagyon sok az allergiás gyerek! De én pl. láttam a Spectrumon egy filmet ami erről szólt, és történetesen arról szólt, hogy egy orvos úgy gyógyított meg egy csomnó gyereket , hogy ú.n.- "piszok injekciókat" adott nekik. Mert felfedezte, hogy a legtöbb allergiás gyerek a városokban élő kevés gyerekes családokból adódik. És a legkevesebb az allergiás a sokgyerekes, illetve a farmokon élő - hogy úgymondjam naphosszat a koszban turkáló gyerekek között van. Mert a szervezet mindig azonnal kitermeli a maga ellenanyagát, de ha egy gyereket minden elől megvédebnek, annak nincs alkalma kitermelni ezt az ellenanyagot.

Én bízom a természetben, már csak olyan vagyok, eddig bejött. Mikor én gyerek voltam, még volt olyan közmondás, hogy "egy gyerek addig nem lesz egészséges, míg meg nem evett 7 kiló koszt". Ha visszagondolok arra, hogy az öcsém a kutyaszart a szájába vette, és az anyám nem az egészségét féltette akkor, hanem a saját hányingerét próbálta visszafojtani, azért cipelte be sikítva a lakásba - 4,5 éves voltam, tisztán előttem van ez a kép - és az öcsém nem az égvilágon semmi baja nem lett, viszont az anyám két napig hányt utána...

Schusy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 555
Köszönjük az aggódást:-)))

Panka a kórházban:

MALWIN Creative Commons License 2003.10.26 0 0 553
Van benne valammi, de nem mindenért a TV a bűnös..
Itt 40 évig hiánygazdaság volt, 13 éve ránk dőlt a fogyasztói társadalom, egy olyan közegre, amely nem volt erre felkészülve.Persze,hogy padlót fogott az aország nagy része, hiszen amit addig értékesnek tartottak, az egy csapásra, az új filozófia szerint értéktelen lett-csak mostanában kezdünk rádöbbenni, hogy mit dobtunk el régről...
Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 552
Kicsit mas tema, ma filozofalgattam. Anyukammmal beszelgettunk aki a haboru alatt szuletett es nott fel meg utana amikor MINDENKI szegeny volt. Akinek eleg volt az ennivaloja, mar gazdagnak szamitott. Mindket szulom rendszeresen ehezett fiatalkoraban, bar errol nem tragediakent emlekeznek, inkabb csak tenykent. Ez volt az atlag. Eddig az elozmeny. A filozofia, hogy mennyivel vacakabb ma szegenynek lenni mint regen volt. Egyreszt ma pontosan lehet tudni pl tevebol, kinek mije van, focista, popsztar, szineszno, mindrol tudni mindent. Aztan meg dol a tevebol (es teveje meg a legszegenyebbeknek is van, sot osszefuggest velek felfedeni a televizio ill az anyagi jolet kozott, a szegeneyeknek csak ez a szorakozas jut) a mit KELL megvenni, mi nelkul nem elet az elet, mi nelkulozhetetlen a boldogsaghoz.

Hat csak ennyi.

Előzmény: Törölt nick (550)
MALWIN Creative Commons License 2003.10.26 0 0 551
Mondtam én?
Csak láttam, hogy steril a dolog, gondoltam, beletenyerelek a sz@rba... de látom, annál azért nyugodtabbak vagytok, semhogy bedőljetek aprovokációnak, és ez jó.
Csilis bab nekem nem kaja, de a babot imádom levesnek, főzeléknek, sóletnek, sülve főve-és a gyerekek is..
Előzmény: Törölt nick (544)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 550
10 pont!
Ja, csak mégegy dolog! Apukám folyton a legszarabb sampont akarta megvenni nekünk, mondván, hogy ő mosószappannal mosta a haját az ínséges időkben és mégis ember lett belőle. Hát mi bizony nekiestünk, hogy hogy lehet ilyen önző, hogy miközben napi 2 doboz cigire tellik, nekünk szart akar venni??? Az ínséges idők az egy dolog. De könyörgök, ha valaki MEGTEHETI, hogy normálisan neveli a gyerekét, akkor tegye már meg!!!
MALWIN Creative Commons License 2003.10.26 0 0 549
Off.
Most erre válaszolok, aztán visszanézek..
Panka már a gyerekosztályon van, és utolsó infóm szerint szétszerelte a kiságy rácsát..
Holnap megnézik még a tűzfoltját, aztán hazajön(!!!)
On
Előzmény: Törölt nick (548)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 548
Bocs Malwin, Panka hogy van az intenziven? Jobban mar?
Előzmény: MALWIN (542)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 547
Meg a kolbaszt es a malnat ;)
Előzmény: Törölt nick (545)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 546
Bocsanat, a kenyer nem elesztobol hanem kovaszbol keszult. Csak a pontossag kedveert :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 545
Hát ez akkor nem jött össze :-))
Legközelebb dobd be a chillis babot is, arra biztos ugrunk majd!
Előzmény: MALWIN (541)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 544
Es az jo ha veszekszunk? :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 543
Persze hogy azt csinalsz amit akarsz! :) A te eletedet akartam szebbe tenni, ne ronditsa mar ossze egy ilyen buta topik. :) Lehet, hogy neked nem jutott eszedbe.

Kisse tortenelmietlen a te haboru utani taplalasodat osszevetni a mai gyerekekevel. Abbol kiindulva, hogy a haboru utan meg majdnem csak a bordoi le volt novenyvedoszernek es a mososzoda meg a szappan mosashoz es nem volt mindenfele allergen bio moso meg mosogatoszer meg szuper babaapolo cucc, amitol a gyerekek jo resze min szaraz boru lesz es ekcemas (pl a fiam) esetleg allergias. Es amit neked adtak enni az sokkal de sokkal egeszsegesebb volt, egesz egyszeruen azert mert az elelmiszervegyeszet meg nem is letezett. Az etel az volt ami, a kenyer lisztbol vizbol es elesztobol keszult, ma 10 hozzavalo alatt meg sem allnak. Sokkal tobb zoldseget ettel mint a mai gyerekek, es sokkal kevesebb hust, pusztan azert mert nem talaltak meg fel a nagyuzemi vagoallat-tenyesztest, es az akkor tehenek 20 liter tejet adtak es nem 60-at mint ma. Es a tej tenyleg csak a kisgyermekkor itala volt, felnottek vizet ittak, mert a tej ment a piacra illetve feldolgozasra.

Belenyugodhatnal, hogy a mai anyukaknak masok a problemai mint neked voltak kismamakent de az o problemaik nekik legalabb akkora gondot jelentenek mint neked anno a tieid es meglehetosen ellenszenves allandoan lekicsinyelni az o gondjaikat. Bar nekem meg csak 4,5 eves a gyerekem, hajlamos vagyok neha pl szoptatasos vagy pelenkazos nyügökröl lekezeloen gondolkodni, mondvan, mi az a szoptatas, olyan hamar vege, hogy lehet azon ennyit kinlodni, aztan felidezem a sajat szoptatasom nyugjeit es egy kis empatia ont el az irant a szegeny irant, aki meg nem hiszi, hogy par honap mulva veget ernek kinjai es maga is mosolyogni fog az egeszen.

Empatia pliz :)

Előzmény: AliceCsodaországban (537)
MALWIN Creative Commons License 2003.10.26 0 0 542
Mire ezt leírtam, látom, a harapós kedv már megvan...lesz ez még így se? :-((
MALWIN Creative Commons License 2003.10.26 0 0 541
Na ja, elolvastalak, nameg követlek is benneteket, kilelt a hideg a steril táplálkozási tudománytól..
Gondoltam, bedobom a dolgot, hátha ráraboltok, és felpaprikázódtok, de úgy tűnik, kellemes vasárnapi ebéddel a hátatok mögött nem fogtok harapni, na nem mintha azt hiányolnám... :-))
Előzmény: Törölt nick (531)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 537
Nem először nem érted. Írni meg oda írok ahová akarok - ahogyan te is teszed, ennyit erről.
Előzmény: Törölt nick (534)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 536
Nem azt mondtam, csak annyit, hogy azért ebből ennyi problémát nem kéne csinálni.
Előzmény: Törölt nick (532)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 535
Ja bocs, elolvastam mégegyszer, már értem. De most nem háború van, répát, baromfit, krumplit kapni mindenhol és nem is horribilis összegért!
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 534
Ha neked nem tetszik egy topic, akkor nem kell olvasni es plane nem kell irni bele. Nem ertem a hozzaszolasodat.
Előzmény: AliceCsodaországban (528)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 533
Természetesen úgy értettem, hogy az áruházak polcai...
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 532
gratulálok Alice!
Akkor most, amikor van választási lehetőség, most is tápláljátok úgy anyukák a gyerekeiteket, mintha háború lenne! Meg se próbáljátok a szerintetek legjobbat adni neki, hiszen ha elég erős még fel is nőhet.
Sőt a világ jelentős részén még tiszta ivóvíz sincs és ott is felnőnek a gyerekek, ha éppen nem halnak meg valami fertőtésben. Adjatok hát ti is koszos vizet a gyerekeiteknek! Az, hogy ti adhattok tisztát is, az nem számít.

még néhány ilyen építő jellegű hozzászólást kérhetnénk?

Előzmény: AliceCsodaországban (528)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 531
Te dobtad fel a témát ;-)
Előzmény: MALWIN (529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!