Keresés

Részletes keresés

Sarló Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1314
Jó ez a topic:) Bár akár a ":/" arckifezejés is ideillő néha... Na, megosztanám két utazási irodás élményemet. Egyik barátnőmnek van szerencséje ilyen helyen töltenie ideje egy részét, én meg sokszor beugrom hozzá, ha arra járok. A két legutóbbi gyöngyszem Egyiptommal kapcsolatos. Pasi bejött a csajával, hogy akkor befizetné a nyaralásukat, majd felteszi a nagy kérdést: "Mondd csak, már az Euro a fizetőeszköz, vagy még a másik és mikorra várható, hogy Egyiptom teljes jogú EU-tag lesz végre?" Én csak pislogtam, barátnőm pedig sóhajtott egyet és miután látta, hogy ezt halál komolyan kérdezik tőle, rezignáltan közölte, hogy amint összeérnek a kőzetlemezek mind a kettő lehetségessé válik, addig azonban sajnos az van ami... Reakció: oké, köszönik, de akkor mit váltsanak őszerinte? Válasz: hát az általuk előbb említett régit:) Amikor elmentek naívan megkérdeztem, hogy ezek csak poénkodtak, ugye és az ismerősei akik éppen utaznak, csak jókedvük volt. Hát nem, és állítólag ez elég sűrű színvonal:( A másik Egyiptomos történet, amikor a hapsi bejött érdeklődni az árakról. Majd felcsattant, hogy a repülő baromi drága és köszöni szépen neki jó lesz autóval is, egyénileg, csak szállást foglaljon neki a barátnőm. :/
lesifotos Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1313

Ma Hodos felé tértem haza Szlovéniából. Még a szlovén oldalon, kb. 50 méterre a határtól öt magyar autó állt egymás után, elfoglalva az egyik sávot. A kocsik mellett három fickó támaszkodott tanácstalanul és az autókban is ültek. Megálltam mellettük és megkérdeztem, van-e valami gond, tudok-e esetleg segíteni? Elég hülyén néztek rám, de aztán az egyik felvilágosított: -Má' hogy segítenél? Huggggggyozni álltunk meg!

Akkor láttam, hogy az autók mellett három nő és két tizenéves csaj guggolt, egy szintén tizenéves srác meg mellettük engedte ki a gőzt.

Én kérek elnézést.

A szlovén határőr magyarul megkérdezte tőlem, mit csinálnak ott azok az autósok, én meg mondtam neki, hogy fogalmam sincs. :(

shit4sale Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1312
ex-financminiszterünk aranyban utazik, he??? ;-PPP
Előzmény: lesifotos (1311)
lesifotos Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1311

Kenyában egy eldugott kis boltocska privát helyiségében felfedeztem egy poros, 90 cm magas szobrot és egyszerre beleszerettem. Egy ébenfából készült családfa Tanzániából, egyetlen törzsbe 27 egész alak van belefaragva, plusz az anya és a családfő nagy alakja. Először nem akarták eladni. Két nap alatt összesen négy órát töltöttem puhítással és alkudozással, végül megkaptam. A mombasai reptéren összefutottunk egy magyar csoporttal (köztük a volt pénzügyminiszterrel, de ez mellékes) és az egyik család hevesen érdeklődött, mi az a nagyon becsomagolt "izé" nálunk. Nagyjából elmondtam mi az. "Megkérdezhetem mennyiért vetted?" -folytatta a faggatózást az asszonyság. Persze - válaszoltam, aztán hallgattam. Kérdezni lehet.

Nem kapcsolt, folytatta: "És mennyiért akarod eladni?"

Amikor kérdőn néztem rá magyarázkodni kezdett: " Hát gondolom nem magadnak vettél ilyen hülyeséget"

Hát de, vazze. Magamnak vettem, mert tetszett és eszembe sem jut eladni. Ők persze aranyban utaztak, két hétig voltak Mombasában, azalatt bejárták az összes ékszerboltot. Ez volt az egyetlen program, ami miatt kimozdultak az AI hotelből.

Amikor elkezdtek niggerezni, akkor elnézést kértem, mondtam, hogy erre nem vagyok kíváncsi és otthagytam őket. Megvetően néztek utánam.

jedilovag Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1310
mekkora arc!!! :))))
Előzmény: tamburmajor (1309)
tamburmajor Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1309

Az alábbiak egy volt kollégámmal történtek. Dióhéjban annyit, hogy a srác olyan típus, aki bambán átcsámpázik az életen. A kapcsolati tőkéjének köszönhetően ide-oda veti a jó sorsa.

Nemrég Dél-Amerika egy kevésbé ismert országában jártak. Egyik este már nagyon unatkoztak, a tévéműsort úgysem értették (ezt is ő fogalmazta így), hát elhatározták, hogy becsajoznak. Előbb ittak egy kocsmában, aztán felcsíptek két prostit az utcáról. Megalkudtak, hogy ennyi és ennyi, a csajokkal is ittak még, aztán ki-ki a maga szobájába ment velük. Volt kollégámnak a pia miatt nemigen ment a dolog, úgyhogy elmutogatta a csajnak, hogy húzzon haza. Csakhogy a csaj – mert ez mindenütt a világon így van – pénzt követelt tőle. Volt kollégám, aki semmilyen nyelven nem beszél, összeszedte a filmekből vett pár szavas szókincsét, és kinyögte: – No fakifaki, no manimani. (No fucky, fucky, no money, money.) Végül is a csaj egy fillér nélkül ment el.

Amikor a volt kollégám idáig ért a mesélésben, nem értette, miért nevet mindenki. Hozzáteszem, egy csöpp humora nincs, az egészet közönyösen adta elő. De ez még nem minden.

Másnap a reggelinél a másik hapsival megtárgyalták, hogy kinek hogy sikerült az éjszaka. Volt kollégám elmondta, hogy őt kiütötte a pia, meg balhé volt a prostival, de végül is nem adott neki semmit. Erre a másik: – Hülye vagy? Én ezeknek mindig egy kétszázforintost adok, szerintem nagyon örülnek neki.

Szóval így is lehet öregbíteni jó hírünket...

bopat Creative Commons License 2006.03.16 0 0 1308

Ezt nézzétek, nem semmi

És ez a szöveg az egyik topikban volt....

Szlovák !autóútmatrica! egyhetes, 150 korona helyett 100 koronáért vagy 700 ft-ért eladó. A matrinyát márc 15-én váltottam, tehát 22-ig jó! Ha valakit érdekel, írjon: david1@freestart.hu !

Hétvégi síelőknek ideális, mi is ezért váltottuk, csak mi egy napra mentünk!

HeKeKu Creative Commons License 2006.02.19 0 0 1307
Ez ( sajna ) így  IGAZ.
Előzmény: vélemény (1306)
vélemény Creative Commons License 2006.02.18 0 0 1306
 Nem kell ilyen messze utazni, hogy ne találkozz magyarokkal. Én sokat járok múzeumba,kb. minden huszadik alkalommal hallok magyar szót.
viktor75 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 1305

Nekem is volt ilyen tapasztalatom: Thaiföld egy kis szigetén, egy kis városkában, este hallom az utcán, egy pocakos, trikós fószertől, aki nylon zacskóval a kezében sétál: "Néz' má, itt ócsóbb a Buddha szobor, mint a másik sárgánál..."

Azóta megpróbálok olyan helyre utazni, ahol magyar még a közelben sincs, szerencsére már sikerült ilyen úton részt vennem: Martinique kétszer, vagy Réunion szigete. Sajnos már ide is szerveznek a magyar irodák utakat, de még mindig nincs nagy veszély.

Másik: Ciprus, tengerpart, kopasz vállalkozógyanús férfi, ezüst színű mofiltelefonnal a kezében sétál, aranyfux a nyakában. Fogadtam is rá, hogy ez csak magyar lehet (annak ellenére, hogy Ciprusra sok orosz is jár), és nyaertem is!!!

Erről ennyit!

nary! Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1304

Hello!

Azért ez már több, mint szégyen, nem?

És most elgondolkodhatunk, ténylek ezek vagyunk mi, magyarok?

Hát komolyan mondom, a pofám leszakad!

mindegy, azzal nem érünk semmi, ha itt szidjuk az ilyen tahókat, örüljün k, hogy mi nem vagyunk ilyenek.

Előbbit akinek nem inge, ne vegye marára, utóbbit meg ha inge, hordja csak vidáman, mutassa, mekkora egy szégyen!

Bocs...

nary

Pelican Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1303
Most jöttem vissza egy 50 napos utazásról Milánón keresztül. 50 nap alatt nem találkoztam magyarokkal, így megörültem, mikor magyar szót hallottam a milánói reptér egyik várójában. Az örömöm hamar elszállt, mert a két honfitársunk épp a repteret szidta fennhangon:
...
- Ge.. olaszok, m'ér' nem csinálnak egy dohányozót?
- Mer' ez a sok dohányos ellenes nem lássa be, hogy a dohányosnak is vannak jogai meg igénye.
...
Odébbsomfordáltam...
Nem volt szerencsém, a gépen is a közelemben ültek.
Egy ötvenes nő, három sorral odébbról idekiabál nekik:
Bazm.., az k.. élet hogy nem megyek többet öt hétre sehova. Az argentínoknál semmit se lehet kapni, csak a bőr volt olcsó.

nary! Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1302

sziasztok!

Ha nem haragudtok, bemásolom ide amit egy másik topicba írtam, kicsit hosszú lesz, de, hát ide utazik a magyar. legalábis a fehérvári magyar... :)

Eddig egyszer voltunk Losinjban, (ami azt illeti, Horvátországban is) és a lentebb foglaltakat egy ismerősömnek írtam, kik utánunk mentek ki. Az adatok 2 évvel ezelőttiek!

Tudnivalók Mali Losinjba tévedő magyar vándoroknak

Mali Losinj egy, a Balatonnál nem nagyobb szigeten helyezhedik el, Cres sziget alatt, Pag és Pula között, Losinj szigeten.

Útvonal

Székesfehérvártól Letenyéig elvergődsz, onnan rátérsz az autópályára, és mész-mész Zagrebig. Rámész az elkerülőre, és Rijeka irányába mész tovább. Elhaladsz Karlovac, majd Bosilijevo mellett, ahol rátérsz az autópályára, mert a főút marha meredek. Elmész egészen Vreloig, és ott letérsz Fuzine irányába. Egy nagyon szerpentines és szép úton elmész Krk szigetre. A híddíj 15 kuna. A sziget végén figyelj oda, nehogy bemenj Krk faluba, előtte kell jobbra, a Valbiska kikötőbe menni. A kompdíj az autó nagyságától függöen 60-100 kuna. A csodálatos hajókázás végállomása Cres sziget, ott is Merag falucska. Itt kezdődik ám csak el az igazán szép látvány! Végig kell menni az egész szigeten a 100as úton. Ez a sziget sem nagy, kb. a kétszerese Losinj szigetnek, de a komp a sziget közepénél rak ki. Osor városkánál érsz Cres végére, ahol egy hídon mész keresztül, és máris Losinj szigeten vagy. Itt is lemész a sziget csaknem aljáig, Mali Losinjig. A város elején már ki van táblázva Cikat Camp, de ha azt a táblát nem véled felfedezniu, keresd a Hotel Kredo táblát. A kempingben érkezésnél lejelentkezel XXX nevére a XXX lakókocsira. Távozáskor kell az üdülőhelyi díjat fizetni.

Panoráma

Az út mindenhol szép: a szigetig a sok hegy, alagút miatt, a szigeten meg… szerintem egyértelmű… :)

A kempingről

Ez egy fenyőerdő!!!! Vagy 50 méter magas fenyők közt aludni… Akár a szabad ég alatt! Nem semmi! A lakókocsitól légvonalban 50 méterre van a tenger. A várostól max. 2 kilométerre lehet, én szinte minden nap bementem, de gyakran kis kerülővel: nem a város felé vettem az irányt, hanem Veli Losinj felé. Így közvetlenül a tenger mellett el tudtam jutni a város szívébe. Ami meglepett,  hogy az 5000 férőhelyes Campben voltak vagy 34 ezren, de egy cigicsikk sem volt eldobva sehol, de a városban sem! WC és fürdő van 100 méterenként, nagyon igényes és tiszta az is. Meleg víz főleg reggel van, de a lakókocsitól ha felfelé mégy, látsz egy nagy kőházat, ahol lehet mosni is. Na ott mindig van meleg víz.

Árak

A kempingben irdatlan nagy árak vannak, a városban az eldugott kis boltokban nem annyira. Nagyobb bevásárlóközpont nincs. A boltok délelőtt 10:00tól nyitnak, 13-14:00 óráig vannak, majd szieszta, végül 16-18:00kor nyit ki újra 20-22:00 óráig. A pékáru a legdrágább, egy 750 dekás „kenyér” úgy 250 ft-nyi kuna. Mi mást nem vettünk, mert vittünk magunkkal egy csomó konzervet, meg tartós tejet. A fél literes üccsi egyébként 270 ft-nyi volt. A pizza a szomszéd hotelben 30 kunával kezdődött (Marghareta) és 110 kunáig lehetett választani (ez már egy 8 szeletes pizza, gondolom teli mindenféle földi –és vízi- jóval). Újság: megtalálható kint a Blikk meg asszem a Magyar Hírlap, az eredeti árhoz számolj úgy +100-150 ft-ot. A fagyi teljesen más, mint itthon, a mi gombócaink 2szerese, ára 3 kuna. Én 3 fagyizóban voltam, míg meg nem találtam a legjobbat, ez a kút mellett van, asszem két étterem között van. Meg fogod ismerni a kép alapján. Van halpiac is, már reggel 8kor nyit, viszonylag olcsó a friss hal. A csoki, a cigi, a pia jóval olcsóbb, mint itthon, táblás csoki 70 ft, cigi (ha jól emlékszem, apu vette) úgy 250 ft. Ami nagyon tetszett, hogy a városban a piac csónakokon volt. A gyümölcsárus lány tudott magyarul, rá is mosolyogtam, mert nagyon csini volt. Az árak nem egetverőek, de valamivel magasabbak, mint itthon. Fényképeket a gépről 50-70 kunáért vettek volna rá hozott cd-re (ez azért elég húzósnak tűnt, bár nem vagyok képben az árakkal…)

Étterem, kávézó, fagyizó

A város teli van velük. Azt nem tudom, hogy az étterem milyen árakkal szervíroz, mert nem voltunk ilyen helyen, a fagyi 3 kuna, és nagyon finom. A fent említett fagyizóban 10 kunáért adott a csávó egy Pinocio formát, amiben eleve volt 8 gombóc fagyi. Előtte ettem meg hármat, amivel úgy jól laktam, mint a fene, és utána az a 8 gombóc! Végül is 4en ettük meg. Nagy nehezen! :)

Szórakozás

Hát, sok mindent nem nagyon lehet csinálni, a part köves, és sziklás, mi elmentünk rákászni, búvárkodni (tudod, vízipia, szemüveg) ugráltunk a néhol 3-4-5 méteres vízbe. Az egyik hotelnél kialakítottak egy homokos strandot is valami élményparkkal, aminek a belépője az eget verte, a színvonalat meg nem láttam, így az kimaradt. A városban minden este irdatlan nagy a tömeg, bűvészkednek, festenek, fotóznak, a színpadon énekelnek. Jó volt eltölteni benn egy kis időt. Én sokszor körbebicikliztem a várost, mert mást nem nagyon lehet csinálni.

Nagy élmény volt megélni az utolsó napokban az éjszakai vihart. A víz akkora hullámokat vert, hogy az hihetetlen. Reggelre viszont minden a megszokott rendjén. Egyedül ezen az éjszakán nem aludtam a szabadban. A bátyámmal elmentünk egy hajókirándulásra, 90 kuna/fő volt. Megkerültük Losinj szigetet, kaptunk kaját (halat és asszem sertést lehetett választani, mivel én nem eszem a halat, így utóbbira esett a választás) és vagy háromféle szeszt. Ez a kis kirándulás volt a legnagyobb élményem! 3szor kötöttünk ki, egyszer egy Ilova (vagy valami hasonló, netán Ilovik?) nevű falűban, egy sziklás résznél, és egy barlangnál, ahol a víz mélysége ( bátyám fordítása szerint) 30 méter mély volt! És tökéletesen láttunk a tenger alját! Mikor meg kikötöttünk, az Amerika felfedezése dal szólt! Poén!

Közlekedés

Mi leraktuk a kocsit a lakókocsi mellé, és elfelejtettük, hogy van. De mindenképp le kell takarni valamivel, mert a fenyőről –és néha a nagyon barátságos sirályokról- ehulló potyadék hamar tönkre teszi. A közelben csak Veli Losinj van, ami nem nagy kunszt, így oda nem is mentünk.

Hát ennyi! Kellemes nyaralást!

zalagyöngye2 Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1301
is
Előzmény: Törölt nick (1299)
ath Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1300

idézet egy másik fórumból, azt hiszem tökéletesen ide illik:

nyagi válasz | megnéz | könyvjelző 2006.02.03 10:11:29 (2296)

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a helyi söfőrök vezetési stilusa valóban hagy némi kívánnivalót maga után. Szerencsére a mi fogalmainkhoz képest elenyésző az autó forgalom, szélesek az utak, már ahol van, gondolom ezért nem szokott baleset  történni.

Ami a világítás nélküli közkedést illeti, ezt főleg lakott területen kívül "alkalmazzák", melynek magyarázata , hogy mikor Izrael kivonult Sinai-ról több évi erőszakos ottlét után, a szigeten elterjedt, hogy egy nagy teljesítményű műhold kering fölöttük, /ami amúgy igaz is/ melyet Izrael lőtt fel, hogy Őket figyelje.

Úgy gondolják, hogyha nem gyújtják fel a lámpát az autókon, a műhold nem látja  őket.

Ezt egy helybéli taxis mesélte nekünk. Egyebként a műholdat valóban lehet látni. Sokkal fényesebb és sokkal előbb látható sötétedéskor, mint a többi csillag.

Előzmény: Replay (2293)

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1299
ugye a 1292-re akartál válaszolni?
Előzmény: zalagyöngye2 (1297)
Angel DC Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1298
Egy ismerős szintén egy halom tusfürdőt, stb vitt Kubába, de nem ezért, hanem mert nem csak a turista paradicsomot szokták bejárni, hanem vidékre is lenéznek, ahol az a szállásadók nagyon örülnek az ilyen ajándéknak.
Előzmény: Törölt nick (1295)
zalagyöngye2 Creative Commons License 2005.12.13 0 0 1297
Egy szappan? Nem egy harisnya?
Előzmény: Törölt nick (1295)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1295

"Ismertem olyat, aki Kubába vitt egy táska szappant, mert azt hallotta, hogy egy szappanért a kubai lányok egész éjszakára megkaphatók"

no igen, az efféle sztorikat akár fel is vehetnék a topik leírásába, bemutatván, hogy miféle történéseknek van itt helye, amikor utazik a magyar.

Mondjuk ilyen erővel vihetett volna az ismerősöd akár egy táska 100 $ -ost is.

Előzmény: Pelican (1292)
Tóthika Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1294
A stílus valóban nem irodalmi, de engem - nő létemre - kevésbé zavar, mint a haver hősi tette.
Előzmény: branyiszko (1290)
Pelican Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1293
Neked kellett volna elgondolkodnod, mielőtt belemégy ebbe a vitába...
Előzmény: branyiszko (1285)
Pelican Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1292
Én nem erdélyi vagyok, de hasonló gondolataim támadtak.
Rühellem az olyan embereket, akik kihasználják mások nyomorúságát, és még le is nézik azokat, aztán még kérkednek is ezzel.
Ismertem olyat, aki Kubába vitt egy táska szappant, mert azt hallotta, hogy egy szappanért a kubai lányok egész éjszakára megkaphatók.
Előzmény: Jacques de Molay (1286)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1291
A válaszoló azt mondta, hogy az általánosítottan menekülési vágyból promiszkuit erdélyi lányok ideje nem járt le, és erre mondtott egy példát. Ez egyrészt rosszindulatú, másrészt hazug, és talán még a speciális eset sem igaz, de ezen ne akadjunk most fel.

Ha meg kötekszel velem, akkor egyrészt kösd fel a gatyát, mert hamarabb sírod el majd magad, mint gondolnád, másrészt az "amúgy" után nem kell vessző, mert magyartalan és proletár. Szevasz.
Előzmény: branyiszko (1290)
branyiszko Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1290
Fussunk neki mégegyszer, lassabban...

1: a válaszoló 1db kislányról beszél (konkrétan), tehát nincs igazad

2: amire a válasz született az valóban általánosító megjegyzés, tehát igazad van

Mellesleg: hogy a Csau érában ki hogy tudott boldogulni azt mai szemmel megítélni nagyon bátor dolog.

Amúgy, kötekszem Veled, mert bicskanyitogató stílusod van. (neked, és nem az erdélyieknek általában)
Előzmény: Jacques de Molay (1289)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1289
Mondd, te funkcionális analfabéta vagy?

"A 70-80-as években esetleg. Akkoriban a Ceausescu-érában a r....iai magyar lányok szinte bármire képesek voltak egy magyarországi házasság reményében. De ez az idő már elmúlt..."

"Nem múlt. Haveromék mesélték, hogy pár éve a könnyen lefektetett erdélyi magyar kislányt hazainduláskor alig bírták lekoptatni és megértetni vele, hogy Őt bizony nem hozzák át..."

Amúgy te kötekszel velem, vagy mi van?
Előzmény: branyiszko (1288)
branyiszko Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1288
Megérteném az indulatodat, ha valóban azt írta volna valaki, hogy "ilyenek az erdélyiek".
De erről szó sincs, az hangzott el: "hallottam EGY JÁNYRÓL aki testét sem kímélve próbált valamivel jobb életet keríteni magának."
Túlreagálod a dolgot.
Az ebből következő "anyázás" pedig megbocsájthatatlan.
Előzmény: Jacques de Molay (1287)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1287
Mármint "ezek az erdélyiek ilyenek".
Előzmény: Jacques de Molay (1286)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1286
Húú, nem is tudom, melyik a rosszabb, ha gondolktam, vagy ha csak úgy kiszakadt :-) Egyébként inkább az utóbbi, lévén magam is erdélyi, epét hányok a hasonló paraszt megnyilvánulásokról. Nem az a baj, hogy van ilyen, hanem hogy "ezek ilyenek", ha érted mire gondolok.
Előzmény: branyiszko (1285)
branyiszko Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1285
Na, Rólad meg lehetne nyitni a "netezik a magyar" c. fórumot.

Gondolkoztál ezen a beíráson, vagy spontán kiszakadt belőled?
Előzmény: Jacques de Molay (1284)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1284
Én a múltkor anyáddal jártam ugyanígy.
Előzmény: Törölt nick (1283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!