Köszi! Ezek szerint Te is szülő vagy :) Nálunk is ez van, hogy túl izguljuk magunkat és a végén kiderül milyen nagy gyerekek már, csak mi látjuk Őket kisbabának.
Para-hoz Pila, podlesok, Klastorisko, Cingov, Hrabusice. Ilyenkor szerintnem mindenhol lehet könnyen szállást találni, a legegyszerűbb talán Hrabusice, tele van zimmer ferivel. Ha meg 1 szállásról mid a 3-at meg akarjátok ejteni, akkor szerintem Poprád.
nnyugodtan végigjárhatjátok, . Amiko tavaly arra jártunk, meg se kottyant az én 8 és 10 éves lányomnak. A Sucha Bela-n nincs semmi különös kihívást tartogató rész, viszot elég intenzív élményt ad, és könnyen megközelíthető, nem fárasztó,egy rövid kirándulással megjárható. Nem hiába ez a leglátogatottabb szurdok.
Sziasztok! Még soha nem voltunk a Paradicsomban, de elhatároztuk, hogy vasárnap végre meglátogatjuk. A Szucha Belat néztük ki, de nem tudom, hogy egy 8 és egy 9 éves gyerekkel el lehet-e indulni. A Rám szakadékot már gond nélkül végig járták. Tudom, hogy ez nem ugyanaz, csak viszonyításnak írom. Köszi a válaszokat!
még egy kérdés, most mennénk 3 napra 7végén, és mikulásban foglaltunk szállást, az ideális a demanovai barlanghoz, chopok túrához meg a kis hernád-áttöréshez, vagy hol van az ideális szállás, h ne kelljen sokat autózni?
a négynapos hétvégére tervezünk utat a szl. paradicsomba. kérdezni szeretném, h ki volt arra mostanában, milyenek az utak, van-e vmi extra gázos elmosott út? van olyan, amerre semmiképp sem ajánlatos menni? úton felül további kérdés, h a klastoriskon levő faházakban aludt már valamelyikőtök? ha igen, h foglaltatok? e-mailes foglalás bonyolítható? előre is nagyon köszi!!:)
OFF Szlovákia, de nem paradicsom. A Szlovákia turizmus topicba is betettem, de talán ez jobban pörög, innen lehet, hogy lesz érdeklődő:
Szlovákiába, Selmecbánya környékére szervezek 4 napos hosszú hétvégés kirándulást október 23-26-ig (csütörtök-vasárnap). Még egy autós helyünk van, amire várunk telekocsit vállaló túratársat. Fiatal csapat, 25-35 éves korúak vagyunk.
Sajnálom, hogy így jártatok - de tudjál róla, ilyen van máshol is. Velem eddig kétszer fordult elő Magyarországon hasonló eset. (Igaz, ott az egyik helyen a tulaj kibérelt egy jóval drágább szállást nekem máshol, és azt kaptam fájdalomdíjként. Persze az előleg már be volt fizetve.) Amíg nem fizetsz előleget, addig nincs velük semmilyen jogviszonyod - maximum dühös lehetsz rájuk.
Ilyen probléma nincs. Ha nyitás előtt érsz oda, akkor nem fizetsz. Persze előfordulhat, hogy olyan irányba mész, ahol aztán menet közben mégis fizetned kell. Kifelé jövet Podlesokban nem kérik a jegyet.
Júliusban voltunk a Hernádon Podlesokból indulva. A malom előtt volt egy Herndába dőlt fatörzs amire bementem. Kifelé jövet megláttam egy kígyófélét amit gyorsan le is fényképeztem. Teljesen beleolvadt a környezetébe szinte alig látszott pont olyan színe volt mint a fatörzsnek. Itthon megnéztem, úgy tűnik, hogy egy keresztes vipera. Visszafelé a sárga úton jöttünk a gerincen, ami egyébként teljsen olyan volt mintha évek óta senki sem járt volna arra, teljesen benőtte a növényzet, ráléptem egy ugyanilyenre. Szerencsére nem mart meg egyik sem. Sportcipőben voltam. Azóta vettem egy túracipőt. Egyébként csodálatos volt a túra.