Az alábbi, a végeredményt már aligha befolyásoló végjátékban oldjuk meg, hogy piros a kezében levő egyetlen lapkával sárga mindhárom lapkáját kényszeríti (a háromból egy már amúgy is kényszerített).
Egy lehetséges megoldást mutat az ábra: a bal szélen levő piros egyenes lapka az, ami még piros kezében van (az egérmutató felett) - s ha pont így helyezzük el, mint az ábrán látható, akkor leszedi sárga másik két lapkáját is.
Az igazi feladat: keressünk ugyane lapkának egy másik helyet, amely ugyanezt a célt eléri!
Írtam egy új proposal-t, nincs köze ahhoz, amit Zormac felvetett, érdemes lenne viszont többeknek elolvasni. A címe Changing the current master system, többet nem is mondanék.
Amúgy a proposalok most már elérhetőek a tantrix főoldalról a Wish list alatt (asszem a felső blokkban a jobb alsó link, ha valaki sokáig keresné)
Véleményezni itt is lehet, érdekelne minden hozzászólás.
Az az igazság, hogy egyetértek veled... Régen írtam ezt a javaslatot, valaki más sugallatára (ha jól tudom, még mindig támogatja a dolgot). De ezt ő se gondolta igazán komolyan, csak nem lett módosítva azóta sem.
Volt helyette más ötlet, csak nem elég kiforrott, és ezért nem írtam be eddig (majd esetleg a lobbyban kifejtem, nem akarok ezzel senkit se untatni). Mit szeretnél, töröljem a proposalt, oszt jóvan?
Amúgy itt az állás, ami miatt annyit gondolkodtam - azt hittem, hogy tudom egyetlen lépéssel blokkolni mindkét végét, csak persze elnéztem valamit... de ettől még nem biztos, hogy nem is lehet!
Nézegettem a proposal-okat és nem értek egyet azon javaslatokkal, amelyek szivatnák az embert azért, mert mester-játszmában időtúllépést engednek meg maguknak.
Tegnap Cuthbert-tel játszottam (igen, edzőmeccs volt, lehet, hogy "élesben" is találkozunk nemsokára) és az utsó játszmában kb 15:30-at használtam időben - de komolyan mondom, hogy ha TG lett volna, akkor is így tettem volna, mert olyan volt a játszma (jóllehet az eddigi mintegy 130 TG-m során soha nem léptem 15 fölé).
Szóval nem örülnék, ha egy ilyen miatt mondjuk egy napig nem játszhatnék mg-t...
kissé morbid lenne: Zormac: well done
Cuthbert: Thanks. Another?
Zormac: sorry, I'm not allowed to until tomorrow due to time overrun in the previous one
Cuthbert: Oh my God.
Sirpi, ráismertél a saját javaslatodra ennyiből? :-)
Nos, magamba szalltam.Ebben segitett 1 autentikus szemely is, meg az is termeszetesen, h. ujraolvastam a topicot.
Rajottem, h. teljesen ok nelkul gondoltam/ereztem azt, amit. Nevezetesen egyfajta `uristen-milyen -rossz-jatekos-vagyok-ha-mar-ezektol-is-kikaphatok`.
Igy elnezest kerek az illetekesektol (es az olvasoktol is).
Tobbek kozot azert volt szimpatikus a tarsasag, mert soha nemm lattam jelet ilyesminek.
Meg1szer elnezest kerek.
s.
Asszem tippeltetnem kellett volna... kevesen fogadtatok volna arra, hogy 25-12 arányban győz sárga, mivel az ábrán látható "fenti" és "lenti" vonalai összeérnek, a zöld vonal pedig a kulcshely szomszédságában elhasal...
Mondjuk az ilyen állásban három eset lehetséges:
- mind a négy kulcslapka kimegy a zsák ürüléséig
- a sárga szomszéd-pár lesz véglegesen blokkolva
- a zöld szomszéd-pár lesz véglegesen blokkolva
A sárkány? Hát igen, valóban nehezebb eset, mint a vitéz. Ha ugyanis az ember levágja egy fejét, marad neki még öt.
Anno egyetemi szakirányválasztáskor, amikor minden egyes szakirány toborozta a hallgatókat, az egyik ilyen reklámanyag a "Hibatűrő rendszerek" szakirányt próbálta népszerűsíteni. A "Méréstechnikai népmese" című íromány a szokásos királyfi-királylány-sárkány háromszöget dolgozta fel, a szakirány terminológiájának aktív használatával, most megpróbálom (emlékezetből) idézni az idevágó részleteket:
[...] A királyfi hősies küzdelemben levágta a sárkány egyik fejét, ám meglepve tapasztalta, hogy annak helyén rögtön kinőtt egy másik. Rögtön felismerte, hogy itt hétszeres moduláris redundanciával megáldott hibatűrő architektúrával van dolga, ezért felhagyott a sárkány fejei levágásával bíbelődni. Egyúttal rájött, hogy a sárkánynak lehet bár hét feje, viszont csak egyetlen egy szíve van, így hát gyorsan egy folytonossági hibát injektált a sárkány szívébe, amitől a sárkány menten halt állapotba került.
[...]
Végül erre a szakirányra mentem (részben azért), mert tetszett a mese :-)
nagy nehezen megtaláltam a régi regisztrációmat.
Kár, hogy nincs egy "elfelejtette a jelszavát..." gomb.
Én is gratulálok az új mestereknek, remélem én is minél hamarabb köztük leszek. §:-))
Grat Miklós!!!
A 6fejü sárkány aranyos, de mi lersz vele? Megküzd a fejetlen vitézzel, és megmenti a királyt (esetleg Mike-ot??? (-; )?
Na mind1, etz majd kitalálod.
Veget ert a bajnoksag (kicsit feszultre sikeredett, de egy jo bajnoksag altalaban az is).
Mikellos nyert, ugy gondolom teljesen megerdemelten, hiszen az elso (en) es a masodik kiemeltet (zormac) is o bucsuztatta, meghozza mindketto ellen igencsak vesztett allasbol forditott.
A félelmetes hatfejű sárkány Tantrix-es pólóban:-)).
(Tüzet is tud okádni, de most nem okád, mert azt nem sikerült megrajzolni:-))
Zormac, ennek vagdosd le a fejeit, ha tudod!:-))
OK... szerintem egyébként mindenki abszolút higgadt volt, fölös indulatot senkinél nem véltem felfedezni... pontosan ezért láttam eléggé céltalannak azt, hogy mindenkit nyugalomra intettél.
Elolvastam újra, hogy mit írtam az előbb, amiért ennyire latámadsz. Sajnálom, ha félreérthető voltam, igyekszem pontosabban fogalmazni.
Szóval mint írtam, mindkét felet megértem, van igazság abban, amit mondanak, mégha esetleg én másképpen is tennék adott esetben. Azt viszont egy szóval se mondtam, hogy ne beszéljetek a dologról, csak azt szeretném, ha ezt fölös indulatok nélkül, higgadtan tennétek. Én is várom a további hozzászólásokat a témában, és igérem, csöndben fogok maradni, mert egyrészt engem nem érint, meg nem akarok véletlenül se másokat megbántani.
nem túloztam... persze nem az egész MB-re, csakis a tegnap esti ellenm való 5 meccsre igaz, hogy 2250.
A számítási módszer: ellenfél Élő-je (avagy ellenfelek átlag-Élő-je) PLUSZ diff-faktor - utóbbi a megszerzett TP%-nak függvénye, hogy pontosan hogyan, azt megtekintheted itt.
Mármost én 1950-nel jöttem a tournamentbe (még ha ez nyilván jól le is fog csökkenni :-), szereztél gyakorlatilag 70%-ot, a diff ehhez 297, azaz 2247 jön ki.
A MB-re vetített Élőd szerintem 1900 körül lesz (majd szidhatsz, ha most rosszul becsültem...)
szerintem most nem valami érzékenyen reagáltál... legalábbis általában nem feltétlenül szimpatikus az "ÉN azt mondom, hogy mindenki MÁS nézzen magába" típusú hozzáállás...
amúgy meg Te pont nem voltál érintett a kérdésben, ha jól emlékszem (valóban, te voltál az egyetlen, aki nem siránkozott, amikor nem jól alakultak az eredmények).
Amúgy meg ha konfliktus van, azt jobb párbeszéddel rendezni, mint a 10-ig számolást követő hallgatással - előbbi békét, utóbbi tüskéket szül csak. Ennek fényében (is) várom sárkányrepülő kolléga válaszát...
Huha, mennyi minden történt... Picur, csinálj egy Tantrixos képregényt, elég teheccséges vagy hozzá, persze ne arrol szojjon, hogy két ember jáccik tantrixet. Biztos cool lenne.
A nyilvános örömöm ha megértitek is, akkor sem szabadna... Képzejjétek el. Ez a forum abbol állna, hogymindenki beirja hogy kit vert meg mennyire. Tudom ez más, de akkor is. Ez is rosszul eshet. Ez nem a Sutyi beszolása miatt irtam. Már régebben mondták nekem, hogy ezt nem kéne.
Zormac, 2250-es Élő??? Cool. Bár biztos tuloztál (-: de nem baj.
Blick
UI: van egy kakasom (asszem), csak még nem töltöttem fel, de hamarosan megjelenik.
Mi lenne, ha megnyugodnátok picit? Nem akarok bántani senkit, de semmi értelme itt mindenféléért megorrolni egymásra. Mindenkinek van igazsága abban, amit írt, de nem kéne ezt a dolgot felfújni. Mondjuk én nem szeretek nyilvánosan mártírkodni (pedig pl. tegnapelőtt lett volna rá okom), de igazából azt se hiszem, hogy ezzel bárki bárkinek is ártana. Ha ettől nyugszik meg az ember, akkor nyíltan írja le, hogy ő most rosszul érzi magát, talán kap valakitől pár jó szót. Szóval minden érintettet kérek szépen, hogy vegyen nagy levegőt, számoljon 10-ig...