Lefotóztam őket. Megnéztem tüzetesen, de nincs rajta megemlítve, hogy ne lenne süthető... Nekem még nem volt rossz tapasztalatom ezzel a fajtával, bár a vaníliás nem nagy durranás, de a csokis nagyon jó.
Azt figyeltem, hogy ő tényleg csak 2/3-ig tölti meg a lukakat, igy amikor megsülnek a muflik, nem képződik rajtuk kalap. (Nálam, bizony, sokszor fullra sikerül a mélyedések megtöltése. Ezt kellene elkerülni.)
Ha valakit érdekel a recept, megtalálja a Stahl topicban 1908 sz. alatt.
Ez csak azért érdekes, mert az ilyen gagyiaromák asszem hivatalosan nem süthetők. Múlkor egy olyan aromát vettem, és utólag olvastam, hogy nem süthető. Baja nem lett, de semmi íze nem volt :(
Gagyi-aroma van benne: hengeres műanyagüvegcse, kb. 60 Ft. Majd lefotózom őket.
Egyébként tényleg marékkal mértem, mert ez olyan törtabevonó volt, ami szögletes kis csokilapkákból áll, és zacskóban árulják. Persze még olvasztás előtt markoltam, nem utána...:)) (Elvileg ha a lapkákat ráfekteti az ember a forró süti tetejére, akkor magától ráolvad, és nem kell pancsolni.)
Igen, azért olvasztottam meg, hogy ne lehessen ráharapni darabokra, hanem olyan jó sötét, zsíroscsokis massza legyen.
Mesélj lécci az aromákról! Milyet vettél, ami bírja a sütést?
Hadd kekeckedjek itt nagy irigykedésemben: azér' szívesen megnéztelek volna, mikor kiméred az "egy maréknyi olvasztott tortabevonót" ! :))))))))))))))))))))))))))
Amúgy azért kell olvasztani, hogy szép homogén, keverhető legyen?
Erre egy ismerősöm azt mondaná, hogy "Sacc Aranka", de azért megpróbálom rekonstruálni:
2 toj, 1 pohár joghurt, nem egész 1 pohár cukor, pici só, fél pohár olaj + kb. 2,5 pohár liszt, fél cs. sütőpor
Összekeverés után elfeleztem, bele 1-1 tk aroma (vanília és csoki), a csokis részbe ezen felül egy maréknyi (6-7 dkg) olvasztott tortabevonó és 1-2 kanál kakaópor.
Felváltva belerétegeztem a formákba, majd egy hústűvel összecikornyáztam a tésztát. A csokiaromától jó tömény csokiíze lett.
Tegnap a család muffint követelt, de szinte semmi nem volt otthon, amivel fel lehetett volna dobni, ezért megszületett az "Aroma-muffin". :)) De meglepően jól sikerült...
A világos részében vaníliaaroma van, a csokis részében pedig (a csokin kívül) csokiaroma.
Tejtermék. Félliteres zacskóban lehet kapni, úgy 100-130 ft. Inkább csak a hipermarketekben van, de fölösleges kajtatni utána, helyettesítsd fele tejföl+fele joghurttal, vagy csak simán joghurttal.
hahó, a kókuszos-csokis esetleg tőlem jön? :) Nekem klafa fémdobozom van (IKEA-ban rendszeresen kapni, meg karácsony előtt mindenféle konyhafelszerelős boltokban és szupermarketekben láttam sokat), jól záró tetővel, abban nem szárad meg és nem is penészedik. Néha nincs formában a családom és őrizgetik 1 hétig, de még nem volt baja :)
Kipróbáltam a 844-est, de nem ilyenre gondoltam. Ez olyan kalácsos volt, amit én szeretnék az meg inkább olyan mintha vmilyen zsíros piskóta lenne. Írjatok olyat légyszi.
A pudingot én mindig sütés előtt teszem bele. Kicsit sűrűbbre főzöm, mint általában (azaz 5 dl tej helyett általában csak 3,5-4 dl-vel), és jön a korábban említett sorrend: kevés tészta - kanálnyi puding - többi tészta.
Halli, lekváérral pl sütés előtt is megtöltheted, de pudinggal inkább utána, mert különben beszívja a tészta. Én próbáltam, Nekem nem sikerült. Én utána szoktam fecskendővel belenyomatni a pudingot, kicsit munkás, de megéri:)
a muffin is olyan szabad, boldogan lebegős műfaj, mint a búvárkodás, sőt! itt még annyira sem kell magad fegyelmezned, mint a merülésnél: azt teszel bele, amit akarsz, és tök hamar meg fogod találni az arányokat. másnapi muffint én még sose ettem, mindig elfogyott :-) de nem is az az eltenni való műfaj: frissen, még melegen, szaftosan a legjobb.
kisérletezz bátran, és álljon itt neked külön egy igazi búvár reci:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A tésztához valókat összekeverjük, és a muffinformákba töltjük. A túrót összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sülés közben belemerül a tésztába. (ÉÉÉRTED, MERÜL! :-)))) Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Pl. a 844-es hsz-ban volt egy recept. De ha beírod ide bal oldalra, a gyorskeresés fölé, hogy töltött, kiad egy pár találatot ebből a topikból. Van, aki sütés előtt teszi bele a nutellát, lekvárt, stb-t. Tehát: kevés tészta, rá a töltelék a közepébe, majd újra tészta. A boltiakat utólag töltik.
Még nem próbáltam, de miért ne lehetne... :-) Pont az a jó a muffinban, hogy nyugodtan lehet "pancsolni". A joghurtot egyáltalán nem lehet kiérezni belőle, de ha nagyon ódzkodz tőle, biztos meg lehet próbálni tejjel is. Bár azt mondják, a savas közeg jót tesz a sütőpornak, azaz jobban megemeli a tésztát.
Fokhagymát is tegyél bele, meg oreganot! Akkor biztosan pizzás íze lesz.
(Külön üdv Malénának, akkor akadtam rátok, mikor az ő "személyazonosságát" kutattam! :-) Köszi, Maléna, hogy rámköszöntél a Búvártopicban!)
Szóval a hétvégén megsütöttem a itt lelt Sajtos-sonkás-újhagymás muffint.
Egész jó lett, szóval nem rontottam el, csak egy kicsit alulfűszereztem, de mindegy.
A páromnak nagyon izlett, és tulképpen nekem is.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a muffinnal nem ment-e el már valamelyikőtök kicsit olaszos, pizzás irányba?
Maradt ugyanis pár kanál pritaminpaprikás-padlizsános krémem, amit húsra kenve kellett megsütni. Finom volt, bár a padlizsánt nem sikerült felfedezni benne, inkább paradicsomos-paprikás.
Szóval az lenne az ötletem, hogy némi tej-áldozat (vagy joghurt a recept szerint, csak azt én nem szeretem) után belekeverhetném a tésztába ...
Tapasztalat: a múltkor Tante Fanny (vagy vmi ilyen nevű) réteslapot használtam, abból elég egy réteg. Ez jó minőségű volt, nem töredezett.
Most spar-osat vettem (saját márkás), ezzel sem volt sok baj, csak annyi, hogy gyorsabban kiszáradt - valószínűleg eleve szárazabb is volt a tészta. Ezt picit megvizeztem, és a biztonság kedvéért két réteg réteslapot használtam - és nem is
ragadt bele! :)
Ami a képen van, az "Fahéjas muffin" (reci fent van a honlapomon) :) nagyon szép lett - majdnem kiugrottak a formából :)