Keresés

Részletes keresés

-Lujza- Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1604

Azt mondta a pékségünkben az eladó(ahol olyan fincsi a muffin), hogy a csokis krémmel együtt sütik, mert ez olyan puding, ami kimondottan sütésálló.

Ti tudtok ilyen pudingot?

AleisteR Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1603

Lefotóztam őket. Megnéztem tüzetesen, de nincs rajta megemlítve, hogy ne lenne süthető... Nekem még nem volt rossz tapasztalatom ezzel a fajtával, bár a vaníliás nem nagy durranás, de a csokis nagyon jó.

 

aromák
Előzmény: markusjud (1601)
Tereza Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1602

Ma Stahl Judit kávés muffint sütött.

Azt figyeltem, hogy ő tényleg csak 2/3-ig tölti meg a lukakat, igy amikor megsülnek a muflik, nem képződik rajtuk kalap. (Nálam, bizony, sokszor fullra sikerül a mélyedések megtöltése. Ezt kellene elkerülni.)

Ha valakit érdekel a recept, megtalálja a Stahl topicban 1908 sz. alatt.

 

markusjud Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1601
Ez csak azért érdekes, mert az ilyen gagyiaromák asszem hivatalosan nem süthetők. Múlkor egy olyan aromát vettem, és utólag olvastam, hogy nem süthető. Baja nem lett, de semmi íze nem volt :(
Előzmény: AleisteR (1600)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1600

Gagyi-aroma van benne: hengeres műanyagüvegcse, kb. 60 Ft. Majd lefotózom őket.

 

Egyébként tényleg marékkal mértem, mert ez olyan törtabevonó volt, ami szögletes kis csokilapkákból áll, és zacskóban árulják. Persze még olvasztás előtt markoltam, nem utána...:)) (Elvileg ha a lapkákat ráfekteti az ember a forró süti tetejére, akkor magától ráolvad, és nem kell pancsolni.)

Igen, azért olvasztottam meg, hogy ne lehessen ráharapni darabokra, hanem olyan jó sötét, zsíroscsokis massza legyen.

Előzmény: markusjud (1599)
markusjud Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1599

Annyira szép!

Mesélj lécci az aromákról! Milyet vettél, ami bírja a sütést?

Hadd kekeckedjek itt nagy irigykedésemben: azér' szívesen megnéztelek volna, mikor kiméred az "egy maréknyi olvasztott tortabevonót" ! :))))))))))))))))))))))))))

Amúgy azért kell olvasztani, hogy szép homogén, keverhető legyen?

Előzmény: AleisteR (1598)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1598

Erre egy ismerősöm azt mondaná, hogy "Sacc Aranka", de azért megpróbálom rekonstruálni:

 

2 toj, 1 pohár joghurt, nem egész 1 pohár cukor, pici só, fél pohár olaj + kb. 2,5 pohár liszt, fél cs. sütőpor

Összekeverés után elfeleztem, bele 1-1 tk aroma (vanília és csoki), a csokis részbe ezen felül egy maréknyi (6-7 dkg) olvasztott tortabevonó és 1-2 kanál kakaópor.

 

Felváltva belerétegeztem a formákba, majd egy hústűvel összecikornyáztam a tésztát. A csokiaromától jó tömény csokiíze lett.

Előzmény: medvemacs (1594)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1597
jujj, de gyönyörű! én is legtöbbször "ami-itthon-van" muflont csinálok. :-)
Előzmény: AleisteR (1593)
Zitka Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1596

Nagyon klassz! :-) Akár márvány muffinnak is hívhatnád...

Egyébként nálunk is elég jó rögtönzések szoktak születni a "söpörjük össze a spájzot" jellegű hozzávalókból. :-))))))

Előzmény: AleisteR (1593)
konczeyb Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1595
kaukázusi kefír is jó, nem?
Előzmény: Zitka (1590)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1594
Mmmh... recept? :)
Előzmény: AleisteR (1593)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1593

Tegnap a család muffint követelt, de szinte semmi nem volt otthon, amivel fel lehetett volna dobni, ezért megszületett az "Aroma-muffin". :)) De meglepően jól sikerült...

A világos részében vaníliaaroma van, a csokis részében pedig (a csokin kívül) csokiaroma.

 

 

Angiszeged Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1592
nohát, köszi:)
Előzmény: JamiC (1585)
EbiHall Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1591

Egen, hát akár fémdobozba is rakhattam volna, ha az eszembe jut. Így csak zacsiba raktam.

Egyébként nem a "száraz" jelző a legtalálóbb, hanem a "megtöményesedett".

De ezt nehéz elmagyarázni, az íze maradt, csak az állaga kicsit foljtósabb lett, rágósabb. Hát nem is tudom.

Azért megettük ám!

:-))))

 

Előzmény: medvemacs (1588)
Zitka Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1590
Tejtermék. Félliteres zacskóban lehet kapni, úgy 100-130 ft. Inkább csak a hipermarketekben van, de fölösleges kajtatni utána, helyettesítsd fele tejföl+fele joghurttal, vagy csak simán joghurttal.
Előzmény: lzleo (1589)
lzleo Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1589

Sziasztok!

 

Gondolom már előkerült a téma, de nincs időm végigolvasni az egészet, úgyhogy inkább megkérdezem:

Mi az az író? Hol lehet kapni?

 

medvemacs Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1588
hahó, a kókuszos-csokis esetleg tőlem jön? :) Nekem klafa fémdobozom van (IKEA-ban rendszeresen kapni, meg karácsony előtt mindenféle konyhafelszerelős boltokban és szupermarketekben láttam sokat), jól záró tetővel, abban nem szárad meg és nem is penészedik. Néha nincs formában a családom és őrizgetik 1 hétig, de még nem volt baja :)
Előzmény: EbiHall (1582)
-Lujza- Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1587
Kipróbáltam a 844-est, de nem ilyenre gondoltam. Ez olyan kalácsos volt, amit én szeretnék az meg inkább olyan mintha vmilyen zsíros piskóta lenne. Írjatok olyat légyszi.
Tereza Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1586

Szia EbiHall!

A megmaradt muflikat rakd be egy kis jénai tálba, amelynek van fedele. Igy másnapig nem száradnak ki. Fedeles műanyag doboz is megfelel.

 

 

Előzmény: EbiHall (1582)
JamiC Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1585

Sziasztok!

 

A pudingot én mindig sütés előtt teszem bele. Kicsit sűrűbbre főzöm, mint általában (azaz 5 dl tej helyett általában csak 3,5-4 dl-vel), és jön a korábban említett sorrend: kevés tészta - kanálnyi puding - többi tészta.

Nekem még egyszer sem szívta be a tészta.

 

Üdv,

  JamiC

Előzmény: Angiszeged (1584)
Angiszeged Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1584
Halli, lekváérral pl sütés előtt is megtöltheted, de pudinggal inkább utána, mert különben beszívja a tészta. Én próbáltam, Nekem nem sikerült. Én utána szoktam fecskendővel belenyomatni a pudingot, kicsit munkás, de megéri:)
Előzmény: -Lujza- (1580)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1583

hali, ebihali! :-) velkam on bord.

 

a muffin is olyan szabad, boldogan lebegős műfaj, mint a búvárkodás, sőt! itt még annyira sem kell magad fegyelmezned, mint a merülésnél: azt teszel bele, amit akarsz, és tök hamar meg fogod találni az arányokat. másnapi muffint én még sose ettem, mindig elfogyott :-) de nem is az az eltenni való műfaj: frissen, még melegen, szaftosan a legjobb.

 

kisérletezz bátran, és álljon itt neked külön egy igazi búvár reci:

 

Búvár túrós muffin

Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl étolaj
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
5 dl kefir
1 teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:
50 dkg túró
8 kávéskanál cukor
pici reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A tésztához valókat összekeverjük, és a muffinformákba töltjük.
A túrót összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sülés közben belemerül a tésztába. (ÉÉÉRTED, MERÜL! :-))))
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Előzmény: EbiHall (1582)
EbiHall Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1582

Köszi,

bementettem a kedvencekbe.

 

Tegnap sütöttem még egy Kókuszos, csokidarabos muffint is, szintén itt talált receptből.

Szép lett, finom is lett, kicsit tömény.

Na, mára már nagyon tömény lett, szinte száraz, pedig este lefedtem zacsival.

 

Azért lehet, mert túlságosan összekeverem a hozzávalókat?

Nekem a tészta most elég folyós lett pl.

 

A Sajtos-sonkás pl. igazi massza lett, igaz, abból nem maradt másnapra, ezért nem tudom, az milyen lett volna.

 

Előzmény: markusjud (1578)
Zitka Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1581

Pl. a 844-es hsz-ban volt egy recept. De ha beírod ide bal oldalra, a gyorskeresés fölé, hogy töltött, kiad egy pár találatot ebből a topikból. Van, aki sütés előtt teszi bele a nutellát, lekvárt, stb-t. Tehát: kevés tészta, rá a töltelék a közepébe, majd újra tészta. A boltiakat utólag töltik.

Előzmény: -Lujza- (1580)
-Lujza- Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1580

Sziasztok!

Még sose csináltam muffint, de nagyon szeretem.Tegnap elkezdtem visszaolvasni, de rengeteg hsz. van, nem győzöm.

Nálunk a pékségben olyat lehet kapni, amiben csokis krém van. A krémet már sütés előtt bele kell tenni vagy csak amikor már készen van?

Ilyet szeretnék csinálni légyszi írjatok hozzá receptet is vagy legalább utalást, hogy melyik hsz. alattit csináljam meg!

Köszike!!

Zitka Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1579

Még nem próbáltam, de miért ne lehetne... :-) Pont az a jó a muffinban, hogy nyugodtan lehet "pancsolni". A joghurtot egyáltalán nem lehet kiérezni belőle, de ha nagyon ódzkodz tőle, biztos meg lehet próbálni tejjel is. Bár azt mondják, a savas közeg jót tesz a sütőpornak, azaz jobban megemeli a tésztát.

Fokhagymát is tegyél bele, meg oreganot! Akkor biztosan pizzás íze lesz.

Előzmény: EbiHall (1577)
markusjud Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1578

 

Szia!

 

Tudsz németül? Itt van két pizza-muffin is.

 

 

http://www.muffin.it/rez/9/kat.htm?start=32

Előzmény: EbiHall (1577)
EbiHall Creative Commons License 2005.05.09 0 0 1577

Sziasztok!

 

(Külön üdv Malénának, akkor akadtam rátok, mikor az ő "személyazonosságát" kutattam! :-) Köszi, Maléna, hogy rámköszöntél a Búvártopicban!)

 

Szóval a hétvégén megsütöttem a itt lelt Sajtos-sonkás-újhagymás muffint.

Egész jó lett, szóval nem rontottam el, csak egy kicsit alulfűszereztem, de mindegy.

A páromnak nagyon izlett, és tulképpen nekem is.

 

Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a muffinnal nem ment-e el már valamelyikőtök kicsit olaszos, pizzás irányba?

 

Maradt ugyanis pár kanál pritaminpaprikás-padlizsános krémem, amit húsra kenve kellett megsütni. Finom volt, bár a padlizsánt nem sikerült felfedezni benne, inkább paradicsomos-paprikás.

Szóval az lenne az ötletem, hogy némi tej-áldozat (vagy joghurt a recept szerint, csak azt én nem szeretem) után belekeverhetném a tésztába ...

 

Szerintetek?

 

JamiC Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1576

Sziasztok!

 

Tegnap ezt sütöttem!

(megint a réteslapos kapszlikat "teszteltem" :)

Tapasztalat: a múltkor Tante Fanny (vagy vmi ilyen nevű) réteslapot használtam, abból elég egy réteg. Ez jó minőségű volt, nem töredezett.

Most spar-osat vettem (saját márkás), ezzel sem volt sok baj, csak annyi, hogy gyorsabban kiszáradt - valószínűleg eleve szárazabb is volt a tészta. Ezt picit megvizeztem, és a biztonság kedvéért két réteg réteslapot használtam - és nem is

ragadt bele! :)

 

Ami a képen van, az "Fahéjas muffin" (reci fent van a honlapomon) :) nagyon szép lett - majdnem kiugrottak a formából :)

 

Üdv,

  JamiC

 

 

muffin
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1575

ezt loptam 4hópihétől egy szomszédos topikból. ha erre jár, remélem megbocsát, sztem tökéletes muffinreci

 

2pohár liszt

1pohár cukor

1vaniliás cukor

1cs sütöpor

1citrom reszelt héja

fél pohár olaj

3tojás

300gr joghurt- ami lehet gyümölcsjoghurt is. (2kis pohár)

dió vagy mandula durva törmeléke

esetleg magozott cseresznye vagy megy.

az adalékokat lazán összekeverni,és elömelegitett 170fokos sütöben kb 20perc alatt elkészül.

tetejére fahéjas porcukorszórás mehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!