Doherty, Ebdon, Dott, Murphy, Robertson, Bingham, Trump voltak csak 1x-es bajnokok.
Az 7 fő.
Akikből reálisan Robertson (bár egyre kevésbé), és Trump (azért valószínűen) lehet még többszörös.
A többi 23-ban 5 ember nyert, közülük Hendry már nem aktív, Selby most éppen kiesett, még marad a class of 92.
És tényleg...: jó eséllyel mind a hárman ott lesznek a 4 közt.
Tehát bármilyen sűrű is a mezőny, és a sok a jó játékos, a vb kemény dió, így nagyon koncentrált a nyertesek köre, néhány ember dominál, akik közé átlag 4-5 évente fér be egy "idegen".
Úgyhogy akárhány évesek is, kénytelenek még játszani, míg le nem váltja őket pár másik legenda :)
Ha mondjuk Trump végigmegy a Vafaei elleni bemelegítő után McGill-Bigham-Williams-Sullivan quartetten, akkor azért nagy lépést tesz efelé, hogy 10 világbajnoki cím ellenében megnyeri a másodikját.
Azért elég röhejes, hogy ha Higgins és Bingham is bejut akkor mindenki 45 feletti lesz az elődöntőkben. Valami az utánpótlással nagyon nem stimmel, az nagyon nincs rendben, hogy a class of '92 30 évig tudja uralni a sportágat. Kellene már egy vérfrissítés, az öregek meg menjenek kommentálni, ahogy Hendry és a többiek.
Egyébként meg Mark J. egy állat, legszebb napjait idézi. Nyilván neki drukkoltam, de azért a kínai is megérdemel némi dicséretet, mert az egész VB-n elég jól játszott. Nem adta olcsón a bőrét.
Közben jön föl Liso is, tehát a többi negyeddöntő is szorosnak ígérkezik.
Kivéve azt az egyet... :)
Hát igen, nagyon téved Trump: mert ha mindenki a SAJÁT legjobb formáját hozza, akkor Sullivan az, aki kb. verhetetlen.
Viszont motiváció, fejbeli dolgok, és ki tudja mi miatt, ez mostanában azért egyre kevésbé volt így.
Most viszont eléggé így van... Szerintem megtalálta a motivációt: kell a lóvé :) fél millió font, az 200+ millió forint, azért már ő is hajlandó kicsit odatenni magát.
Remélem a tegnapi volt a gyenge napja, a mai két frame elég meggyőző volt, kell is a jó játék majd Higgins ellen. Neki nem 82% lesz a golyóbelökése, mint Maguire-nek.
Jópofa lenne a Williams-Bingham, Higgins-O'Sullivan elődöntő kiosztás: mind a négy résztvevő 45 éven felüli. A hab a tortán persze az lenne, ha Williams pont egy világbajnoki döntőben nyerne végre már egy mérkőzést Ronnie ellen, aki az elmúlt 20 évben minden létező tétmeccsen legyőzte a walesit.
Szegény Maguire valami tragikus formában van, semmi sem sikerük neki, még a fehéret is kiugratja az asztalról. Pedig Ronnie sem brillírozik, simán fogható lenne.
Igazad van, a tyubon fent van már és nézőket mutatták, amikor gratulálhatott Jack, annyi látszik, hogy visszaül, elnézést, hogy feltételeztem róla, hogy nem tette:))
Azon pont nem voltam, de több gálán is voltam, Angliából egy géppel utaztam Bp-re Williams-szel és Davis-szel. Kedvesek voltak, fotózkodtam velük a reptéren. A pesti gálákon használt asztalnak egyébként szélesebb zsebei vannak, mint a profi versenyeken használt fűthető Star asztaloknak.
Nem hallottam a szövegkörnyezetet, de itthonról közvetítenek, szörnyen kicsi monitort kell bámulniuk. Volt jónéhány snooker gála Pesten, ott játszott bemutatót velük, arra érthette a testközelséget (szerepelt pl. Robertson, Carter, Trump, Lisowski, Bingham, Brecel, Murphy, Higgins, Steve Davis, Mark Williams, Jimmy White, Fenyvesi, Révész...).
Sajnálom Robit, de Jack-nek is kijárt már a siker.
Ugyanakkor nem látom még benne a bajnokot. Sokszor meggondolatlan. Érdemes Ronnie nyilatkozatát elolvasni róla. A kötelező, gépies beállásokat ha nem építi be a rutinjába, nem tudja legyőzni a legjobbakat. A mai sznúkerbe már nem fér bele az a fajta lazaság ami rá, Bracelre, és a régi Ronniera jellemző. A gépies beállás, egy fajta robotizált mozdulatok az eredményesek. Sajnos.