Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 0 1 84054

"nem is tudjuk, mit csináljunk - mert ötletünk sincs, mit kellene"

pontosan! és a legnagyobb gáz, hogy mindezek ellenére IS csinálják a béna sorozataikat...

Előzmény: Mlle. Grenelle (84050)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84053

mi csak azon snittek alapján tudunk véleményt alkotni, amelyek már kiszivárogtak, vagy belekerültek a filmbe

ki tudja, hány darab létezik ezeken kívül még és hogy azokon mik történtek!

Mark meg emlékszik egy olyanra, amin más történt

még az sem kizárt, hogy a stáb a helyszínen azt gondolta (és mondta neki), hogy "na ez!" fog belekerülni a filmbe, és Mark meg ettől megnyugodott, hogy nem az, ahol bántotta volna a lényt

aztán máshogy alakult

Előzmény: Stratonicus84 (84047)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.06 0 4 84052

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84051
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84050

Hány SW-filmet is fújtak már le, és kik lettek volna a rendezőik?

Szerintem itt csak a "nem is tudjuk, mit csináljunk - mert ötletünk sincs, mit kellene" megy... 

Előzmény: Biga Cubensis (84048)
RazorX911 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84049

Meglepődnétek, a TC-s TPM számain! ;-)

Sose gondoltam volna, hogy az annyira kapós lesz, a nép körében, még mostanság is sok, a seedelők száma. A másik véglet, a Krieg der Sterne. Bár, (magyar)ított vonatkozásban, a "2.-ik" narris Jedi és a feliratos SPFX-es doku az, ami még kiemelkedők, a mezőnyből.

Előzmény: Biga Cubensis (84029)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84048

Mondjuk ezt 9 éve mondta, de ettől még nekem sem szimpi... Patty Jenkins, akinek lefújták a Rogue Squadron filmjét, legalább azzal kezdte, hogy nagyapja pilóta volt, és az általa mesélt sztorik feelingjét szeretné a filmbe átültetni, az nyilván nem volt eléggé nőies KK és stábjának...

Előzmény: Bateman (84045)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84047

"Lehet, hogy több verzió is készült ebből. Az egyik a kettévágós, a másik a suhintós. Markot pedig biztosították arról az alkotók, hogy a filmbe az utóbbi kerül majd"

Azt is el tudom képzelni, hogy Mark dublőrjével vették fel a kettévágást. Végül is ott egy robbanás-szerűséget látunk, ami közvetlenül a színész orra előtt történik. Az ilyen piro-trükkök veszélyesek is lehetnek, pláne ha ilyen közel vagy hozzá. Talán Colin Skeaping volt ekkor Luke (hátulról mutatják, az arca nem látszik). Így tudom csak megmagyarázni, hogy Mark nem tudott erről.

Persze, Mark is azt mond, amit akar. Ebben az esetben például konkrétan azt mondta, hogy amikor a kamera felé suhintott a fénykarddal, akkor a lény nem is volt jelen. Hát szerintem tökre ott van előtte a lény. :D

Vagy ez megint nem Mark? :D

Előzmény: mindenki senkije (84038)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84046

"Elmebetegek vagytok!"

Csak férfigyűlölők.

Előzmény: Bateman (84045)
Bateman Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84045

Chosen to direct the next "Star Wars" movie by Disney, feminist director Sharmeen Obaid-Chinoy says, "It's about time" for a woman to have influence on a film in the "Star Wars" series.,"I enjoy making men uncomfortable."

mert tenyleg ez a legfontosabb egy SW rendezese kapcsan. Kenyelmetlen helyzetbe hozni a ferfiakat. És kijelenti, hogy élvezi. Elmebetegek vagytok!

Bateman Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84044

tehát KK nagyszerű propagandista, ezért tartják a helyén? legalább valamiben jó:)

Előzmény: Aphelix (84042)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.06 -1 1 84043

Én mindig mondtam, hogy valahol ott baszódott el minden, amikor a ROTJ végén jöttek a rohadt e-Woke macik... :D

Előzmény: Aphelix (84042)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84042

Amúgy bocs hogy offoltam egy kört - az eredeti téma az volt, hogy a Disney SW is azért gyökér gányolás, mert a Kathleen Kennedy-féle vezetők célja nem az, hogy a rajongóknak készítsenek valami ütőset, és még csak az sem hogy bevételt hozzanak az anyacégnek, hanem a woke ideológiát tolják mindenek felett. Ennek megfelelően amikor kiválasztják, hogy ki legyen a forgatókönyvíró, a rendező, meg a színészek, akkor az elsődleges szempont az ideológiai elvárásoknak való megfelelés, nem a tehetség. Ezért lehet milliárd dolláros SW filmek rendezője mindenféle jöttment senki, akinek annyi a kvalifikációja, hogy a kirakatba lehet tenni a bőrszínét vagy a nemi hovatartozását. A sok értetlen néző meg azt hiszi, hogy a Disney vezetői buták, mert pénzt akarnak keresni csak folyton tévednek meg mellényúlnak meg nem hallgatnak a visszajelzésekre, holott abszolút nem buták ők, csak nem pénzt akarnak keresni, tehát mindegy nekik ha az anyacég évente egy kisebb ország GDP-jét bukja a projektjeiken.

Amúgy a SW sorsa vagy a rajongók annyira sem érdeklik őket mint az, hogy Ugandában esik-e holnap az eső. A trilógiát elképesztő igénytelenség volt úgy megcsinálni, hogy egyáltalán nem volt előre kidolgozva a sztori, ráadásul a középső részt odaadták egy agyalágyult kreténnek aki szándékosan szétrombolt mindent amit bírt. A sorozatok zöme is vállalhatatlan, csak az apadó rajongói lelkesedés meg a nosztalgia viszi el a vállán az egész romhalmazt.

Előzmény: Aphelix (84041)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.06 0 1 84041

Az, hogy a karakterek léteztek semmit nem jelent az érvelésem szempontjából, ugyanis az MCU-t semmi nem kötelezte arra hogy az összes népszerű fehér férfi karakterüket lecseréljék népszerűtlenekre, ez a saját tudatos döntésük volt, és NYILVÁNVALÓAN nem pénzügyi oka volt, hanem politikai. Mellesleg a képregény-karakterek közül amelyik régebbi volt az teljesen másmilyen volt mint az MCU-s változat, az újabbak meg ugyanannak az ideológiának a jegyében születtek. Az eredeti She-Hulk egy csöcsös cicababa volt akit a férfi olvasók kedvéért hoztak létre, jobbára viccből, vagyis pont az ellentéte ennek a férfigyűlölő sz*rnak amit a sorozatban kaptunk.

Előzmény: F1 Hierro (84032)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 84040

"Amikor forgattuk ezt a jelenetet, biztosítottak arról, hogy a kamera felé suhintó fénykardom (a lény nem volt jelen akkor) csak megpörköli a szőrét, hogy elijessze. Aztán elborzadva láttam, hogy a hóba hull a karja, hogy szükségtelenül kegyetlen sorsa lett."

Ez nekem a Tatuini kocsmajelenet után azért egy kissé hamiskásnak tűnik.

És hát a Jedik egyébként sem kenyérszelésre+szalonnafarigcsálás kedvéért hordtak fénykardot. Azzal bizony ellenséges élőlényeket kaszabolni szokás...

Aki egy jedivel kezd - és nem lehet lebeszélni a harcról -, az bizony komolyan esélyes rá, hogy megbaszódik. Pont.

Előzmény: Stratonicus84 (84035)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.06 0 1 84039

"Ezt mi igazolta? Nekem a filmekből semmi nem jött le ebből."

Hát ez: "Oké, a Halálcsillagon meg az Executoron minden szereplő fehérember volt, de ugyanez igaz a yavini és a Hoth-i bázisra is. :P" :)

Egyébként a Zahn-könyvekben volt erről szó konkrétan. Jelesül Thrawn egyedüliségét főadmirálisként, illetve a galaxis szélére rendelését indokolták ezzel. ( Tudom, nem kánon... épp csak marhára egybevág a pirossal kiemelttel. :p )

Előzmény: Stratonicus84 (84036)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84038

Lehet, hogy több verzió is készült ebből. Az egyik a kettévágós, a másik a suhintós. Markot pedig biztosították arról az alkotók, hogy a filmbe az utóbbi kerül majd

F1 Hierro Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84037

Így viszont megcsonkítva élhette a hátralévő életét a havas-jeges vadvilágban - vajon milyen túlélési esélyekkel? És neki nem valószínű, hogy bárki adott volna műkart.

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84036

"a Birodalom eléggé igazoltan rasszista volt és xenofób."

Ezt mi igazolta? Nekem a filmekből semmi nem jött le ebből. :)

Oké, a Halálcsillagon meg az Executoron minden szereplő fehérember volt, de ugyanez igaz a yavini és a Hoth-i bázisra is. :P

Közben viszont (ha jól tudom) Mas Amedda nem csak az előzményfilmek idején, de mindvégig, a Birodalom végéig a Palpatine melletti első ember volt. És ő pont nem ember.

Előzmény: MrJones512 (83984)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84035

"Amikor forgattuk ezt a jelenetet, biztosítottak arról, hogy a kamera felé suhintó fénykardom (a lény nem volt jelen akkor) csak megpörköli a szőrét, hogy elijessze. Aztán elborzadva láttam, hogy a hóba hull a karja, hogy szükségtelenül kegyetlen sorsa lett."

Namost, Rinzler szerint csak 79 októberében született meg a döntés a wampa karlevágásáról, ami valóban a forgatás vége után volt, tehát ez meglepetésként érhette Markot a vetítéskor. De magán a forgatáson a jelenet úgy végződött, hogy Luke kettévágta a szörnyet!

Lásd ezt a videót:

https://www.facebook.com/groups/578819013074183/posts/609467430009341/

Erre nem hihette Hamill, hogy csak megpörköli a szörny bundáját!  Ehhez képest pont hogy humánusabb volt Luke cselekedete a karlevágással: hiszen így a lény legalább túlélte a találkozót.

Előzmény: F1 Hierro (83971)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84034

"Szerintem itt játszotta Portman. A hangja itt még szerintem ő."

Nem tudom, végül is az arca nem látszik, ilyenkor pont nem a sztárokat szokták hívni, hanem csak valami stand-in body double-t. Meg hát ez az űrhajó belseje, az másik díszlet; még az is lehet, hogy tök másik műteremben egy tök másik napon vették fel. De a hangja az lehet Natalie, hiszen kábé az egész filmet ADR-elték.

Abban viszont 100%-osan biztos vagyok, hogy a rámpán lesétáló Cordé az Natalie volt.

"Coruscant fölött vannak, és megkezdték a leszállást [...] Amidala ezután száll át a vadászba? Hát nem sok ideje volt átöltözni, és átszállni."

Amidala egész úton a kis vadászgépben volt, csak nekünk nézőknek (meg a fejvadásznak) kellett azt hinnünk, hogy Padmé utazik a nagy gépen. Valszeg épp ezért volt az első rámpás pillanatban Natalie a jelmezben. Aztán miután a robbanás megvolt, és közelről mutatják az áldozatot, akkor látjuk, hogy ez nem Padmé. És akkor a pilóta csaj leveszi az egész arcát fedő sisakot, és hoppá: ő Padmé!! :)

Előzmény: Jani-wan. (83955)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84033

"Több retcon-jelöltet is erősen kérdőjelbe tennék"

Na, ezt fejtsd ki! :)

"Viszont, ami nekem is új volt, a jedik ruhája."

Öt éve írtam róla részletesen itt.

"a Jedi visszatér Luke jedi-ruhája sem volt átgondolt? Hiszen ugyanaz a rétegezés, szabás és viselet, csak feketében."

Erről azt gondolom, hogy az nem is igazán Jedi ruhának volt szánva, hiszen ha kifehéríted, akkor kábé megkapod Luke ep IV ruháját. Legalábbis valami nagyon hasonlót. Lehetett az csak simán Luke új ruhája, a jediségtől függetlenül. Nem?

Előzmény: Lada79 (83948)
F1 Hierro Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84032

Jane Foster alias Lady Thor: megint csak külön karakter, és már évtizedekkel korábban megalkották.

Előzmény: Aphelix (84030)
F1 Hierro Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84031

ui. Azt vágjátok, hogy az eredeti MCU Avengersből gyakorlatilag mindenkit átváltoztattak nővé vagy négerré? Thor, Hulk és Hawkeye nő lett, Cpt. America néger, Ironman pedig néger nő. Na egen. Nincs itt semmi propaganda, kizárólag profitra utaznak, csak szarul :)

Ha Hulk esetében She-Hulkra gondolsz, akkor ő különálló karakter, és már régóta létezett képregényben (magyarul Amazonnak fordították).

Előzmény: Aphelix (84030)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.05 0 2 84030

Amiről beszéltem nem csak a SW-t érinti, hanem minden Disney produktumot az MCU-t is beleértve, meg nagyjából az összes Netflix terméket, ésatöbbi. Manapság ilyen korban élünk, hogy szinte egyetlen stúdió sem próbál pénzt keresni azzal, hogy jó terméket állít elő, hanem mindegyik a kötelező propagandát erőlteti. Tom Cruise feltűnő kivétel, az ő filmjein még érződik, hogy szórakoztatási céllal készülnek és profin vannak megcsinálva, de rajta kívül alig van még pár ilyen fehér holló.

És persze lehet azt mondani, hogy hülyeséget beszélek, csak ha felteszem a találós kérdést, hogy melyik az a film vagy sorozat amiben a gonoszok fehér férfiak, a hősök viszont színesek és nők, emellett a női szereplők mind feminista ideálképek akiknek nincs semmilyen jellemhibája, a férfiak viszont vagy erőszakos bunkók és szexisták, vagy pedig nyámnyila puhapöcsök akiket a film nevetségessé tesz, illetve vannak benne elszórt utalások LMBTP témában, akkor az utóbbi 10 év alkotásainak kb. 80%-át fel lehetne sorolni találgatásképpen - az összes SW és Star Trek terméktől kezdve az MCU 4-5. fázisán át a netflix és amazon és HBO és BBC sorozatokig (mint pl. a Doctor Who). Már annak is örülni lehet, ha egy bejáratott franchise-ban legalább a közkedvelt főszereplőt meghagyják fehér férfinak és nem bánnak vele úgy, mint a Disney Luke-kal, Hannal, vagy Indiana Jones-szal. De már a Peter Pan filmnek is Wendy a főszereplője, meg az új Gyűrűk Ura is a bikanyakú Galadrielről szól aki minden férfit lever, vágod. És hát itt az új SW projekt bejelentése is, amiről a legelső infó amit megtudhattunk, hogy direkt olyanra csinálják, hogy a férfiaknak ne tetsszen.

Az viszont örvendetes, ha a gyerekeid ennek a szartengernek legalább egyes részeit nem nézik, de sajnos majd' minden gyereket elér valamilyen formában.

ui. Azt vágjátok, hogy az eredeti MCU Avengersből gyakorlatilag mindenkit átváltoztattak nővé vagy négerré? Thor, Hulk és Hawkeye nő lett, Cpt. America néger, Ironman pedig néger nő. Na egen. Nincs itt semmi propaganda, kizárólag profitra utaznak, csak szarul :)

Előzmény: Biga Cubensis (84024)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84029

a seeder szám nem túl jó mérőszám, mert ami újabb, azt többen seed-elik, de a hírös magyar tékában az OT-t még így is sokkal többen seedelik, mint az ST-t, a soriknál meg inkább az időrend szerint változik, Mando S1-et seed-elik a legkevesebben, Ahsokát a legtöbben. igen, sajna a torrent letöltések össz. száma nem elérhető adat...

Előzmény: MrJones512 (84028)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84028

"Ők a politikai befektetőik pénzét felélve a következő 30 évben felnövő gyermek-generációk számára gyártják az agymosást - mivel hiába lesz ez a film is bukta, azért mindenféle TV- és streaming csatornákon meg kalózletöltve azért mégiscsak meg fogja nézni pártízmillió gyerek az eljövendő évtizedekben, és az ő agyukat fogja moslékká darálni."

Azért én nem lennék ennyire pesszimista.

A kalózletöltések számát ugyan nem tudnám megmondani, de itt egy kép az egyik legismertebb nemzetközi oldal Top 100-as listájáról.

Egyetlenegy darab Star Wars van rajta: a HD-Movies szekcióban az Obi-Wan Kenobi a 93. helyen áll.

(Van még vagy 3 darab a 3D-s szekcióban, de ott mind a seederek, mind pedig a leecherek száma nevetséges.)

Előzmény: Aphelix (84022)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84027

A szórakozással nem volt baj, még a BF-ben is volt pár epizód, ami elment, pl Rancor-os részek.

Csak hát egy sori jó minőségét az is jelzi, hogy évekkel később is jó szívvel emlékszik, esetleg újra is nézi az ember.

Az Ahsoka még friss, de pl a Mando-t már nem tudnám elmondani elejétől a végéig, hogy miről szólt tulajdonképpen, inkább pár epizód flash van csak meg. Az Andorban éreztem némi mélységet amit szívesen folytatnék ha lenne, de kb ennyi.  És igen, bár reménykedtem az Obi-wan soriban, de abból szinte semmi sem maradt meg, talán csak az egyéként felesleges Obi-Vader párbajok. És tartok tőle az Acolyte és társai hasonlóan szórakoztató, de súlytalan termékek lesznek.

Előzmény: Mlle. Grenelle (84025)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84026

Egy erősen szerializált sorozat volt, egy nagyfilmre való anyagot vágtak szét hat(?) részre.

És az anyag gyenge volt, mint a harmat (OWK kergeti a kis Leiát, illetve próbálja visszavinni az Aldebaranra).

Szerintem sokkal jobb lett volna, ha epizódonként egy különálló történetet mesél el, fejezetek egy rejtőzködő Jedi-mester életéből koncepció szerint.

Előzmény: Aphelix (84021)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.01.05 0 0 84025

Én nagyon bírtam az Andort, a Mandaloriant, még Boba Fett bácsi könyvén is tudtam szórakozni.

Az OWK viszont kivágta a biztosítékot.

Rogue One tetszett, az új trilógia nem, pedig lehetett volna jó, például, ha nem azzal kezdi, hogy újraforgatja a TNH-t.

Előzmény: Biga Cubensis (84024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!