Macika: Az SHSMod mukodik, nalam legalabbis biztosan ABIT BX6 alaplappal. Gondolom megfelelo chipen mulik, hogy mukodik-e. Kerdes, hogy mikor indul az oprendszernek tuno valami, akkor ugye lathato az SHSMod uzenete ? Ott High vagy Low szerepel, vagy erre irtad hogy low-nak latja ?
Hallottam olyan programról, ami ISDN modemhez, (vagy analóg, de számküldést megértő modemhez) "csatlakoztatván" a telefonkönyvben eltárolt név alapján rögtön a képernyőre varázsolja a hívó nevét, a hozzákapcsolódó adatokat ( forgalom, cím stb..) Tud valaki ilyenről?
Válaszokat: "tapasztalt telefonos, de kezdő szoftverfelhasználó" jeligére kérném!
Olivér és Matáv(net), nem divat dicsérni, de úgy tűnik, eddigi hozzáféréseim közül a jelenlegiek a legstabilabbak. ISDN2 ELCON NT1+2AB illetve NT1+2AB+V24 ketyerékkel. Kezdeti problémák ritkultak, belépés, fentmaradás elég jó. Analóg porton, ISDN porton, V24-en is csinálom.
Nálam a szerelés is nagyon gyors volt. Időre jöttek, még az analógon telefonáltam, egy órán belül mindenen túl voltunk. Úgy tűnik, a problémák központ- és egyéni szerencse-függőek. Szerintem nálam csinálhattak valamit a központtal, mert eleinte voltak leakadásaim, most már nem nagyon vannak.
Mindenesetre néhány itt olvasott tanács sokat segített.
Ennyit a szuper stabil ISDN-ről :-(
Az elmúlt negyed órában harmadszor szakadt meg a kapcsolatom minden látható ok nélkül :-((
És érdekes módon azok, akik ugyanezt a szervert hagyományos telefonvonalról használják, nem találkoztak ilyesmivel (amennyire én tudom)
Hááááát, jártam már arra, az SHSMod-od le is töltöttem, installtam is. Az újraboot ellenére a Com-portjaimat továbbra is Low-nak látja, ha manuálisan feljebb állítom, akkor el sem kezd tárcsázni.
Van köztetek valaki, aki ismer olyanvalakit, akinek már sikerült a soros portjának a sebességét forrasztópáka nélkül 115k fölé tornászni?
És netalán NetModdal 94 kbps fölé ügyeskedni a letölési sebességet?
Megrémültem, hogy a vezérkar, olvasva hozzászólásaid, már el is küldte a selyemkötelet.
Hidd el, jobb lenne az ügyfelek hangulata, ha az alábbi mondatom nem lenne utópia:
Reklamálásomra már aznap válaszolt az illetékes, elismerte, hogy hibáztak, elnézést kért, s felajánlott egy másnapi időpontot, amikoris személyesen Straub Elek úrtól vehetem át akciós áron az óhajtott csörömpölőt.
áh nem, az csak asszociáció :))
én csak nevetek, mert nemcsak az ügyfélszolgálaton (nem mindenki!!) dolgoznak buta emberek, hanem az ügyfelek is jócskán kitesznek magukért. ha mindenki olyan lenne, mint az ide írogatók... hú utópia :)
ezen az 1280-ason nagyon jót mulattam, mivel az 1212-n dolgozom tudom hogy megy ez... pont így, min. 50%-ban :) néha jól elbeszélgetek egy-két cinikus (ha-ha) ügyféllel, és akkor érzem rajta, hogy megértette, ez itt Mo. és kész-passz.
csak ennyi (az ISDN-ről szót se!;)
> Bár nem a mi cuccunk, de szerintem nem a kütyü a hibás, hanem COM-port probléma.
De az volt, tegnap du kijöttek, kicserélték egy vadiújra, teljesen jól megy.
Sajnos megint dícsérnem kell a Matáv-os szerelőket.
Pedig nem szívesen teszem. Még megváltozik a véleményem a cégről. :o)))
Nekem szeptember magasságában cserélték ISDN- re a vonalat, s ma meglepődve vettem észre, hogy titkosították a számom!
Hívom az 1212- t, megnézik, valóban, a szerződés szerint én ilyesmit nem kértem, de mivel csúszás van a vonal beélesítése és a szerződés feldolgozása között, arra a rövid (:-)) időre deafultból titkosítanak. Utána meg valahogy elfelejtették feloldani. Természetesen elnézést kérnek, bla bla.
Mégegy, ami a bögyömben van:
Volt decemberben ez a Siemens Profiset 31 akció, amikor készüléket vehettél 9900 forintokért (+sarc). Felforgattam mindent a neten, hogy erről valami bővebbet megtudjak, sikertelenül. Klasszikus megoldás: hívtam az 1212- t, igen, tényleg van ilyen, fáradjak be egy Matávpont boltba, s vihetem is.
Bementem, kiröhögtek. Pragmatikus ember vagyok, feladtam.
Errefel megjön a telefonszámla, december 29.- én, benne a Hírmondó, s kínálgatja a fenti telefont nettó 9900- ért!
Agyvíz felforr, telefon a Matáv Pontnak. Kiderül, hogy náluk azért nincs, mert ők nem a Matáv tulajdonában lévő Matáv Pont bolt, s ez az akció náluk nem érvényes! Kérdem, hogy ezt miért nem mondták 3 héttel ezelőtt, hát azért, mert ők se tudták, hogy van ilyen akció.
Megreklamáltam ügyfélszolgálatéknál, kaptam egy abszolút semmitmondó választ, elnézést kérnek, bla bla.
Ez van.
Ma délelőtt 8-12-ig ígérték az átállítást, 9 óra után néhány perccel már minden rendben volt. A borsodwebről letöltött progival 5 perc alatt felprogramoztam, minden a helyén, számkijelzés működik, még a 00 és a 06-90 letiltást is sikerült migrálni. MINDENKINEK csomag megrendelés elfogadva, remélem, hogy működik is. S busz még nincs lepróbálva, eszköz híján. Letöltés 8-9 k-val stabilan műxik.
Most várom a topicon beígért rendszeres lebontásokat :))
Kérdésem a következő:
Hogyan lehet kommunikálni a netmoddal terminál progi segítségével?
A HyperTerminál állandóan tárcsázni akar :((
Akkor nem kellett volna puderfelho... Meglehetosen kellemetlen, ha ilyesmi miatt vesz el valaki(k)nek a hitele. Ugyanis en is ott kerestem, es az origo forum tavkozlesi resze alulrol kozelitette a nagy semmit.
Ugy erzem, hogy ezt a vonatot mar kicsit lekeste a T. MATAV, tehat semmi ertelme ujabb es ujabb helyeken kulonfele forumok nyitasa, amikor egy mindenki altal elerheto helyen (itt) mar van ilyenrol egy igen sikeres forum.
Mikimaus (1228):
A V24 TA tudja az FSK-t.
Az NT1+2ab specifikációjában ez nem volt meghatározva, így az eszközbe (3+ évvel ezelőtt!!!) nem került bele.
Az ELCON tudna számtalan variációt szállítani, azonban hivatalos igény változtatásra eddig nem volt.
Az NT1+2ab csak hardveres módosítással tudja a CLIP FSK-t.
apee (1234, 1248):
Ez nyilván egy gyenge poén akart lenni...
Macika:
Bár nem a mi cuccunk, de szerintem nem a kütyü a hibás, hanem COM-port probléma.
aurorix/Latya:
Idézem másnak adott válaszomat:
"...hasonló problémával már mi is találkoztunk. Mi valamely vonali paraméterre vagy központi kártya hibára gyanakszunk, mert elofordult már, hogy két különbözo központi kártyán, de egy szobában lévo két ISDN vonal (V24 mindketton) közül mindig csak az egyik "hülyéskedett". Itt nem segített a V24-ek összecserélése vagy újra cserélése sem. Az egyik (vonal) mindig butáskodik, a másik soha.
Valamilyen vizsgálatok már elkezdodtek, ugyanis az egyik szolgáltató (nem a MATÁV) rendelkezik mérési eredményekkel ezzel kapcsolatban, melyek analizálása jelenleg folyik Németországban."
+adalék: már írtam korábban - van tapasztalat, hogy más gyártmányú NT-vel is előfordul ilyesmi.
Üdv:
Kiss Olivér
PS: Nem tudom, elment-e már, most újra megpróbálom...
Heló! Az ELCON NT1 +2a/b+V.24 egy hónapon belül harmadszor felejti el az analóg portjaira beállított számokat. Alább olvastam , hogy vonalszétesés után ez törvényszerü(?) vagy mégsem?
Eddig az intracom-os NT-t hallottam szídni ( nem itt), van belőle 10 a cégnél eddig semmi gond, most meg ez a german hytech kicsit lelombozott.
Szóval valaki valami okosat tud mondani? Hibabejelentés meg volt, kértem NT cserét, aztán meglátjuk mi lesz. Addig is várok okos észrevételeket, és olvasom tovább a lapokat....
Nincs itt valami tévedés? Biztos, hogy valóban a Matáv Helpdesk felelget itt a kérdésekre?
Ugyanis tegnap még az adatok szerint nem volt VIP státusza, valamint a mail címe sem helpdesk@matav.hu. Khm... Kicsit, hogy úgy mondjam gyanus... ;-)
lyen jellegü kérdésekre ismerek egy másik nagyon jó fórumot az origón ahol ISDN-nel kapcsolatban technikai kérdéseket lehet feltenni!Érdemes elnézni oda is!
Az origo kereso a Forumok alatt 0 talalatot ad az ISDN kulcsszora... Jo lenne a pontos URL-t megadni, mert nekem elment a kedvem a felesleges keresestol.
Kedves - Straub Elek Úr által életrehívott NEW! - MATÁV ISDN HELPDESK !!!
Először is Hadd köszöntselek Benneteket (remélem mindenki nevében) itt e fórumban!
De - eddigi álláspontomat fel nem adva - szeretnélek Benneteket udvariasan megkérni, hogy az itt egyértelműen érezhető "demokráciát" jelentő tegeződést Ti is vegyétek át! Nagyon zavaró egy "nem hivatalos" fórumon kérdezgető (és esetenként beolvasó) ügyfélnek, partnernek(SIC!), tasztaltársnak a "szolgáltató" részéről a megkülönböztető magázódás!
Minnél hivatalosabban válaszoltok - akármilyen jól és jószándékúan is - annál nagyobb lesz az ellenérzés, ha valamiben nem értenek Veletek egyet vagy olyan információt kapunk itt Tőletek, ami nem tetszik vagy - Isten ne adja - "mellébeszélős" !
"Bandwidth on demand (BOD) akt be van pipálva akkor az alatta lévő intervallum megadásával irányíthatjuk azt, hogy mennyi idő vagy forgalom után kapcsoljon be a a második csatorna és mikor kapcsoljon ki!"
És milyen adatokat érdemes itt beírni?
Csak úgy hasra levettem 5sec-re meg 8kbps-re és
máris nem ment föl a netre
Miert lenne gyalazat? Egyertelmuen az ISDN 2+-rol es nem az ISDN NET-rol van szo. Csak az ISDN NET-hez jar soros portos NT. (Az aprobetut is el kell olvasni...) Felreertes ne essek, nem a november kozepi akciorol van szo, az eddig mar 3 ismeroshoz megerkezett, es netMod van benne.
ISDN 2+ : Osszesen 2 hivoszam, 2 analog csatis NT
ISDN NET-es akciok: Osszesen 3 hivoszam, 2 analog+soros portos NT.
Januartol mar minden ISDN csak 2 hivoszamot tartalmaz, amibol jo esetben az egyik a regi analoge. Rendelheto hozza tovabbi hivoszam, az eddigi 562.50 helyett 400 Ft-ert. A decemberi telefonszamla mellekleteben benne volt az osszes ISDN-tarifa.
A hívószám azonosítás letiltás állandó szolgáltatásra elősször az előfizető a szerződéshez mellékelt adatkezelési hozzájáruláson nyilatkozik, mely alapján megadható hogy hogyan kezeljük a hívószámát kimenő hívásnál!
1.Hozzájárulok ahhoz, hogy előfizetői számomat kiadják a hívott fél készülékére.
2.Kérem a hívószám-azonosítás állandó letiltását.
3.kérem a hívószám-azonosítás hívásonkénti letiltását.
Ez az adatkezelési hozzájárulás alapján kerül beállításra!Ha előfordul olyan eset, hogy nem kerül ennek ellenére letiltásra központilag, az 1212 Ingyenes Telefonos Ügyfélszolgálaton ha felhívja letiltják központilag,de a rugalmas tiltás még mindig a rendelkezésére áll az NT programozásával!(Megtalálható a használati útmutatóban)!