Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2006.11.25 0 0 277
k.andras:

midi üzeneteket tudsz a hangszer meg a számítógép között közvetíteni, már ha a PC rendelkezik valamilyen midi porttal. A legegyszerűbb a game portos midi kábel, ha ilyent nem lehet csatlakoztatni, mert pl. nem hozták ki a gép hátulján a midi portot, akkor USB-s midi interfészt kell vásárolni (pl. Edirol, M-Audio, ESI gyártmányok).

A legegyszerűbb alkalmazás, hogy a Windows media playerével lejatszott standard midi nótákat kiküldöd a hangszerre. Ha kicsit jobban szeretnél a midi ügyekben elmélyedni, akkor tudsz használni mindenféle zeneszerkesztő, oktató, szolfézs, kottázó meg stúdió programot.
Előzmény: k.andras (274)
MidiTom Creative Commons License 2006.11.25 0 0 276
Alkonyat,
a Cubase különféle verziói eltérő mértékben támogatják a kottaszerkesztést.

ASIO nélküli hangkártyával is lehet használni a programot, ilyenkor a "multimédia ASIO"-t kell választani a kimeneti/bemeneti eszközök közül, és el kell fogadni, hogy a WIndows miatt 750 ms-ot késik a megszólaló hang.
Előzmény: Alkonyat (272)
MidiTom Creative Commons License 2006.11.25 0 0 275
Naná, hogy annyit megért :)
Előzmény: zwl (273)
k.andras Creative Commons License 2006.11.25 0 0 274

Sziasztok!

Van egy YAMAHA PSR 203-as szintetizátorom MIDI in/out csatlakozóval. Tudomásom szerint belső memóriája nincsen. Meg tudná valaki mondani, hogy mégis pl. számítógéppel mire tudom használni a MIDI in csatlakozót?

zwl Creative Commons License 2006.11.25 0 0 273
A pult tudja kezelni, kipróbáltam, de igazad van, nincs értelme erőlködni. Ha netán valaki majd dörömböl az ajtón, h én 2 db TDIF harddiskrecorderrel akarok felvenni, nem jó nekem az ADAT kapcsolatos computer, akkor majd használom. Egy opcióként benne van a keverőben. 16 euro-t akkor is megért, ha egyszer fogom használni... :o))) Ha egyszer sem, akkor ennyit ráfizettem! :o)))
Előzmény: MidiTom (271)
Alkonyat Creative Commons License 2006.11.24 0 0 272

Sziasztok!

Elnézést kérek a nem idevágó témáért, de sürgős segítségre lenne szükségem!

Lenne egy kérdésem Cubase-hez kapcsolódóan: hogyan tudok kottát szerkeszteni vele??? Vagy, ha nem asio 2-es hangkártyám van, akkor le is mondhatok a Cubase-ről???

Előre is köszi a segítséget!

MidiTom Creative Commons License 2006.11.23 0 0 271
Szerintem alapjában jól látod a helyzetet.
Én ezt a TDIF dolgot már nem forszíroznám nagyon. Abban sem vagyok biztos, hogy egyidejűleg tudja használni a pult az ADAT és a TDIF opciókat. Abban viszont biztos vagyok, hogy brutál erőmű PC kellene ahhoz, hogy ezt az adatfolyamot szinkronhelyesen tologassa. Meg még ha akad is kellő számú üres slot, az IRQ széthangolás lehetetlenné válik.
Előzmény: zwl (270)
zwl Creative Commons License 2006.11.22 0 0 270
Ja! Hár,as betegség:
1. Mindenképp zenélgetni otthon
2. Bérből és fizetésből élek (bérológia)
3. Behringerológia (ár-érték arány és főleg az ár miatt).

Ez van...De akkor jól gondoltam ugye? Tehát kéne még 2 db RME Digi96/80 PST vagy PAD és 2 db TEB daughterbord kártya... Az eddigiekkel már el se fér a gépemben! :o(((
Előzmény: MidiTom (269)
MidiTom Creative Commons License 2006.11.21 0 0 269
zwl,
Béringerológia ? ;)
Előzmény: zwl (267)
pepe62 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 268
Sziasztok! Tudna segíteni valaki abban, hogy olcsón(!) hol szerezhetnék be valamilyen Roland szoftszintit? Pl: Edirol Vrtual Sound Canvas.
Mindenképp Rolandot szeretnék, mert gyakorlatilag az összes midifile-t Rolandokon gyártják le, és azon szól úgy, hogy nem nagyon kell utólag belenyúlni szekvenszerrel.
Üdv,Pepe.
zwl Creative Commons License 2006.11.21 0 0 267
Igen, azt néztem az RME homepage-en, de ha rárakom a 16i/o-s ADAT kártyára (mint mothercard-ra), akkor gondolom az ADAT interface nem megy. Az csak átalakítja az ADAT interface-t TDIF-re... Én legalábbis így értettem a leírást!

Nekem a digikeverőmben meg van egy 16i/o-s ADAT és egy 16i/o-s TDIF kártya, így valódi 32 sávos digikeverő (igaz a keverőben csak 16 A/D átalakító van, így be kéne szerezni 16 csatorna AD/DA átalakítót is!). A 16 ADAT csatorna/computer kapcsolat már megvan. Azt nem érdemes lecserélni TDIF-re. Szóval akkor hiába szereztem meg a második keverő-kiegészítő kártyát! :o((( Na mindegy. 15 euroba került a gyárilag 45eFt kártya... Ki nem dobom!
Előzmény: MidiTom (266)
MidiTom Creative Commons License 2006.11.20 0 0 266
Bocs, rosszul emlékeztem, "TEB" volt ez a bővítő, és nem kizárt, hogy még rendelhető.
MidiTom Creative Commons License 2006.11.20 0 0 265
Háát...
volt anno az RME - nek "TED" nevű cucca, de nem vagyok tutira biztos, hogy az neked pont megfelelne. Mást nem nagyon tudok ezen kívül.
Előzmény: zwl (264)
zwl Creative Commons License 2006.11.19 0 0 264
Tud valaki abban segíteni, hogy milyen olcsó hangkártya képes TDIF infokat (8in/8out) kezelni, amiből kettőt is lehet együtt használni (azaz 16i/o), és nem zavar be a már a gépben lévő 2 RME Digi96/8 hangkártyának? Help!
SzVFE Creative Commons License 2006.11.19 0 0 263
Köszi, igazad lett, vettem egy olcsó C-media kártyát amihez volt normális driver, most megy rendesen gameporton át.
Előzmény: kampókéz (262)
kampókéz Creative Commons License 2006.11.19 0 0 262
SzVFE: írtam már, hogy próbálj ki egy kölcsönkért hangkártyát, mert lehet a gépedben van a hiba. véleményem: felejtsd el a gameportot, használj ASIO driveres hangkártyát, ezeken alapból van MIDI in-out. és nem kell ilyen kábelt vásárolnod, ami vagy jó, vagy nem.
Előzmény: SzVFE (260)
kampókéz Creative Commons License 2006.11.19 0 0 261

papi56: az x5 alapból egy szóló szinti, van ugyan multi része, de az kikapcsolás után elveszíti a beállításokat (ilyen volt az N5 is). Használok egy X5D-t,  a multi-része szerintem elég béna. Talán az editor programmal meg tudnád oldani, hogy eltárold a Multikat, de amint írod te a cubase-ben akarsz állítgatni hangot (gondolom GM) és azt átküldeni. Erre várjál egy jobb választ, mert így még nem próbáltam sosem.

egy pár tipp:

- ha Midi-láncban szeretnéd használni, akkor a global-ban kell az adott CH számot beállítani. (amit éppen vezérelni akarsz)

- ha van egy számod kidolgozva midi-n, és az adott számban 2-3 hangot szeretnél alklmazni az X5-ből, akkor rögzítsd a Cubase-ben audio-sávokban, és a végére hagysz magadnak egy hangot szólózni. Az eredmény ugyanaz lesz. 

itt egy link ahonnan letöltheted az editort az X5-re:

http://www.synthzone.com/korg.htm

Nestee: szerintem tiltsd le az alaplapi kártyádat a pc setupjában. ezzel indíts.

az Audiophile hangkártyád driverét töröld le, és rakd fel újra.

a cubase midi setup-ban beállítod, hogy az Audiophile ASIO-t használja. ha erős géped van, akkor még a latency-t ("késleltetés", ugyanebben a menüben van) is állíthatod kisebb értékre mondjuk 4ms, 10ms, gyöngébb gépen a 20ms, de ettől nagyobb értéket már ne állítsál  mert megintcsak szétcsúszhatnak a midi-k.

SzVFE Creative Commons License 2006.11.01 0 0 260
Sziasztok, hol tudnék gameport-midi kábelt venni?
Nestee Creative Commons License 2006.09.09 0 0 259
szevasztok de jó hogy ráakadtam erre a topikra biztosan tudtok nekem segíteni és magyarázatot adni :) lenne egy iszonyú nagy kérdésem
van egy alaplapi AC'97-es hangkártya meg egy Audiophile 2496-os pci kártya jelenleg úgy használom őket hogy az erősítő az AC-ről kapja a jelet de az AC line in-jébe be van kötve az Audiophile (ez csak addig lesz így amég veszek egy koax kábelt) és a midi az az AC'97-ről megy jó kérdés hogy az Audiophile-on miért nincs semmi márminthogy nem szól a midi rajta keresztül de a lényeg most az hogy hogy állítsam be a midit cubase sx-ben hogy jó legyen nincs semmi külső eszközöm egy Fatar midi billentyűzetet leszámítva de semmi extra 49 billentyű plussz egy pitch meg egy mod wheel szóval szeretném valahogy megoldani a midi részt mert az audió résszel semmi gond az Audiophile-nak köszönhetően de most pl elkezdett olyan hülyén szétcsúszni a midi mintha akadna vagy ilyesmi eltolódik... mi a megoldás ? ebben kérnék segítséget meg örülnék annak is ha valaki elmagyarázná hogy miért kell nekem az alaplapi hangkártyát használnom ahhoz hogy midit halljak amikor annó megvettem bele ezt a 70 ezres kártyát ? :(
előre is köszi a segítségeket !
papi56 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 258

KORG X5 szintit ismerők (használók) segítségét szeretném kérni.

Nem tudom, hogyan kell beállítani a szinti GLOBAL menüjét, hogy a Cubase VST3-al tudjam váltani a hangmintákat. Úgy tudom, hogy először is MULTI-módba kell kapcsolni a hangszert, de semmi dokumentációm nincs a hangszerhez, így sötétben tapogatózok. Egy sávot visszajátszik a gép, de a továbbiakat már nem, illetve nem tudom tudatosan beállítani, hogy melyik csatornán melyik hangminta (TIMBRE) szólaljon meg. Régen Atarival dolgoztam, azzal nem volt ilyen gond (igaz hogy akkor egy másik hangszer volt rákötve a szekvenszerre, de biztos itt is csak beállítási gond van.

Köszönöm a segítő szándékot!

papi56

fodorb Creative Commons License 2006.08.24 0 0 257
próbáld meg a windows Xp -t ma már nem igen van a régi op rendszernek jovője
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 256

helló. nem találtam jobb topikot, benyomom hát ide a problémám: a gépem valamiért akadozva játssza le a midiket (és minden más hasonló formátumot ami a midi hangszereket használja). ez az akadozás polifónikus zenénél nem túl feltünő, de ha pl egy csak gyors dobot játszok le, ott már teljesen hallható, hogy néha megakad (kb 0.05 másodpercre). a lejátszó programok egyikénél sem _látszik_ a megakadás. kipróbáltam alaplapi hangkártyát, külön hangkártyát, valamint midi kábellel meghajtva szintetizátort, mindegyiken ugyanazt produkálja. win98se van a gépen, dos vagy linux alól még nem próbáltam. mp3 nem akadozik. megakadás után felgyorsul annyira, hogy behozza a lemaradást, tehát összességében a dal hossza a valós marad, viszont ez még feltünőbbé teszi az egészet. a régi gépemmel nem voltak ilyen gondok, igaz, ott még gravis ultrasound volt a hangforrás, de az oprendszer ugyanaz volt.

könyörgök, valaki segítsen, mert bele fogok őrülni! :o)

conSalves Creative Commons License 2005.05.25 0 0 255

Sziasztok MIDIsek! Van köztetek olyan, aki anno Atari STacy-t vagy Atari STBook-t használt? Régóta keresek ilyen gépeket, így ha van vkinek és megválna tőle, akkor én vevő lennék rá!

akasztófavirág Creative Commons License 2005.05.25 0 0 254
urak,
hogy tudom a telefonomról (SE T610) leszedett midi fájlokat wavvá konvertálni?
Lis.inc Creative Commons License 2004.11.29 0 0 253

Hali!

Írd be a keresőbe, hogy midi, midi zene stb...

Én pedig flp. fájlokat keresek!

Az Fl Studio-hoz kéne.

Tudsz ilyet?

Vagy bárki?

Előzmény: zenelady (252)
zenelady Creative Commons License 2004.11.29 0 0 252

Sziasztok.

Bogarásztam a neten, hogy olyan helyeket találjak, ahol esetleg listát lehet találni megvásárolható midi file-okról. Nem találtam. Ti már veteránok lehettek ebben a témában, így a segítségeteket kérném, hogy van-e egyáltalán ilyen weblap. Ha tudtok segíteni, örülnék. Sokat nem fogok itt nektek zavarni, mert ezekhez a dolgokhoz nem is értek. A barátom helyett nézelődök, ő nem jut net-közelbe.

Köszi. Sziasztok.

attilahun Creative Commons License 2004.11.23 0 0 251
Köszi a választ, emailt küldtem.
Előzmény: Sandor (250)
Sandor Creative Commons License 2004.11.21 0 0 250
Hello! Ilyenkor hiányzik/le van tiltva a MIDI hardver is. Ezért reménytelen. Ha érdekel 2x2-es MIDI interface keress meg. Gyártok ilyet. Üdv, Sándor
Előzmény: attilahun (247)
EpoxHUN Creative Commons License 2004.11.21 0 0 249

Szeretnék segítséget kérni első hw effekt vétel ügyben.

A következőkről kérnék infót, összehasonlítást egy software-hez képest:

Behringer COMPOSER PRO MDX2200: http://www.behringer.com/MDX2200/index.cfm?lang=ENG

Behringer MODULIZER PRO DSP1224P: http://www.behringer.com/DSP1224P/index.cfm?lang=ENG

Ezeket kifejezetten utómunkában szeretnénk használni, techno zenéhez. Az anyagiak nem engednek egyenlőre magasabb kategóriát, ezért kifejezetten erről kérnénk tapasztalatokat, véleményeket!

Köszönettel:

Epox&Ephedrin

Bonus1 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 248

Kis segítséget szeretnék kérni az uraktól:

Roland SP8-hoz vettem KD7 lábdobtriggert, de nem műxik vele rendesen.

10 Kg (:-) sört ajánlok annak az űberrendes arcnak, aki segít beállítani a czuccot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!