Keresés

Részletes keresés

hvik Creative Commons License 2005.10.10 0 0 2513
Ja, meg hogy mennyi lenne a hangerőpedálod?
hvik Creative Commons License 2005.10.10 0 0 2512
Igen, szeretnék is Európából, de a legutolsó spinet pedálsort még a TR-200-am előtt láttam az eBayen. Azóta is keresem:( A hajónak pedig van még egy jó ideje, hogy ideérjen, mert az orgi csak 23.-án jön haza. És tényleg nem hangkerekes a basszus? Ajaj!! Akkor gagyi hangja van? Ettől rettegek.
Előzmény: tehtube (2510)
Lizzi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 2511

Üdv Mindenkinek. Egy hét betegácsi után már fórum elvonási tüneteim voltak.

Tényleg jó az az oldal (http://www.jwolf.iajo.com ). Én innen kezdtem beleőrülni a hammondba. A japán részről Daisuke Kawai nagy meglepetés volt számomra. Nem gondoltam volna a japcsikról. Innen ismerem az osztrák hammondosok közül Raphael Wressing-et és T.C. Pfeiler-t is.

Szeretem a blues-osabb vonulatot is és a Live365, leslieoverdrive adón sokat játszanak egy Ronnie Earl nevű gitáros úriembertől (az eredeti neve Ronnie Horvath, nem tudom ez magyar származására utel-e)akinek a zenekarában (Ronnie Earl & Broadcasters) Bruce Katz hammondozott. Bitang jó blues zene és a hammond is  előtérben van. Jó lenne beszerezni a lemezeit de még sehol nem láttam.

Más: Fogarasi játéka eszméletlen. Hogy nem volt itt még szó róla? Vagy csak én maradtam le. Nem akartam elhinni hogy Mo-on nincs senki aki hammondos jazz zenét játszott volna, de ezek szerint volt. Biztosan van a mai felhozatalban is?

Sőt itt majdnem mindenkinek van hammonja vagy klónja és gondolom sokan játszotok zenekarban. Lengyel Zoli honlapján indult egy koncertajánló a hammodos zene kedvelőinek de nem sok ajánlat volt eddig. Nos szerintem sokan vannak akik csak olvasgatják ezt a fórumot és nem írnak viszont elmennének egy-két koncertre ahol ilyet hallani (mint pl. én is). Vidékről pedig nehéz infóhoz jutni. Véleményem szerint nem szégyen az önreklám, nosza rajta..

Bocs ha egy kicsit szétszórt vagyok még.

Üdv:rt

Előzmény: LaurensHammond (2506)
tehtube Creative Commons License 2005.10.09 0 0 2510

Szia HViktor! Persze hogy jó. Egyformák ezek a spinetpedálok. (kivéve az M, M2, M3)

Remélem megvan a T-ben a frekvenciaosztó a pedálokhoz, mert annak már a mélyhanghoz nem tettek be hangkereket.

Közelebb nem találtál? Szerintem türelem kérdése. Európában is van sok bontott orgona, ez szinte szabványméret, az a 13 kapcsoló nem nagy téma.

Hajón lassabb olcsóbb, repülve kb a duplája.

Nekem is van egy méretes fotocellás hangerőpedálom. Nem érdekel? legalább nincs postaköltség. 3 drótpár: hang oda, hang vissza, lámpa. Hammond méret. Zs

Előzmény: hvik (2509)
hvik Creative Commons License 2005.10.09 0 0 2509

Szia tehtube Zsolti!

Ezt találtam az eBayen. Jó lenne szerinted a TR-200-amra? Mennyi lehet ezt elküldeni ide Magyarországra? Az ember egyelőre még nem válaszolt. Árul egy hangerőpedált is, az is jó lenne.

ÜDV

hvik Creative Commons License 2005.10.09 0 0 2508

Hali!

Egy email címet kaphatnék erre: hvikk@freemail.hu ?

Előzmény: tonewheel (2490)
tehtube Creative Commons License 2005.10.09 0 0 2507

Köszi az infót.  Tényleg javítottak ezen a B4/II-n amit kiszűrtem első olvasatra. A Lengyel Zoli oldalán vagy két éve kiveséztem az I-et. A basszrészleg nagyon gyenge volt, de a többit én rendben találtam. Ok, hiba hogy a perka nem némítja az 1'-at. Ezt minden hülye hibának véli hogy némítja, ezért "kijavítja", pl. a Nord Electróban is. :-( Erre nem tértek ki, de remélem megcsinálták.

A lezlinél viszont végre betették a stopot, rugós zengetőt. Így más sokkal komplettebb.

Az orgonánál viszont szépen leszedték hogy billentyűnként másképp berreg a TG, egész jól sír a C3 vibrátó. Szerintem sok stúdiófelvételen (no nem jazz :-) nem vacakolnak, hanem ezzel a midibillentyűzetes-monitoros-egeres Hammonddal karcolják föl az orgonás sávokat.

Előzmény: djuice (2504)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2506
Meghozza a teljes diszkografiajat el szokta hozni magaval, mivel a sajat kiadvanyaibol, koncert utani eladasaibol, es fellepeseivel keresi a kenyeret! Nagyon kedves mosolygos fiatal holgy! Koncz Zsuzsa testalkat:-) Barcsak kis hazankban is lennenek orgonistak (Jazz Orgonistak)!!! Eppen ratalaltam ezuton kedvenc oldalamra: http://www.jwolf.com Olvasgasson bele mindenki!!! Tanulsagos, en mar ma vagy harmadjara estem le a szekrol, hogy kint a nagyvilagban milyen Hammond kultusz, es elet van!!!!! Az illeto :international archives for the jazz organ-t adta neki, mint alapitvanykent, es Neki nem kevesebb mint 10ezer lemeze van! Irta is, hogy bakelitekkel kezdte a nagyoktol, mint Jimmy Smith,Griff, Groove Holmes, Jack McDuff etc.... Szep kis oldalt osszehozott, a vilag minden reszen, mint egy vilagatlaszon lehet kalandozni! Kellene Neki kuldeni azert Magyarorszagrol is neveket, csak volt itt is valami.... Ahogy latom a Cseh-ektol is vannak olyan nevek akik nemcsak Hammond-ot hasznlatak, hanem Moog, Fender Rhodes....igy akkor nekunk is van, Presser-unk, vagy Fogarasi ugye...Pataki Laszlo (Syrius), vagy a majdnem Magyar Marian Varga!!! Ja, amit a Magyar Hammond site-on olvastunk ismeretlen neveket (down beat) szavazatokat, azokbol itt 50-szer annyi van, kulon orszagokra szedve a Hammond orgonistak.....meg Lengyel orszag, Csehek, Oroszok is vannak....Puerto Rico, Uj Zeland, Japan...ne soroljam:-) Bele lehet hallgatni, nem is rovid idore, hanem teljes szamok 5-10 perc erejeig MP3-ban! Erdemes...en lehidaltam, hogy pl Japan-ban milyen B3-as orulet van, tobb csajszli is keni a Jazz-t.....!!! Most egy kozeli Osztrak Hammond B3-as virtuozt hallgatok: T.C.Pfeiler...huuuu http://img.index.hu/imgfrm/6/4/6/3/THM_0000896463.jpgvazze' nagyon ott van!!! Diszkografia + minden...neki is van mar vagy 10 lemeze..beszaras, mennyi mindent nem is lehet Magyarorszagon kapni....:-([image1]
Előzmény: djuice (2505)
djuice Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2505

Ez a mai postával jött:

"Hi Nandi,

yes I will have CDs and Sheet music with me.
See yo in Vienna,

all my best,
Barbara Dennerlein"

(a kérdés az volt hogy lehet-e majd vásárolni a helyszínen...)

Készüljetek!!!!!!!!

djuice Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2504

"Új" hír a nagyvilágból!
119rd AES Conf.
NativeInstruments B4/II.

http://aes.harmony-central.com/119AES/Content/Native_Instruments/PR/B4-II.html

Állítólag megturbózták a bass pedal sexciót is és tud már sustain effektet is azon a fertályon + újabb lacikabinet modell stb.
Kíváncsian várjuk mennyire lesz Hammond-szerű! (miután az első rész eléggé "faporszívó-szerűre" sikeredett)

KarnEvil Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2503

Az utolsó (L.A. Woman) lemezen végig Hammondot használt,

úgyhogy elképzelhető, hogy a Riders On The Stromnál is néha rátenyerelt :) 

valahol azt olvastam, hogy a mennydörgést Hammonddal csinálta, én nem vagyok benne biztos :) Nekem a basszus gyanús.

Előzmény: tehtube (2502)
tehtube Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2502

Mostantól "be kell érnem" A100+Motion Sound összeállítással.

Ez a kis doboz így az igazi orgonával rettenetesen nagyot szól.

Nagyobbat az eddig megfordult lezliknél és ahhoz képest mikroszkópikus.

John Fisher szép munkát végzett. Kicsit a basszusszimuláción erősítenék max.

Igen, a Door is a 3.lemeztől orgonát váltott. Szép Fenderzongi van a Riders-ben, de mintha itt-ott Hammondot is hallani vélnék. Tévedek?

KarnEvil Creative Commons License 2005.10.08 0 0 2501

Igen, nyáron találtam egy új énekes-frontembert a csapatnak, nagggyon Morrisonos :) Minden koncertet úgy csinál végig, mintha az utolsó lenne és a legjobb frontember, akivel eddig találkoztam, pedig még csak 20 éves. Egyébként ő is "kőbányai", Berki Tamásnál tanul. Most csináljuk az új demóanyagot.

A Piano Bass tulajdonképpen korábban volt már, mint a Fenderzongi!

A VOX-ról pedig annyit, hogy Manzarek csak az első 3 albumig, 1967-ig használta, de annyira megbízhatatlannak bizonyult a hangszer, hogy áttért a Gibson G101-re (Kalamazoo).  De most jut eszembe, hogy teljesen OT vagyok :))

Azért még beszúrok egy képet, 2001, Santa Monica, CA

Előzmény: tehtube (2499)
tehtube Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2500
Ez tényleg egy kétoktávos Fenderzongi! Hogy készült? Fűrésszel? :-D
Előzmény: trambi (2496)
tehtube Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2499

Jó az a CX, X5, igaz a Vox-ban is van iksz :-) Azért ez is nehéz darab, elég ha csak 50kiló, és a nehéz az egyben szívás is. 

Mennyire autentikus az ének ugyanott? Olyan Jimm Morrisonos?

Előzmény: KarnEvil (2497)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2498
Janika.....ahhh, remelem ejszaka is ismetlik a Fokusz-t!Latnom kell, ma meg ugysem utottem ki magam, es a hard days night utan kell valami utos!:-)
KarnEvil Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2497

Ha meguntad, majd gondolj rám :)

Köszönöm a válaszokat. Nem tudom, bevállaljam-e a VOX-ot.

Egyébként a CX-3-al nagyon szépen megoldható a VOX hangzás,

A basszust pedig egy Korg X5D modullal oldom meg (CX-3 bill. alsó két oktávjáról meghajtva), letranszponált, EQ-zott Rhodes zongora mintával. Tulajdonképpen tökéletesen kielégítő megoldás, csak hát egy VOX+PianoBass párosítás sokkal autentikusabb... :))

Sajnos lemaradtam Janikáról... :(

trambi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2496

Ez volt a direkt marketing helye, lesz eladó ha megunom....

A voxra visszatérve , én az oszcillátor tekercs szakadásra tippelek . A másik nagy probléma ezeknek a tipusu orgonáknak az alulméretezett , nem "stabil " tápegység.

Más ,mindenkinek felhivom szives figyelmét mai fokuszban részleteket mutatnak Janika studió munkálatairól , amint felénekli a vén eu. c. nótát /  Jakab szerintem a studió bezárárásán gondolkozik  /  Ugyhogy lehet megint öszinte ,kökemény dolgokat hallani.

Előzmény: KarnEvil (2494)
tehtube Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2495

KE! Hát nem vagyok valami nagy elektromos szakértő. Én csak arra tudok gondolni, hogy amíg volt Weltmeisterem anno, abban volt 12 panel, ami egyenként mexólaltatta a legmagasabb hangokat, majd jött az osztás lefelé. Épp ettől borzasztóan komprimált volt a hangja :-( Ha egy akkordot lefogtam, olyan hangerővel szólalt meg mint utána pl. csak egy hang :-(((

Jó kis játék volt a hangolás is, miután sikerült elhangolnom jó gyorsan, kellett vagy egy óra mire úgy-ahogy visszahangoltam :-)

Szóval ebből kiindulva azt válem hogy ebben is egy ilyen panel lehet és az döglött a tizenkettőből. Egy tranzisztor, vagy kondi a méregdrága pártíz,- vagy párszáz forintos árával talán nem nagy érvágás.

Az a PianoBass nem valami rövidre szabott Fenderzongi? Márcsak a formája után is.

Egyébként egy Hammonddal is jó nyávogós, Dóórszos hangokat lehet csinányi. A V3 vibrátó csak az egész regiszterekkel egész nyekergős lesz. És no lezli! :-)

November három, Barbara????? Én csütörtököt mondanék :-)

Előzmény: KarnEvil (2494)
KarnEvil Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2494

Már régóta vadászom a Piano Bass-re is, de az még ritkább, mint a VOX.

Szóval köszönöm a felvilágosítást :) Ebben az esetben hogyan oldható meg a dolog?

Javítható, cserélhető?

Előzmény: trambi (2493)
trambi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2493

Varga ur kérem bár nem nekem szőlt a kérdés , és valóban a doors hangzás elengedhetlen tartozéka egy Angol gyártásu vox orgona . Az Olasz sokkal lágyabb és a tremolója sem teljesen egyezik meg. A Szeged mellett élö  uriember elmondásából különben azt  azt vettem ki hogy a az egyik frekvencia osztó

nem müködik , a trimmer potméterek a finomhangolásért felelösek . Rövidzár esetén a mellete levö hang szólal meg és a frekiosztás ilyenkor nem müködik.

És hát a rhodes basszus zongorája is jót tenne az autentikus hangzásnak.    

Előzmény: KarnEvil (2489)
tonewheel Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2492
tonewheel Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2491

Ime a "kicsike"

tonewheel Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2490

ÜDV MINDEN KARTÁCSNAK!!

Két sikertelen E-bay tranzakció után elszántam magam ,hogy az arra leghivatottabb fórumban - tehátt itt - közhirré tegyem ,miszerint 1951-es gyártmányú gyönyörő állapotban lévő, 230v/50Hz -re átalakított Hammond B2 -es Orgonám pedállal és paddal szívesen eladnám.Külön kívánság szerint a TrekkII perka Unit beépíthető csakúgy mint a 11 pólusú Leslie aljzat, persze ez extra költség!!! A szállítást kis hazánk területén belül bárhová meg tudom oldani ingyen és bérmentve.

Megnézni és kipróbálni telefonon vagy emailben egyeztetett időpontban bármikor lehet a "csak kiváncsiskodókat" is nagy szeretettel várom. Az Orgi ára: 750.000 Ft

KarnEvil Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2489

Tehtube, szerintem Te tudsz nekem segíteni. Találtam olcsón egy VOX Continentalt (olasz verzió), aminek az a gondja, hogy a gisz hangok nem szólnak. A tulaj azt mondta, hogy az egyik trimmerrel van probléma, mert ha azt áthidalja, akkor szól. Szal azt kell kicserélni. Ilyenkor sajnálom, hogy nem értek az elektronikához. Mennyire realizálható ez a dolog szerinted?

tehtube Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2488

Az az M3 meg valójában német emkettő! Harangozó Misi kreálta valamikor a hetvenes évek elején. Fullos lett.

Alul ahangerőpedál mellett csöves szinusz inverter, az Electro Tone -tól meg az Organ Mate reverbjének fémpalástja látszik éppen a polc alatt, meg a preset Selector, ami Jon Lord kollágánál is virít mostantól.

Egy tranyós perkamodul lett még beépítve oldalt, nem látszik. Viszont jól látszik a régebbi shift Line meg az elektromágneses hangszóró.

Kicsit más:

A Mark Vail: Beauty In B könyvben a 99-100 oldalakon részletezik hogy melyik évjárat a legtörpösebb. Nagyon érdekes. Kis szórás van, de jól látszik hogy B3-nál 80.000-96.000 köztiek, ami 1958-1968 közt van. Az eredeti amerikai A100-ak 1959-65 közt készültek, tehát gyakorlatilag nem lehet melléfogni. Goodsell, Sleicher alapján. Sok későbbi alkatrészt total junk-nak, hulladéknak neveznek.

Jó böngészést :-)

Előzmény: LaurensHammond (2487)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2487
Az anyjat!!! Akkor tevedtem egy kicsit hangszer ugyben, hogy ABC..., mert M3! Igaz nem hiaba, a legB3-masabb hangu orgona az M3! Tenylge nagy ritkasag, ki gondolta volna ,hogy Fogarasi urnak voltak meg Hammond-osabb felvetelei is mint az az egy kozepes Magyar lemez (Csik Gusztav)-val!? Pedig ott azt irjak a lemez hatuljan, hogy a Hammond orgona kiralya..stb stb Megprobalom megszerezni! Amugy azok a felvetelek amik vannak Neked, Jazz fesztival stb, azokat tudnank cserelni akar? Erdekelne, igy, hogy Hungarikum foleg:-)Nekem is van olyan csemegem pl, debreceni Jazz fesztival, es a Lengyel Krisztof Sadowsky nyomja Hammond-on, kiegeszulve....marha jo, jazz fusion! Rhoda Scott Erkel szinhaz 1972, vagatlan!!! Syrius ausztral koncert, bootleg....
Előzmény: KarnEvil (2486)
KarnEvil Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2486

Laurens,

fantasztikusan közel jársz, de azért meg fogsz lepődni :)

Év: 1976, Helyszín: Zágráb, Lisinski koncertterem (jazz fesztivál).

A zenekar pedig Bosko Petrovic (ütőhangszerek) zenekara, a BP Convention,

kiegészülve Zbigniew Seifert-tel (hegedű), és Fogarasi Jani bácsival,

egy Hammond M3-al felszerelkezve :) Sajnos neki is csak másolat van

az LP-ről. Az ugyanis csak évekkel később jelent meg. Jani bácsi azt

mondja, ő nem is tudott róla, hogy felvétel van, kb. 3 éve egy tanítványa

lepte meg ezzel a hanganyaggal :)

Kaptam tőle még egy 1977-es gödöllői koncert-felvételt, ahol a következő a felállás: Csík Gusztáv - Fenderzongi, Fogarasi János -  orgona, és Jávori Vilmos - dobok. Kemény jazzrockos hangzás és ahhoz képest, hogy egy egyszerű orsós magnóval vették fel, nem is szól olyan rosszul :)

Laurens, kérni is akartalak, hogy vadászd le a zágrábi koncert LP-t, itt egy kis segítség, ennyit sikerült kiderítenem:

http://www.cosmicsounds-london.com/YU-JAZZ/bpmoods.htm

Előzmény: LaurensHammond (2482)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2485
Udv Nalaci! Koszonom a vasarlast a minap, Zoli amiket elvitt Neked! Joi zenek, es mind amerikai import cd, es csodak csodajara, szol meg Hammond orgona is rajtuk:-)Van benne talan olyan is ami megvolt mar Neked MP3-ban, de az akkor nem tul jo felbontasu volt...jo zenehallgatast hozzajuk! Irok majd ha jonnek ilyen csemegek esetleg, mert tudom szereted az eredetit. Eljenek a Hammond-osok!!!
Előzmény: nallaci (2484)
nallaci Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2484
nem tudom, hogy ki lehet, hogy kelet-európai, az szinte biztos. A hegedű teljesen úgy szól, mint Deseő Csabáé, a stílus/játékmód is hasonló. Nekem kicsit szirupos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!