Igen, szeretnék is Európából, de a legutolsó spinet pedálsort még a TR-200-am előtt láttam az eBayen. Azóta is keresem:( A hajónak pedig van még egy jó ideje, hogy ideérjen, mert az orgi csak 23.-án jön haza. És tényleg nem hangkerekes a basszus? Ajaj!! Akkor gagyi hangja van? Ettől rettegek.
Üdv Mindenkinek. Egy hét betegácsi után már fórum elvonási tüneteim voltak.
Tényleg jó az az oldal (http://www.jwolf.iajo.com ). Én innen kezdtem beleőrülni a hammondba. A japán részről Daisuke Kawai nagy meglepetés volt számomra. Nem gondoltam volna a japcsikról. Innen ismerem az osztrák hammondosok közül Raphael Wressing-et és T.C. Pfeiler-t is.
Szeretem a blues-osabb vonulatot is és a Live365, leslieoverdrive adón sokat játszanak egy Ronnie Earl nevű gitáros úriembertől (az eredeti neve Ronnie Horvath, nem tudom ez magyar származására utel-e)akinek a zenekarában (Ronnie Earl & Broadcasters) Bruce Katz hammondozott. Bitang jó blues zene és a hammond is előtérben van. Jó lenne beszerezni a lemezeit de még sehol nem láttam.
Más: Fogarasi játéka eszméletlen. Hogy nem volt itt még szó róla? Vagy csak én maradtam le. Nem akartam elhinni hogy Mo-on nincs senki aki hammondos jazz zenét játszott volna, de ezek szerint volt. Biztosan van a mai felhozatalban is?
Sőt itt majdnem mindenkinek van hammonja vagy klónja és gondolom sokan játszotok zenekarban. Lengyel Zoli honlapján indult egy koncertajánló a hammodos zene kedvelőinek de nem sok ajánlat volt eddig. Nos szerintem sokan vannak akik csak olvasgatják ezt a fórumot és nem írnak viszont elmennének egy-két koncertre ahol ilyet hallani (mint pl. én is). Vidékről pedig nehéz infóhoz jutni. Véleményem szerint nem szégyen az önreklám, nosza rajta..
Szia HViktor! Persze hogy jó. Egyformák ezek a spinetpedálok. (kivéve az M, M2, M3)
Remélem megvan a T-ben a frekvenciaosztó a pedálokhoz, mert annak már a mélyhanghoz nem tettek be hangkereket.
Közelebb nem találtál? Szerintem türelem kérdése. Európában is van sok bontott orgona, ez szinte szabványméret, az a 13 kapcsoló nem nagy téma.
Hajón lassabb olcsóbb, repülve kb a duplája.
Nekem is van egy méretes fotocellás hangerőpedálom. Nem érdekel? legalább nincs postaköltség. 3 drótpár: hang oda, hang vissza, lámpa. Hammond méret. Zs
Ezt találtam az eBayen. Jó lenne szerinted a TR-200-amra? Mennyi lehet ezt elküldeni ide Magyarországra? Az ember egyelőre még nem válaszolt. Árul egy hangerőpedált is, az is jó lenne.
Köszi az infót. Tényleg javítottak ezen a B4/II-n amit kiszűrtem első olvasatra. A Lengyel Zoli oldalán vagy két éve kiveséztem az I-et. A basszrészleg nagyon gyenge volt, de a többit én rendben találtam. Ok, hiba hogy a perka nem némítja az 1'-at. Ezt minden hülye hibának véli hogy némítja, ezért "kijavítja", pl. a Nord Electróban is. :-( Erre nem tértek ki, de remélem megcsinálták.
A lezlinél viszont végre betették a stopot, rugós zengetőt. Így más sokkal komplettebb.
Az orgonánál viszont szépen leszedték hogy billentyűnként másképp berreg a TG, egész jól sír a C3 vibrátó. Szerintem sok stúdiófelvételen (no nem jazz :-) nem vacakolnak, hanem ezzel a midibillentyűzetes-monitoros-egeres Hammonddal karcolják föl az orgonás sávokat.
Meghozza a teljes diszkografiajat el szokta hozni magaval, mivel a sajat kiadvanyaibol, koncert utani eladasaibol, es fellepeseivel keresi a kenyeret!
Nagyon kedves mosolygos fiatal holgy! Koncz Zsuzsa testalkat:-) Barcsak kis hazankban is lennenek orgonistak (Jazz Orgonistak)!!!
Eppen ratalaltam ezuton kedvenc oldalamra:
http://www.jwolf.com
Olvasgasson bele mindenki!!! Tanulsagos, en mar ma vagy harmadjara estem le a szekrol, hogy kint a nagyvilagban milyen Hammond kultusz, es elet van!!!!!
Az illeto :international archives for the jazz organ-t adta neki, mint alapitvanykent, es Neki nem kevesebb mint 10ezer lemeze van! Irta is, hogy bakelitekkel kezdte a nagyoktol, mint Jimmy Smith,Griff, Groove Holmes, Jack McDuff etc....
Szep kis oldalt osszehozott, a vilag minden reszen, mint egy vilagatlaszon lehet kalandozni!
Kellene Neki kuldeni azert Magyarorszagrol is neveket, csak volt itt is valami....
Ahogy latom a Cseh-ektol is vannak olyan nevek akik nemcsak Hammond-ot hasznlatak, hanem Moog, Fender Rhodes....igy akkor nekunk is van, Presser-unk, vagy Fogarasi ugye...Pataki Laszlo (Syrius), vagy a majdnem Magyar Marian Varga!!!
Ja, amit a Magyar Hammond site-on olvastunk ismeretlen neveket (down beat) szavazatokat, azokbol itt 50-szer annyi van, kulon orszagokra szedve a Hammond orgonistak.....meg Lengyel orszag, Csehek, Oroszok is vannak....Puerto Rico, Uj Zeland, Japan...ne soroljam:-) Bele lehet hallgatni, nem is rovid idore, hanem teljes szamok 5-10 perc erejeig MP3-ban! Erdemes...en lehidaltam, hogy pl Japan-ban milyen B3-as orulet van, tobb csajszli is keni a Jazz-t.....!!!
Most egy kozeli Osztrak Hammond B3-as virtuozt hallgatok: T.C.Pfeiler...huuuu http://img.index.hu/imgfrm/6/4/6/3/THM_0000896463.jpgvazze' nagyon ott van!!! Diszkografia + minden...neki is van mar vagy 10 lemeze..beszaras, mennyi mindent nem is lehet Magyarorszagon kapni....:-([image1]
Állítólag megturbózták a bass pedal sexciót is és tud már sustain effektet is azon a fertályon + újabb lacikabinet modell stb. Kíváncsian várjuk mennyire lesz Hammond-szerű! (miután az első rész eléggé "faporszívó-szerűre" sikeredett)
Igen, nyáron találtam egy új énekes-frontembert a csapatnak, nagggyon Morrisonos :) Minden koncertet úgy csinál végig, mintha az utolsó lenne és a legjobb frontember, akivel eddig találkoztam, pedig még csak 20 éves. Egyébként ő is "kőbányai", Berki Tamásnál tanul. Most csináljuk az új demóanyagot.
A Piano Bass tulajdonképpen korábban volt már, mint a Fenderzongi!
A VOX-ról pedig annyit, hogy Manzarek csak az első 3 albumig, 1967-ig használta, de annyira megbízhatatlannak bizonyult a hangszer, hogy áttért a Gibson G101-re (Kalamazoo). De most jut eszembe, hogy teljesen OT vagyok :))
Azért még beszúrok egy képet, 2001, Santa Monica, CA
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom, bevállaljam-e a VOX-ot.
Egyébként a CX-3-al nagyon szépen megoldható a VOX hangzás,
A basszust pedig egy Korg X5D modullal oldom meg (CX-3 bill. alsó két oktávjáról meghajtva), letranszponált, EQ-zott Rhodes zongora mintával. Tulajdonképpen tökéletesen kielégítő megoldás, csak hát egy VOX+PianoBass párosítás sokkal autentikusabb... :))
Ez volt a direkt marketing helye, lesz eladó ha megunom....
A voxra visszatérve , én az oszcillátor tekercs szakadásra tippelek . A másik nagy probléma ezeknek a tipusu orgonáknak az alulméretezett , nem "stabil " tápegység.
Más ,mindenkinek felhivom szives figyelmét mai fokuszban részleteket mutatnak Janika studió munkálatairól , amint felénekli a vén eu. c. nótát / Jakab szerintem a studió bezárárásán gondolkozik / Ugyhogy lehet megint öszinte ,kökemény dolgokat hallani.
KE! Hát nem vagyok valami nagy elektromos szakértő. Én csak arra tudok gondolni, hogy amíg volt Weltmeisterem anno, abban volt 12 panel, ami egyenként mexólaltatta a legmagasabb hangokat, majd jött az osztás lefelé. Épp ettől borzasztóan komprimált volt a hangja :-( Ha egy akkordot lefogtam, olyan hangerővel szólalt meg mint utána pl. csak egy hang :-(((
Jó kis játék volt a hangolás is, miután sikerült elhangolnom jó gyorsan, kellett vagy egy óra mire úgy-ahogy visszahangoltam :-)
Szóval ebből kiindulva azt válem hogy ebben is egy ilyen panel lehet és az döglött a tizenkettőből. Egy tranzisztor, vagy kondi a méregdrága pártíz,- vagy párszáz forintos árával talán nem nagy érvágás.
Az a PianoBass nem valami rövidre szabott Fenderzongi? Márcsak a formája után is.
Egyébként egy Hammonddal is jó nyávogós, Dóórszos hangokat lehet csinányi. A V3 vibrátó csak az egész regiszterekkel egész nyekergős lesz. És no lezli! :-)
November három, Barbara????? Én csütörtököt mondanék :-)
Varga ur kérem bár nem nekem szőlt a kérdés , és valóban a doors hangzás elengedhetlen tartozéka egy Angol gyártásu vox orgona . Az Olasz sokkal lágyabb és a tremolója sem teljesen egyezik meg. A Szeged mellett élö uriember elmondásából különben azt azt vettem ki hogy a az egyik frekvencia osztó
nem müködik , a trimmer potméterek a finomhangolásért felelösek . Rövidzár esetén a mellete levö hang szólal meg és a frekiosztás ilyenkor nem müködik.
És hát a rhodes basszus zongorája is jót tenne az autentikus hangzásnak.
Két sikertelen E-bay tranzakció után elszántam magam ,hogy az arra leghivatottabb fórumban - tehátt itt - közhirré tegyem ,miszerint 1951-es gyártmányú gyönyörő állapotban lévő, 230v/50Hz -re átalakított Hammond B2 -es Orgonám pedállal és paddal szívesen eladnám.Külön kívánság szerint a TrekkII perka Unit beépíthető csakúgy mint a 11 pólusú Leslie aljzat, persze ez extra költség!!! A szállítást kis hazánk területén belül bárhová meg tudom oldani ingyen és bérmentve.
Megnézni és kipróbálni telefonon vagy emailben egyeztetett időpontban bármikor lehet a "csak kiváncsiskodókat" is nagy szeretettel várom. Az Orgi ára: 750.000 Ft
Tehtube, szerintem Te tudsz nekem segíteni. Találtam olcsón egy VOX Continentalt (olasz verzió), aminek az a gondja, hogy a gisz hangok nem szólnak. A tulaj azt mondta, hogy az egyik trimmerrel van probléma, mert ha azt áthidalja, akkor szól. Szal azt kell kicserélni. Ilyenkor sajnálom, hogy nem értek az elektronikához. Mennyire realizálható ez a dolog szerinted?
Az az M3 meg valójában német emkettő! Harangozó Misi kreálta valamikor a hetvenes évek elején. Fullos lett.
Alul ahangerőpedál mellett csöves szinusz inverter, az Electro Tone -tól meg az Organ Mate reverbjének fémpalástja látszik éppen a polc alatt, meg a preset Selector, ami Jon Lord kollágánál is virít mostantól.
Egy tranyós perkamodul lett még beépítve oldalt, nem látszik. Viszont jól látszik a régebbi shift Line meg az elektromágneses hangszóró.
Kicsit más:
A Mark Vail: Beauty In B könyvben a 99-100 oldalakon részletezik hogy melyik évjárat a legtörpösebb. Nagyon érdekes. Kis szórás van, de jól látszik hogy B3-nál 80.000-96.000 köztiek, ami 1958-1968 közt van. Az eredeti amerikai A100-ak 1959-65 közt készültek, tehát gyakorlatilag nem lehet melléfogni. Goodsell, Sleicher alapján. Sok későbbi alkatrészt total junk-nak, hulladéknak neveznek.
Az anyjat!!! Akkor tevedtem egy kicsit hangszer ugyben, hogy ABC..., mert M3!
Igaz nem hiaba, a legB3-masabb hangu orgona az M3!
Tenylge nagy ritkasag, ki gondolta volna ,hogy Fogarasi urnak voltak meg Hammond-osabb felvetelei is mint az az egy kozepes Magyar lemez (Csik Gusztav)-val!?
Pedig ott azt irjak a lemez hatuljan, hogy a Hammond orgona kiralya..stb stb
Megprobalom megszerezni!
Amugy azok a felvetelek amik vannak Neked, Jazz fesztival stb, azokat tudnank cserelni akar?
Erdekelne, igy, hogy Hungarikum foleg:-)Nekem is van olyan csemegem pl, debreceni Jazz fesztival, es a Lengyel Krisztof Sadowsky nyomja Hammond-on, kiegeszulve....marha jo, jazz fusion! Rhoda Scott Erkel szinhaz 1972, vagatlan!!!
Syrius ausztral koncert, bootleg....
A zenekar pedig Bosko Petrovic (ütőhangszerek) zenekara, a BP Convention,
kiegészülve Zbigniew Seifert-tel (hegedű), és Fogarasi Jani bácsival,
egy Hammond M3-al felszerelkezve :) Sajnos neki is csak másolat van
az LP-ről. Az ugyanis csak évekkel később jelent meg. Jani bácsi azt
mondja, ő nem is tudott róla, hogy felvétel van, kb. 3 éve egy tanítványa
lepte meg ezzel a hanganyaggal :)
Kaptam tőle még egy 1977-es gödöllői koncert-felvételt, ahol a következő a felállás: Csík Gusztáv - Fenderzongi, Fogarasi János - orgona, és Jávori Vilmos - dobok. Kemény jazzrockos hangzás és ahhoz képest, hogy egy egyszerű orsós magnóval vették fel, nem is szól olyan rosszul :)
Laurens, kérni is akartalak, hogy vadászd le a zágrábi koncert LP-t, itt egy kis segítség, ennyit sikerült kiderítenem:
Udv Nalaci!
Koszonom a vasarlast a minap, Zoli amiket elvitt Neked!
Joi zenek, es mind amerikai import cd, es csodak csodajara, szol meg Hammond orgona is rajtuk:-)Van benne talan olyan is ami megvolt mar Neked MP3-ban, de az akkor nem tul jo felbontasu volt...jo zenehallgatast hozzajuk!
Irok majd ha jonnek ilyen csemegek esetleg, mert tudom szereted az eredetit.
Eljenek a Hammond-osok!!!
nem tudom, hogy ki lehet, hogy kelet-európai, az szinte biztos. A hegedű teljesen úgy szól, mint Deseő Csabáé, a stílus/játékmód is hasonló. Nekem kicsit szirupos.