Keresés

Részletes keresés

LittleBig Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2473
Szép dolog a Hammond basszus, csak épp ku'va nehéz :) Mondjuk én még csak két hete taposom a malmot.
Hogyan kell úgy nyomni, hogy ne fáradjon el a lábam 10 perc walking után? Mert egyenlőre kénytelen-kelletlen bőgős után kellene néznem. Nincs erre valami tuti üdvözítő dolog??

Előzmény: tehtube (2469)
LittleBig Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2472
Sziasztok, annak aki még nem ismeri, van a neten egy folyamatos hammondos zene forrás: http://www.live365.com - ra tessék elmenni, és az első adandó lukba a hammond szócskát beírni. A találatok között valahol elöl van a Hammond Organ Plus rádió. Ezt kell elindítani...

Megy közvetlenül is:
http://www.live365.com/stations/leslieoverdrive

Pár nap alatt már elég sokat ismétlődnek a számok, addig nagyon jó móka.
Jó szórakozást hozzá!

tehtube Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2471
Mint egy nagyra nőtt Porta-B. Csak annak van lent az erőlködője. Jó. Ez a tied?
Előzmény: C3juice (2470)
C3juice Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2470

AO-28, talán legjobb megoldás a volume control forgókondi áthelyezése a pedálhoz.

Igy a kecske is a káposzta is megmarad, minden szoros kötelék nélkül.

Pl. igy:

Előzmény: tehtube (2466)
tehtube Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2469

Szia!

A lezlikről csak annyit, hogy nagy test, nagy élvezet. Általában lényeg a méret.

Barbara Dennerlein B3-asa is azért olyan orrhangú mert kis Hohnerlacival megy. Ok, ő szintibasszust használ, neki nem is kell emiatt sok. De egy igazi Hammond basszus! Basszus, az rettenetes vastag!

Laurensnek volt kisebb kétrészes Soltonja, amit követett egy nagyobb kétrészes Solton. Testével arányosan növekedett az élvezeti értéke. Egyszerűen ezeknél a régi  propelleres dobozoknál kis térfogat esetén kevés basszus jön ki, vézna lesz a hangzás.

AKi megvette a nagy Allsoundomat a Tunyogi band-hez, XK2-höz, lezúzta vele a mindig túlhangos gitárosokat és :-)

A csöves 351-es minimális hangerő esetén is emelettel feljebb üvegrepesztő hatású.

A Motion Sound is brutál. Ok, az mai, nagyon kicsi, de a mágnesgyártás sokat fejlődött az elmúlt 30év alatt.

Hifiben is a hanxóró a leggyengébb láncszem, itt is. Otthonra ne spórolj a mérettel. Ha koncertre, akkor meg egy kettészedhető lezli egész jó megoldás. Vagy egy Mósünszánd :-)

De ez azért szép összeállítás.

Még péntek reggelig maradnak a dolgok...

Üdv, Zs

Előzmény: LittleBig (2468)
LittleBig Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2468
Hát a szombat tényleg hosszú lett, meg kicsit görbült is. Sokunkban okozott némi időleges mentális elváltozást.
Időközben megszereltük a Scannert, hát tiszta Frakk élőben!
Nagyon kéne egy ici-pici Leslie. MAjd talán télen lesz rá keret.

Üdv
Előzmény: tehtube (2463)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2467
Meg egyszer! Hatha atfutottatok rajta! Erdemes meghallgatni, akinek jo a net hozzaferese, es nem lassu! http://blog.tilos.hu/bossabomdia/archives/005862.html
tehtube Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2466

Nagyon klasszul meg tudják csinálni. Így már egész hordozható. Azonban kíváncsi vagyok hogy a lelke, a vadállat A0-28 csöves előerősítő helyett a TrekII tranyós agyban van e annyi lélek? Érdekes hogy kint sokan kicserélik.

Az európai Bertramos átalakításnál meghagyják az eredeti erőlködőt, csak a lehajtható hátfalra csavarozzák hogy befelé álljon.

Meghallgatnám hogy mi is a különbség. Nincs valakinek TrekII-s Hammondja véletlenül? :-)

Előzmény: trambi (2465)
trambi Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2465
Ez valami Amerika...
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2464
Hello Posaune! Remelem megkaptad, vagy hamarosan megkapod a 2 dvd-t! Kivancsi vagyok a velemenyedre!:-)
Előzmény: posaune (2450)
tehtube Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2463

Üdv, ha már olyan sokáig tartott a szombat :-)

Úgy látszik a németek gyártották. Mindig tapasztal az ember. Valahol dánnak írták ezt a C3-ba öltöztetett M3-at. Nagyon szép és jó, gratula. Hangkimenet megoldása?

Magában nagyon gyenge hangja van, mégha bizony az is egész jó, de lezlivel ha meghallgatod dobsz egy hátast. Ott lenn nem jönnek ki a sziszegő fémes magasok és keyclick, nem sikít. Mert ez a kicsike tud sikítani mint a nagyok!

Joeynek is nagyon mehetnékje volt az uccsó bp-i dátum után. Egyfolytában csak igenanyukám, hogyneanyukám, megyekmáranyukám volt a telefonba.

Egy autogram:

Jó a honlap, igényes a linkgyűjtemény, meg az egész.

Üdv, Zs.

Előzmény: LittleBig (2462)
LittleBig Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2462
Hát van benne hátul egy fekete táblácska, és Hamburg van bele írva, meg az, hogy Made In Germany. Persze ettől még lehet, hogy dán, nem tudom....
A garancia levelét meg nézhetitek a honlapunkon szintén. Meg a Joey DeFrancesco autogrammomat is :)
Előzmény: LaurensHammond (2461)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2461
Udv a Hammond-osok taboraban!!!:-) M3, hmmmmm nosztalgiaval gondolok vissza ra! A legjobb orgonam volt, szep kis hangszer, igazi utos hanggal! Valoban ha csak azzzal az egy hangszoroval is kuldi az ember, iszonyat testes, szep csoves hangot lehet hallani! Meg ha egy csoves Leslie-re lenne rakotve!!! Jonne a kozos kedvencunk hangzasa is hidd el!!! (Jimmy McGriff) Amugy nem Dan gyartmany az M3-asod? Ugy tudom ott gyartottak csak, lecsukhato fedellel Europaban!? Nagyon szep darab, mint egy mini C3-as!Gratula hozza, gondolom nem volt olcso mulatsag... Mas: szinten minden Hammond orultnek, es zenekedvelonek! Kaptam arut amerikabol, es pont eppen Hammond-os Jazz orgonistak lemezei! Akit erdekelnek eme ritkasagok, annak ajanlnom figyelmebe a boltomat, ahol a Hammond-é a foszerep! Zeneben, eloben, falon, foldon, polcon...:-) www.victoraudio.hu Kecskemet,Vorosmarty u,6 Tel:70/512 2889,76/417 672
Előzmény: LittleBig (2459)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2460
Evribodri!!! http://blog.tilos.hu/bossabomdia/archives/005862.html Akit meg esetleg nem fertozott meg Jimmy Smith stilusa, jateka, Hammond sound-ja, es vagy csak egy cool valogatast szeretne hallgatni a Mester-tol, az toltse le a kozel 75perces Tribute to Jimmy Smith audio fajlt, es irja akr ki cd-re!!! Szepen is szol, es fantasztikus jo valogatast pakolt ossze Tomanek! Sajnos nem fogjuk itt Kecskemeten a Tilos radiot, de az illeto ugy vettem ki ott fertozi joval a polgarokat! Gratulalok Neki, es tenyleg hallgassatok meg a valogatasat!!! Jazz-Blues-Big Band.....Jimmy forever!!!!
LittleBig Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2459

Sziasztok!

Már régóta kísérem figyelemmel e kellemes fórumot, de eddig nem éreztem a késztetést, hogy írjak is bele. A változást az okozta, hogy a napokban lettem egy remek állapotú német gyártású 62-es HAMMOND M3-as orgona tulajdonosa!

Első tulajtól vettem, akire RÁERÖLTETTÉK az orgonálást kis korában, és nem szerette! Kb. 10 éve nem is nagyon játszott rajta, csak letörölte róla a port. Arra azért a jelek szerint jó volt, hogy Karácsonykor elővegye, ugyanis fenyőtűket is találtam a klaviatúra alatt. Már folyik a restaurálás (értsd: scanner rebuild + kiporszívó + kontaktok pucolása + kell majd rendes, nem hangszórós line-out)

A fő tanulságot az első billentyű leütésekor leszűrtem: nincs olyan klón, ami reprodukálná ezt az egész hihetetlen életérzést. A beépített hangszóró miatt remeg a kezed alatt az egész cucc, sőt itt-ott berezonál benne ez-az. Árad belőle az erő még 11 Watton is!

Rólam egy kicsit:

Jazztanszakos palánta vagyok, de kezdek a zongorázásra kicsit ráunni, és teljesen az orgonálás felé fordulni. Játszottam már rockot (Radics Béla, Deep Purple, stb.), dixielandet, jazzt, rock and rollt, funky-t, szóval sok mindent.

Bulikra egy Nord Electroval járok, amit itt sokan nem kedvelnek a nem igazán hammondos felülete és a 1' drawbar hibája miatt, de szerintem leslie nélküli bulikra + ha más hangszínekre is szükség van, akkor nincs párja. 8 kg, hátizsákban elgyaloglok vele a világ végére is (persze nincs kocsim). Újabban egy TubeMP csöves mikrofon előfokot kötök mögé, amitől rettentően megjön a fing, bár nyilván nem lesz AO-28 életérzés.

Akiket szeretek: Medeski Martin and Wood, DeFrancesco, Jimmy McGriff, Larry Young (róla nem sok szó volt eddig, tipikus cool jazz orgonista), John Scofield....a lista hosszú.

MMW és Scofield rajongóknak ajánlom a TrioQuartet nevű zenekarunk honlapjának meglátogatását: http://trioquartet.atw.hu és a zenék meghallgatását. Kiváncsi vagyok a véleményetekre, mind a sound, mind a játék tekintetében. (a zenekar nem profi, ezt kéretik figyelembe venni).

Bocs a hosszú szövegért, és még egyszer hello!

tehtube Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2458

Bedigiztem, masteringoltam mind a három Rhoda LP-t. Megoldhatjuk a dolgot.

Ok, tesséxervezkedni, hamar elmegy az 1 hónap.

Előzmény: LaurensHammond (2455)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2457
Termeszetesen egy helyet nekem is Tube kollega foglalni!:-) Gyulat megkerdem meg...hatha!
Előzmény: tehtube (2453)
djuice Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2456
Köszi Laurens, majd küldöm a dívídít! :) Tube! Rám számíthacc, KarnEvilt meg megf kell kérdni! :) HAMMOND FOREVER!!!
LaurensHammond Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2455
DJuice! Bocs a kesei valaszomert! Igen, mar bedigiztem a 2 Rhoda lemezt, es at is irtam Tehtube-nak! Mivel en meg LP-ket hallgatok, igy Neki van meg cd-n csak! Szerintem Ő atmasolja Neked biztos vagyok benne! Ugye Zsolt?:-) A DVD ami van viszont Joey, es Rhoda Scott ritkasag, azokat masolom mindenkinek akit erdekel, sok egyeb mas Hammond-os finomsag mellett ami megtalalhato a boltom weblapjan: www.victoraudio.hu Neked azthiszem meg igertem, ugyhogy kuldj egy-ket DVD-t, es ingyen bermentve!:-) Amugy 1500ft-ert, csakhogy menjen is a bolt..:-)
Előzmény: djuice (2451)
Gémes Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2454
Trambi ! Köszönöm a segitséget,meg hogy ilyen gyors voltál. --Én még most ébredezek egy hosszúra nyúlt osztálytalálkozó után.-- Gyorsan utánanézek  amiket megadtál ,szeretném könnyebbé tenni a dolgát ennek a kedves ismerősömnek (80 éves) ,aki belement ebbe a játékba ,hogy megpróbálja életre kelteni ezt a szerkentyűt.  Igen , ez az amihez kerestem a rajzot. Hát nem lett. De már szól rajta mindkét manuál ,a pedál hangok, az efektek kezdenek élni ,a dob szett....Istenem , milyen agytornára vettem rá ezt az embert, láttam valamelyik nap a kapcs.rajzokat , amiket kreált ,hogy tovább léphessen. Végül is úgy áll ez a dolog ,hogy mondtam csak akkor csinálgassa, amikor kedvet érez hozzá, szinte néha restellem, hogy esetleg terhére vagyok a hóbortjaimmal. (Felnézek rá maximálisan ,mint emberre, emlékszem egyszer beszélgetés során szóba került, hogy odavittek hozzá egy Kawai szintit :Nem-e megvenné, nem tudunk vele mit kezdeni ,Németből lett behozva, sok helyre vitték, de sajna..., Lényeg a lényeg ,megvette valami majd csak lesz belőle. -Mesélte, kettes számrendszerre forditott le decimális számokat, Midi kódokat irkált be, hogy kódokat megfejthessen valami 10-20 kHz-t lassitott le egésszen lassúra ,-hogy annak a MIDIteszternek amit készitett- a ledek felvillanásait követni tudja ,hogy az oszcillátorokat betudja inditani stb,stb.. )Jaj, zsong a fejem nem értek én ezkhez. Ti bizonyára jobban feltudjátok fogni miről is beszélt. És ez törlént kb,20 éve. Az is lehet, hogy manapság ez már nem nagy ügy. Ó igen , akkor még nem volt messze e vidéken sehol TV, Ő készitett egyet ,  és működött ...a csodájára jártak. A helyi iskolába került, bizonyos tanárbácsi azáltal került fejebb a ranglétrán  -más tollával ékeskedni- alapon. Elnézést a bőbeszédűségemért ,talán a másnaposság teszi, még egyszer köszönöm
tehtube Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2453

Köszi a figyelmeztetést, dejó!!

Nos,.... november 1-2-3-4-5 k-sz-ig ismét Bécsben a Jazzland-ben játszik, ismét duóban Barbara Dennerlein.

Az argentin dobos -Daniel Messina- méltó partner. Kicsit rokkos a játéka, de ettől húzósabb a zene.

Mivel a múltkori koncert nagyon törpös volt, nem árt egy kis repeta. Meg vehettem volna kamerával ezt is. Van így már jó felvétel a márciusi Mike Sponza Hammond trióról, a Joey-es Hammond trióról, legyen már egy duettes is.

Utiköltség annyi amennyi kocsival. Belépő 15EU volt.

Jó kis pinceklub, a szokásos, mondjuk legyen kötelező :-)

Megint a csütörtöki napot javasolnám, a 3-át, aztán gyerünk, de máskor is jó. Szombaton szerintem sokan vannak, meg saját fellépések... :-(

KI JÖN???? Hozzám 4db! Hammondos még befér :-)

Előzmény: djuice (2451)
trambi Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2452
Előzmény: trambi (2447)
djuice Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2451

Milyen Rhodás meg Joeys DVD? Nem lehetne valahogy bótolni ide Miskolcra is ilyen finomságokat? (most újból elkezdtem megveszni Rhoda Scott-ért :))
Meg mondtam pár sorral lejjebb a két bedigizett "rózsaszín" borítós Rhoda vinyleket is!!! illetve ??? :)

Fiúk! A novemberi Barbara Dennerlein buli kint Bécsben akkor fog figyelni? Csak azért, mert már októbert írunk, kvázi baromira múlik az idő és lassan kéne szervezkedni hogy kik-hányan-kivel-hogyan és stb...!

Előzmény: LaurensHammond (2445)
posaune Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2450
Teljesen IGAZA VAN Tehtube mester bölcs gondolatainak.Nekem sikerült nagyon kedvező áron egy Hammond M-100 hoz hozzájutni.Szép megkímélt állapotban,szinte használat nélkül, virágokat tartottak rajta a nappaliban,és egy évben talán egyszer karácsonykor ha beindították.Kb 1960 as évek elején gyárhatták.Örültem neki nagyon,de aztán kiderült,hogy 1500 Km re van tőlem ,de elmentem érte, Aztán kiderült,hogy ez sem jó rajta,meg az sem igazán jó,és még sorolhatnám.Nagyon hálás voltam,és vagyok azért,hogy Tehtube Zsolt, és Harangozó Misi a mi kis Magyarországunkon olyan szaktudással rendelkeznek,hogy mindent megcsinálnak,és szinte nem ismernek lehetetlent. Ma úgy szól ahogy egy M-100 csak szólhat,de nélkülük nem tudom,hogy mit csináltam volna a rendkívül kedvező vétel ellenére.A szükséges Tuning és generálás közben ez is, az is váratlanul hibaként fellépett,stb.(amikor a nappaliban,- ahol vettem,- megláttam azt hittem álmodok,mert olyan szép, bútorként ápolva, letakarva "foglalta a helyet) Az átutalással,a telefonálásokkal,a hazahozatallal,és a rendkívül -baráti áron való- javítással a dupláját fizettem érte,mint amennyiért a liciten megnyertem.Hát ez az, amit az E-Bay-en, és a szép fényképeken nem látsz. Mindezek ellenére nekem szerencsém volt,és jó vételt sikerült csinálnom,az anyagi lehetőségeim határait tudva.
trambi Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2449

Fájdalmas a felismerés de sajnos Csöbácsinak igaza van .Ennek igazi oka a  Magyar csoróságából adódó  állandó "csodavárás".Mert minket nem lehet   "megvezetni",  mert   200 eu.-s és az 5000 eu.-s  ketyóra is az van irva hogy Hammond , hát akkor ?  Csak azt kell tudomásul venni hogy aki eladja nekünk /Amerikai, Német stb/ö is kiszámolgatja, és ö  sem tudja rentábilisan átalakitani pl az e100, a100ra , ezért adja el nekünk.  

Hasonlattal élve,  egy zsigulira költhetünk milliókat is akkor is csak LADA marad ...

Előzmény: tehtube (2448)
tehtube Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2448

Csak egy kis elmélkedés:

Mostanában sokan vesznek Hammond orgonát. Szép számmal gyarapodik a Hammond tulajdonosok száma. Ez nagyon jó dolog.

Viszont nagyon megszaporodtak a különböző kérések, kérdések pont ezen okból. A globalizált bolhapiacon házhoz menő menő szerelő nem kapható.

Aki megvesz -főleg alkalmi áron- egy Hammond orgonát, számoljon vele hogy szinte biztos hogyha hazahozza, azzal még nem tudta le a Hammondos igényét. Ez nem szintetizátor, nincsenek még szabványos csatlakozók, jelszintek. A legfiatalabb mechanikus szerkezet is 35 éves. Szinte törvényszerű, hogy kikössön Barna Norbi vagy Harangozó Misi bejáratánál. Egy alkalmi vásárlás viszont nem vonja maga után a hasonlóan alkalmi szintű szervízköltségeket. Mondjuk egy komplett gondoskodás után mind játékban-hangban, mind állapotban egy lényegesen értékesebb szerkezet lesz az eredmény. De ezt bele kell kalkulálni. Lehet persze saját kútfőből megpróbálkozni több-kevesebb sikerrel, de ez is egy szakma. Meg a Murphy törvény: ami egyszerűnek látszik az nehezen megoldható, ami bonyolultnak az megoldhatatlan.

Általában előforduló ignyek:

1: Ha amerikai, akkor feszültség 230->117V és frekvencia 50->60Hz konverzió.

2: Nincs rendes hangkimenete, lezlivezérlése. Különböző lezlik, különböző jelszintek, megoldások. Lezli tápfesz konnektorból vagy orgonából?

3: A reméltnél már magában is lényegesen soványabban szól. Tuning a nagyok irányába.

4: Foldback hiánya. Egy idő után NAGYON hiányozni fog.

5: A mechanika (scanner, TG, indítómotor) hiányosságai.

6: A külső burkolat sérülései. Na ez túlmutat a kompetencián :-)

7: A billentyűzet és kontaktusok elégtelenségei.

8: A csöves és tranyós erősítőkben előfordulható hibák.

9: Az egyéb márkájú/típusú lezli szóljon úgy mint a pl. ... lemezen :-)

10: Szállíthatóvá tétel.

A szervizesek ezekkel minden további nélkül megbírkóznak, de előfordulhat hogy többe kerül a javítás, mint maga a (nem tökéletes) hangszer.

Lényegesnek tartom és javaslom, hogy egy adott típus esetében ne próbálkozzatok többet kihozni belőle mint amire tervezték. Viszont azt 100%-osan!

A kategóriaugrás meg törvényszerű hogy többe fog kerülni, mint amennyit megér, tehát gazdaságtalan. Ezen csak az eladás-vétel segít. Jól kitalálták ezt ott kint. Minden szintű kiépítettségi fokozatra konstruáltak egy típust. Igény és pénztárcafüggően oda kell beválasztani.

Lehetetlen (gyakorlatilag) pl. vágott billentyűből waterfallt csinálni, 3,5 oktávosból 5 oktávosat csinálni. Nem éri meg T-ből, L,M-et, L-ből M-et, M100-ból M3-at, E100-ból A100-at csinálni. Ez inkább szinti/szempleres örökség, hogy programozással mennyire lehet Hammondos hangot kreálni. De nem hardver szinten!

A legfontosabb egy jó jelszintű kimenet létesítése gazdaságosan és gyakran a foldback, ami lényegesen húzósabb összeg.

Annyit még, hogy a lezliknél sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a tuning lényegesen egyszerűbb kialakításuk folytán. Ott meghozza a kreativitás a befektetett energiát.

Szóval jó válogatást, nézegetést, licitálást, de ha egy bizonyos összegért sikerül "elnyerni" egy olcsóbb játéxert, az egyéb járulékos kötségekkel javaslom a kifizetendő összeg duplájával számolni. Szórás ide-oda természetesen előfordul, de nagyjából ez a tendencia.

Észrevétel?  :-)

trambi Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2447

Pl  http://www.4starelectronics.com/catalog3/0217/56.html

de közel sem biztos hogy elég ez az  adat mert gyártó függö, tokozás függö, és nem esküdnék meg hogy amit leolvastál  , nem az orgonagyártónak gyártott célorientált  IC , amin a beültetési szám szerepel . Pláne akkor  igaz ha még ott vigyorog a gépbe az s163 , s164, s166 számu IC is Te kerested az absolute fórumon a rajzát  is az orgonádnak nem ? sikerült megtalálni tipus számát? 

Előzmény: Gémes (2446)
Gémes Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2446
Tisztelettel megkérdezlek benneteket ,hól lehet találni ilyen IC-t : S 165 , ez egy 14 lábú frekvencia osztó. A hires neves Dr Böhm orgonáé.  Bár csak tudnátok valami megoldást.
LaurensHammond Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2445
Hello Gabor (Posaune), Telepatia letezik, ma akartam irni, hogy bocs a kesesert, de ma adtam fol a dvd-ket neked! Eleg elfoglalt idoszakom van most, mar keszen volt egy hete....jovo heten, szerintem hetfon megkapod! Prioritassal kuldtem!!! A Rhoda-tol, de a Joey-tol is be fogsz csinalni!!!:-)) Koszi elore is a cd-t! Hammond-os karcos udvozlet!
Előzmény: posaune (2443)
tehtube Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2444

Szia G! Ismeretlen oldal. Volt. nagyon jó. Úgy vettem ki szegényes németemmel hogy az A0-28-at modellezte le, készítette el újból, amit bármilyen orgonába betehet? Külsőre is hasonlít egy kicsit. A csöves lezli, csöves preamp csak hab a tortán. Egy vadiúj egyedi, kisszériás csöves preampért még az a pénz sem sok 390, ha összevetjük a hasznlt tranyós kommerszebb társaival, és áraival. 2-300. Igazi mexállott lehet az öreg, hajrá. Azért az az emhármas is milyen szép!

Pár napja a T szériákhoz, tranyós lezlikhez volt csöves tuning, most meg ez, azért a németek is igyexenek.

(milyen lenne digitális zongorába ez a preamp? :-)

Előzmény: posaune (2443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!